Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fábián Viktor

172 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Közel három hónappal az abu-dzabi idényzáró után a Forma-1 múlt héten véget vetett a rekordhosszúságú holtszezonnak. Február 22. és 25. között rendezték ugyanis a 2016-os előszezon első tesztsorozatát Barcelonában, ahol a publikum néhány morzsával csillapíthatta a történésre való…..
  Tavaly rendezték a Forma-1 történetének első orosz versenyét, annak sikerét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az idei kiírást megelőző általános kiábrándultság. Sem a rajongók, sem a versenyzők nem lelkesedtek a sótlan, egykori valenciai pályára emlékeztető szocsi…..
Rázókő blog Nicky Hayden vált 2015.10.08 17:44:54
Jövőre amerikai motoros nélkül marad a MotoGP mezőnye. A Japán Nagydíj előtti sajtótájékoztatón 2006 világbajnoka, Nicky Hayden bejelentette, lezárja MotoGP pályafutását és a Superbike-vb-n folytatja a Ten Kate Hondánál. A Kentucky Kid becenévre hallgató motoros nem mászta…..
Rázókő blog Hétvégi GT zúzda 2015.10.06 21:15:46
Az elmúlt hétvégén főként különböző GT bajnokságok léptek pályára, egyesek idényt zártak, mások a közelgő finálét vezették fel. Az eseménydús versenyeket jelentős anyagi károk kísérték. Blancpain Sprint Series - Misano A BSS szombat esti kvalifikációs versenyén…..
  Két hónappal a Forma-1-es szezon vége előtt egyre nagyobb kérdőjelek tornyosulnak a Red Bull Racing garázsa előtt. A Renault-val való szakítás után szűk lehetőségek előtt találta magát a csapat, a felső vezetés pedig kivonulással fenyegetőzik. Egy újabb blöff,…..
  Ázsia Monacójába látogat a hétvégén a Forma-1, az európai szakasz zárása után. Szingapúr a villanyfényes futamával, a csillogással pár év alatt belopta magát a szurkolóktól egyre távolabb, a luxus brandekhez egyre közelebb kerülő világbajnokság szívébe. Bár a…..
  Nem várt drámát hozott a MotoGP San Marinói Nagydíja a mögöttünk hagyott hétvégén. A változó időjárási körülmények mindkét vb-aspiránssal kibabráltak, nem úgy a dobogós trióval, akik közül ketten életük versenyét futották.   Élesedik a világbajnoki címért…..
  A Túraautó Világbajnokság számára ismeretlen terepre lép a hétvégén. A Twin Ring Motegi a harmadik különböző pálya a WTCC történetében, mely a vb japán fordulójának ad otthont Okayama és Szuzuka után. Ennek apropóján idézzük fel az 1997-ben megnyitott aszfaltcsík…..
  Véget ért a Forma-1 idei szezonjának európai szakasza, a szokásoknak megfelelően a legendás monzai Olasz Nagydíjjal. Bár az izgalmak távol maradtak az idény legrövidebb versenyétől, beszédtéma akadt bőven a pályán kívül. Guminyomás, nyomás a szervezőkön, nyomás bizonyos…..
  Duplapontos futamok. A motorsport izgalmasabbá tételéért vívott küzdelem új inkarnációi. Elődei a Chase for the Cup, a gyorsan kopó gumik, a DRS, elődei a sorsolt rajtrácsnak és a véletlenszerűen bekapcsoló öntözőberendezésnek. A motorsport ma már széles tömegek…..
  Mindössze egy héttel társuk, Justin Wilson elvesztése után nehéz szívvel ültek autóba az IndyCar sorozat versenyzői a hétvégi idényzárón Sonomában. A dupla pontokat osztó kaliforniai fináléra hatan utaztak bajnoki esélyekkel, mégis a listavezető Juan Pablo Montoya sikere…..
  Henry Surtees, Dan Wheldon, Jules Bianchi, Justin Wilson. Nyíltkerekes versenysorozatok jól ismert nevei. Négy kiváló versenyző, akik versenybaleset során elszenvedett fejsérülés miatt tragikusan korán itt hagytak minket. Mindannyiuk halála után viták indultak a nyíltkerekes…..
Fábián Viktor 2015.08.27 22:51:14
@datam: Igen, elnézést a figyelmetlenségért, javítottam. Sennát csak azért hagytam ki a felsorolásból, mert az utóbbi évek eseteit szerettem volna kiemelni.
Döntés született a Német Túraautó-bajnokság spielbergi fordulója után kipattant botrány ügyében. Mint ismert, a négy héttel ezelőtti osztrák versenyhétvége vasárnapi futamán az Audi mindig úriemberként nyilatkozó motorsport főnöke, Dr. Wolfgang Ullrich arra utasította Timo…..
Nagy várakozás előzte meg a 82. Le Mans-i 24 órás autóversenyt, melyen a Porsche visszatérésének köszönhetően három gyártó küzdött az abszolút diadalért. A klasszikusokat idéző küzdelmekről álmodoztak az Audi dominanciájába kissé belefáradók, és ha más formában is,…..
Fábián Viktor 2014.06.18 09:11:59
@Magnat: Szia! Igen, elég sokrétű a technika. Komoly szabályváltozások történtek idénre, itt egy jó összefoglaló cikk: www.motorsport.com/wec/news/fia-wec-lmp1-regulations-for-2014/
Részletes technikai jellemzők: www.fiawec.com/wpphpFichiers/1/press_area/15/175/Technical_Regulations_LM_P1_P2_GTE.pdf Elég hosszú, lehet belőle mazsolázgatni.
Itt egy rövidebb verzió: lemans.hu/lemans_extra/technical_regulations_2014.pdf
Remélem tudtam segíteni. :)
Vasárnap egy amatőröknek rendezett négy órás verseny közben néhány fiatal egy Volkswagennel ráhajtott a Brands Hatch-i pályára. A futamot megállították, a sofőrt letartóztatták, óvadék ellenében szabadlábon védekezhet. A pálya illetékesei, a verseny szervezői és a brit…..
26 év szünet után a hétvégén ismét pályára gördültek a Német Túraautó-bajnokság autói a Hungaroringen. A magyar pálya már azzal sem kis sikert ért el, hogy a kurta, mindössze tíz futamos DTM versenynaptárba beverekedte magát, a váratlanul izgalmas verseny után pedig csak…..
Nem akármilyen motorsport hétvége áll előttünk. A világ három legnagyobb autóversenyéből kettőt vasárnap rendeznek, de rajtuk kívül még két világbajnokság és egy GT sorozat is várja a piros lámpák kialvását. Forma-1 6. forduló - Monacói Nagydíj, Monte-Carlo Monaco a…..
Forma-1 4. forduló - Kínai Nagydíj, Sanghaj Bahreinben felocsúdott kezdeti bizonytalanságából a Forma-1 és egy elképesztően izgalmas versenyt produkált. Sanghajban jó eséllyel látunk majd egy hasonlót, hisz a kínai pályán már hagyománynak számít a rengeteg előzés és akció.…..
Új autók, új szabályok, új versenyzők, régi történet. Mintha csak újra 2012-t írnánk, három autó kibérli a rajtrács első három helyét, majd kisajátítja a dobogó mindhárom fokát. A különbség annyi, hogy ezúttal nem kék Chevrolet-k, hanem újszerű látványt nyújtó…..
Marco Sorensen látványos bukása a monzai célegyenesben a Formula Renault 3.5 szombati versenyén. A baleset miatt a dánt öt helyes rajtbüntetésben részesítették a 12:30-kor kezdődő második futamra. ..
Tud miből válogatni a hétvégén, aki a napsütés mellett, vagy helyett motorsportra vágyik: három világbajnokság, három nyíltkerekes széria, két enduransz bajnokság a repertoárban 2014 első dömpingjében. Túraautó Világbajnokság 1. forduló - Marrakesh, Marokkó Új korszakot…..
A világ egyik legizgalmasabb pályája a világ legkisebb kontinensén. Bathurstben, a Mount Panorama Circuiten magyar idő szerint szombaton 19:15-kor indul a 12 órás verseny. Rob Huff, Mika Salo, Mr. DTM és Eric Bana a rajtlistán. ..
Rázókő blog Hírek, röviden 2014.02.01 10:24:00
A MotoGP-be 2015-ben visszatérő Suzuki már az idei szezon végén csatlakozhat a mezőnyhöz, mint szabadkártyás istálló. A MotoGP április 27-re tervezett Argentin Nagydíja megkapta a szükséges engedélyeket a FIM-től. A szeptember végén esedékes Brazil Nagydíj helyzete viszont…..
Hosszú várakozás előzte meg, de múlt hétvégén a Daytonai 24 órással végre kezdetét vette a Grand-Am Rolex Series és az Amerikai Le Mans Széria házasságából született Tudor United SportCar Championship. Az észak-amerikai sportautó versenyzés krémje egyetlen szervezet…..
Izgalmas versennyel, de meglepetések nélkül zárult a Forma-1 2013-as szezonja Brazíliában. Sebastian Vettel rekordot döntött zsinórban kilencedik futamgyőzelmével, a Red Bull megállíthatatlan bajnokának megsemmisítő teljesítménye után pedig aligha akadnak szurkolóin kívül…..