Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Annie Oakley

0 bejegyzést írt és 186 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amióta Magyarországot is elérte a járvány, egyre-másra hallom, hogy "vigyázzunk az öregekre". Orbán is erre figyelmeztetett beszédében, ami mind szép és jó, csakhogy szinte szó sem esik mindazokról, akik nem "szépkorúak", ugyanakkor szintén a veszélyeztetett emberek közé tartoznak; akik számára a…..
Annie Oakley 2020.03.17 09:27:49
@öreg baka nem rakéta: pontosan mire gondolsz? Kit tekint ellenségnek? Ki és mivel nem ért egyet?
A hazai állatvédelem rendkívül felkapott témaköre a szaporítók „áldásos” tevékenysége és mindaz, amit ez okoz. És ez egy jó ideig még így is lesz. Viszont meg tudjuk-e határozni azt pontosan, kiket is nevezhetünk szaporítóknak?..
Annie Oakley 2019.09.26 17:57:27
Én a felsorolásból azokat hiányolom, akik nem anyagi okokból, csak azrt szaporítanak, mert "besikeredett", "kell a kutyának az anyai öröm", stb. Ugyanis ezek az emberek is szép számban növelik a felesleges almok számát, sokszor nem egy, hanem több almot is lehoznak. És pont azzal takaróznak, hogy ők nem a pénzért csinálják, sőt, szeretik a kutyát, pont ezért akarnak tőle utódot, vagy hogy "kiteljesedjen anyaságában", "jusson hozzá szexhez", és persze az ibartalanítást felháborító, természetellenes csonkolásnak, a vemhesség megszakítását gyilkosságnak titulálják. Szerintem ez egy rendkívül káros rétege a szaporítóknak.
A másik problémám, hogy arra kérdezel rá: miért ne számítana tenyésztőnek az, aki csak a papírozás macerásságát, a tenyésztői bürokratikus rendszerét utasítja el? Én erre azt mondom, hogy egy nem véletlenül lett kitalálva, hiszen ahol nincsenek az almok lepapírozva, iktatva, hogy hogyan ellenőrzöl, és hogy kéred számon a "tenyésztőt", ha valami baj van? Ha pl. kiderül, hogy a kutya idegrendszerileg gáz, vagy előjön egy genetikai gebasz, utána simán letagadja a kutyát, és mossa kezeit. Ez ugyanolyan, mint a kereskedelem, vagy az élet bármilyen más területe: ez teszi átláthatóvá, ellenőrizhetővé a folyamatokat, és ezzel védik a vevőt és eladót is. Mert ha nincs számla, mivel reklamálsz? Ha valakiről kiderül, hogy sok a vaj a füle mögött, hogyan kapják el? Tenyészteni nem kötelező, ha valaki mégis igy dönt, fogadja el a játékszabályokat.
Furcsa, de már gyerekként sem izgatott soha a tűzijáték. Nem emlékszem, hogy szüleimmel valaha is kimentem volna augusztus 20-án a Dunapartra, aminek az érdeklődés hiánya mellett az is oka volt, hogy a nyarakat mindig  a telken töltöttük, és a nyári bázisról biza még a hagyományos tűzijáték sem…..
Annie Oakley 2019.08.20 15:24:24
@DIEGO_HU: Valóban, halaszthatatlanul fontos információ volt megtudni, hogy midnight coder utálja a kutyákat. A világ több lett tőle. Bár azt sajnálatos módon nem osztotta meg velünk, hogy még mit utál: a pókert, a pacalt, esetleg a puncsos fagyit is...?
Annie Oakley 2019.08.21 12:03:11
@enrikokaruszo: Tudod, az a baj, hogy azért, mert egy ember ezt vagy azt elkövette ellened (valószínűleg egy olyan strandon, ahol tudható, hogy lesznek kutyák, ergó, ha zavar, nem mész oda), ítélkezel... "honnan is értené, ha kutyával él a nyomorultja"... Előbb az ember, aztán a kutya... Na, ez az, amitől hidegrázást kapok... Milyen szaros lábról beszélsz, amikor lemegyek a strandra, és az emberi szartól kezdve a szétdobált kotonig, sörös dobozig, horgászdamilig, mindenbe beleakadok? Milyen szaros lábról beszélsz, amikor bemész egy olyan vízbe fürdeni, ahol állatok pusztulnak el, oszladoznak és szaporodnak? Nevetséges. A legtöbb ember a kutyáim bokájáig nem ér fel...
Múltkor találtam néhány képet Fortepanon a Széchenyi fürdőről, amit nyomban fel is töltöttem a FB-oldalamra. 1929-30-ban készült fotók voltak, rajtuk vidáman fürdőző pesti polgárok, a férfiak is még a régi, hagyományos testtrikóban; dugig telt napozórészek, mintha egy stadion lenne VB idején. Párom…..
Annie Oakley 2019.07.30 11:45:56
@Ráhel a saját lábunkon áll: Hát, kinek mi a színvonal... :D Mellesleg a termálfürdő és az alkohol biza nem a legjobb párosítás... Akkor inkább áruljanak egészséges cuccokat (is), salátákat, smoothie-kat, teákat, mittomén, de ne a műanyagdobozban árult, kitudjahánynapos, sápadt gyümölcsleves legyen a gasztronómiai csúcs ezen a helyen... Vidéken jobb a felhozatal, tegnap olyan helyen ettünk egy faluban, hogy a sima kakaóspalacsintát is fine dining-ban hozták ki, komolyan, mintha a Gundelban lettünk volna... Elkényelmesedtek, na. A turisták így is, úgy is jönnek, megveszik a szemetet, mert éhesek és ez nekik nem pénz... Nem ártana nekik egy jó kis konkurencia...
Annie Oakley 2019.07.30 11:49:30
@Zacskóstej: Úgy látom, nagy a tapasztalatod a homokos világában... :D :D :D Csak jelzem, hogy a blogger nem a Rudasról és nem a Gellértről írt, hanem a Szecskáról, ahol koedukált fürdés van. Mellesleg ahhoz, hogy valaki az ablakban recskázzon, nem kell homokosnak lenni, csupán egy exhibicionista aberrált f@sznak. :D
Ja, és a Szecska közönsége nem igazán a nyugdíjas réteg, ők max. akkor szabadulnak be, ha az önkormányzat évente egyszer kifizeti nekik... De még orvosi beutalóval is drága nekik.
Pár hete kékre festettem a hajam. A dolog nem hirtelen történt, először fodrászhoz mentem, ő pedig szolid pasztellszín (kék-rózsaszín, szürke) csíkokat húzott a hajamba. Bejött ez az "unikornis-frizura", így felbátorodtam, és egyre több tincs lett színes. Végül az egész hajam. Élvezem, bár néha…..
Annie Oakley 2019.04.30 07:42:49
@akati1984: Látom, összehordta a szemetet a szél a poszt alatt. :D Itt van egy lány, aki tök őszintén leírja b.meg, hogy betegségekkel küzd, szeretne valahogy jobban kinézni, satöbbi, erre neked feltétlenül ide kell böfögnöd a véleményedet. Oké, nem kell, hogy tetsszen, de szorulhatna beléd annyi intelligencia és érzés hogy ezt nem így nyilvánítod ki. De te biztos Coco Chanel reinkarnációja vagy :D :D :D
Olcsó kis kínai bizsu lóg a fülemben, 250 forintért vettem az előbb, muszáj volt, lévén baglyos, és amióta anyu játszotta Bagoly anyót az egyik mesedarabban, imádom a baglyokat. Mi varrtuk a jelmezét, ahogy általában minden színdarabnál a Tihanyi Vándorszínpadnál, a dunavarsányi kultúrházban tartott…..
Annie Oakley 2019.04.30 07:33:54
D
Ma van a szülinapom, és párom igazán nagy meglepetést szerzett, amikor egy kis tortácskával állt elém. Tényleg nem számítottam rá, felnőttként ritkán kaptam tortát. Amíg az ember gyerek, és - szerencsés esetben - a kisiskolások átlagos mindennapjait éli, addig szinte kötelező tartozéka az…..
Ezerrel pörög az ingatlanpiac, tényleg már a háziasszonyok is befektetési célú lakásvásárláson törik a fejüket, így aztán nem meglepő, hogy mára minden második sarkon egy ingatla iroda virágzik. Persze, ahol felfutás van, ott előbb-utóbb megjelennek azok az ügyeskedők, kóklerek és szerencsevadászok…..
Tudom tudom, ez egy kicsit sem illik bele az eddigi képbe, de szeretek kimozdulni a komfortzónámból és lemerészkedni egy olyan helyre, mint a magyar YT közösség. A Youtube egy tökéletes platform lenne az önkifejezésre, véleményformálásra és vitára, ha nem lenne ennyi elvakult szektákat megszégyenítő…..
A minap a Facebook-on ismerősnek jelölt „George Munir Hassan”. Nem sokat cicózott, egy szimpla üzenetben három fotót küldött magáról, és egy kérdést mellé: will You marry me? Nem is én lennék, ha a kisördögöm nem kezdte volna továbbgondolni az esélyeket (lakhatás,…..
Annie Oakley 2018.08.14 16:08:41
@Prognozuoti Blasio: ez hülyeség. Nem minden társkereső egyforma. A férjemet 11 éve ismertem meg egy társkereső honlapon. Sokaknak ez az egyetlen normális mód az ismerkedésre, főleg, ha valami zsákfaluban élnek, vagy nehezen mozdulnak ki pl. egészségügyi okokból, vagy egyszerűen nincs idejük, introvertáltak, stb. Én sem diszkóban, utcán vagy egy kricsmiben óhajtottam megtalálni a szerelmet. A véletlen műve, hogy később kiderült, férjemmel egy egyetemre jártunk ugyanabban az időben. De lehet, hogy ha nem regisztrálunk, soha nem jövünk ossze.
Itt a nyár, a horgászszezon. Tó mellett nyaralunk, a nádasokban, stégeken vagy csónakokban csendben üldögélő horgászok látványa megszokott. A minap azonban olyan dologgal találkoztunk, ami igencsak megdöbbentett, mert eddigi 35 évem alatt (amióta itt töltöm a nyarakat) egyszer sem találkoztam…..
Miss Weaver, szerkesztőségünk egyetlen hölgy tagja a nyári uborkaszezon alatt sem tétlenkedett, amikor furcsa termékek felkutatásáról volt szó. Mai posztunk témáját is ő találta meg, amit ezúton is köszönünk mindannyian!..
Sziasztok! Mivel már javában tombol a nyár, összegyűjtöttem néhány igazán stílusos fürdőruhát. Az egyszerűbbektől kezdve a trendi csíkosakon át a hímzett virágmintákig és vagány bársony darabokig válogattam össze a személyes kedvenceimet...
Látványos, hatásos beállításokban az áprilisban érkező évad is bővelkedni fog, ráadásul kimozdulunk Gilead falain túlra, a Kolóniára, ahol az élet amellett, hogy nettó szívás a nőknek, még veszélyes is, környezetszennyezés, mérgező vegyszerek és/vagy radioaktivitás szennyezte talaj, munkatáborok,…..
Van az a babona, miszerint ha Rómában vagy, és bedobsz egy pénzérmét a Trevi kútba, akkor vissza fogsz térni az Örök Városba. Első alkalommal 2005. áprilisában jártam ott, még decemberben foglaltam egy MALÉV jegyet. Egyik filmkritikus ismerősöm nyert egy ösztöndíjat, és a Magyar Házban, a Via…..
Annie Oakley 2017.07.03 11:48:40
Na b@dmeg, mindenki mennyire okos és mennyire nagy katolikus... Szerintem nagyon tanulságos a cikk, és ha nekem lenne alkalmam, lehet, hogy én is rákérdeznék (más kérdés, hogy jómagam a gyónás intézményét sem fogadom el). Először is: 1. Az egyház és dogmái nem konstans, állandó, hanem történelmileg, zsinatról zsinatra, pápáról pápára változik! (Lásd pl. monogámia). Ráadásul a felekezetek, papok sem mindig értenek egyet vagy értelmezik ugyanúgy a Bibliát, az egyház tantásait (pl. léteznek olyan papok, akik nem tartják be a cölibátust, és ezt a közösségen belül is elfogadják). Most is nagy viták folynak - jogosan - pl. a homoszexualitás, az óvszerhasználat kapcsán, hiszen nem az ókorban, középkorban élünk, hogy is lehetne az akkori viszonyok szerint élni ma? (pl. nyilván nem úgy zajik a büntetésvégrehajtás sem, ahogy Mózes idejében...)
2. Szerintem igen is releváns vallási-morális kérdés, hogy ha valamit nem érzünk bűnnek, és azt számunkra az adott vallás tézisei sem képesek bizonyítani, akkor valóban bűn-e, vagy lehetséges-e a feloldozás? Ilyen esetben még az a legtisztább, ha megvitatja ezt a lelki vezetővel, aki akár meg is győzhette volna. Mindamellett nem értem, miért kell elvitatni a hölgytől a hitét? Nem hiszem, hogy ez döntené el, hogy valaki katolikus hívő-e, hogy bűnt érez-e a maszturbációtól! Szerintem vannak sokkal súlyosabb bűnök is ennél, amiket a posztoló valóban megbánhatott! Vagy most komolyan azt gondoljátok, hogy a maszturbálás ilyen mindent elsöprő bűn?
3. Igenis nagyon káros az, amit az egyház sugall az önkielégtéssel kapcsolatban. A kamaszkor, a nemi érés amúgy sem egyszerű, persze, tetézzük ezt csak néhány léleknyomortó dologgal! "ÖNFERTŐZÉS" Bazdmeg, tudjátok, hány gyerek akarta vajon ezért felvágni az ereit? Vagy hányan rettegtek az olyan baromságoktól, hogyha kiverik, akkor megvakulnak/elsorvad a gerincük? Amerikában még a század elején is végeztek csonktítást lányoknál és fiúknál egaránt, hogy ne tudjanak önkielégíteni! m.origo.hu/tudomany/tortenelem/20140108-maszturbacio-szaz-eve-meg-erkolcstelen-szokasnak-tartottak-az-onkielegitest.html
Az én kedvenceim imádnak napközben csemegézni így összegyüjtöttem pár nekik való nassolnivalót. -Mandula néhány darab nem okoz gondot, de nagyobb mennyiségben hasfájást okozhat. -Alma Ha kedvencünk szereti nyugodtan lehet belőle adni, de elötte távolitsuk el a közepét a magokkal…..
Nos alapvetően magam főzőm/főztem a kutyáimra, én leginkább ebben hiszek. Szoktak kapni tápot és jutalomfalatot is de azt majd egy késöbbi bejegyzésben részletezem. Sőt majd a saját receptjeimet is megfogom osztani ha van rá igény. Kezdjük most a legfontosabb témával: Veszélyes ételek, amit ne adj a…..
Mesterképzést keresek. Holnapután lejár a jelentkezési határidő. Múlt hétfőn elmentem egy ELTE BTK-s tanszék nyíltnapjára. Hátha. Meg kellett egy kis nosztalgia. Elhelyezkedési lehetőségekről nem kaptam nagyon információt – viszont a doktori program nagyobb hype-ot élvezett, mint a Suicide Squad…..
Amióta próbálok spórolósabban élni úgy, hogy közben ne éljek rosszabbul, megtanultam néhány dolgot: mi az, amit könnyebben tudunk nélkülözni és mi az amit nem, mi hiányzik igazán és mi az, ami nem annyira. Megtanultam azt is, hogy néha pénzt költeni az igazán spórolós megoldás. Ez egy hosszú és…..
El kell mennie az országból, mert nagyon sok dolga lesz a közeljövőben. Kitalált valamit, amiről szólni fog a világ. Jézus színész volt. Nem ő halt meg. Hanem egy kisfiú. Egy tízéves. A kereszthalál csak egy színjáték volt. Kora Stohl Andrása alakította Jézust. És így tovább. Hujbernek…..
Teljesen váratlanul, hat nappal a pozsonyi forgatások megkezdése előtt közölte Havas Henrikkel a TV2, hogy mégsem forgatnak vele a Pénzt vagy életet című műsorban - közölte a tévés személyiség a Facebookján. "Micsoda meglepetés! Levelet kaptam a TV2-től! Nem kellek nekik! Lelkileg teljesen…..
Annie Oakley 2017.03.03 09:52:17
Kell is, hiszen az első, szombat esti (19:30, Duna TV) adás fellépői nem igazán emelik meg az ember vérnyomását: Benji, Calidora, Csondor Kata, Henderson Dávid, Leander Kills, Rocktenors, Roma Soul, Singh Viki, Spoon21, The Wings A produkció bezzeg odateszi magát, legalábbis ez derül…..