Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Futóbéka

22 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A feleségem azt mondja, hogy kapuzárási pánikom van, és nagyon örül, hogy ez a futásban jön ki. Én is örülök, és bevallom igaza van. Idén felfedeztem a koromat, és úgy gondolom, hogy közeledve az 50 felé, az eléggé erős edzettségi állapotomat ki kell használnom. Mondhatni…..
  2014, április 13, vasárnap. Hűvös, ámde napsütéses időre ébredhettünk. Nagyon izgulok, függetlenül attól, hogy általában kéthetente egyszer futom a 21 km-t. A verseny az verseny, teljesen mindegy milyen távon indulok, pláne, hogy mindig olyan célt tűzök ki magam elé,…..
  Két egymástól eltérő tevékenység. Különböznek egymástól, mégis van amiben egyeznek, és ezt úgy hívják, szenvedély. A futást, én a sportok narkotikumának hívom. Aki rászánta magát, és már legalább egyszer kóstolhatta erőfeszítéseinek gyümölcsét, valószínűleg…..
  S eljő a várva várt nap, amikor, úgy érzem magam, mint érettségi előtt. Nagyon sokat készültem, beszéltem róla, de egy kukkot sem tudok. Vegyes érzelmekkel vagyok feltöltve. A reggeli rutint tökéletesen végrehajtom, de megerősítésre van szükségem.. Andi reggel még rám…..
Futóbéka naplója Még 2 nap 2013.10.10 17:48:17
A felkészülésem beszámolóját ott hagytam abba, hogy a nagy menetelést egy félmaratonnal zárom Esztergomban. Jelentem megtörtént, nem is akárhogyan. Mint talán már említettem, nagyon szeretem Esztergom városát, és így utólag is azt mondom, a legjobb döntés volt odautazni. A…..
  Az eltelt hónap eseményei, ismét mosollyal töltik meg lelkemet. Igaz az augusztus második fele az edzések szempontjából eléggé katasztrofális volt, lévén a suliban az évnyitáshoz közeledve, egyre sűrűsödtek a teendők. Úgy terveztem, hogy a szeptembert felpörgetem, és…..
  Még két hónap a Maratonig. Még két hónap, hogy elérjem célomat, mely betölti napjaimat, vészjósló árnyékként lebeg előttem, és suttogja. Edz keményebben, mert ez kevés lesz. Igen. Ettől tartok a legjobban, hogy bár megyek és tolom, de ez kevés lesz. Élek, mint…..
Manapság eléggé elhanyagoltam a napló írását, és mert mint amatőr futó, rendszeresen futok, edzek, a tapasztalások és események dombja már hegyként emelkednek a fejem fölé. Nincs mit tennem, pótolnom kell elmaradásomat, vissza kell térnem úgy 2 hónappal ez előttre, amikor is…..
példakép (főnév) 1. tökéletes példa arra, hogy valaminek milyennek kellene lenni; ideál, eszménykép. A fenti szócikk a Magyar Értelmező Kéziszótárból származik. Kicsit sántít a dolog, mert szerintem nem valaminek, hanem valakinek kellene valamilyennek lennie, de…..
  Úgy érzem a mai nap edzéséről beszélnem kell. Emlékeznem, a megfelelő következtetéseket levonni. Pontosabban nem csak a mai napról, hanem az utóbbi idő edzéseiről. Talán ott kéne elkezdenem, hogy már a Velencei-tókört is úgy futottam, hogy kedvetlen voltam, igaz ez a…..
Maratoni felkészülésem fontos állomásai, a 30km körüli futások, mert bár még sok idő van az októberi megmérettetésig, úgy érzem időszerű elkezdeni a futásaim időtartamának növelését.   A téli felkészülésem alatt igyekeztem betartani az általam jó iránynak vélt…..
Ha azt mondom Rocky, te azt mondod Balboa. Ha te azt mondod Balboa, akkor én azt mondom terepfutás, kihívás, őrült nagy erőpróba. 19.4 km, 829 m szint, a Hármashatár-hegy Fenyőgyöngyétől a János-hegyi Erzsébet kilátóig és vissza. Közben útba ejtve a Nagy-Hárs-hegyet. Az…..
A Velencei –Tókör után jött futó életem eddigi legnehezebb szakasza. Téli alapoznom kéne, hogy majd a szezon kezdetével fitten és üdén tudjam folytatni felkészülésemet a legnagyobb célom eléréséhez. Mondtam már? 2013, október 13-án maratonit fogok futni. Tehet az egy hetes…..
  Reggel 7 óra van. -5 fok, fúj a szél. Inkább a hó esne a hűs szellő helyet. Felszereltem a bicikliszállítót az autómra. Krisz már hozza a bringákat. Miután felrakom őket, már látom izgalmas utunk lesz. A rendszámom nem látszik. Igazi rendőrmágnes. Ilyen apróságon nem…..
Futóbéka naplója 21 km felett 2012.11.25 17:47:01
  Futóéletem fontos állomásához érkeztem. Az öt évvel ezelőtti félmaraton, és az ez év edzésein futott négy darab 21 km-es táv után, és a céljaim elérése érdekében, már időszerű volt átlépni a 21-es határt. Úgy éreztem magam, mintha egy sötét alagútba…..
  Jeges szelekkel kelnek versenyre nedves pelyhek, reggel erre kelek. Kelletlen kerge tervemhez senderedek. Edzenem kell? Egek! Kedvemet nyergelem, tervemet tehernek veszem, de ezt nem lehet. Kekszet eszek, levet nyelek. Lelkemet edzem, testemet melengetem, meleg szettemet felveszem. Lent…..
Mottó: Anya, kimehetek cseresznyét szedni? De Kisfiam, tél van. Tudom: sál + sapka.   (Kicsit érzelgős, kicsit hosszú post következik. A kockázatok és mellékhatások tekintetében, kérjük, keresse fel orvosát, gyógyszerészét!) :) Tegnap este nem volt dolgom volt, így nem…..
A harmadik kör után kezdődött minden, amiért elindultam ma futni. Az előtte eltelt 1 ½ órában persze futottunk Pé-vel gyorsabban, mint ahogy azt egyedül tettem volna, és kellett a hatalmas lelkierő is ahhoz, hogy egyáltalán elinduljak. A héten két nehézkes edzés után, ami nyakig…..
Futóbéka naplója Edzeni jó!!! 2012.10.26 09:42:55
Egy naplóba a negatív tapasztalásoknak is meg kell jelenniük, mert hogy azok nélkül nincs előrelépés. Márpedig ha csinálok valamit, szeretném hogy sikeres legyen, érdemileg látszódjon a tevékenység. Így van ez a sporttal és a munkával is egyaránt. Úgy gondolom az élet minden…..
A DK-Team szervezésében 18-an gyűltünk össze, hogy futva kiránduljunk a Hármashatár-hegyen. A tervezett kör, 9.4 km volt, ami az én nagyképűségemnek kevésnek tűnt, ezért látatlanba két kört terveztem. Nagyon hálásak lehetünk az időjárás felelősnek, mert gyönyörűen…..
2012 Spar Maraton   Előzmény: Két héttel a verseny előtt Holocsi Szilvi felvetette, kinek lenne kedve futni váltóban a Spar Maratonon. Merthogy június óta nem futottam versenyen, és egyébként is szerettem volna már DK csapattagként futni, szinte azonnal igent mondtam. Aznap este…..
Futóbéka naplója Teper-men 2012.10.16 17:35:58
Egyszer megkeresett egy ember, legyek vele versenyen egy keretbe. Ez egy kerge ember keret, melybe szerepem, teperjek sebesen. Legyek veletek? Nem merek. Ezer esztendeje nem edzettem testemet. Merengek egy estet. Menjek? Ne menjek? Egye fene, belemegyek. Jelentkezek. Tervet kellett szerkesztenem.…..
A DK-Team-ről, szégyen, nem szégyen, nem hallottam, mígnem láttam egy oklevelet a facebook-on. Nagyon tetszett, de mert nem tudtam mi az a DK, utána olvastam. A csoport gondolatisága, nagyon megtetszett és ráébresztett, nekem szükségem van egy futóközösségre, ami motivál, nem hagy…..
  A kezdet 2007 Az első verseny, egy hegyi felmaraton váltó a Normafánál. 3,5 km Gondolom a fotós azt hitte, hogy teljes távot futottam. Tény. A beérkezés eléggé látványos lett.      A következő lépcső, ami miatt igazából futni kezdtem: K&H maraton…..