Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HányÉves

22 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rossz bánásmód és jogtalan elbocsátás miatt Elia Mora beperelte Chris Cornellt és feleségét,Vicky Karayiannist. Mora öt évig volt a Soundgarden-frontember családjának takarítónője, mígnem tavaly év végén Cornell neje váratlanul kirúgta. Az ok állítólag az volt, hogy a…..
Nemrég jelent meg a New Orleans-i Down Down IV Part I - The Purple EP című EP-je, amit, mint azt a címből is ki lehet találni, még követ több nem teljes album hosszúságú anyag, és lesz köztük akusztikus is. A Down IV Part I - The Purple EP viszont még sabbath-osan döngölős,…..
Május végén jelent meg Slash Apocalyptic Love című nagylemeze, amiről kritikusunk elég lelkendezve nyilatkozott. Erről az albumról már volt egy exkluzív premierünk, amikor bemutattuk a You're a Lie klipjét, most pedig itt egy újabb lehetőség, hogy a Lángoló Gitárok olvasói…..
HányÉves 2012.09.28 16:48:07
@VatoLoco: Hát...ha már említetted a rockzene mai állását, szerintem összetehetnénk a kezeinket, ha ez a szám lenne az átlag...Tényleg nem egy nagy durranás, de egy rock dalnak nem is kell feltétlenül forradalmasítani a zenét vagy megváltani a világot.
Feltételezem, hogy előfordult már, hogy Önt vagy családtagját is kínozta már fogfájás. El tudja képzelni, hogy ezt kilehet bírni 1-2 napnál tovább? Esetleg egy fél évig? Hogyan magyarázom el a fogyatékos gyerekemnek, hogy nincs megoldás? Tisztelt praxis blog!    Az…..
Devecserben a Petőfi Sándor téren kezdődött a jobbik tüntetése, amihez csatlakozott az Új Magyar Gárda, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, a Hatvannégy Vármegye, a Véderő, a Gárda Motorosok, a Betyársereg és még két szervezet. Az űgy előzménye, hogy a Jobbikosokat egy…..
HányÉves 2012.08.06 14:27:08
@bioLarzen:
Ha a roma fél a magyartól, akkor leszidjuk a magyart, mondván rasszista.
Ha a magyar fél a romától, akkor is leszidjuk a magyart, mondván rasszista.

Ez vajon nem kettős mérce?

Magyarországon sokkal többen FÉLNEK a romáktól, mint ahányan GYŰLÖLIK őket. És a gyűlölködők jelentős részének is félelemből fakad a gyűlölete. Ha a romákkal szembeni félelem csökkenne, akkor sokkal kevesebben gyűlölnék őket.
Kíváncsi vagyok, a jogvédők mikor jönnek végre rá arra, hogy EZ a probléma igazi kulcsa.
1991. szeptember 24-én jelent meg a Nirvana Nevermind című második nagylemeze, amit azóta a könnyűzene történetének egyik legfontosabb albumának választottak meg világszerte, és amivel a grunge-korszakot fémjelezni szokták. A kerek évforduló alkalmából a Universal kiadó újra…..
HányÉves 2011.06.24 09:51:27
Szerintem sokan tévedésben vannak. A grunge "Nagy Négyese" (Nirvana, Pear Jam, AiC, Soundgarden) szépen megvoltak maguknak Seattleben és zenélgettek. Aztán az MTV, meg a kiadótulajdonos pénzemberek rájöttek, hogy ebből marha sok pénzt lehetne csinálni és mind a négynél be is próbálkoztak. Sikerült is hisztériát kreálni, és hatalmas divat lett. Viszont a négy zenekarból egyedül a Nirvanát tudták úgy meghülyíteni, hogy őket aztán be is szippantotta ez a hiszti. (Ami egyébként nekem sem tetszik.) Szóval nem a grunge volt agresszív és nem ezek a bandák akarták kisajátítani a zenei teret maguknak. Az MTV kreálta agresszívan a divatot, és elérte, hogy tényleg minden gimis hülyegyerek grándzsot akart jáccani, lettek is ún. "post-grunge" bandák, amik eléggé bénák voltak. VISZONT: a Pearl Jam, az Aic és a Soundgarden egyaránt kiszált ebből a mókuskerékből. Meg lehet nézni mindhárom banda soron következő lemezeit: alig van bennük "rádió és MTV-barát" nóta. Lehet fanyalogni és fikázni azokat a lemezeket, de hogy divat-zenének hívni nem lehet, az biztos. Pont azok a lemezek (SG-Down on the upside, PJ-Vitalogy, Aic-Aic/Tripod) bizonyítják, hogy ezek az eredeti, "igazi" grunge bandák mennyire nem a mainstrem-nek szánták a zenéjüket...
Csakhát akinek a grunge-ról annyi ismerete van, hogy Nirvana, meg Smells like..., az persze hogy könnyen fikáz. A tények azokat nem zavarják...:)
 A győztesekről Ismer a politológia egy olyan játszmát, aminek a végén egy „win-win” helyzet alakul ki, azaz mindenki győz, nyer. Szerintem, ha kicsit átgondolnánk a CO₂-kibocsátással kapcsolatos tényeket, akár egy ilyen játszmát is játszhatna az…..
A népszerű doktoros sorozat központi figurája, Hugh Laurie sokmindenhez ért a színészkedés mellett, most a pár éve kiadott könyve után hamarosan blueslemezt jelentet meg. Laurie Los Angelesben vette fel a Let Them Talk című bemutatkozását Joe Henry énekes-dalszerző…..
 Új kultúrharc van kibontakozóban Magyarországon. A konzervatív kurzus dacos elszántsággal törekszik a maga értékrendjének betonba öntésére. A miniszterelnök a pápához látogat, a köztársasági elnök sekélyes dolgozatot ír (irat) a kereszténység erényeiről, föl-…..
HányÉves 2010.12.10 13:28:08
@l.x.: nem vagyok megkeresztelve, szóval nem hiszem, hogy közöm lenne valaha is a ministránsrucihoz...ha ez a cikk arról szólna, hogy a buddhizmus/taoizmus/hinduizmus...stb. az emberiség ellensége és a szerző ennyire lenne felkészült és művelt a témában, akkor pontosan ugyanennyire kritizálnám.
HányÉves 2010.12.10 14:06:57
@spinat: "két komment tetszett, valahogy így szóltak, hogy a kereszténységnek nincs is köze a katolikus egyházhoz, meg az ószövetséghez sem. Szóval akik tanítjakmeg ami alapján tanítják, ahhoz magának a dolognak nincs is köze. No mondjuk nem ez az egyetlen inkonzisztencia a dologban"

A kereszténységet messze nem kizárólag a katolikus egyház "tanítja", és messze nem az Ószövetség alapján. Ebből következik, hogy ha valaki azt állítja, hogy a keresztény hit nem összemosandó a katolikus egyházzal és főleg nem az Ószövetséggel, akkor abban valóban nincs inkonzisztencia.
Minél több adás kerül képernyőre egy-egy vetélkedőből, annál nagyobb az esélye, hogy a kérdésszerkesztők hibáznak, és olyan feladványok kerülnek a játékosok elé, melyeknek nincs jó megoldása. A Tv2 új, Negyvenmilliós játszma című kvízsójában már volt egy necces…..
HányÉves 2010.12.10 12:12:16
@purga: élő adás Lévén! Ha már hasogatjuk a szőrt. Valaminek a Révén lehet eljutni valahova, vagy szert tenni valamire. A Lévén pedig olyankor használatos, amikor azt szeretnénk mondani, hogy "mivel élő adásról van szó".
(Ugyanígy idegesít, mikor ahelyett, hogy "minD így, minD úgy" azt mondják/írják, hogy "minT így, minT úgy")
HányÉves 2010.12.10 12:22:03
@purga: Mindenképpen, közben én is rájöttem, hogy nem lehetek ennyire nyelvtanbarbár. :)
Gulyásdemokrácia Álszentség 2010.12.07 10:16:00
Emlékezhetünk még, a nyáron hatalmas hírveréssel beharangozta a kormány, hogy most majd az állam magán kezd el spórolni, lecsökkentik a pártok támogatását tizenöt százalékkal. Meg is tették, ahogy azt kell. Mert ez így milyen korrekt a nyolc évig senyvedő néppel szemben, de…..
25%-os kvótával színleg lesz csak több a rádióban a magyar könnyűzene: leginkább azokból az előadókból lesz több, akik annyira hazaiak, mint az itthon gyártott Big Mac. A hétfőn a Parlamentnek benyújtott új törvénytervezet minden magyar rádiónak előírná, hogy „a…..
Kína mint az új világrend központja nemcsak Sarkozy francia elnök és a magyar kormányfő agyában jelent meg.  Soros György egy éve már bejelentette ugyanezt. Soros, úgy látszik, kényszeresen azt gondolja, hogy mondanivalója van a világ számára, s mivel sok pénze van, meg az…..
HányÉves 2010.11.15 13:50:19
@Rodeo36: "a cikkíró tele van mérhetetlen irigységgel és nem lát valamit, Kina történelme nem 3000 év hanem 6000, mintahogy Perzsia történelme sem kevesebb, mint 7000 év India és a többi távolkeleti kultúrák is folyamatosak 4000 és 6000 közötti időben..."

Perzsiával és Indiával jössz, de szerintem el vagy csúszva, nem is kicsit. Azok az indiaiak, és "perzsák" akik most a régen letűnt indiai és perzsa civilizáció HELYÉN élnek, messze nem azonosak az említett civilizációkat létrehozó népekkel. Nyugodtan szét lehet nézni Indiában például, ahol évtizedek óta függetlenség van, tehát a gonosz nyugatiak már nem használják őket rabszolgaként. Az átlag indiai városképtől elhányom magam...
A Rómában lakó olaszok sem olyan erősek morálisan és kulturálisan, mint a Római Birodalmat felépítő nép. És az átlag amerikai fészbúk tinik sem lennének képesek "megcsinálni" az USA-t úgy, ahogy ükapáik a semmiből felépítették.
Szóval a cikk írója szerintem is téved. A jelenlegi kínai civilizáció tényleg nem 3000 éves. Valójában mondjuk 50. Vagy inkább 20. Amit most látunk, az a kommunista kína vad-kapitalista jellegű gazdasági működtetése. Ennek sajnos semmi köze a kultúrát és erőt sugárzó hajdanvolt birodalomhoz.
B-oldal Legjobb Mennyei Zenekar 2010.11.02 07:40:00
Érdekes dolog ez a halállal és a metallal. Úgy összenőttek, mint Kiszel Tünde két szemöldöke. Minden magára valamit adó metal zenekar kiötlött néhány dalcímet, amiben benne van a halál, vagy írt egy tucat dalt a halálról, esetleg magában a banda nevében szerepel a szó a…..
Már félig kész az új Red Hot Chili Peppers-lemez, mondta Chad Smith dobos a Music Radarnak. Ez náluk azt jelenti, hogy legalább húsz dalt már megírtak, de még felvesznek párat, majd ezután döntik el, hogy melyik kerül az albumra, melyik megy a kukába (vagy későbbi felhasználásra).…..
Gondolkozzunk el egy pillanatra: igazán komoly büntetést hazai nagyvállalkozó kapott-e már ebben az országban? (Fotó: Varga György/MTI) Természetes dolog, hogy mindenki a felelősöket keresi egy akkora katasztrófa után, mint az ajkai timföldgyár vörösiszap-tározójának balesete.…..
„Férjem egyébként egy tiszta szívű igazságharcos, aki ezért persze sok ellenséget is szerez magának és ezáltal nekem, én azonban akkor sem szeretném, ha langyossá válna, s mindenkivel csak a jó kapcsolatra törekedne, elvtelenül.” Dúró Dóra a Jobbik nagyasszonya…..
HányÉves 2010.09.03 14:41:53
@kokavec: Ez szép és érthető menet lenne. Sajnos az utóbbi években olyan látvány volt a melegfelvonulás, amilyet akkor is undorítónak tartanék, ha heterók csinálták volna. És nem hiszem, hogy prűd, vagy konzervatív lennék. Az agyonsminkelt és vonagló embert - korra, nemre, bőrszínre való tekintet nélkül - a többség undorítónak, olcsónak és közönségesnek tartja. És ennek semmi köze ahhoz, hogy valahol valakit pusztán azért nyomtak el, mert meleg. Ez tényleg elítélendő.
HányÉves 2010.09.03 16:51:53
@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": Vicces vagy. Te is tudod, mire gondoltam, de megjátszod az értetlent, hogy poénkodhass. Te dolgod. Nyilván azt tartom undorítónak, hogy a TV-bemondónak kicsit bepúderezik az arcát itt-ott. Nyilván, persze. És még véletlenül sem, a rózsaszín latex papruhában nőnek öltöző férfiakat a kamionplatón. Ugye Te sem veszel észre egy halvány kis különbséget sem a kettő között, igaz? Röhejes, hogy ha valakinek nem tetszik valami, amit egy meleg csinál, akkor egyből homofóbsággal vádolják. Függetlenül attól, hogy nem a melegsége nem tetszik...
És képzeld, láttam képeket a Berlini melegfelvonulásról. Meg a Budapestiről is. Többet is. És ezek után mondtam azt, hogy az OLYAN felvonulást, amilyet Pesten tartani szoktak, jogosan vélhet sok ember undorítónak. És ami szerintem kifejezetten ronda ezeken a képeken, az nem a melegek jelenléte. Ami ronda, az akkor is ronda, ha meleg-hideg-néger-fehér-zsidó. Érted? Az ízlés és az ízléstelenség nem beállítottság, bőrszín, vallás vagy politika kérdése. Még ha olyan sokszor próbáljátok ráhúzni ezek közül valamelyiket. Szerintem a pesti melegfelvonulások általában hányingertkeltően ocsmányak. NEM AZÉRT, MERT MELEGEK VONULNAK FEL!!!
Minden valószínűség szerint a Jimmy Page-nek, a Led Zeppelin gitárosának fizetni kell amiatt, mert több mint negyven évvel ezelőtt felhasználta egy Jake Holmes nevű amerikai folkénekes dalának alapjait a Dazed and confused című számhoz, ami nem is lenne baj, de Page csak saját…..
Spanyolország - Portugália  1 - 0 Kellett már, nagyon kellett ez a szép, egészséges pont a spanyol válogatottal kapcsolatos mondatok végére a folyamatosan gyülekező, ocsmány kérdőjelek helyett. A kínzó grammatikai feladvány megoldásához fontos volt nagy vadra lőni végre,…..
HányÉves 2010.07.01 18:47:02
@rizla: Szerintem nem a kiállításon és nem is a meg nem adott szabadon múlt. A portugálok azért vesztettek, mert rosszabbul fociztak, mint a spanyolok. Ez tiszta sor. Csak azzal szálltam vitába, hogy vajon bunkerfocit játszottak-e vagy sem. Alapvetően igent mondhatnánk, ha a játék képét néznénk. De mivel voltak olyan szituációk, amikor hajszálon múlt, hogy nem szereztek gólt, azt hiszem nem mondhatjuk, hogy csak a védekezéssel voltak elfoglalva. Amit mi műveltünk a Puskásban portugália ellen, na az bunkerfoci volt, egy szem "csatárral", Sanyival.
Mindenesetre annak örülök, hogy a portugálok gólképtelenségét nem kell tovább nézni ezen a vb-n. Ha jó formában lennének, akkor szívesen, de így...Már csak Paraguaynak kell kiesni...és egész jó lesz a felhozatal.
A Labdarúgó Világbajnokság közösségi élmény is. Rogán Tóni tényleg úgy csinál, mintha a rábízott V. kerületet nyitott városrésszé próbálná újragondolni. A Szabadság téren például az önkormányzat felállított egy nagy kivetítőt, ott nézheti a meccseket…..
HányÉves 2010.06.30 09:14:07
@iollari79: mint amilyen frekventált hely a doni emlékmű lehet ukrán (vagy orosz? nem tudom) viszonylatban
Rendszerváltás helyett csak módszerváltás volt – halljuk gyakran sokak szájából, a jobboldalon is. Ahogyan a baloldalon is lehettek, akik így gondolkodtak, vagy legalábbis a csalódottsági mutatókat kihasználva meghirdették a jóléti rendszerváltás programját. Azzal a száz…..
HányÉves 2009.11.10 10:12:59
@a_tom: Azért akinek 89 előtt volt panellakása, meg Trabija, annak most is van MINIMUM ugyanaz a lakása meg Suzukija (sok esetben ezeknél több is).
Azok pedig, akik a rendszerváltás MIATT vesztették el a panellakást meg a Trabit, azok valószínűleg tényleg életképtelenek egy ésszerűen működő rendszerben, és csak a rejtett munkanélküliség miatt tudtak tisztességes fizetéshez jutni a Kádár-korszakban.
Kedves tengercsók a lábunk között, végtelen kékség a szemünkben, ahol állunk, egy percig megáll minden. Az eget tartjuk a szívünkben.Elszakadni nehéz onnan, nem is nagyon sikerül, de kérlek, mondd, hogy egy darabot megtartottunk legbelül!Mondd, hogy eldugtunk egy követ, egy kortyot,…..