Regisztráció Blogot indítok
Adatok
STB tolla

28 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szemezgessünk ezúttal ismét a NatGeoWild műsorai közül. A választásom egy bevállalós jópofa bohóc csetlés-botlásaira esett, aki mindenféle állatgondozással, mentéssel kapcsolatos munkát elvállal, kipróbál. Elszegődik néhány igen érdekes, veszélyes, vagy furcsa…..
A Tisza partján nevelkedtem, ahol mindennapos kellemes tevékenységnek számított kimenni megnézni a folyót megcsodálni, csendben a parton ücsörögve átadni magad a természet lágyan nyüzsgő hangjainak. Ha a fővárosba utaztunk, sohasem mulasztottuk el, hogy valamelyik hídon…..
STB tollából AGYBAN NAGY 2014.02.15 10:48:26
Ha az a gyanúd, hogy lenéznek siheder munkatársaid, másképp gondolkodó gyerekeid, vagy a közlekedési lámpánál versenyre hívogatóan felbőgő motorú szomszédos autóban púposkodó huszonéves suhancok a korod miatt, ez a Te műsorod! Ha bosszantanak az előtted járó korosztályba…..
Na itt aztán lesz HÚÚÚÚÚÚ!, meg ÓÓÓÓÓÓÓÓ!, meg NEEEEEEE!, meg ÁÁÁÁÁÁÁÁ! Egy műsor kedvéért ennyi kockázatvállalás... Na ezt tényleg senki ne csinálja utánuk! Illetve ők is valaki után csinálják. Hm.. Akkor... senki ne csinálja, amit előttük csinált valaki,…..
Connor MacLeod az 1500-as évek elején, ha erre járt volna, valószínűleg egészen pontosan ugyanezt a varázslatos, érintetlen tájat pillanthatta volna meg, ha egy hegytetőn ősei kardját a magasba lendíti, és közben lenéz az óceán irányában a szigetvilágra. Sőt lehet, hogy e…..
A következő sorozat témájával kapcsolatban erősen vegyesek az érzéseim. Egyrészt rettentően tisztelem, becsülöm a készítő, idén már 88 esztendős Sir David Attenborought és munkásságát, másrészt viszont a sorozatban felgöngyölítendő Darwini evolúciós elmélet alapjain a…..
STB tollából ZOMBI VILÁGVÉGE 2014.02.01 18:20:04
Egy újabb sulykolás, egy újabb világvégeváró film, egy napjainkban  oly divatos csavarral az emberi civilizációs vég kialakulásáról. Ezúttal zombivá fogunk válni, és vagy tudtunkon kívül megfertőzzük embertársainkat a bennünk tomboló gyilkos kórral, vagy dühöngve…..
Bevallom kedvelem a videómegosztó oldalak kocsmatrükkjeit. Ezek néhol egyszerű átverések, de néhol a fizika törvényszerűségeit kihasználó meglepő és mulatságos bemutatók, varázslatok. Valami ehhez hasonló következik most a GARÁZS VARÁZS című roncsautó újragondoló…..
Sajnálatos módon eddig a Hindenburg 1937-es katasztrófáján kívül semmiféle információm nem volt a Zeppelinekről. Mint ahogy a hadászati felhasználukat is most hallom először. Természetesen ez az én tájékozatlanságomat bizonyítja. Ezt a hihetetlen űrt bepótolandó most nézzük…..
STB tollából VAD KONGÓ 2014.01.18 13:12:20
Ismét a természetfilmek kedvelőinek szól a következő NatGeo Wild bemutató, mely egy szemet gyönyörködtető, lebilincselő felvételek sokaságával rendelkező két epizódos minisorozat. Észak Zambiából indul meg az utazásunk, innen ered csörgedező patakként a Kongó, ami 4700…..
„Az orvostudományban túlságosan is gyakran találkozunk az önteltséggel. És hogyan lehetünk olyan gőgösek, hogy elutasítsunk egy korábban létező kezelést, csak azért, mert átmenetileg használták, és nem azért, mert nem hatásos?”  Gyógyító szörnyetegek…..
Új év kezdete a megújulás vágyának engedve az új fogadalmak időszaka. Ez a súlyproblémák leküzdésének, orvoslásának, a gasztronómiai élvezetekről való lemondásnak, és a testmozgással kapcsolatos ígéretek vagy önbecsapó hazugságaink ideje. Ha nem jönne össze idén,…..
A gyerekek bántóan őszinték, megbámulják, megszólják, csúfolják, sőt kiközösítik azt, aki egy kicsit is eltér az átlagosnak mondható kortársai közül. Elég egy minimális különbség: például szemüveg, vörös haj vagy elálló fül. Ez a felcseperedő szekált gyermeknél…..
Ezek az Amcsik meg vannak őrülve ezekért a benzinfaló marha nagy dögökért. Nem is csodálom! Lássuk a motorösszerakó témakörben egy igazi legenda sarjának a házatáján hogyan is csinálják ezt! Vad motorosok: Harley a semmiből Zach Ness nevezetű figura műhelyébe látogatunk…..
Hogy lehet, hogy egy roppant titkos tevékenységeket elrejtő titkos katonai támaszpontról az egész világ tud? Nem lehetséges, hogy az egész csak porhintés, figyelemelterelés? Az év utolsó filmajánlóját a világ leghíresebb titkos katonai bázisának szenteljük.  Az 51-es…..
Karácsony lévén egy nagyon érdekes, vidám kedvelnivaló filmet ajánlanék, amit az egész család a vacsora mellett, vagy után, - ha nincs jobb dolguk szenteste - megtekinthet. Természet- és ismeretterjesztő film kedvelők előnyben, ez most a NatGeoWild bemutatója lesz.  ÁLLATI…..
Próbálok oly nagy tisztelettel, és lábujjhegyen írni a témáról, hogy senkit ne sértsek meg hitében, meggyőződésében, mert nem esne jól, ha a gyehenna tüzével riogatnának válaszul a téma ismeretlen szakavatott szakértői így karácsony előtt. De mindenképpen megtekintésre…..
A UNESCO révén a világörökség részeként tekintünk erre a fenséges, lenyűgöző épületre pedig még el sem készült. 130 éve építgetik, csinosítják, pofozgatják a gigászi falakat, emelik az égbe 100 méter magas tornyait. Évente kétmillió látogató lépi át a kapuját,…..
A második világháború „haszna”- ha szabad ilyen furcsa kifejezést használni - mind a mai napig körülvesz mindannyiunkat. Mivel az akkori harci helyzetben a náci Németország és a vele szemben álló felek is folyamatosan megpróbálták túlszárnyalni mind technikailag, mind…..
Elképesztő mértékű függőséget jelent az elektromos áram a mai fejlett társadalmak életében. Minden, de minden elektromos segédlettel működik. Hiszen ha nincs gáz, hát főzünk villanyrezsón, ha nincs távfűtés, hát előhúzzuk az elektromos olajradiátort, a hősugárzót a…..
STB tollából NAGY BAJ VAN? 2013.12.03 21:19:36
A legborzasztóbb katasztrófák, és az ISON üstökös fenyegető száguldozásai után egy újabb másfél órás film, ami előtt ajánlatos a karosszék mellé készíteni némi antidepresszánst, vagy valami rövidet.  Vörös riasztás a Föld nevű bolygón   Év vége…..
Ha főző műsort néz az ember, máris elfelejtheti a „bekapok valamit, és futok is tovább” tételt, hiszen meg lehet róla győződve, hogy nagy műgonddal, hosszasan előadott költemény lesz a végén feltálalva. Még súlyosabb e téren a helyzet, ha az ázsiai konyháról beszélünk.…..
 A természet az úr, tudomásul kell venni. És ha mégis megfeledkeznénk erről, amikor már azt hinnénk, hogy mi emberek irányítjuk a földünk sorsát, váratlanul olyan leckét kapunk, hogy csak győzzük túlélni! Igen! Egy újabb műsor, amiben csak a pusztítás, a rombolás, a…..
 A fotózás élménye a mobiltelefonokba szerelt eszközök óta a világ legtermészetesebb dolga. Fotózunk éjjel, fotózunk nappal, fotózunk gyereket, fotózunk szerelmet, fotózunk bulit és fotózzuk magunkat is egyfolytában ha kell, ha nem. A történelem során még sohasem készült…..
Talán jobb is, hogy nem tudunk semmit sem, vagy roppant keveset a bolygónkon kívül zajló eseményekről. Mennyi aggodalommal szemlélnénk a végtelen teret? Így viszont a Föld nevezetű űrhajón keringve járkálunk a nekünk kijelölt pályán körbe-körbe utazgatva a végtelen…..