Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Té!

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar együtteseket vigyék el tőlünk, a külföldieket hozzák ide. Ünnepi Gallon Drunk-koncert Budapesten, tudósítás. Volt egy műsor az MTV-n, valamikor a 90-es évek elején, minden adásban más zenész mutatta be kedvenc előadóit, klipjeit. A nálam akkor abszolút kedvenc,…..
Várakozásomat felülmúlóan kiváló a Nick Cave and the Bad Seeds új albuma. Végre megjelent - jobban mondva a hivatalos megjelenés előtt egy héttel torrentre került - a Nick Cave and the Bad Seeds tizennegyedik albuma, a Dig!!! Lazarus Dig!!!. Röviden szólva, a lemez kiváló,…..
Té! 2008.03.08 23:27:11
Elementáris blues-rock dobra és gitárra, szólók nélkül, irgalmatlan lendülettel. Kiskoromban, úgy 12-13 évesen, a blues volt az első zene, ami igazán megfogott (a másik az eredeti rock and roll). Bluesból először is a nagy négerek: Muddy Waters, John Lee Hooker, Willie Dixon;…..
Egy online rádió vendégeként négy számot játszott el a stúdióban legújabb kedvenc együttesem. Múlt héten a Fair Game nevű online rádió vendége volt a The National, és egy rövid interjút követően négy számot játszottak el a stúdióban. Nehezen tudom rávenni magam,…..
Té! 2008.02.29 10:48:41
www.thenationalboxer.com/

erről tudsz valamit? hogy mi lesz ez, studió dvd film, mikor, stb? Vagy már ki is jött?
Tegnap megjelent a Nick Cave and the Bad Seeds első kislemeze a két hét múlva boltokba kerülő új albumról. Ahogy végignézem a saját posztjaimat, valószínűleg a jelentőségénél máris többet foglalkoztam a Nick Cave and the Bad Seeds utóbbi évekbeli teljesítményével,…..
The National: Apartment StoryHivatalos oldal: http://www.americanmary.com MySpace: http://www.myspace.com/thenationalBittorrent: The National: Boxer (2007)Bittorrent: The National: Alligator (2005)Bittorrent: The National: Sad Songs for Dirty Lovers (2003)Bittorrent: The National: The National…..
Azért abban van valami vicces, ha a harcos antikapitalisták belengetett ingyenzenéje a magenta óriás webshopjába, DRM-mel védett WMA formátumban kerül fel. Jóízlésű ember ugye alapból nem hallgat olyan előadót, aki védi az esőerdőket, néger kisgyerekekkel fényképezkedik,…..
Talán tudatlan vagyok. Talán lusta, hogy utánanézzek...Volt vajon olyan magyar zenekar, ami tényleg grunge-t játszott? A Tankcsapda Ember tervez albumán volt egy nyilvánvaló tisztelgés Kurt Cobain-nek (Egyszerű Polly), És engem a Magzat a méhben is egyértelműen emlékeztet pl.…..
A film készítője, Jim White Ha már film és alt-country, muszáj megemlíteni ezt a gyönyörű darabot, a lényege ugyanaz, mint a Seven Singsnak: utazás a Deep South államokban, a bizarr figurákat és igazi szívbemarkoló zenét termő vidéken. Ebben is szerepel a Woven Hand-es David…..
Té! 2008.02.06 14:34:38
Szégyen gyalázat, hogy eddig nem ismertem behatóbban David Eugene Edwards munkásságát. A Sixteen Horsepower-t még csakcsak, albumok már rég beszerezve, de amúgy semmi. Most döbbentem rá igazán, milyen zseniális. Dolgozom a Woven Hand albumokon, és a film beszerzésén is, mert ha csak negyed ilyen jók, már maximálisan megérte.
Előző kommentre reagálva, a Kyuss féle stoner rock valóban inkább az a koszosmocskos beleketkitépő desert rock. Ha csak Josh Homme tökig lehangolt mély gitárriffjeire gondolunk, akár pl a Kyuss - One Inch Man esetében. De az egész Josh Homme féle "család" zenéi többnyire igen jók. Családnak hívom őket, mert annyi az átfedés, megy a featuring összevissza, mint a rap zenészek esetében. Van is ugyebár egy nagy gyülekezésük, a Desert Sessions, ami sajnos nagyjából 2005 óta elhanyagolt, valszeg kimúlt. Aztán mindenféle átfedések egészen Mark Lanegantól a QueensOfTheStoneAge-en keresztül a Chris Goss féle Masters Of Reality-ig. Bár ezek a zenekarok vagy már meghaltak, vagy erősen haldokolnak, hisz hacsak az új QOTSA lemezekre, vagy Nick Oliveri új Mondo Generator albumára gondolunk, igen csak elszaródtak. Bezzeg annak idején Josh Homme miket csinált a Kyussal, agyam eldobtam az ilyen számoktól, mint pl a Catamaran, de még a QOTSA albumok is baromi jók egészen a Song For The Deaf-ig, aztán ki lett nyesve Oliveri, és off. A Lullabies To Paralyze még egy utolsó esetlen lélegzetvétel, de már az se az igazi. Sajnálatos..

Hopp.. kicsit hosszú lett.. elnézést :)
Té! 2008.02.06 14:50:08
Kicsit utánanézve, Chris Goss a Masters of Reality helyett inkább ilyeneket csinál:

www.myspace.com/goonmoon

karöltve Jeordie (Twiggy Ramirez) White-al, aki nem csak ex, ismét Mansonband tag, vagymi.
Két akkord jó, négy akkord rossz. Úgyis a harmadiknál kezdődik a köcsög értelmiségi zene. Világítsuk meg tételünket négy válogatott gyöngyszemen keresztül. Az ugye világos, hogy az égvilágon semmilyen összefüggésben nincs valakinek a hangszeres tudása és az, hogy…..
Scarlett eddigi zenei pályafutása tíz percbe belefér, mégis Tom Waits-feldolgozáslemezt készített. Akkor hallgassuk meg, hogy ment neki az éneklés eddig. Nehogy félreértés meg szőkenőzés legyen, karmolom én ezt a Vénuszt, de nézzük már át, mi vezetett addig, hogy…..
Té! 2008.01.25 12:24:59
"Amúgy is küldetésemnek kezdem érezni, hogy bemutassam azokat a brutálisan jó nőket, akiknek ugyan nem a zene a fő területük, tehetségük révén mégis értékelhetőt alkottak egy pop-blog számára is."

Erről hirtelen Paul Auster lánya, Sophie Auster jutott eszembe, aki szintén színész, szintén adogat ki saját albumokat, ráadásul szerintem ha nem is lehengerlően gyönyörű, de szép
www.french-music.org/Publish/artist/22736/photo%20sophie%20auster%20credit%20Ashkan%20Sahihi.jpg

Viszont ez a Scarlett - Tom Waits kombó érdekes lehet. Sőt, bárki érdekes lehet, aki elég merész, hogy Tom Waitset dolgozzon fel. Még ha csúnyán bele is bukik.
Bár nem sokat hallottam, de ha jól tudom, Pesten szokott lenni A38 hajón Tom Waits est, ahol Kvimbis Kiss Tibi/Varga Liviusz, meg hasonlóak dalolásznak. Arra azért egyszer elmennék.
Tom Waits az, akit egyszerre imádok, és utálok. Vannak számai (pl Burma Shave, Tango ’til They’re Sore) amik egyszerűen fantasztikusak, de vannak olyanok is, amitől hajamat tépem.
Harminc év, nyolc tévéreklám Nina Simone-zenékkel: kocsiktól a jégkrémig, parfümtől a Sírhant Művekig, szinte mindig működött. A legelső: Chanel Nina Simone legismertebb száma egész biztosan a My Baby Just Cares For Me, amiben nem kis szerepe lehetett ennek az 1979-es…..
Polly utolsó lemezét még mindig nem sikerült megszeretnem, de a hírek szerint még idén kijön egy remélhetőleg karcosabb anyaggal. Új PJ Harvey album 2008-ban PJ Harvey eddigi pályafutásához képest szokatlanul csendes lemezt adott ki tavaly. Ha más előadóról lett volna…..
A magyar alter szcénából szerencsére hiányzik a mainstream nárcisztikus szokása, és nem kíván magából kultikus szobrokat gyártani. Ez a műsor se a Hősök Terére való. Ez az én házioltárom lesz. Kamaszkorom legfontosabb magyar "albuma" az akkor még mindig kiadatlan…..
Kiadatlan felvételek és teljes albumok tölthetők ingyen három magyar new wave együttestől, a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulójáról.  Pál Utcai Fiúk A fiatalságom, pár gigabájtban összegezve: a Pál Utcai Fiúk ftp-szerveréről rengeteg, hivatalosan soha meg nem jelent…..
Valamint Martina, Antony and the Johnsons, Depeche Mode, Morcheeba, Radiohead... Kábé abban a sorrendben, amennyire várom őket: 1. Morrissey Két lemezt is megjelentet jövőre A Férfi, Akibe A Legtöbb Heteroszexuális Férfi Szerelmes: egy új számokat is tartalmazó válogatást, és…..
Egyelőre csak egy rádiófelvétel szivárgott ki az új lemezről, de valami szemét máris feltette az internetre. A feltámadt Lázár New Yorkban bolyong. November elején jelentette be Nick Cave, hogy jövő tavasszal új lemezt ad ki a Bad Seeds, két hete pedig a címadó dalt…..
Nick kiblogolta az első kislemez tartalmát és gondolatait a címadó dal, a Dig, Lazarus, Dig! hátteréről. Biblia, halál, feltámadás, naná. Mint arról pár poszttal ezelőtt írtam, Nick Cave jövő tavasszal készül kiadni az új Bad Seeds albumot. Az első single, mely az új…..
A lenti mű Rimai Róbert esszéje, nem a miénk. Olyan elgondolkodtató meglátásokat tartalmaz, hogy közkinccsé tesszük minden kedves olvasónk okulására. „Ebben a tanulmányban a Budapesten élő emberek csoportjait mutatom be, leírom egyes kategóriák jellemzését a…..
Megkezdem önleleplező sorozatomat, melyben azok a számok fognak szerepelni, amik valamiért a legfontosabbak a számomra. Igen, lesz köztük ciki. Gondos válogatással kb. 10-20 ilyen szám tud összejönni. A szelekciónak három szempontja van: 1. A számmal 18-20 éves korom előtt…..
Té! 2007.12.03 22:12:15
"Nincs még egy ilyen helyzet, amiben jobban megfogalmazódhatna az elmúlás, az elhagyatottság, a szorongás. Mert mi is lehet letargikusabb annál, mint amikor az ember holtszezon idején egy kihalt, néptelen nyaralóhelyen egyedül bolyong? Fázósan húzza össze a kabátját a szürke, téli ég alatt, és rezignáltan szemléli az üres partot: elképzeli, ahogy a strand az összes lelakatolt mólójával és bódéjával együtt mély álomba merült, és a nyárról álmodik, amikor boldog nyaralók falkái élvezik a napfényt és a meleg tengervizet. De most jéghideg víz csapkodja a partot, a levelek barnán csüngenek a fákról, a fű lucskos a dértől, és sehol egy lélek, csak a sirályok rikoltoznak a sötét víz felett."

Le a kalappal :)) No, ilyen egy fantasztikus post.

Imádom ezt a dalt, a novellát is ismerem, és rendszeresen átélem ezt az érzést, ha télen lelátogatok siófokra. Legkülönösebb a Beach-house sétány, ami teljesen elnéptelenedik ilyenkor, és ahol nyáron tömegek voltak, arról most azt sem hinné el az ember, hogy valaha ember járt a közelben.
Én amúgyis erősen vonzódom a télhez, és azon belül is két dolgot imádok nagyon átélni.
Ha nem bánod, elmondom. Az egyik, mikor télen késő éjjel elmegyek sétálni, lanyha, épp hogy elviselhető szél fújdogál, erős, sűrű köd van, amitől még sötétebb lesz és alig látszódik, milyen erősen havazik, ám a kitartóan pislákoló közvilágítás kis fényfoltjainál látható mennyire is esik a hó. Persze a kihalt környék, csak néha 1-1 kósza autó, vagy hazafele siető ember és a teljes csend fontos. Ilyenkor ami nálam nagyot üt, az egy John Mayall - Blues for the last days szerű kesernyés dal.
A másik korán reggel, mikor még mindenki alszik, még nem indult be a nap, már nagyjából kivilágosodott, pár ablakban már ég a lámpa, én állok a buszmegállóban, várom a buszt, és a hóesésben, a ködben, a házak között pont a homályos Mecseket látom, és a csúcsán a fehér masszából kilógó TV torony tetejét. Persze ezekhez az élményekhez automatikusan hozzátartozik egy mp3 lejátszó ilyen, és ehhez hasonló zenékkel. :)
Nick Cave tinédzserkorom legnagyobb bálványa, voltak időszakok, amikor szinte alig hallgattam mást, csak napi 5-6 óra Bad Seedset. Tavasszal itt az új lemez. A Live Seeds koncertlemez megjelenésével egyidőben ismertem meg, azaz 93-ban, a kazetta hetekig ki se került a walkmanemből…..