Regisztráció Blogot indítok
Adatok
astraea

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Esik az eső, ez állítólag aranyat ér, ezzel én nem vitatkozom sok kötődésem van a mezőgazdasághoz, így hát ezek a szempontok nagyon fontosak nekem. A reggelt - saját magamat is meglepve - egy irish pub-ban kezdtem, ott kávézgattam és nagyon helyes férfiakkal tudtam szemezgetni,…..
astraea 2015.05.22 23:54:44
@savanyú a narancs ( Villanyfényes):
Ezeket honnan tudod? :) Az összes Geronazzonál bepróbálkoztál? És miért sírsz te azon, hogy nem válaszolnak azok a nők, akiket alapból sem találsz vonzónak?

Amúgy meg a pasik nyavalygása sem vonzó ám a nők szemében. ;)
Főleg mi köze van szegény versenyzőnek ahhoz, amit más nők tettek azelőtt, hogy megismerted? Miért azt bünteted, akit elvileg megismerni, szeretni akarsz?
astraea 2015.05.23 00:00:38
@Beeyore:
Szerintem ez egyéni preferencia kérdése, hogy ki mit zár ki és miért. De az is lehet, hogy ami az egyiknél kizáró ok, az a másiknál nem. :)
astraea 2015.05.23 00:17:25
@Gour:
Nem mondtam, hogy tilos. :) Csak szerintem nem vonzó. Sem nőben, sem férfiban.
És aközött is van különbség, hogy valaki a rossz tapasztalatait meséli, de nem vetíti ki mindenkire, (bár szerintem ezek nem túl jó ismerkedési témák) vagy a rossz tapasztalatait ráhúzza az összes ellenkező neműre, és a párkeresési kudarcai miatt az egész világot hibáztatja, bünteti.
Sokat olvasni arról, hogy a férfiak nem szeretik, sőt, egyenesen kerülik azokat a nőket, akik túlságosan önállók, magasabb pozícióban és magasabb fizetésért dolgoznak. Még akkor is, ha adott esetben a férfi is hasonló helyzetben van! Sosem gondoltam volna viszont, hogy mindezt a…..
astraea 2015.05.10 17:58:44
@lékek és ellensúlyok: Szerintem meg igenis van olyan, hogy a kémia igazán jól működik, de mégsem tudtok jól működő párkapcsolatot kialakítani, és tartósan fenntartani, mivel más-más dolgok kellenek az igazán jól működő kémiához, és az igazán jól működő párkapcsolathoz. Az első genetika, a második meg értékrend/személyiség kérdése.
A legfontosabb lépés mindig a beismerés. Rengeteg elhízott emberrel beszélgettem már, akik magukat kerekdednek, husinak, mackósnak írják le, nem merészkedve még csak közel sem a gondolathoz, hogy ők bizony súlyosan elhízottak. Márpedig ha nem szólal meg a vészcsengő, akkor a…..
astraea 2014.11.13 11:51:16
@tomfree:
Látom, ez az áfonya mély nyomott hagyott benned. :)
astraea 2014.11.13 12:09:21
@Balogh Torrente Tibi de la Omlás:
Ne haragudj, de úgy tűnik, direkt akarsz ellentmondani nekem, pedig csomó mindenben egyetértünk, és épp azt írtam, hogy abban egyetértek veled, hogy igenis van olyan, amikor az embernek nem fér bele a rendszeres edzés, de lehet alternatív megoldásokat találni a mozgásra. Erre magadra veszel dolgokat, meg leszűklátókörűzöl. :) Nem kell nekem magyarázkodnod, én nem vagyok senki, nem tartozol nekem elszámolással. :)

Én csak azt mondtam, hogy aki mozogni akar, az fog, és szakít rá időt. És nem kell két végletben gondolkodni, hogy vagy a kanapén tespedek egész nap vs. 3 órát edzek. Ha nincs időm edzeni, akkor próbálok kompenzálni, gyaloglással, gyors, de hatékony mozgásmódszerrel, stb. (Ami nyilván nem minden esetben váltja ki az edzést, de legalább valami mozgás.) Nem attól fog valaki 20 kg-ot felszedni, hogy pár hónapig kihagyja az edzést, mert épp más dolgok fontosak az életében.
Én nem akarok senkit sem kényszeríteni semmire, mert én a saját életemért vagyok felelős. Viszont nagyon sokan azért nem mozognak, mert kifogást keresnek, hogy drága, nincs időm, közben meg tolják a csipszet a tévé előtt, dohányoznak, többtízezer forintot elbuliznak, stb. És a többség akkor is ilyen, és kifogásokat keres. De hangsúlyozom, nem mindenki!!!
És nekem is ismerős, hogy a napi rutin után semmihez sincs kedvem, még meghalni sem, nemhogy edzeni, de tapasztalat, hogy az edzés energiával tölt fel, és igen, baromi nehéz elkezdeni, meg nehéz megtalálni azt a sportot, amit szívesen csinál az ember, és be tudja építeni a mindennapokba, (és senki sem mondta, hogy életed végéig ugyanazt kell csinálni) de ha megvan, onnantól kezdve minden megy a maga útján. Az emberek nagy része addig sem jut el, hogy megpróbálja, mert lebeszéli magát, és nem megoldásokat keres. Vagy a rossz próbálkozások kudarcai után nem mer semmibe sem belekezdeni, és ezért gyárt kifogásokat.
astraea 2014.11.13 12:18:14
@Perszonáltréner:
Ne is mondd! :( Én sajnos a szüleimmel "küzdök". Régen annyira sportosak voltak, most meg... Nem tudom, mit kéne tennem, mert amíg maguktól nem akarnak változtatni, addig én hiába próbálok bármit.
Érdekes elméleteket olvasni mindenféle amatőr és profi tollából arról, mi is hozta el azt a fordulatot, amelyre valószínűleg senki sem számított: Orbán Viktor puszta kézzel, egymaga eltörölte a keretszámokat, miután sebtiben meghallgatott valamilyen fiatalokat.Ma már tudjuk…..
astraea 2012.12.17 12:41:33
@BKV reszelő: "Mindhármótoknak megadom szívesen a BME portálján megtalálható linkeket, ahol megismerkedhetünk, ahol megnézhetitek mi az eredmény." Ez mit jelent? Milyen linket szeretnel megadni? Milyen eredmenyek?

Inkabb csak mondj egy tanszeket meg egy kart, ahol tanitasz! :)
Megkértem a nővért, hogy szóljon a doktor úrnak, mert beszélni szeretnék vele. Szólt is, amire az orvos azt válaszolta, hogy megnézi a Forma 1-et, azután jön. Kedves Praxis blog!    Történetemmel mindössze arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy amennyire jó…..
A PDF-et kevesen tartják Isten áldásának és én sem tartozom közéjük. Ez főleg annak köszönhető, hogy olyankor is sokan használják, amikor nagyon nem kéne. Például egy időben sajtóközleményeket küldtek ilyen formában előszeretettel (olykor még ma is előfordul), amivel épp…..
astraea 2012.12.15 10:47:19
@egyenlítő: Szerinted mekkora méretarányban látsz egy tervet papíron, és mekkorában a képernyőn? Pl egy településrendezési tervet (csak, hogy témánál maradjunk) képernyő méretűre kicsinyítve hogyan lehet látni? Merthogy papíron akkora léptékben rajzolják/nyomtatják ki a terveket, hogy a rajta lévő információ jól látható legyen. Ha ezt a méretet a negyedére csökkented azon mi látszik?
astraea 2012.12.15 14:50:59
@egyenlítő: Csak annyi, hogy a képernyőn alig lehet majd látni/érteni valamit nagy tervek esetén. Viszont ha pár layert kikapcsolsz, lehet jobban értelmezhető a dolog. (Úgy gondolom, ezért sajnálta gigabursch, hogy nem kapcsolgathatók a fóliák.)

Elvben tök igazad van, gyorsabban és takarékosabban ér a címzetthez, de szerinted a hivatalokban bárki is ki fog majd nyomtatni bármit önköltségen? :)
Semmi meglepő nincs azon, hogy épp az egyetemisták vonultak először utcára. A Békemenet és a Milla, illetve annak permutációja egészen más tészta, ők politikai célzattal kívánták megmutatni, hogy tényezők, hogy rájuk számítani kell. Ezzel ellentétben az egyetemisták azért…..
astraea 2012.12.15 09:32:10
@Don Quixote de la Ferko: De az ilyen hallgatókat miért nem buktatják meg? Ez nem azon múlik, hogy van-e tandíj vagy nincs. És nem a hallgató hibája, ha a nulla tudásra diplomát ad neki az intézmény.
astraea 2012.12.15 09:41:38
@Jack Solis: Lehet, hogy a te ismerőseid ezért mennek oda. De ez nem azt jelenti, hogy mindenki azért megy oda...
astraea 2012.12.15 10:29:27
@Jack Solis: Igen, ráértek, kimentek, és egy borzalmasan rossz ötlet ellen tiltakoztak. Ez engem nem zavar.

@bukszindeksz: Ez már nagyon rég óta így megy. Nagyjából, mióta bevezették a kreditrendszert és a fejkvóta alapú állami támogatást. A gond az, hogy a mostani tervezet nem arról szól, hogy a felesleges képzések finanszírozását megszüntessék, hanem teljesen másról. Első lépésként a jelenlegi nyirbálás és pusztítás ellen kell fellépni, aztán tárgyalni a valós megoldásokról.

Vajon miért redukálták nullára a közgazdász- meg jogászképzés keretszámait? Azért, hogy kevesebb büfészakos legyen? Mitől lenne ingyen az, amire hitelt kell felvenni? Olyan ordas butaságokkal jönnek, hogy csoda, hogy van bőr a képükön ezeket kimondani.

Nem a tandíjjal van gond, hanem azzal, ahogyan a jelen kormány szétveri az amúgy is vegetáló felsőoktatást. Azzal van a gond, hogy olyan helyekről vonják el az anyagi támogatást, ami fontos kellene hogy legyen (oktatás, egészségügy) és ezt a pénzt olyan helyre teszik, ami normális értékrenddel rendelkező ember számára nem létkérdés (pl foci). Arról nem is beszélve, hogy magánzsebekbe mennyi pénz fog vándorolni.
És mindezt milyen módon akarják lenyomni az emberek torkán...
Mintha idén láttam volna már a Budapesten is lejátszódó jeleneteket, 2012 februárjában Josef Dobeš cseh oktatási miniszter is szerette volna megreformálni a cseh közoktatást és a tandíjat bevezetni az állami intézetekben. Talán nem lepek meg senkit: a cseh diákok egy része sem…..
astraea 2012.12.14 22:59:39
@épészmérnök: Valahogy így...
Érdekes, hogy a gyerekek jövőjére nincs pénz, de kormánykommunikációra, stadinokra meg egyéb nyalánkságokra jut pár milliárd.

A másik meg ami minden emberben felháborodást kelt, akiben maradt egy darab agysejt, az az eszement döntések "kommunikálása". Tiszta 1984, azzal a különbséggel, hogy a jelenlegi kormány nem változtatja a múltat, egyszerűen nem törődik vele. Tovább fejlesztették az orwelli változatot. Mert a múlt hiába él az emberekben, ha nem érdekli őket. Ez még veszélyesebb, mint ha meghamisítanák.
astraea 2012.12.15 10:27:58
@Könnyen elkaptuk, uram!: Persze, hogy mindenki tisztában van mindennel. :D Halálra keresi magát az összes, a saját zsírjába fullad! Te sem tudtad? Ejnye-bejnye!

(Amúgy csak zárójelben megjegyezném, Németországban egy kezdő mérnöki fizetésből havonta félretehető -nem, nem megspórolható, hanem az itt normális életszínvonal mellet "nélkülözhető"- minimum egy féléves tandíj... Kicsit mintha mások lennének az arányok?)