Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ide mit kell írni?

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1890. Két ainu nemzetiségű nő a népükre jellemző ajaktetoválással. Az ainuk elsősorban Japán legészakibb szigetein és az orosz fennhatóságú Szahalinon és Kuril-szigeteken élnek. Történelmük szerint a japánok megjelenése előtt már legalább félezer évvel már a térségben voltak. A nők is könnyen…..
1905. Több ezer fős öregdiák-bankett a Yale egyetemen 1916. Francia katonai teherautó vontat egy szerencsétlenül járt másikat a macedón fronton, az első világháborúban 1920. Baseballmérkőzés egy amerikai fegyintézetben 1939. A német Admiral Graf Spee lángokban, az elsüllyedése előtti…..
Itt a nyár! Úgy döntöttem hogy a blog nyárra sem áll le, továbbra is jövünk minden héten. Kicsit pihennék és a fotókkal is erőt gyűjtenék a folytatáshoz, így visszatekintő válogatásokat láthattok a Napi érdekesben augusztus végéig és további rég megjelent cikkeket is újra posztolok majd. Ma itt is…..
1846. Mexikói-amerikai háború. A konfliktus végén Mexikó végleg elvesztette Texast és a fogadást hogy megtarthatja Kaliforniát is... 1941-45. Második világháborús veterán arcán bekövetkezett változás az eltelt négy intenzív, test test elleni küzdelmeinek, közelharcainak eredményeképpen 1943.…..
Két tucat nagyon ritkán látható fotó a huszadik század elejei Németországból. Tematikus válogatás... 1910-es évek. Berlin, Potsdamer Platz. Virágárus és vásárlója..
Ma ismét háború- és fegyverek nélküli összeállítás! 1920 körül. Az autópóló népszerű sport volt az Államokban a tízes évek végétől kb. másfél évtizedig. Jobbára lecsupaszított Ford T-modelleket használtak a lovak helyett az így még veszélyesebbé vált sportban..
Az első tömeggyártásra szánt, napelemmel működő autót az Aptera Motors mutatta be, 2020. december 4-én. A futurisztikus külsővel rendelkező, három kerekű, kétszemélyes autó, a napelemmel tárolt energiával akár 70 kilométert is megtehet, ezután – ha hosszabb az útja – elektromos motorja segítségével…..
Háromnapos hétvége. Keszthelytől Fehérvárig nincs elérhető állatorvosi ügyelet. Megtapasztaltam, tény. A Balaton-felvidék szívében temérdek helyben élő állattartó mellett a sok tízezer itt nyaraló is indokolttá tenné, hogy legyen ügyeleti állatorvosi ellátás. Nincs. Az érthetetlen és megoldásra…..
Avagy valóban „Egyértelmű, hogy az M9-es sztrádának Pécsen és Mohácson át kell futnia Szegedig”? Vendégszerzőnk, dr. Rigó Mihály (ny. mérnök) írása Kiinduló állapot és az új nyomvonal Az első térképen a 2030-ra tervezett gyorsforgalmi úthálózat látható (forrás) A második képen (forrás) pedig…..
Ide mit kell írni? 2021.03.20 22:59:33
@Billy Hill: A Mecseknádasd Hidas volt a legszarabb , még nem láttam a felújított szakaszt. Örülök hogy ezt is csinálgatják , csak sokkal lassabban mint Pakstól északabbi szakaszt . Én akkor is szándékosságot érzek benne....

KissGecihuszár: Nekem Pécs határától az érdi tető 2 - 2 óra 10 perc , bármelyik irányon . Az meg lassan elmúlik , hogy 130-nál 150-nel lehet menni. Ausztriából sorra kapjuk a büntiket 53 -55 km-ről városban , meg 110-nél 116-ról . Itt is ez lessz az újabb radaroknál...
1890. A Washington és High-híd a New York-i Harlem-folyó felett. Mintha nem is egy nagyvárosban lennének..
Ide mit kell írni? 2020.07.28 12:34:26
@Billy a kölyök: Ez egyszerű , a KGB-nél csak bányarém volt raktáron. A dögös bombázókat exportra szánták , hogy nyugaton még több elvtársat tudjanak beszervezni ...
A rómaiakat és a leprásokat is szolgálta, a szárazföldhöz hidakkal kötött Fürdősziget. De vajon mi okozta a vesztét? Forrás: Arcanum Digitális Tudománytár / Királyi Magyar Természettudomnyi Társulat Évkönyv 1851..
Egy csokornyi az olcsó és ötletes kütyükből, amivel megajándékozhatjuk szeretteinket vagy magunkat...
Ide mit kell írni? 2020.04.22 12:41:19
@Alick: Több éve rendelek alirol 50-100 közötti termék jött már nekem, , családba céghez az elmult 5 évben . 3 termék nem ért ide , de ott ment 3. hónap után a dispute és a full refund .

A fényszóró jó cucc , nagyon hasonlót használunk többet is . Van ebből olyan ami elakadásjelző háromszög alaku , széle piros ledes . közepe meg ilyen lámpás , elemes és aksis is van , minden kocsiba ajánlott
Vonatközlekedés pusztán nappanelekkel? Sajnos még nem terjedt el ez a megoldás, mindössze egy 3 kilométeres, teljesen egyenes sínszakaszon működik. De a lényeg, hogy létezik már olyan vasút, amelyik pusztán a vagonok tetejére és az állomásokra szerelt napelemeit használja a…..
Az európa parlamenti választások közeledésével egyre több szó esik Európáról, annak előnyeiről és hátrányairól. Szép számmal akad mindkettő, de valószínűleg a legelszántabb euroszkeptikusok sem vitatják, hogy a határok átjárhatósága az Unión belül jó dolog. Hogy nem…..
Ide mit kell írni? 2014.07.11 13:27:09
@maxell az okoskodó birka:

Guatemala - Burma ???????

Valamit negyon benéztél vagy elírtál. Nem demilitalizált övezet , hanem minimum a Csendes-óceán meg a Himalája van köztük ...
Egészen elképesztő, 4,5 négyzetkilométeres, 100 hotellel és apartmannal, klimatizált utcákkal épül a világ legnagyobb bevásárló-központja. Természetesen Dubaiban, hol máshol… Dubai nem aprózza el, és alighanem már készül az olajkorszak utáni időkre is, hiszen itt…..
Napi Szégyen Pony, az orángután 2014.06.16 12:00:00
A prostitúció jelensége a hétköznapok része. Gyakran hallani szomorú dolgokat a lányok sorsáról, a rossz bánásmódról stb. De sok szörnyűség között kiemelt helyet foglal Pony esete. Pony egy borneói kis faluban, Kareng Pangiban töltötte életének korai szakaszát, bezárva,…..
A mai Blikk online egyik vezető anyaga, miszerint a korábban felmerült pletyka, mármint az, hogy Stohl Andrást az RTL egyik egykori arcát a TV2 szerette volna leigazolni, igaz, sőt, konkrét számokról is írnak a cikkben: tízmilliós gázsira mondott nemet a színész. Már ha igaz a…..
1993. február 26-án bomba robbant a World Trade Center északi tornyának tövében. A merénylő tervei szerint a detonáció ütötte lyuk miatt az épület rádől majd a déli toronyra, elpusztítva mindkettőt. A terv nem egészen így sült el, de amellett, hogy 6 ember életét vesztette,…..
Ide mit kell írni? 2014.02.10 11:43:54
Hogy mi lesz az emberből egy katasztrófa esetén itt ki lehet próbálni virtuálisan :

index.hu/tech/2014/02/08/dayz/

Illetve kerin a neten az argentín államcsődről is egy leírás elég régen , az is érdemes olvasgatni..
A körúton örökítette meg magát két biciklis futár, amint a villamosok közötti szűk rést használják gyorsító sávként. A kettő perces felvétel ideje alatt háromszor vágtak át az egymással szembe haladó Combinók között Tény, hogy a villamossíneken nincs dugó, csak…..
Ide mit kell írni? 2014.01.30 14:43:15
@AvgDvl: A gyalogosnak IS !!
Évente megújítandó egészségügyi vizsgával ! + az összes járókeretre kötelező téligumit !
( Vagy ne adjak ötleteket mert még bevezetik és fizethetünk...?)