Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qrzor

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dokumentumfilm kategóriában nyert idén Oscar-díjat az a film, ami egy olyan mászóról szól, aki a világon egyedüliként, mindenféle biztosítókötél nélkül, azaz free solo stlyle-ban, megmászott egy 900 m magas, nagyjából tükörsima sziklafalat. A felvételek lélegzetelállítóak és annyira félelmetesek,…..
qrzor 2019.05.07 13:57:56
@darlacko: Igazad van. Az Olimposzon is többen laktak.... :-)

Nemrég beiratkoztam egy qrvadrága reinkarnációs tanfolyamra (Egyszer élünk!, Belefér, nem?) és ott azt mondták, hogy igazából ők Jézus reinkarnációi. A tag ugye a vizenjárással kezdte, csak utána váltott falonjárásra.

Komolyra fordítva a szót. A "félelmi szint" a végtelenségig tologatható gyakorlással. Pontosan tudja mindenki, hogy mikor van a belől és mikor indul az a belső remegés, ami nem az izomfáradtság jele. A félelem is egy mentális állapot. Afölött maradni szintén az. Ráadásul a szint nem állandó. Nagyon hamar vissza tud esni az ember. (kivéve az eleve suicidokat)
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Üdv! Olvastam a felhívást, gondoltam megosztom rossz tapasztalatom, amit a kelet európai régió legdinamikusabban fejlődő autóalkatrész forgalmazójánál tapasztaltam. Alkatrész-kiszállítónak…..
qrzor 2018.01.16 19:22:49
@IT Knight: "...fele olyan lassan...", vagyis kétszer gyorsabban a többieknél. :-)

Amúgy, tudjuk mire gondoltál, csak fura, a garbage collection-öd nem jelzett.

-peace-
Szombat van. Beültem az autóba, hogy elmenjek jógázni. Most nem szól a zene, pedig mindig szokott. Elgondolkozok. Hirtelen azt sem tudom hol vagyok, és hová megyek. Hosszú percek teltek el. Fáj, még mindig nagyon fáj. Tegnap egy újabb kést döftek a szívembe. Arra a helyre, ami még mindig érzékeny,…..
qrzor 2017.10.26 21:25:58
Nem ismerem az említett intézményt, de az írásból süt a sértődöttséggel vegyes gyűlölet. Addig minden rózsaszín volt, ameddig a gyerek oda járt. A bölcsi jelezte, hogy nem szakértők a területen, de megpróbálják ellátni a gyereket. A gyerek jól érezte magát, a kedves anyuka foglalkozhatott tovább az offline és online karrierjével.

Időközben kiderült ugye, hogy egy gondozó szinte teljes idejét leköti a csipogásra reagálás, arról már nem is beszélve, hogy a kedves anyuka szerint is a gyermeke "harcos típus".

Én a többi gyerek szüleinek helyében nem lennék boldog, ha a megszokott ellátási szinvonal azért szünne meg hirtelen, mert a "korlátos erőforrást" egy gyerekre kell fordítani. Ez nem a gondozó döntése, ő nem is tehet másképp, hiszen egy ilyen súlyos betegségnél a csipogásra reagálás tényleg élet-halál kérdése. Ehhez képest a többiek etetése, pelenkázása, foglalkoztatása nem téma. De akkor az 1 gondozó/7 gyerek helyett legyen 1 gondozó/Ön gyereke + 1 gondozó/13 gyerek???

Az intézmény szerintem helyesen döntött, amikor jelezték, hogy nincs kapacitásuk az Ön gyerekére. Nem helyből vágták ki Önt, mert "problémás" a gyereke, hanem megpróbálták (másfél hónapot írt) és belátták, hogy nem megy. Ha azonnal elhajtották volna, akkor gondolom arra hivatkozva készült volna ez a klikkvadász önsajnáltató blogposzt. (köszönjük Zindexx)

Abban a pillanatban, ahogy a másfél hónapnyi tapasztalat birtokában jelezte az intézmény, hogy nem tudják az erőforrást biztosítani, ők lettek a GONOSZ. (szegény SGY-nek mi marad?)
Miután meg is lettek nevezve a foyamatos savazás alatt, én egy ügyvédet is felkeresnék az anyuka helyében, mert a jó hírnév nem csak Önnek jár....

Írta, hogy a kedves anyukája pedagógus. Neki mi a véleménye arról, hogy Ön egy folyamatos gondozást igénylő (mert a pillanatokon belőli reagálásra "várakozás" bizony folyamatos figyelést jelent) kisgyermeket ebben a korban mindenáron közösségbe akar vinni?

Hiszen utal arra, hogy nem azért viszi a gyereket magánbölcsibe, mert az ön keresete nélkül éhenhalnánkak, hanem a közösség miatt.

Ha a gyermeke TÉNYLEG fontos Önnek, akkor addig, amíg nem tudja magának adagolni az inzulint, legyen mellette Ön! Úgy, hogy közben akár közösségbe is viheti. Senki nem tiltotta ki Önt a játszóterekről, a játszóházakból, múzeumokból, állatkertből stb.

Ismerek olyan anyukát személyesen, aki az enyhén sérült gyermeke elől a munkába menekül, de ezt soha nem fogja bevallani. (gyakorlatilag a férj lát el minden anyai teendőt)
Ön is ez a típus?
qrzor 2017.10.27 10:35:44
@Bak Bernadett: Ön egy idealizált társadalomképben helyezi el a saját problémáját és elvárja, hogy bejáratott, "polcról levehető" instant megoldás legyen rá. Tényleg nagyon szomorú a kisfia esete, de ha elfogad két tanácsot egy ismeretlentől, akkor talán előre tud majd lépni.

1. A gyerekekenek ebben a korban ANYÁRA és SZERETETRE van szükségük. A kettő együtt fog biztonságot és kiegyensúlyozott fejlődést biztosítani a fiának. És igen, nagyon sokan a világon nem tehetik meg, hogy akár fél évig is biztosítsák ezt a gyermekük részére, ilyen-olyan okok miatt. Ön szerencsére nem ez a kategória, tehát a lehetőség adott.

2. Saját utalásai alapján képtelen a korábban kialakított és eltervezett világképétől, jövőképétől elszakadni. (..terhességem előtt azt hittem...., ...ilyen a habitusom..., így tartottam jónak..) Munkahelyén és otthon valószínűleg egy "erős", határozott, "modern" értelmiségi nő aki bátran felvállalja a véleményét és ezzel a konfliktusokat. De mi van, ha a világ nem tökéletes, és nem az előre megálmodottak szerint kell ma, vagy holnap cselekedni???
( Biztos Ön is ismer olyan napkeleti bölcsességeket, hogy pl. mi történik a szélviharban a vastag merev ágakkal és mi a hajlékonyakkal...)

Azzal, hogy makacsul ragaszkodik rózsaszín világképéhez, mindkettőjük dolgát nehezíti. Amennyiben tényleg "modern" gondolkodású nő (hiszen ezt várja el a társadalomtól is) akkor tudja, hogy nem szégyen ilyen esetekben pszichológus segítségét kérni.

Rákérdezett habár, de nem ítélkezem Ön felett, segítség gyanánt amit tudtam leírtam.

Sok sok boldog, EGYÜTT töltött napot- évet, örömteli életet kívánok mindkettőjüknek!
qrzor 2017.10.27 12:29:39
@Wike:
1. Bölcsőde és óvoda két külön életszakasz. Nem lesz lelkisérült a gyerek, ha még nem megy állandó közösségbe két és fél évesen.
2. Együtt vannak és úgy van közösségben a gyerek. Szerintem ez a felelős magatartás, amíg nem adódik jobb megoldás.
3. Az Ön gyerekére fordított idő nem határozza meg, hogy "diabanyu" gyerekére mennyi időt kell fordítani.
4. Igaza van. Volt más, ami 15 évnyi egyedi gondozást igényelt.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Üdv, Nem tudom illik-e bármilyen témába a levelem, de gondoltam megosztom. Ha megosztásra kerülök, akkor a nevemet és az e-mail címemet légyszi ne tegyétek közzé. Köszi. Nem is olyan régen jelentkeztem Európa…..
Biztosan Te is ismersz olyanokat, aki boldognak boldogtalannak ajánlgatja, hogy kivel kellene megismerkednie, mert mennyire passzolnának egymáshoz. Nekik, és mindenki másnak, akik szeretnének ilyenné válni siet segítségére a Tinder!..
Tavaly márciusban már megírtuk, hogy Balatonfenyvesen akkora kikötő épül, hogy ha az elején ácsorogsz, nem látod majd a végét. Akkoriban kezdődött a közel 2 milliárd forintos vitorlás élménycentrum megépítése, aminek a tóba nyúló, 450 méteresre tervezett hullámvédőgátjai miatt annak idején…..
qrzor 2016.02.23 00:16:15
@megtorolom: A környék valóban nem iszapos. Térkő, bitumen, murva, a kertekben fű a jellemző. A szabadstrand talaja viszont változik. És nem előnyére. Tavaly nyáron a strand móló felöli szakaszán rengeteg friss "kagylótelep" jelent meg. Nem közvetlenül a kőgát mellett, mert ott ugye nem fürdünk, hanem a strandon. Nem állítom, hogy a móló az oka, de azt tudjuk, hogy eddig nem volt "hirtelen" ennyi kagyló, pedig volt nagyon aszályos, "pangó" vizű év is.

Átöblítés: Akkor a keleti móló tövében az a félméteres átmérőjű cső, amin ősszel pl. fehér habos valami ömlött a strand felé, vagy most az iszap rakódik át, az micsoda? Délibáb? Angolna átkelő?
Egyébként nem állítok semmit, csak kérdezek.

Az, hogy hány ember tiltakozik, vagy fejezi ki aggályait, az nem mérce arra vonatkozóan, hogy amit Fenyvessel művelnek az valóban maradéktalanul a fenyvesiek javát szolgálja. A mindennapi megélhetésért folytatott "küzelem", a létbizonytalanság fásulttá tesz sokakat. Vannak ottlakók, akik pl. soha nem is fürdenek a Balatonban. Miért foglalkoznának pont a mólóval?

A személyeskedők, akik pl káromkodni is csak csillagozva mernek, személyes kudarcnak élik meg, hogy nem mindenki örül a mólónak és valószínűleg azt sem értik a mellette érvelők, hogy nem a móló létezése az igazi gond, hanem a MÉRETE.

Az rondít bele az eddigvolt páratlan panorámába, az változatja meg a strand vizét és talaját. A "luxusjachtok" megjelenésével a nyaralóközösség összetétele is változhat olyan módon amit nem mindenki szeretne. Gondoljanak csak nyugodtan pl. a siófoki éjszakai randalírozó északnorvég kissebbség helyi megjelenésére, akik az idetelepülő "luxusszolgáltatást" nyújtó "beszélgetőlányokra" felügyelnek.....

Tudom, hogy eső után köpönyeg most és ilyenekről írni, de nem kellene a rózsaszín ködöt olyan sűrűre keverni, hogy ki se lássanak belőle.

Azt kívánom, hogy az aggályoskodóknak - köztük nekem - ne legyen igazam, de erről nem a nemecsekek fognak meggyőzni, hanem az, amit majd idén és a következő években tapasztalok.

Eddig amúgy a következőket tapasztalom:

1. Régebben be lehetett menni az iskolaudvarra gyerekekkel játszani. Egyszer csak elzártak mindent, még a kapukat is eldugták.

2. Régebben ki lehetett menni a focipályára gyerekkel játszani, sárkányt eregetni stb. Egyszer csak nem lehetett. Lezárták.

3. Régebben be lehetett menni az istállóba gyerekekkel lovakat nézegetni, almát vinni, etetni. Egyszer csak nem lehetett.

4. Évről évre több területet adnak ki a szabadstrand területéből vállalkozóknak ilyen olyan létesítményekhez. Kezd elveszni a szabad fűfelület. Örülök a röplabdapályának, a kerékpártárolónak, de minek vizigolyóbiszbasz "zorb" a strandra?

5. Megcsinálták anno a lidókat a strandon. Csak egy picit elrontották. Picit nagyon. A tél mindet hazavágta. Tanultak belőle, átalakították, nagyobb lett. Jött egy két tavaszi vihar, azokat is hazavágta. Így három, vagy négy szezon után most már van amelyik egész tűrhető, de mi a fittyfene az a betonborzadály a strand jobb felén, ahol az alámosott lidót egyszerűen lebetonozták? Mekk Elek szakértett? Nem lehetett volna a part képéhez passzoló állapotot létrehozni?

Látom az igyekezetet a falu vezetői részéről és látok némi dilettantizmust, és jó nagy adag vadkapitalizmust.
qrzor 2016.02.25 00:03:16
@megtorolom: Nem tudod véletlenül, hogy a videón az 1:30-nál látható iszaplerakódás, ami nem spontán, hanem a kikötőböl szivattyúzzák át az iszapot a strand területére, az normális része-e az építkezésnek?

Mert én nagyon nem érzem annak, de gondolom helyi lakosként téged tájékoztattak arról, hogy erre mi szükség van. Mesterséges lidó a lurkóknak, hogy az egyébként is pangó részen összegyűlő hordalékban lubickolhassanak?
Fotó: Gutshofzillertal.at Emlékeztek, melyik volt életetek legmeredekebb pályája? Én hiába síelek már húsz éve, nem nagyon merem kipróbálni a legdurvább feketéket – a legjobban azt utálom bennük, hogy ha elesem, a komplett felszerelésem lemegy a völgybe. Mások viszont kifejezetten sportot űznek…..
Tavasszal jön a Bugattinál a Veyron-utód Chiron, ami persze legalább olyan drága lesz, mint amilyen szuper (és amilyen az előd volt). Valamiért nem lepődtünk meg, amikor azt olvastuk, hogy a nem akármilyen autóparkkal büszkélkedő Floyd Mayweather már elő is fizetett egyre...
Nem olyan könnyű igazi különlegességet találni a jachtok kategóriájában, ám a Scenic Eclipse mégis igazi ritkaság. Nem elég ugyanis, hogy két helikopter-leszállója van, van hozzá tengeralattjáró is. Tulajdonképpen már csak egy rakétakilövőt várunk.....
A mai Outlookos íráshoz a kezdő lökést az Outlook 2013 egyik roppant idegesítő beépített üzenete adta, hiszen bármennyire is érthetőek a beépítés okai, roppantul frusztráló, hogy Tárgy nélkül képtelenség üzenetet küldeni anélkül, hogy ne kapnánk meg a "Do you want to send…..
qrzor 2015.12.01 15:49:52
@Cormorant: Szólt a Zindex, hogy itt az ideje virítani valamit. Ennyi lett. Az Exceles írások példamutatóak viszont.
qrzor 2015.12.01 15:53:22
@Cormorant: Az is elképzelhető, hogy átvette a blog írását valami nagytudású újszülött "guru".
Tettem magamnak évekkel ezelőtt egy megszívlelendő "fogadalmat". A továbbiakban sosem veszem fel ismeretlen hívószámú telefonos megkeresést, és a vezetékes telefonokkal is óvatosan fogok bánni. Mi ennek az oka? Én még nagyon jól nem jöttem ki ezekből a hívásokból, amikben a…..
Movie Tank Valami követ (2014) 2015.07.06 17:36:16
Egyfolytában csak szexelnél. Megtennél érte bármit. Akármit. Sokszor még az egészen szembetűnő kockázatot is hajlamos vagy figyelmen kívül hagyni, hogy bejuthass a vágyott nő bugyija, vagy a kiszemelt srác gatyája mögé. Hogy ösztönszerű emberi magatartásról, mindennapos…..
Van a Maxweb nevű cég, amelyik keresőoptimalizációs szolgáltatást árul, a szerződéskötéshez meg egy csomagátvételi elismervénynek látszó papírt használ. Legutóbbi témába vágó posztunknál a cég vezetője szépen kifejtette, hogy milyen többlépéses,  szabványosított…..
Egy olvasónk eléggé felbosszantotta magát a tegnapi matematikaérettségi után, hiszen a köztévé egy Lükő Gábor nevű okleveles matematikussal oldatta meg a feladatsort, aki viszont nem végzett igazán jó munkát. Itt a levél relváns részlete: Már a könnyű, első részben is…..
Azt, hogy a lakásról készült fényképek mennyire fontosak, talán már mondani sem kell senkinek. Egy szinte tökéletes lakástól/háztól is gond nélkül el tudjuk riasztani az érdemi érdeklődőket, ha rossz minőségű, homályos, semmit sem mutató képekkel hirdetjük meg az eladó…..
Idén a hűvösebb nyár miatt a szokásosnál valamivel kevesebb dolguk volt a vízimentőknek, tudtuk meg Tar Mihálytól, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivőjétől, aki azt is elmondta, hogy érdekes módon pont a nyugodt, veszélytelen idő jelent nagyobb kockázatot a…..
qrzor 2014.12.12 10:45:16
@MaCS_70: MINDEN TISZTELETEM azoknak, akik ilyenkor mások épségét vigyázzák, segítik! Tényleg nem kötözködésként írtam korábban, csak úgy tűnt, több volt a "sógorom mondta" tudás, mint a szemelyes tapasztalat....
A Balaton pont attól veszélyes, hogy nem tűnik annak. Még viharban is a szépsége az ami megfogja az embereket, mert kinn állnak a parton, érzik, hogy a természetnek van azért ereje, de nekik van választásuk hátrébb állni, ha vizes lesz a zokni. :-)) Na ez az "odébbállok" lehetőség a vízen, vagy vízben egy kicsit másképp van. Ezt tudják a vizimentők, tudják a tengerikajakosok, szörfösök, hajósok, horgászok talán és még így is van azért köztük is tragédia, sajnos. De jellemzően a nyaraló fürdőzők azok, akik az IQ-t és a józan ítélőképességet a törölköző alatt hagyják a parton....
Biztosan megvan az „ős” Windows Phone tulajdonosoknak az a körömrágós időszak amikor kőkeményen ment a találgatás, hogy az akkor még Apolló kódnéven futó Windows Phone 8 érkezni fog-e az addigi WP7-es telefonokra vagy sem. Most ismét hasonló szoftvergeneráció-váltás…..
qrzor 2014.11.07 13:55:09
@pushalias: OK, dramatizáltam. Az idő az egyén számára és az, hogy mi dárga, mi nem: szubjektív. A 800-ast kábé a megjelenése hetében vettem átnyálazva a vonatkozó cikkeket (elég technokrata vagyok) és az AKKORI infók alapján hozható "legjobb" döntést igyekeztem hozni. Na ez a véleményem semmisült meg a wp8 kiadásakor az MS üzletpolitikája által. Én bíztam az új platformban, tudtam, hogy ios-hoz android-hoz képest le van maradva, de nem gondoltam, hogy mint a kisérleti fehéregérenk, benyomják a ciánt is. De hasonlíthatnám a cserbenhagyásos gázoláshoz is a döntésüket. Ha a MS olyannyira szerette volna megtartani a korai, jellemzően technológiaorientált támogatóit, vevőit, akkor minimum egy "Bocs gyerekek, ilyet többé nem teszünk" pólóban kellett volna a wp7 - wp8 váltást kommunikálniuk.
Tehát nem a telefonnal van bajom, (nem is én használom a családban) hanem azzal, hogy úgy érzem becsaptak. Az MS-nek a wp7 piacra dobásakor tudnia kellett, hogy mekkora lesz az életciklusa a wp7.x-nek és erről k*vára hallgatott.
A BT azóta sem megy, pedig a wp frissítettük. Valószínűleg hw -es a hiba, több ilyenről hallottunk. Nem érdekel már, nekem 4e Ft-os butatelefonom van, ami garanciális, dobálhatom, TELEFONÁL!