Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Danny007

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Armand és Izidóra házassága megromlott. De ki ezért a felelős? Lássuk hogy is van ez. - Armand meghízott, mióta összeköltöztek. Tehát Armand a hibás. - Persze Armand azért hízott meg, mert Izidóra jól főz, és hagyja férjének, hogy kétszer szedjen. Izidóra tehát a…..
"Ez csak egy hülye importált amerikai izé." "Most akkor el kell vinnem vacsorázni? Vagy bonbont vegyek neki?" "Miért nem tudott valaki előbb szólni, hogy ez most van?" "Á, mi nem tartjuk, ezt csak a virágárusok találták ki, hogy februárban növeljék a forgalmukat." "Ez nem Valentin…..
Danny007 2013.02.14 09:50:11
@Mátai Tamás: Én személy szerint, örülnék neki. :)

Hogyan strukturálom a mindennapi időmet? Vegyesen. :P
Olyan lehet, hogy pl. ugyanazon személlyel egyik módból a másikba lépünk, viszonylag rövid idő alatt?

Igazából nekem nincs bajom magával a Valentin-nappal. Bár a fenti érvek, kérdések, kifogások közül sokat, sokszor hallottam már ismerősöktől.
Viszont volt olyan is, hogy ugyanaz az illető változtatta meg véleményét a Valentin-napról Egyszer imádta, utána hülyeségnek tartotta, aztán "hidegen hagyta", és ezek így variálódtak.

Akkor ezek szerint, a Valentin-napról alkotott érzések, gondolatok, vélemények is úgy változhatnak, mint az idő strukturálása (idő, hangulat, lelki állapot, stb. függvényében)?
Danny007 2013.02.14 14:08:18
@Mátai Tamás: Igen, ezt kérdeztem. :) Köszönöm.
Kedves Sigmund! De merre tovább? 2012.12.05 08:46:12
Oké, elvégeztem az iskolát, és akkor mi van? Jó, megházasodtam, és most? Igen, már gyereket nevelek, de akkor? Rendben, elértem, amit lehetett, hát most? Kirepültek, de akkor mostantól? Van úgy, hogy célokat tűzünk ki magunk elé, és elérjük őket. Leérettségizünk, esetleg…..
(alkalmanként, kis csoportokban, rövid ideig, kis csevegéssel, természetesen) ..
Danny007 2012.11.11 19:55:58
Danny007 2012.11.20 20:39:49
@Kanyó Zsuzsa: Egyedül? Fura, hogy egy ilyen rövid, egyszerűnek tűnő kérdést is, milyen nehéz megválaszolni, attól függ, hogy hogyan értelmezem, értelmezzük...

Vannak a közvetlen környezetemben olyanok, akikkel szinte mindennap találkozom és jól elvagyok velük, jól eltöltjük az időt... de valahogy mindig van velük egyfajta hiányérzetem, úgy érzem, hogy valahogy nem az igazi. Ezeknek az embereknek nem mondanám el a legféltettebb titkaimat, gondolataimat, mondjuk egy csésze tea mellett, viszont jól érzem magam velük, ha közösen töltjük az időt, elmegyünk valahova együtt, moziba, könyvtárba, stb.

Vannak akkor olyan emberek, akikkel szintén szívesen elmennék ide-oda, együtt tölteném velük az időt és a legrejtettebb érzéseimet is megosztanám velük, viszont nagyon nincs mód a személyes találkozásokra, csak bizonyos alternatív megoldásokra.

És ott van a család...

Tehát arra, hogy egyedül érzem-e magam, nem feltétlenül mondanék igent, hiszen vannak körülöttem emberek (az már másik kérdés, hogy kikre támaszkodhatok és kikre nem).
Az én esetemben, a "magányos" címke talán megfelelőbb. Amit természetesen "köszönhetek" magamnak is, zárkózottságomból adódóan, kevés embert vagyok képes igazán közel engedni magamhoz.
Kedves Sigmund! Egyedül nem megy 2012.11.20 08:41:53
Az ún. pozitív pszichológia egyik fontos témája a társas támogatás. Egy Caplan nevű kutató a társas támogatás szerepét három dologban látta meg. Az első, hogy a társak érzelmileg megterhelő helyzetekben ún. pszichológiai erőforrásokat mobilizálnak. Ez azt jelenti, hogy ha…..
Danny007 2012.11.20 17:36:17
@Mátai Tamás: Tudom, hogy van nem depressziós válasz is a két kérdésre, csak nehéz megtalálni, vagyis inkább elhinni.

@Kanyó Zsuzsa: Én azért ettől tartok, hogy a posztban említett társak, támogatók az "égbe" mennek. Nem tudnék kire támaszkodni, és más se tudna rám.

Én amúgy, úgy gondolom, hogy ha más rám "támaszkodik", az valahogy nekem is nyújt egyfajta támaszt egyben. Nem tudom, hogy miért... Valaki?
Danny007 2012.11.20 19:19:00
@Mátai Tamás: Köszönöm! :) Még lesz kérdésem, de majd azt inkább privátban, ha nem gond és nem zavar...
Kedves Sigmund! A fiók ereje 2012.11.16 08:58:36
Varázslatos képességem van a nagy őzlábgomba megtalálására. Egyszerűen arra gondolok, hogy szeretnék találni egy nagy őzlábgombát és hirtelen, gyakorlatilag minden előzmény nélkül ott terem a lábam előtt. Tehát képes vagyok pusztán a gondolatommal egy ilyen fantasztikus…..
Idős, sovány, kissé felpüffedt arcú nő. Ráncos bőr, szomorkás arckifejezés. Kötött, szürkés-rózsaszín sapka; kopott, barnás kabát, hajlott hát, két szatyor. Piac, a kocsma előtt néhány asztal, az egyik mellett halad el. A pulthoz érve megtántorodik, lábai hajlanak, de még…..
Ha fel akarsz bosszantani, akkor itt a recept hozzá. Várd ki a megfelelő pillanatot, amikor elfelejtek valamit, és próbálom felidézni. Amikor látod rajtam, hogy nagyon erősen akarom, hogy mégis eszembe jusson az a valami, na, akkor vigasztalásképpen mondd nekem a következőt: "Nem…..
Danny007 2012.11.06 20:22:11
@Kanyó Zsuzsa: Szerintem ez egy tipikus "probléma" a pedagógusoknál, tanároknál. Pl, nem is tudom, hogy hányszor rajzoltam már névtáblát magamnak, amit ki kellett rakni a pad elejére minden tanítási óra kezdetekor. Diákszemmel én ezen egy kicsit elmosolyodtam, mert mindig olyan aranyosan adták elő a tanáraim, hogy ne sértődjünk meg, ha nem emlékszik a nevünkre, vagy nem ugrik be egyből... De persze, ez szerintem teljesen érthető, és nincs ebben semmi gond, hiszen annyi tanuló nevét nehéz lehet mind megjegyezni. Én pl csodáltam azt, hogy ha valakire ráköszöntem az évek múltával is az utcán, emlékezett és vissza köszönt. Volt persze olyan is, h nem emlékezett, csak illendőségből köszönt, és volt olyan is, hogy a meglepődöttségtől köpni, nyelni nem tudott. De én megértem ezeket az eseteket is...

Az egyetlen, amit nem szerettem soha, ha a tanárnak nem jutott eszébe vmelyik diák neve és mondjuk Tamás helyett Bencét mondott, és amikor kiderült, hogy tévedett, akkor azzal érvelt, hogy "pedig neked olyan Bence-fejed van" (persze a nevek mindig változtak, nem csak Tamás és Bence volt).
Danny007 2012.11.07 09:27:41
@Mátai Tamás: Én már többször, több tanártól hallottam ezt, ahogy vagy nekem vagy másnak mondták, hogy "pedig neked olyan Bence, Zsolt, stb. fejed van".

Pedig szerintem, abba nincs semmi különös, ha valaki szimplán beismeri, hogy tévedett a nevet illetően.
Danny007 2012.11.07 18:08:33
@Mátai Tamás: Teljesen ugyanarról beszélünk, szerintem valamit rosszul olvashattál.

De, eléggé elterjedt gyakorlat, hogy így védekezik valaki, legalábbis amennyire én tapasztaltam. Lehet, hogy másik városban, vagy másik iskolában nem ilyen a helyzet.
Ott hagytuk abba Pistike vizsgálatát, hogy Pistike vagy gyári hibás (gének), vagy hülyének nevelték (környezet). És hogy mennyivel könnyebb lenne a dolgunk, ha Pistikének lennének testvérei. De nem mindegy, hogy milyen testvérei. Először is legyen Pistikének egy egypetéjű…..
Danny007 2012.11.03 19:11:56
@Kanyó Zsuzsa: Szerintem, ez olyasmi lehet, mint a rajzolás. Vannak pl a szinte csodákat ígérő, pár napos jobb agyféltekés rajztanfolyamok, ahol állítólag bárki megtanulhat rajzolni, aki szeretne. Elvileg azoknál az embereknél lehet megfigyelni a legnagyobb változást, akik előtte nagyon racionálisan gondolkodtak és nem használtak ki azokat a képességeiket, amiket a jobb agyféltekéjük nyújthatott volna. Egyfajta szemlélet váltásról is szó van.

Viszont az, hogy valaki elsajátít, fejleszt bizonyos képességeket, megtanulja pl, egy jó portrékészítésének a módszerét, az még nem jelenti azt, hogy ezáltal jó rajzos (szélesebb távlatokban, ha valakinél erről van szó, jó művész) lesz.

És valahol szerintem ez lehet a zenei hallással és az énekléssel is. Lehet fejleszteni bizonyos módszerekkel a zenei hallást, meg lehet tanulni szépen énekelni, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy akkor valaki JÓL is fog tudni énekelni, jó énekes is lesz (és itt nem arra gondolok, h vki hivatásának választja az éneklést).

Tehát, ha Pistikére gondolok, meg arra, amit Tomi eddig írt róla (és ezeket értelmezem), akkor gondolom, vannak olyan dolgok, amiket egy bizonyos szintig lehet fejleszteni, tanulni (a környezettől megszerezni), de olykor ez a fejlesztés kevés, hogy valaki abban az adott dologban jó legyen és ahhoz már kell az, hogy az a sokszor említett "plusz" meglegyen mélyen az ember "bugyraiban"/génjeiben. (feltéve ha ez a "plusz" gének által örökíthető).

De szólj Tomi, ha rosszul értelmeztem az írásaidat, és ezáltal rossz úton járok...

Remélem azért, amiket most írtam, nem tűnnek okoskodásnak, "észosztásnak", mert az itteni kommentjeimet tényleg nem annak szánom :) Meg amúgy se vagyok egy okostojás...
A mi családunk rendkívül praktikus. Ahelyett, hogy a halottak napi tumultusban járnánk a temetőket, hogy kicsit ledrótkefézzük már nem élő családtagjaink sírját, inkább egy héttel előtte vagy utána tesszük meg ezt a rituális tevékenységet. Ilyen alkalmakkor gondolkozunk azon,…..
Ha ismered a viccekben szereplő Pistikét, akkor felmerülhetett már benned, hogy Pistike miért lett olyan, amilyen. "Pistikének már a szülei is hülyék voltak" – szólhat az egyik válasz. "Pistikét az iskola tette tönkre, azért hülye." – szólhat a másik. A pszichológia egyik…..
Danny007 2012.10.31 23:37:41
@Kanyó Zsuzsa: Ha ráadásul még Birtalan Balázs írásait is ismered, akkor már ott nagy baj nem lehet, idézőjelesen, jó kezekbe kerültél (attól függetlenül, h nem jársz terápiára). ;-)

Mindkét blog sokat segíthet, és ezt a lehető legkomolyabban "mondom".

Viszont azért azt megjegyezném, hogy nem hiszem, hogy aki terapeutához jár, mindenkinek világrengető problémái lennének. És itt nem lekicsinyíteni, rangsorolni akarom mások problémáit. De... Teljesen hétköznapi problémákkal is keresnek fel terapeutákat, pszichológusokat. És végülis ez így is van rendjén...
Mi a közös az ecetes lábáztatásban, a maslow-i szükséglethierarchiában és a térképben? Elsőre mondhatnánk, semmi. Az ecetes lábáztatás a bőr felpuhítására, a bőrkeményedések eltávolítására és a lábgomba megelőzésére jó állítólag. A szükséglethierarchia erről…..
Danny007 2012.10.29 11:43:55
@Birtalan Balazs: De ezt hogyan lehet bebizonyítani, hogy én, vagy akárki más a kis dolgokról és készít modellt?
Danny007 2012.10.29 11:48:40
Danny007 2012.10.29 20:04:44
Történt ugyanis, hogy tankoltam egy kisebb összegért egy budapesti benzinkút 2-es számú állomásánál. Nem volt nálam sok pénz, így figyeltem arra, hogy csak 5 litert tankoljak. Amikor fizetni mentem, az előttem álló fiatalember – aki az 1-es számú kútnál teletankolta…..
Szeretnél 10 Ft-ért venni egy 100 Ft-ost? Most megteheted. De mivel ez egy kedvező ajánlat, ezért mások is licitálhatnak, a tétet 10 Ft-tal lehet emelni. Ha te mondod a legmagasabb árat, akkor elviheted a pénzt. A szabály csak annyi, hogy ha te a második legmagasabb árat mondod, akkor…..
Tudod-e, hogy ki az a Phineas Gage? Ha azt mondod, igen, akkor valószínűleg tanultál pszichológiát, neurológiát vagy esetleg anatómiát. Phineas azonban nem volt híres pszichológus, nagy valószínűséggel nem tanult neurológiát, és nem volt korának híres anatómiaprofesszora sem.…..