Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dukyka

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bajban lehet az Oscar-díj: meglepően kevesen nézték mind a gálát, mind a jelölt filmeket. Noha néhány éve éppen azért bővítették a fő kategóriát 5 filmről 9-10-re, hogy a népszerűbb alkotások is bekerülhessenek, ez egyre kevésbé látszik megvalósulni, a közönséget pedig egyre kevésbé foglalkoztatja,…..
dukyka 2018.03.12 03:44:47
@Kata SWL: Itt az összes mássággal rendelkező karakter a jó oldalon áll, szemben a fehér, heteró férfival, aki a gonosz. A világ nagyon nem ilyen. Ezeknek a karaktereknek nincsen személyiségük, egyetlen jellemzőjük a másságuk és nekünk csak azért kell őket kedvelni, mert különböznek. Iszonyat előítéletes a film és felszínesen kezel mindenkit. Az, hogy vannak csoportok, akik még ma is ki vannak rekesztve valamilyen szempontból, ez így önmagában semmilyen üzenet, sablon. Ellenpéldaként mondhatnám A Fantastic Womant, a chilei győztes, az egy rendkívül őszinte film és sokkal jobban rámutat a problémára, ott képesek vagyunk együttérezni a főszereplővel, mert egy valódi embert látunk.

"a társadalom nagy része ugyanúgy kirekeszti őket, vagy pokollá teszi az életüket. Ha valakivel ez nem így van, akkor nagyon nagy mákja van, de olyan közeget nem fog soha találni, amire azt mondhatjuk, h garantáltan nem fogja az emberi méltóságában megsérteni." - Ez nem feltétlen szerencse kérdése, hanem az adott ember személyiségének a függvénye is. Mindenkit meg lehet sérteni az emberi méltóságában, nem csak a melegeket. Sőt, elég sokszor előfordul egy ember életében, bárkiében.
                            "Kiszabadult egy elviselhetetlen élethelyzetből." Hááát nem egy sikersorozat volt ez az utolsó hét, sőt az egész évad sem... András ennek megfelelő hangulatban lézeng Adél előszobájában és bebocsátásra vár. Lássuk:..
dukyka 2017.12.30 16:46:46
@Tarnai Rwin: Nekem egyáltalán nem volt életszerűtlen. András azt érezhette, hogy végre valaki megérti és tudja is kezelni őt, plusz még jól is néz ki, ennél sokkal kevesebb miatt is bele tud zúgni valaki a másikba. Ez a valóságban is gyakran előfordul a terápiák alatt. Másrészről a készítők a nézőknek eléggé azt sugallták, hogy ez egy kölcsönös dolog.
Az Anyámra! azt mondani, hogy megosztó film, erősen eufemisztikus kijelentés. Már a kritikusok sem rajongtak érte egyöntetűen (volt, aki az évtized legrosszabb filmjének titulálta), a mozi nézők pedig egész egyszerűen utálták. Az amerikai filmpremierek közönség-elégedettségét mérő Cinemascore…..
Az HBO sorozatának harmadik, befejező évada októberben érkezik a képernyőkre, de most már kiderült pár dolog az új évadról, és megtudhatjuk, kik szerepelnek Mácsai mellett a Terápiában. Az első két évadban Dargay András pszichológus inkább más páciensek problémáinak gyökereit kutatta, az viszont…..
Csak sejteni lehetett eddig, hogy a Terápia az HBO-n hamarosan véget ér, azonban a most kikerült teaserben már konkrétan írják, hogy a legújabb évad lesz egyben az utolsó is. Ez valahol rossz hír, de ahhoz képest, hogy sokáig a harmadik évad elkészülése is kérdéses volt, talán még kicsit örülni is…..
dukyka 2017.05.23 20:41:41
@szociál: Schell J. az biztos, hogy az egyik nő, de a másik valószínűleg Udvaros D., de az biztos, hogy nem a Dobó Kata. Gesztesi is kizárható.
dukyka 2017.05.24 16:50:33
@bloggerman77: Gesztesi hangja jellegzetesebb és ha tippelnem kéne ez az illető sokkal fiatalabb is. De mindegy, nem sokára úgyis kiderül.
Egy hetet kihagyott A Dal, a hazai eurovíziós válogatóműsor, amire istenigazából kevesebb szükség van, mint pék faszán a staniclire, de mindegy már, az unokáim is látni fogják sajnos. Egyébként mint műsor, semmivel sem rosszabb, mint egy kertévés tehetségkutató, az előadók nagy része eleve onnan…..
dukyka 2017.01.29 22:15:46
@tctc: Nyilván erre gondolt. www.youtube.com/watch?v=vJt_5L3Gwrg
Nos, eljött az igazság pillanata, megtudjuk, hogy az Amerikai Filmakadémia tagsága hogy vélekedett a tavalyi felhozatalról. Vajon egyezik az ízlésük a BAFTA szavazóival vagy inkább a populárisabb Golden Globe felé hajlik a kezük? Vajon sok egyezés lesz a teljes szakma jelöltjeivel, esetleg újra…..
dukyka 2016.01.14 17:54:55
@isvaen: Azért Inarritu nem most jelent meg. 2007-ben ott volt a Bábel legjobb film és rendezés jelöltként. (Véleményem szerint sokkal jobb film, mint a Visszatérő)
Végéhez ért a köztévé saját zenei műsora, ahol eldőlt, hogy ki képviselheti Magyarországot az idén Ausztriában megrendezett Eurovíziós Dalfesztiválon. A nyolc versenyzőből először Ív, Wolf Kati, Gájer Bálint és a Passed (utóbbi kettő pont nélkül) esett ki a zsűrinek…..
dukyka 2015.03.01 00:08:29
Ma éjszaka egy három hónapos (tor)túra végére rakunk pontot, átadják az Oscar-díjakat. Aki figyelemmel kísérte a díjszezon alakulását (aki nem, annak kötelező olvasmány: a kritikusok díjai, a szakszervezetek díjai, BAFTA, Golden Globe, Independent Spirit Awards), az pontosan…..
Oscar-díj. Lehet szeretni vagy utálni, dicsérni vagy szidni, egyetérteni vagy vitatni az Amerikai Filmakadémia döntéseit évről évre, de a lehetőségek valamilyen szinten minden mozimániásnál szóba kerülnek a díjátadó gála előtt jó pár héttel. A blog történetében volt már…..
Már csak néhány óra, és kihirdetik az Oscar-jelöléseket. Most először az összes kategória jelöltjeit bejelentik majd a magyar idő szerint 14:30-kor kezdődő élő adásban, méghozzá Alfonso Cuarón, JJ Abrams, Chris Pine és az Akadémia elnökének közreműködésével. A…..
dukyka 2015.01.15 16:19:18
@WiteNoir: Hát ez ugyanaz, mikor egy filmet jelölnek, rendezésre, forgatókönyvre, vágásra és fényképezésre, de legjobb filmre nem, bár ezt leginkább az idegennyelvű filmekkel szokták megcsinálni.
Riggan Thomson valaha első számú hollywoodi sztárnak számított. Mára többé-kevésbé elfeledték, és épp a nagy visszatérésre készül, csakhogy új porondon, egy Raymond Carver-novella általa színpadra adaptált darab főszereplőjeként és rendezőjeként. Munkatársak,…..
Bezony, azzal a klónnal, akire a pincében lelt rá Sarah. Tavasszal jön a folytatás, addig az első két évadot simán le lehet tolni.  ..
Pénteken ért véget az HBO Terápia című sorozatának második évada. Most, hogy az összes részt láttuk, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a sorozat készítői igazat mondtak, amikor azt ígérték, hogy az új évad túltesz az elsőn. Ami nem sikerült a Társas játék esetében, azt…..
dukyka 2014.12.16 14:57:21
@etzel: Nem hinném, hogy ez hiba. Gondolom nem akartak reklámozni.
Pár perccel ezelőtt jelentették be a jövő januárban kiosztásra kerülő Aranyglóbusz-díj jelöltjeit, és ami a tévés kategóriákat illeti, első blikkre is feltűnő az HBO, a kábeltévék és az alternatív sorozatszolgáltatók (Netflix, Amazon) fölénye, valamit az, hogy a…..
dukyka 2014.12.11 15:40:34
Nagyjából véget ért a díjszezon első szakasza, amely a nagyobb jelentőséggel bíró nagyvárosokban a Boyhood és a Birdman hegemóniájával ért véget (ÖSSZESÍTŐ TÁBLÁZAT az eddigi díjakról + Golden Globe jelölések). Ahogy az várható volt, az ország belsejében tudtak…..
Olyan monológunk van, besírsz tőle. Piramis, DNS, Darwin, történelem, mindenki mehet a picsába, itt van Dr. Török, és megmondja, mi hogy van. A csajt két konteó között még a Répás Lajos-féle escortprostikurvalénykereskedelem ügyben is kihallgatják, ahogy Vajna Tímeát is…..
dukyka 2014.11.27 16:28:09
@Mr. Közbiztonság Szilárd: Technology = technológia
Orsolya előző keddi ülése itt Kedd van, Dargay pakol. Először azt gondoltam Juditot várja vagy a napi pácienst, Orsolyát. Aztán hirtelen azt veszem észre, hogy épp egy női ruhát hajtogat. Hoppácska. Rögtön ezután egyszál puncikában (türkizzöld törölközőbe csomagoltan),…..
Októberben jön a Terápia második évada, ennek nagyon lehet ám örülni, mert egy olyan saját gyártású sorozatról van szó, ami nem vall szégyent egyetlen külföldi párjával szemben, sőt. Erről, mármint a különböző verziók összehasonlításáról hamarosan lesz egy nagy…..
dukyka 2014.08.25 19:04:32
@falomb: Eddig kb. 15 ország remakelte az eredetit, szóval nem hinném, hogy lenne kinek eladni. Főleg, hogy van amcsi változat is. (Szerintem a magyar egyébként sokkal jobb)
comment:com Promóvideók estére 2008.11.03 18:19:00
Újabb adag a megrögzött sorozatfüggőknek: két jelenet a Kaliforgia 2x07-ből, majd a CSI: Miami 7x06, a Samantha Who? 2x04, a Tuti gimi 6x09, a Gossip Girl 2x09 és a Szökés 4x09 előzetesei jönnek szépen sorban, spoileresen, ahogy kell. Mi…..
Egyből a közepébe csapunk, a pap ott tart Karen és Bill esküvőjén, hogy „Tud-e valaki valamilyen okot…” erre minden vendég Hankre néz, és ha már így feldobták a labdát, Hank le is csapja, és közli Karennel, hogy még mindig nem késő, lépjenek le, ő, Becca és…..
A képen David Duchovny és Amanda Peet látható Vancouver-ben. ..