Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TakátsTamásFerenc

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerző: Vaskor Dóra Megporzásnak nevezzük azt a folyamatot, melynek során a hímivarsejteket tartalmazó pollenszemek a női ivarú virágok bibéjére kerülve lehetővé teszik a megtermékenyítést, ezáltal a magprodukciót és a növények ivaros szaporodását. Beszélhetünk biotikus,…..
„Mi a véleményed, nem lenne biztonságosabb mégis mindent lezárni, amíg ki nem jön a hír?” – gyakran visszatérő kérdés ez minden jelentősebb, várhatóan piac befolyásoló esemény előtt. Akik régebben kereskednek velem, már a válaszomat is előre tudják: mindenki cselekedjen belátása szerint, de én…..
“Keresztény vagy? Igen? Remek, akkor egy pillanat múlva meglátod Istent” – egy túlélő beszámolója szerint az oregoni tömeggyilkos ezt mondta, amikor sorban megkérdezte áldozataitól, hogy milyen vallásúak. Aki kereszténynek vallotta magát, azt agyonlőtte, aki nem, azt elengedte…..
 506/1903. Tekintetes kultúrmérnöki hivatal Pécsett. Tegnapi póstával érkezett 1090/1903 sz. hivatalos átiratukra, melyben azt kérdik, hogy a Magyarberki község határában lelt régi sarkantyúval mi történjék? hivatalos tisztelettel azt válaszolom, hogy basszák meg az urak a…..
Miközben az elmúlt hetek utcai megmozdulásait nézve azt vártuk, hogy mikor is születik meg a forradalmárok vajúdásaiből valamilyen új politikai képződmény, aközben észre se vettük, hogy már létre is jött, már meg is van. Úgy hívják: Civilek Pártja...
TakátsTamásFerenc 2015.01.17 10:20:21
@OoOoOo: Szerintem a kérdést csak a felsőbbrendű/kirekesztő liberátor Baloldalnak célszerű feltenni...
TakátsTamásFerenc 2015.01.17 10:23:20
@OoOoOo: Ócska szöveg lezüllött Baloldaltól...
U. Károly Miklós: A sárga folt titka Elfelejtett magyar zsidó-törvények és egyéb historikumok I. A zsidóság múltja és a zsidógyűlölet oka Nincsen népe és nincsen fajtája a világnak, mely annyira felkeltette volna maga ellen más népek gyűlöletét, mint a zsidó. Egészen…..
1998-ban egy fiatal, energikus és a rendszerváltást követő évek erkölcsi mocsokjától kevéssé szennyezett csapat nyerte meg a választást Magyarországon.Mi kellett akkor a sikerhez?Hit, jövőkép, őszinteség és kellő szerénység, ha úgy tetszik: alázat.Vagy csak annak kell…..
Újra jelentkezett az az adományozó, aki korábban Németországból elektromos ágyakat ( Másokra is gondolva )ajándékozott az Őszülő Otthon lakói számára. Most jelentős mennyiségű, egyszer használatos egészségügyi kellékeket hozott a lakóknak. Képzeljék, ez a…..
Úgy néz ki, április 30-tól bárki – aki ilyen jelképekre gerjed – nyugodtan kitehet egy horogkeresztet vagy ötágú vörös csillagot sarló-kalapáccsal az ablakába vagy a hajtókájára. Az Alkotmánybíróság Vajnai Attila indítványa nyomán – és azon szerencsére túl…..
TakátsTamásFerenc 2013.02.22 18:00:44
TakátsTamásFerenc 2013.02.23 18:15:17
@greybull: „Úriember maximum nem mutatkozik egy légtérben olyanokkal, akik a most engedélyezett jelképekhez és "eszmékhez" kötődnek.” Lehet, hogy nem vagyok egy nyugaterurópai liberális demokrata úriember, de ez engemet nem elégít ki. Ezt nem szégyellem. A közéletben azoktól a jelképektől idegenkedem, amelyek az én rövid, de 80 évem során nekem is hordoztak/hordoznak olyan jelzéseket/tartalmakat/emlékeket, amelyek én ellenem is, kortársaim ellen is, mint egyes emberrel szemben is hordozták az ember/eberiség/nemzet/osztály ellen elkövetett bűnöket. Még akkor is, ha én viszonylag szerencsésen találkozhattam velük… A kereszt/dávid-csillag/félhold, illetve tartalmai velem szemben eddig sohasem viselkedtek úgy, hogy zavarhatnák identitásomat/emlékeimet. Ez az én szerencsém. Inkább erkölcsi normáim meghatározásában vettek részt… Ebből nem valami egoista szemléletem/életformám következik. Sőt, van egy gyenge pontom: embertársaimmal szemben csak olyan viszonyba szeretnék mindig kerülni, ami nekem is és embertársaimnak is csak a javát/megelégedését szolgálja…
Szerintem mindenki magában hordozza genetikai/családi és szocializációs egóját. Mindenki egójában különbözik a másiktól; egyedi.
A két háború közötti magyar zsidótörvények szerint a mi családunk nem volt zsidó… De szerintem nem voltunk törzsökös magyarok sem… Magyarnak tekintette magát családom is. Magyarnak tekintem én is magamat. De sohasem magyarkodtunk/magyarkodtam…
Karácsonyfán Magyarországon, az én tudomásom szerint csak a kommün alatt fordult elő vörös csillag, azon sem volt sarló/kalapács. De lehet, hogy korlátoltak ebbéli ismereteim…
Amit pedig a zsidókról írt, azt nyilvánvalóan tapasztalatból és kellő kritikával írta. Nekem voltak zsidó barátaim, de ők nem viselték azt az életformát, amelyről ön írt. De ismerem Marx zsidókkal kapcsolatos gondolatait, sőt Hitlerét is. Tanulmányoztam Gyurgyák, Komoróczy magyarországi zsidósággal/magyarsággal kapcsolatos munkáit is (többek között)…
Szvasztikai ismereteim csak érintőlegesek…
Köszönöm, hogy elolvasott!
Tisztelettel és barátsággal köszöntöm!