Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erdei osonó

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A használtautóvásárlás igen nagy figyelmet igénylő, összetett folyamat. A tökéletes vásárlónak ismernie kellene az autótípusokat, hogy tudja mely modell az, ami az igényeit kielégítheti. Ugyanígy ismernie kellene az értékvesztés dinamikáját, hogy meg tudja ítélni, hogy pénzügyi szempontból egy autó…..
Erdei osonó 2018.03.30 21:55:01
@kamor: Nem kioktatásnak szánom, csak ilyet általában az szokott mondani akinek fogalma sincs arról hogy mit jelent cégautót kapni.
Egy nagy gázipari cégnél dolgozom fizikai dolgozóként (értsd: munkásruhában, nem pedig íróasztal mögött) ahol kb. 18 éve használok cégautót kb. 6-8 kollégámmal megosztva. (többnyire kombi Astra,Golf,Octavia,Passat,Caddy,Combo)
Általában futásteljesítménytől és kortól függően 100-150e km és max. 4-5 éves korig hagyja kint a lízingcég, aztán le kell adni és mehetünk az újért.
Vannak személyi használatra kiadottak is, azt mindig ugyanaz a személy vezeti. (középvezetők)
Szerinted nekünk milyen feltételekkel van átadva az autó, azt csinálunk vele amit akarunk? Szerinted mi egy széthajtott, elhanyagolt patkányfészekkel szeretünk járni, mert hát úgysem a miénk és majd lesz másik?
Egyrészt a feletteseink és a flottakezelő is elvárják hogy vigyázzunk a vasra és rendben tartsuk, ehhez adott a rendszeres (márka)szerviz látogatás, mosás-takarítás, csak el kell vinnünk és leadni, még pénzünkbe sem kerül.
Egyáltalán nem mindegy hogy milyen állapotban lesz leadva, ha leszolgálta nálunk az idejét, mennyi lesz az akkori visszavételi értéke. És ez a többezres céges flottában mindenkire vonatkozik, aki cégautóra jogosult.
Az autók mikor leadjuk őket tiszták, sérülésmentesek, műszakilag is nagyon jó állapotban vannak, magamnak is gondolkodás nélkül megvenném ha szükségem lenne rá.
Persze lehet hogy pl. a Pici és Társa Bt. 1db szakadt Dacia Loganja mint cégautó nem ilyen elvárások szerint van használva, de nem ez a jellemző.
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért érdemes a Moped blog Facebook-oldalát is lájkolni. ‹⊗›   Korábban már szenteltünk egy leginkább ironikus hangvételű posztot a "kamu 50-esezés" rejtelmeinek, ezúttal megpróbáljuk a komolyabbik végét megfogni a dolognak. Kezdjük azzal,…..
Erdei osonó 2016.10.20 11:27:24
@gus:
Egy ilyen, magát a nép hangjának képzelő tahóval minek állsz le vitatkozni? (oké, én is látom hogy baromságokat állít de akkor is felesleges)
Erdei osonó 2016.10.21 18:43:21
@Spanos:
"szerinted ha vizsgáztatni fogják a kismotort, akkor megnézik, hogy hány cm3-es?"
Kb innentől lefelé.
Amikor meglátod a hőerőművet, akkor kell figyelni, ott van jobbra a Brezova Gokartland. Nekünk még hajnal van, de a traktorosok már napkelte óta kint vannak a zsíros mátraaljai földön, van munka ilyenkor. Szántók között, a ligetben, vidáman zöldellő fű között lapul a pálya,…..
Amilyennek én képzelek egy driftedzést a Hangyásszal:   Amilyennek Scarlett Johansson képzel egy driftedzést a Hangyásszal:  Amilyennek anyám képzel egy driftedzést a Hangyásszal: És amilyen egy igazi driftedzés a Hangyásszal: A főnixek már csak…..
Erdei osonó 2015.03.29 23:35:22
@Nínó Karotta:
Egyszerű.
A piacon vagy a zöldségesnél is meg lehet venni a zöldséget/gyümölcsöt de én mégis inkább itthon kertészkedem.
És nem azért mert ott nem tudnám megfizetni vagy épp nem szolgálnának ki.
Ha valóban érdekelné őket, mivel járnak, a vásárlás előtt okosították volna ki magukat, és valószínűleg másképp döntöttek volna. Legközelebb örüljön, ha leszarozzuk a szarát. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Erdei osonó 2015.03.25 09:52:12
@Michel Djerzinski:
Nem tudom feltűnt-e de rendkívül jól szórakozom azon amit csinálsz :)
Erdei osonó 2015.03.25 10:27:42
@Dixhorn:
Csak azért gondolom mert egy valódi trolltámadásnál szinte mindig elég gyorsan elszabadulnak az indulatok de ez itt meg valahogy olyan kifinomultan, szinte már elegánsan hülye.
Autós-motoros gyorsulási verseny már rég nem izgalmas: széria állapotban a motor nyer. Ha viszont az autó nem széria, akkor jön a döbbenet. Egy Volkswagen Golf Mk1-et reszeltek be annyira a németek, hogy egy 182 lóerős Yamaha R1 olyannak tűnjön, mint egy Riga moped.   A…..
Szégyenérzettel kevert izgatottsággal jártuk be japán újdonsült szellemvárosait a monitor elől. A helyszín a Fukusima prefektúra, egy nagyjából két Békés-megye nagyságú közigazgatási terület, amelynek nevét Japán történelmének legnagyobb földrengése óta ismeri a világ.…..
Erdei osonó 2015.03.12 06:56:38
@SimonGábor:
Kellett....persze. Idióta.
Erdei osonó 2015.03.12 17:18:38
@Tökösmákos:
"Csernobilt is készakarva robbantották fel"
Szinte látom magam előtt a vezető mérnököt ahogy önként előidéz egy atomkatasztrófát és adott esetben a célért hősi halottá válik, valamint egyáltalán nem érdekli hogy ez hány ember életébe fog kerülni.
Imádom az ilyen biztos forrásból (saját magától) qrvaokos, éleslátó összeesküvés elmélet gyártókat.
Erdei osonó 2015.03.12 18:23:41
@Tökösmákos:
Szégyen hogy az ilyen éleslátókat mint te is, ennyire elnyomja ez a romlott rendszer :))
(mellesleg: nem nézek TV-t évek óta:)
A hétvégén felszántotta a netet a Totalcar híre, miszerint a VW gyártásba veszi az új Trabantot. Pedig a Totalcaron nincs is ilyen hír. Akkor mégis, hogyan? Így. Tessék megnézni a böngésző címsorát, meg alul azt a fekete sávot! A SHRTURL.com egy tipikus prank-oldal,…..
Erdei osonó 2015.01.24 23:11:32
@prokee:
Gondolom akik itt háborognak hogy akkor át lettek qrva és mégsem fogják gyártani azok komolyan gondolkodtak azon hogy le kéne adni az előrendelést egy ilyen Trabira. (végül is érthető a csalódottság:)))
Erdei osonó 2015.01.25 23:18:23
@MC_Pite:
Hmm....Ön nem gondolkodott még politikai pályán? (szerintem Észak Koreában komoly karriert futhatna be ilyen határozott hozzáállással)
Belsőség Erre vertük mind 2015.01.22 21:56:33
A nyálunkat. Nem titok: a BMW csúcshibridjének sikerült megakasztania a szerkesztőség mindennapjait. Az i8 előtt tesztautó még nem váltott ki ilyen nagy érdeklődést a kollektívából és közvetlen környezetéből. Ezt nem én mondom, hanem a veteránok. Van mifelénk egy eufémizmus…..
Erdei osonó 2015.01.23 20:12:12
@pajaci:
A TC-nak nem hinném hogy kell gyűjtést szervezni, nézd inkább a Gyulai Balázzsal az i8 bemutatót mert neked ott lesz a minőség.
Csak kérni kellett, máris tele a levelező listánk hazai autós közlekedési videókkal. Ez itt már az olvasói dashcam-termésből való. Róbert rögzítette, aki egy decemberi estén nézte meg közelről, milyen egy rajtakapott buszsofőr reakciója. December közepe táján a Verseny…..
Erdei osonó 2015.01.08 19:42:10
@Tóth Ottó2:
Te gondolom még nem kottáztál el semmit eddigi pályafutásod alapján. Mással ez néha megesik. (néha még velem is)
Erdei osonó 2015.01.08 20:27:10
@yxcvbnma:
És ebből az következik hogy a buszsofőr egy állat aki minden nap folyamatosan veszélyezteti a forgalmat vagy az hogy itt most épp rossz napja volt és egy kicsit elszabta az ívet? (lehet hogy még egyszer akár veled is megeshet)
Az autósról meg az hogy a mindennapokban egy átlagos közlekedő de itt most épp sikerült felháborodni?
Hogy lehet egy felvételből általánosítani?
Erdei osonó 2015.01.08 21:13:32
@yxcvbnma:

Erre: "De én úgy is tudok haladni velük, hogy nem dudaszó és fékcsikorgás jelzi az utamat."
Valószínű ő is tud de akkor épp rossz napja volt.
A többit meg már leírtam az első hsz-omban.
  Mi a jobb? Homokba dugni a fejünket és eljátszani, hogy a jelenség nem létezik, vagy ellenkezőleg: ha már valaki csinálja, vagy ki akarja próbálni, akkor amennyire lehet, segíteni és tanácsot adni neki saját (és más) testi épségének minél jobb megóvása érdekében? Na…..
Erdei osonó 2014.12.26 01:03:28
@mioporfeszosz:
Amikor én huszonéves voltam, Wartburgokkal meg néha szakadt Zsigával nyomtuk.
Hol a homokbányában, hol kint a szántóföldek mellett. (télen-nyáron, ha épp nem kuplungot-féltengelyt-stb.-t javítottunk)
Volt hogy fejre álltunk és olyan is volt hogy kigyulladt és kiégett a Zsiga de mi szerencsére túléltük. (ez sajnos benne van de vállaltuk)
A járós autóm akkoriban egy matt piros 105-ös Skoda volt :)
Erdei osonó 2014.12.26 10:20:03
@Schütii:
Úgy is lehet mondani de így jobban hangzik:)
Dr. Szerényi Gábor egy egészen jó ember. Legalábbis ilyennek ismertem meg és ritkán csalódom az emberekben. Megkedveltem, mert elképesztően felkészült és soha nem hagyja el a jókedve és ha látja a stáb, hogy a szereplők még este bírják és viszik előre a dolgot, akkor mindenki…..
Erdei osonó 2014.11.29 17:30:01
@Tökösmákos:
"25 év alatt nem adnék senkinek jogsit. Tapasztalatból beszélek, addig mentem mint a "zállat" akár 180-al is városban"
Azért mert te hülye vagy az nem jelenti azt hogy akkor mindenki az.
Én 19 évesen kezdtem el autót vezetni (előtte már motoroztam) de sosem csináltam ilyet amit te itt általánosítasz. (egyébként most 39 vagyok és sosem okoztam balesetet)

Az évenkénti vizsgáról meg annyit hogy semmi gond, legyen, majd te kifizeted mindenkinek ha ennyire szeretnéd.
Erdei osonó 2014.11.29 18:26:25
@Tökösmákos:
Többnyire a Pécs de nem ritkán a Budapest nevű zsákfalvakban motorozom/autózom.
Mondjuk az igaz hogy a dugóban állva errefelé valóban nehéz balesetet okozni.
  Nem tudom, hányan emlékeznek még a régi 124-es Merci kombimra, amit jó hét éve adtam el. Született is belőle egy cikk anno, Intergalaktikus lúzerszopás fénysebességgel címen. Mert az volt. Az eladás is, az autó is. Egy vagyont költöttem rá, hogy ilyen legyen Hogy…..
Aki Oroszország útjain autózik egy terepjáróban, valószínűleg fel sem figyel egy kis nyikorgásra. De ha a leparkolt autó futóművéből jön a nyávogás, még a sokat látottak is felhúzzák a szemöldöküket. Hősünk is felfigyelt, mikor a benzinkúton álló kocsijából…..
Emlékeznek, nem is olyan régen egy Volvo-hirdetés után szakadt ki a videós autóhirdetés-zsák és lett végleg elkoptatva a formátum. Mindig az eredeti a legjobb - tartja a mondás -, és valahol igaz is ez, bár valójában már akkor is csak arról volt szó, hogy valaki viccesen…..
Erdei osonó 2014.11.11 22:43:21
@Ződ2000:
Ha figyelmesen elolvastad amit írtam akkor az első szó az hogy "Nekem".
Amit a Grande Punto/159/5er-ről írtál az spec. engem qrvára nem hat meg (sőt, még az M6-os BMW sem tetszik, látod van ilyen) innentől fogva hogy neked mi a marhaság az már a te dolgod.
Erdei osonó 2014.11.11 22:55:11
@Erdei osonó:
Az M6-nál kimaradt hogy a 850i meg igen.
Erdei osonó 2014.11.12 00:18:39
@Ződ2000:
Világos, a haladás jó dolog, ezt nem is vitatom.
Ennek ellenére én a 70'-80'-as évek autóiban érzem jól magam. (nyilván nem mindegyikben)
Valahogy úgy mint Csikós Zsolti az öreg Mercikben.
Kb. a 2000 után gyártott autók nekem már egyszerű használati tárgyak, kategóriától függetlenül, nem tudom értékelni őket.
A farpofáim is összerándultak, mikor az oszlopot láttam egyenesen a kamera felé közeledni. És felszisszentem, hogy na basszameg, ezért kéne figyelni. Nem vagyok én marha okos, meg tévedhetetlen sem. És ellentétben a sok, igazán okos megmondóemberrel én sem vagyok száz százalékig…..
Erdei osonó 2014.10.11 15:52:12
@tükörfúró:
Ennyi idő alatt ebből a helyzetből még egy fájerbélddel sem léptél ki.
Erdei osonó 2014.10.11 15:53:00
@Erdei osonó:
....léptél volna ki.
A szerencsétlenül járt motorost Tim Sleethnek hívják, és Ausztráliából jött. Burma, Kambodzsa, India, Indonézia, Irán, Laosz, Malajzia, Nepál, Omán, Tájföld, az Egyesül Arab Emirátusok és Törökország után érkezett Budapestre, ahol tegnap ellopták 2006-os Suzuki DRZ400S…..
A megoldás több, mint egyszerű. Csak mert voltak ilyen kaukázusi juhászkutyáink, a csodálatos Buck és a gyönyörű Nina emléke örökké él bennem, a fickó pedig _nagyon_ szerencsés, hogy egyáltalán van még arca. (A tulaj pedig instant főnök, mert tudja, melyik ablakot kell…..
Erdei osonó 2014.10.09 14:46:01
@mlas45:
Tipikus bmw-s hozzáállás :))
Tegnap este Budapesten, a Szabadság híd budai hídfőjénél ellenőrizték a robogósokat a rendőrök. Két motoros járőrrel találkoztam, akik éppen egy ötvenesként, tehát rendszámtábla nélkül használt Vespa ET4 125-öt nézegettek. Aki azt hiszi, hogy egy ilyen rendőri…..
Erdei osonó 2014.10.07 12:17:33
@Dondogs: Ez amit itt leírtál csak a nyavalygás egy változata a 'máshol minden jobb'-nak.
Akkor ide nem is kellenek szabályok mert ez ugye olyan hely hogy felesleges.
Erdei osonó 2014.10.07 12:23:17
@Minimálisan Szükséges Változtatás:
Ezek szerint az eladó tökéletesen képben van azzal kapcsolatban hogy mi zajlik a hivatalokban és mit terveznek a jogalkotók.
A mérőpados példa meg nettó hülyeség. (mérőpadjai az NKH-nak vannak)
Erdei osonó 2014.10.07 21:39:08
@Dondogs:
Épp ma 13:34-kor kaptam 5e helyszínit gyorshajtásért. 90/100 a 6-os főúton. Most mit mondjak?
Aki már járt autószalonon, az tudja, nem a gumik jelentik a fő attrakciót. A gumigyárak ettől még fontosnak tartják a jelenlétet, hisz a többiek is ott vannak. De hogyan csalogassák be azokat a standra, akik nem szeretnének új mintázatokat és különleges karkaszokat nézegetni? A…..
Építik már. Szóval az úgy volt, hogy tavaly valamiért szerették a nézők a hülyét meg a tudóst egy műsorban. Vagy nem, de nézettség szempontjából ez valahol mindegy, így szóltak, hogy csináljuk tovább. Oké, de legyen durvább, nehogy a végén ne tűnjön veszélyesnek a…..
Simson Marci posztolta legfrissebb fejlesztését a garázsba állást segítő rendszerről: ...amiről nekem meg eszembe jutott számtalan egyéb megoldás is, a szépemlékű Ezermester barkácsmagazin olvasói ötleteit megszégyenítő kreativitással. Az Autófílián is lőttünk már…..
Sokaknak a gyorsulás csak egy szám. Pláne azoknak, akik nem ültek még igazán erős, jól tapadó autóban. Nekik a 7 alatti 0-100 már gyenge, ha pedig a 20 másodperc alatti 200-at emlegetik, már csak legyintenek. Nos, ez valójában messze nem így van. Mert a mai, erős autók…..
Erdei osonó 2014.08.06 15:55:27
@z.fuse:
Az, hogy meglovagolhat a pilóta egy atomvillanást és jó esetben túl is éli :))
Erdei osonó 2014.08.06 15:56:43