Regisztráció Blogot indítok
Adatok
exche

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon tisztelt miniszterelnök úr volt kedves kivenni a részét a menekültek ellátásából. Verbálisan áldozott a célra, ahogy az neki egyébként is szokása. Első lépésben úgy voltam vele, teszek a hülyeségeire. Ha minden idióta kijelentésén felkapnám az iszapot, mást sem…..
Nyugodjon meg mindenki, végre megtörtént! Az Index visszarakta az euró és a svájci frank árfolyamot a fejlécbe. Nincs itt semmi látnivaló, már persze azon kívül, hogy egyre kevesebb a hiba, egyre kevésbé nyöszörög a rendszer, és amúgy is, ezentúl akár szexista cikkeink…..
exche 2015.04.13 14:41:03
@Leni: Hehe :D LÁJK! Bíííg LÁJK!!!
Belsőség A fiúk nem sírnak 2014.05.01 07:07:22
Állítja Robert Smith, de ez hazugság. Mert én kétszer is sírtam. Másodszor örömömben, amikor megszületett a fiam. Először pedig 1994 május elsején, amikor a sárga sisak nem mozdult, hiába szuggerálták a képet milliók világszerte. Húsz évvel ezelőtt hunyt el Ayrton Senna da…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
exche 2012.10.12 12:45:04
Én a nyugati postán dolgoztam kézbesítőként nagyon sokáig. Ami miatt ott hagytam, az volt, hogy kaptunk egy "új típusú" főnököt, aki azzal kezdte, hogy ő bizony addig nem nyugszik még 10 embert ki nem rúg. Így első nap belopta magát a szívünkbe. Onnantól, a jó társaságok szét lettek verve, mindennap ment a kurva-anyázás, cigányozás és meg durvább dolgok. Ez mind az "új" főnök szájából. Ennek az izének az előző postáján, (ahol még csak csoport vezető volt) a kézbesítők kilógatták az ablakon, annyira jó főnök volt. Mi azért kulturáltabb módszerekhez folyamodtunk. A bánásmód miatt, többször is panaszt tettünk rá. Nem 1, nem 5, de nem is 20 ember, hanem az egész kézbesítő osztály. 3-szor sikeresen megrezgett a léc alatta, de mivel komoly ismerőse(i) van(nak) a vezérigazgatóságon, így mind a háromszor a 150 kézbesítő volt a hülye, nem azaz egy, aki miatt a nyugati posta színvonala szélsebesen zuhant, amióta odakerült. Én két évig bírtam a keze alatt, aztán az idegeim felmondták a szolgálatot. Nem vette be a gyomrom, hogy minden reggel rendesen gyomor-ideggel mentem dolgozni, ezért ott hagytam. Mostanában viszont egyre több postáról lehet hallani, hogy ez a főnöki magatartás a követendő példa és a kézbesítők egyre nehezebben tűrik a mindennapos megalázást, üvöltözést stb. (pl. a zúglói postán). Panaszkodni persze nem nagyon mer senki, mert úgy kirúgják, ha kiderül, hogy a lába nem éri a földet. Persze pótolni nem is olyan egyszerű egy szakképzett, több 10 éves tapasztalattal rendelkező kézbesítőt, de ez a főnökség szemszögéből nem számít. A lényeg, hogy ha kell erővel is, de érvényt szerzett az akaratának (van rá példa, ahol valóban testi fenyítést is alkalmaznak). A válasz persze mindig a lehető legegyszerűbb: örülj, hogy van munkád, havi 60-90 ezer körül (nettó), ne követeld a túlórát, hiába néha 10-14 órát is dolgozol. A jelenléti ívet van, ahol rendszeresen (mondhatni), rutin szerűen javítgatják (hamisítják) és, ha netán néha befut egy "váratlan" vezérigazgatósági ellenőrzés, akkor titkosabbnál, titkosabb helyekre eldugják a leveleket zsák/ládaszámra és a kézbesítőkre keményen rá van parancsolva, hogy mit szabad és mit nem (mondani, ill. tenni). És csodák csodájára az ellenőrzés, mindig, mindent a legnagyobb rendben talál. Arról persze nem beszélnek, hogy folyamatos létszám hiány van, mert, ha lehetne, akkor még a takarítót is kézbesítő létszámba sorolnák, így csak az ellenőrök, néhány sofőr és pár irodista van (a kézbesítőkön kívül) ebben a státusban. Így látszik is, hogy milyen sok kézbesítő van, milyen kevés munkára és, hogy még ők akarnak túlórát, amikor még sokan is vannak?
100 szónak is egy a vége, lenne még mit mesélni, mert ez a probléma sokkal bonyolultabb, semmint látszik. Elég annyi, hogy a posta több sebből vérzik és nagyon keveset igyekszik meggyógyítani.
exche 2012.10.13 08:38:28
@Juliusxtreme: Ha kell munkaerő, szólj bátran. Én már régóta szeretnék megtanulni hegeszteni :) Nekem nem büdös a munka, pláne, ha még korrektül meg is fizetik.
exche 2012.10.13 09:01:25
@1vidéki: igen olvastam, de valahogy nem lepődtem meg :(
Szóval annyi mindenre tudnék válaszolni, de egyesével nem tudom mindet visszakeresni, mert addig kifolyik a szemem.
Tehát, igen, vannak bunkó postások/kézbesítők (is) -mellesleg érdekes, hogy az ember jobban megjegyzi a rossz tapasztalatait, mint a kellemest-, van aki nem jár fel a lakókhoz, mert befásult, nem kapott megfelelő oktatást vagy esetleg egyszerűen, már annyi munkakört kell csinálnia a sajátja mellett, hogy az eredeti munkájára, sem idő sem energia nincs már. Mellesleg, NEM KELL az "adómentes kávéra való" , mert pontosan emiatt nincs emberi fizetése egy kézbesítőnek. NEM, KELL! Fizetés kell! Normális, emberi, olyan amiből nincs hó elején vita, hogy fizetés előtt, eszünk-e itthon vagy inkább határidőre fizetünk csekket. Normális, emberi és nem megalázó fizetés kell. Az értékesítés, meg CSAK a médiapropaganda szerint választható. Az egész vezérkar tudatosan ássa alá a posta működését, ellehetetlenítve a normális munkát, azt hangoztatva (és ennek papíron sehol sincs nyoma), hogy az értékesítés a jövő, a posta ebből várja bevételeinek 90%-át. Emellett tudatosan van leépítve a kézbesítés színvonala, mert olyan feltételeket teremtenek egyre gyakrabban, hogy fizikai képtelenség, mindent teljesíteni...