Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wilkomirski

31 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Betyársereg nevű szélsőjobboldali szervezet saját honlapján elkezdte azoknak a nevét és profilképeit gyűjteni, akik visszajelölték, hogy elmennek a Budapest Pride valamelyik eseményére a Facebookon. Eddig több száz nevet és fényképet raktak fel a honlapjukra, de egy csomó…..
Reflex Szóda 2013.06.26 19:26:23
A TÉNY című szennylap kistestvére, Szegedi változata. Izgalmas témákkal, országos és helyi jelentőségű "tényfeltáró" írásokkal és csajokkal. Alább az újság kommentár nélkül: Megjegyzés: a lap kiadója ugyanaz a nyomda, amely a Magyar…..
Reflex A mi motorosaink 2013.04.14 13:08:12
A magyar társadalom sokak szerint végletesen megosztott világnézeti és politikai tekintetben, ám ha jobban megvizsgáljuk a kérdést, közel sem biztos, hogy a pártokhoz és politikai mozgalmakhoz köthető ideológiák által kijelölt határvonalak valóban éles világnézeti és…..
Reflex Semmit? Róluk? Nélkülük? 2013.04.05 20:11:52
A napokban lezajlott egy fontos találkozó Bajnai Gordon és néhány határon túli magyar szervezet képviselője és támogatója között. Az eseményen nagyjából olyan kijelentések hangzottak el, amelyekre számíthattunk, és amelyek önmagukban ideális irányát vázolják a határon…..
Reflex Ez most valami "új"? 2013.03.28 15:01:37
Ha már kaptak dicséretet és elmarasztalást is azok, akik videóüzeneteket küldözgetnek Orbán Viktornak, kár lenne tovább ülni ölbe tett kézzel, sőt: itt van két problémakör, amely már a cikkek első olvasásakor méltán az érdeklődés középpontjába került. Először is:…..
Wilkomirski 2013.03.29 09:46:00
@Lakner Dávid: A "tudatosság" itt nem azt kell, hogy jelentse, hogy az állampolgár valami hatalmas okosságot mond a közösségnek, hanem azt, hogy egyáltalán tudatában van annak, hogy ha valami baja van a politikával és a politikusokkal, akkor az ellen felszólalhat és tehet - sőt, tennie is kell.
A nemzeti ünnepen megkapta a NER-től "jól megérdemelt" kitüntetését a rasszista ufókutató és összeesküvés-elméletész Szaniszló Ferenc, valamint Magyarország ki tudja, hanyadik leggázabb rockzenésze, a revizionista dalszövegeket író Petrás János is. Ma már mindenki szinte azt…..
A napokban olvashattunk arról, hogy az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének oktatóinak névtábláit felmatricázták nem túl barátságos és antiszemita tartalmú cimkékkel. Nyilván nem szép dolog, mondhatnánk felháborító, bár egy ilyenfajta antiszemita…..
Pézsma Urbi és Orbi 2013.03.14 13:53:55
Kedves János, hát túl vagyunk ezen is. Nem lett belőled megtért Mária Magdolna, némi elvonó után csak prosti maradtál. Valószínűleg sokan figyeltük szomorúan ezt a sarokra való visszaállást, amikor a pápaválasztásba szendvicselve Urbi et orbi bejelentetted, hogy nem vagy te se…..
Wilkomirski 2013.03.14 15:23:08
Reflex Államfő 2013.03.14 12:44:19
Manapság sokaknak igen nehéz lehet államfőnek lenni. Nehéz, de nem a feladattal járó nehézségek vagy az egyénre nehezedő nyomás, hanem sokkal inkább a jelölés és a kinevezés mögött megbúvó háttéralkuk és a hatalom tényleges birtoklóinak szándékai és számításai,…..
Bakó Bea írásában Karsai László interjújából és György Péter publicisztikájából idéz, illetve válaszol is említett szerzőknek: úgy véli, álszent dolog felhördülniük és másra mutogatniuk, ugyanis a bölcsészkar(ok)on megtalálható ideológiai egyoldalúságért és ezért…..
Az ELTE BTK diáklistázása kapcsán megszólalt már boldog-boldogtalan, s két nemrégiben hozzászóló kapcsán én is kénytelen vagyok beállni a szörnyülködők sorába. A lista létezése mellett ugyanis az is elborzaszt, hogy szakmájukban elismert, tekintélyes egyetemi tanárok hogyan…..
Reflex Felelősség. Kinek? Miért? 2013.02.28 15:02:16
Most, hogy a diáktüntetések és a "felsőoktatási reform" eredményei egyaránt kezdenek beérni - lásd az ELTE BTK HÖK körüli problémákat vagy az ugyanezen a karon jelenleg is zajló elbocsátási hullámot - ismét elkezdek napvilágot látni olyan írások, amelyek immár nemcsak a…..
Reflex Hol van itt az önkény? 2013.02.21 19:32:54
A Mandiner Blogban ma arról olvashattunk, hogy az Alkotmánybíróság Vajnai Attila, vöröscsillag-viselésért idehaza elmarasztalt, majd strasbourgi ítélete után rehabilitált munkáspárti politikus beadványa kapcsán megsemmisítette azt a törvényt, amely tiltja az önkényuralmi…..
Reflex Öntudatos generáció? 2013.02.15 11:35:40
Az európai jóléti társadalmak válsága, a multikulturalizmus csődje és a törékeny, előnytelen kompromisszumok, újabb eladósodás és egy problémákkal küszködő gazdasági rendszer továbbműködtetésével fenntartható európai béke úgy tűnik, már a legfiatalabb generációban…..
Reflex Sötét ország 2013.02.03 14:00:49
Ugyan évszázados vita folyik arról, hogy hazánk vajon inkább tartozik-e a Kelethez, mint a Nyugathoz, az utóbbi hetekben mégis bebizonyosodott, hogy "komp-ország" tartósan lehorgonyzott a "keleti parton", és onnan elmozdulni nem igazán szeretne . Azt ugye tudjuk, hogy a poszkommunista…..
Reflex Ha-ha-harcias egyetemisták? 2013.01.27 09:48:36
Megint a Haháról írok, pedig egyelőre nem terveztem újabb cikket. De hát történnek az események, sőt, maga a HaHa is belépett a hallgatói mozgalmak értelmezői közé, ami dicsértes. Így annak ellenére hozzáfűzök egy-két megjegyzést saját gondolatmenetemhez, miközben igyekszem…..
A kezdetektől fogva hangoztatjuk, hogy nem specifikusan az Orbán-kormány ellen vagyunk, nem ezért jöttünk létre, és akkor sem fogunk feloszlani, ha nem ők lesznek hatalmon - beleszólási követeléseink a mindenkori kormánynak szólnak, így mindenkor hallatni fogjuk a hangunkat. Ezt…..
Reflex Mi lesz a kis halakkal? 2013.01.21 15:05:22
A bejelentés, hogy a HÖOK nem hajlandó részmegállapodást kötni a kormánnyal, már önmagában üdvözlendő. Ráadásul többek között azt is kijelentették a hallgatói önkormányzatok képviselői, hogy nem értenek egyet azzal a tárgyalási kultúrával, hogy kizárólag az egyik fél…..
Reflex Zsolti, a béka 2013.01.10 19:11:29
Született már ilyen címmel írás, ha jól emlékszem, B. Zsolt 49 éves budapesti lakosról, akinek másik neve nem "Béka", hanem Bayer, és aki gyakorta közöl cikkeket a Magyar Hírlapban. Van okunk ismét odafigyelni rá, hogy újból megnézhessünk magunknak ezt a Zsoltit, ezt a békát,…..
Az oktatási államtitkárságon valószínűleg nem a dühös egyetemisták, hanem sokkal inkább a legújabb, nyelvoktatást érintő változások miatt volt ekkora csend az elmúlt két-három hétben. Természetesen nem gondoljuk komolyan, hogy az államtitkárság munkatársai, sőt maga az…..
Nagy idők tanúi vagyunk, Magyarok ezrei hagyják el Magyarországot minden hónapban, hogy jó hírünk és nyelvünk terjesszék, tanítsák a világban, de a Magyarországra látogató külföldiek sem ússzák meg, hogy titkok és összefüggések mentén megtudják: Magyarnak lenni a legjobb…..
Reflex A tudatosság: erő 2013.01.04 17:12:52
Nem tudom, mivel foglalkoznak mostanság a "Szeretetminisztériumban", de az biztos, hogy egyesek legfőbb küldetése továbbra is Emmanuel Goldstein, a társadalmat fenyegető legfőbb gonosz üldözése, amelynek célja - olybá tűnik -, nem annak elpusztítása, hanem sokkal inkább életben…..
Az események olyannyira gyorsan pörögtek az utóbbi egy-másfél hétben, legyen szó egyetemről, egyetemistákról, középiskolásokról, művészekről, tanárokról, MTVA előtt tüntetőkről és természetesen Magyarország kormányáról, hogy szinte képtelenség kiragadni egy-egy…..
Reflex Ez már politika! 2012.12.13 14:12:13
Most, hogy egyre több fiatal, egyetemista és középiskolás tiltakozik országszerte a kormány felsőoktatást érintő átalakításai miatt, joggal feltehetjük a kérdést: hol vannak az érdekképviselet és a politikai mozgalom határai? Fontos a kérdésfelvetés, hiszen az ébredező…..