Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyos (törölt)

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyesek nehezen tudják feldolgozni, hogy Jacko hazament ... Ha valakinek 400 millió dolláros adóssága van, és egyvalamihez ért csak, a zenéléshez, de testileg-szellemileg egy roncs, nem alaptalan azt feltételezni, hogy lelépett, mondjuk a Bahamákra, valamelyik kis szigetre. A Velvet…..
Vannak esetek, amikor ijedtség helyett a röhögés jön az emberre némely "szofisztikált" phishing támadás esetén. Nos, a Magyar Külkereskedelmi Bank (MKB) elleni május 14. akció folytatása láthatóan limitált mennyiségű agysejttel és csekélyke magyar nyelvtudással…..
Vastagbőr Albérlet szexért 2009.03.14 10:01:00
Van, akit a gazdasági válság mellett a szexuális nyomor is utolért. Például azt a székesfehérvári fickót, aki kiadó lakását több hirdetési portálon "fiatal lánynak 19.000,-Ft/hó+3 együttlét+rezsi"-szöveggel kínálja.Kép a lakásról:Nehéz helyzetben lévő urak,…..
nyos (törölt) 2009.03.14 20:18:16
Az Indexen megjelenik naponta 50-70 cikk, és majdnem ennyi hírecske, ehhez jönnek még az indexes blogok. Ennyi anyaggal az Index sikeresen előállítja a saját médiazaját. A címlapon gyorsan cserélődnek az anyagok, könnyen előfordulhat, hogy aki délután néz rá, az már lemaradt…..
nyos (törölt) 2008.10.02 11:40:36
Nos, informatikahoz azert valamennyire konyito emberkent lenne egy teljesen mas otletem.
Ma mar a statisztikai spamszurok eleg jol mukodnek, 99% koruli spamfelismeressel, es 10000 levelenkent csak par fals pozitivval (tevesen spamkent osztalyzott ham, azaz jo level). Fel lehetne hasznalni egy hasonlo technikat a hirek osztalyzasara, teljesen szemelyre szabott modon. Ennek termeszetesen feltetele, hogy adjon a felhasznalo valamilyen visszajelzest (a cikk aljan kattintson, hogy neki szemely szerint tetszett-e a cikk). A visszajelzesnek persze feltetele, hogy az online (nem kinyomtatott) valtozatot is olvassa az illeto (papiron hiaba kattingat), hogy legyen regisztralt accountja (hogy lehessen mihez kotni az olvasasi szokasait), meg persze a megfelelo jogi hatter (elvegre adatot gyujt).
Ezek utan fel lehetne hasznalni egy mar meglevo spamszurot (van, ami magyarul is jol tud), es atalakitani: az eddigi meta tag-ek (subject, karakterkodolas, felado, egyeb header informaciok, van-e csatolmany, ha van, akkor milyen tipusu) persze itt nem jok. Helyette lennenek ujak: cikkiro szemelye, cim, kategoria (pl: bulvar, politika, tech), esetleges tag-ek. Szoveg persze ugyanugy hangsulyos lenne, mint a level szovege, szoval lenne eleg adat a dontesre. Kb. 100 hir osztalyzasa utan (erdekel/nem erdekel) ezzel ossze lehet hozni egy olyan hirhalmazt, ami az adott felhasznalot erdekli. Mar csak megfeleloen kell sorrendezni, es lehet online olvasni, vagy egy megfelelo algoritmussal PDF-be rendszerezni (ott ugye szamit a hasabhossz), es nyomtatora kuldeni. Teljesen szemelyre szabott, elkeszitese utan mar csak a felhasznalo dolgozik vele (o is csak annyit, hogy hirenkent +1-et kattint), mehet RSS-be, PDA-ra, barhova. Nyilvan a kifejlesztese nem 0 ido, lehet, hogy 2-3 programozo 1-2 havi beret ki kell fizetni, de az annyira nem gaz. A redszer idoigenyesebb reszet nyilt forrasu programokbol ossze lehet ollozni (ha a licenc megfelelo), szoval meg olyan brutaldraga se lehet.