Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Guybrush Threepwood

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Marci igazi nyughatatlan lélek, aki már bekalandozta fél Európát, és lassan fél éve Berlinben él. Haza szánt levelét változtatás nélkül közlöm, mert szerintem nagyszerűen leírja, milyen is egy európai nagyváros 2013 márciusában. A képekért külön hála…..
Guybrush Threepwood 2013.03.29 17:35:19
@rumitom: Sajna olaszoknal 10 eve voltam utoljara akkor is csak nyaralni. A politikajukrol leginkabb annyit tudok hogy szinte senki nem tölti ki naluk a 4 evet ami valoban nagy kontrasz hozzank kepest de nem tudom teljesen pozitivnak tekinteni.
Guybrush Threepwood 2013.03.29 19:15:06
@bpetya75: Na igen a valasztasi rendszerünk picit csavaros ezekkel a listas meg töredekszavazatokkal. Mondjuk erröl Hagyma is tudna meselni naluk volt hogy az emberek többseg Bush ellenfelere szavazott. Aztan a vegeredmeny, ott Bush lett az elnök itt meg a FIDESZnek van 2/3-a.
Guybrush Threepwood 2013.03.29 19:50:21
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Mindkettöben van logika de en megis azt szeretem ha 1 szavazat az 1 szavazatot er.

@rumitom: En a korupciot valamilyen szinten az elet velejarojanak tartom ami Magyarorszagon egy nem elhanyagolhato gond de amin en a igazi problemat erzem az a teljes kiszamithatatlansag. Ez egyebkent nem a FIDESZszel kezdödött ök csak csucsrajarattak. Az afa, szja eves szinten valtozott. Adokedvezmeny minden evben mas volt korabban is. Aztan jöttek mostansag az unortodox adok. Ezeket a piac egyszerüen nem tudja bearazni a 10-20 eves terveiben es emiatt a multi inkabb kivonul meg leepit a magyar meg csödbemegy.
A mai történet arra példa, hogy néha egy telefon is elég, hogy napok alatt megforduljon az ember élete. Gyulával ez történt – a hívás csütörtökön jött, vasárnap már landolt a gépe Németországban. „Informatikusként dolgoztam Magyarországon egy multinacionális cégnél,…..
Guybrush Threepwood 2012.11.10 10:35:18
@Nyulz of the World: Neked aztan vannak igenyeid :).
Igazad van persze, a postren valahogy jobb irasok voltak de tippem szerint Hataratkelo ilyen törteneteket kap ezert ezeket tudja csak kirakni, nem hiszem hogy teged akarna büntetni.
Még szeptemberben jelent meg itt Tamás posztja, aki akkoriban kezdte meg Svájcban egyetemi tanulmányait. Most azonban mégis úgy döntött, visszaköltözik Magyarországra. Sok minden más mellett ennek okára is fény derül mostani írásából. „Eltelt nagyjából egy hónap a…..
Sajátos élethelyzet au pairnek lenni, hiszen az ember nem csak új országba költözik (ami már önmagában is lehet egy kultúrsokk), de egyből egy idegen család hétköznapjainak része lesz, első kézből tapasztalja meg az eltérő kultúrát, nevelési szokásokat, életmódot. Van,…..
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
Guybrush Threepwood 2012.10.25 20:21:53
@Ándi bácsi:
"s közben az adódat vígan a cigányak adod. Mert őket fel kell zárkóztatni (mondja a nyugat)"

A melyszegenyek (cigany vagy magyar mind1) felzarkoztatasa lenne a kormanyok legfontosabb dolga. 1 millio analfabetaval semmit nem tudsz csinalni, meg sori munkasnak is keves plane a mai technologiai környezetben. Az a baj hogy a sok tamogatas megy a merdzsos senkihaziknak, amitöl az embereknek kinyilik a bicska a zsebeben. Miközben akik tenyleg raszorulnak mennek lopni mert nincs mit enni amitöl aztan minden csak megrosszabb lesz. Az egesz szocialis halonk el van fuseralva. Az oktatasba kene sok penzt feccölni es nem hagyni az ujabb generaciot elkallodni hagyni.
Guybrush Threepwood 2012.10.25 20:48:47
@Ándi bácsi: A "megelhetesi bünözes" az szdsz talan legkarosabb szava volt mert relativizalta a lopast. Mintha az nem is az lenne. Azert viszont ugy erzem van különbseg aközött hogy valaki a 3. BMW-re lop vagy azert mert nincs penze aramra. Az utobbit egyebkent pont egy jobb szocialis rendszer tudna visszafogni mig az elöbbit egy kemenyebb igazsagügy.

Az amarikai rendszerben meg ne feledd hogy volt egy fekete kvota a legtöbb egyetemen, nem tudom meg letezik e. A legtöbb nagy cegnel biztos vesznek fel feketet vagy nöt, vagy hispant, vagy kinait hogy meg veletlenül se süssek rajuk a rasszista belyeget. Egy ilyen kvota itt sem lenne talan rossz de elöbb el kene jutni addig hogy a gimnaziumot elvegezzek az emberek.

A baloldali dologgal egyetertek, sajna Magyarorszagrol nagyon hianyzik a valodi jobboldali es a valodi liberalis ertekrend. Bar bizom benne hogy idövel majd ez is kialakul.
Guybrush Threepwood 2012.10.25 21:07:57
@roki: Ez Nemetorszagban is erzödik bar nem annyira mint a franciaknal. Itt is vannak török negyedek ahol meg a feliratok is törökül vannak. Sajnos az integracio nem megy egyszerüen, es gyakran több generacio sem tanul meg tisztessegesen nemetül. Ugyan itt nincs gyujtogatas de vannak Szalafistak akik szeretnek ha Nemetorszag atterne az iszlam hitre es elegge agresszivan terjesztik a korant. Szerencsere az itteni török ertelmiseg erösen elhatarolodik tölük es elegge kissebsegben vannak.
Határátkelő Húz a szívem haza 2012.10.19 06:57:00
Rendre visszatérő kritika a bloggal szemben, hogy a külföldi élet és munkavállalás pozitív oldalára koncentrál. Hát akik ezt róják fel, azok ma jól figyeljenek, mert Beáta posztja mindennek tekinthető, csak elfogultan pozitívnak nem. Lassan közeledünk az 500. poszthoz, de…..
Guybrush Threepwood 2012.10.19 23:03:11
@mojoking77: Németország / Frankfurt :) De van a környéken török riviéra tenger nélkül :)
Guybrush Threepwood 2012.10.20 00:00:41
@BBea24: Nagyon kár hogy ilyen későn jelentkeztél mert sok fontos dolgot kihagytál a posztodból hogy mi az ami mégis motival abban hogy egy ilyen helyen maradj és ezzel a kommentel nagyon sok mindenre választ adtál. Sajnos a posztból csak az elkeseredés áradt és ebből nem lehetett sokat megtudni rólad. A kommentelők ilyen esetekben inkább a rosszat mint a jót feltételezik a másikról.

Ha az embernek nincsen háttere ahova visszatérjen vagy erőt merítsen az úgy tényleg nagyon elkeserítő és így teljesen érthető hogy miért tolod még ennyire elkeseredve a melót akkor is ha utálod az egészet. A helyzet ugyan Magyarországon sem rózsás de azért messze nem annyira rossz mint sokan mondják. Gyere haza mindenképp ha szeretnél, töltődj fel egy picit és gondold át hogy mit akarsz csinálni. Ha eltudnál helyezkedni a tanult munkádban az valóban fantasztikus lenne mert ugyan írtad hogy a mekiben is megdicsértek és jól esett de hidd el nyomába sem ér annak mintha abban a munkában dícsérnek meg amit tanultál és dolgozni szerettél volna.

Ahogy írtam korábban próbáld meg magadat fejleszteni szakmailag. Nagyon sok állásinterjún segített nekem hogy biztos voltam a tudásomban és hittem benne, hogy nálam jobb embert úgysem találnak a munkára. Egy biztosabb szakmai tudás az önbizalmadnak is jót fog tenni.

A külföldi 2 évet meg probáld meg pozitívan felfogni. Mivel kipróbáltad hogy milyen ezért soha többet nem lesznek illuzióid. Ha pedig valaha mégis elszeretnéd hagyni az országot mégegyszer akkor ez a 2 év tapasztalat sokat fog segíteni abban, hogy elindulj.

Én mindenesetre szurkolok neked és sok sikert bárhogyan is döntsél.