Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bátortábor

117 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy Zoli önkéntesünk mesél nektek a Lélekmadár Táborban és a felkészülés során átélt tapasztalatairól. Tőle azt is megtudhatjátok, miért érdemes jelentkeznetek ebbe a különleges tábortípusunkba. Mesélj kicsit arról a folyamatról, amely során megszületett a döntés: jelentkezel a Lélekmadár…..
Lévai Ági a VI. LM ciklus óta Lélekmadár Cimbiként támogatja a hozzánk érkező családokat. Elmondja nektek, hogyan vezetett az útja a Lélekmadár Táborba, mik a tapasztalatai nem egészen egy ciklus után, hogyan, mitől működik egy ilyen tábor, és mi vár azokra az önkéntesekre, akik úgy döntenek, részt…..
Krisztát, GO! kórházi programunk oszlopos önkéntesét kérdeztük meg, hogy mit jelent neki (és minden bizonnyal a többi GO! önkéntesünk számára is) GO!-snak lenni...   GO!-snak lenni… Olyan, mint bemenni egy hideg és sötét szobába, majd egy gyerekkel közösen rájönni, hogy ott meleg van, és ő…..
Gecse Attila már több évtizede kísér életük végéhez közeledő embereket és családjukat. Ahogy mondja, egy lelkész mindig sok halálesettel találkozik munkája kapcsán, gyakorlatilag benne van a munkaköri leírásában, de ő kórházi lelkészként ennél is többet vállal. A rendszerváltás idején Polcz Alaine…..
A Lélekmadár Tábor különleges, a szívünk csücske. Sőt, a közepe. De tudjuk, hogy sokszor nehéznek tűnik, talán ijesztőnek is, mert ismeretlen, és mert olyan témával foglalkozik, amit közös hallgatás övez. Pedig a Lélekmadár egy csoda, ami sok családnak segített már, és szeretnénk, ha még több…..
Bob Ditter diplomás klinikai szociális munkás, aki gyermekek, fiatalok és családok terápiájára szakosodott. Az alábbiakban az ő írását osztjuk meg veletek...
Közel három éve fut a GO! Program, mégis sokan még mindig meglepődnek, hogy a Bátor Tábor nemcsak Hatvanban, hanem bizony három országban nyújt terápiás élményeket súlyosan és krónikusan beteg gyerekeknek. A századik program apropójából beszélgetettünk Kovácsevics Mariannal, a program vezetőjével a…..
Te is észrevetted, hogy kevesebb Bátor Tábor-os poszt jön veled szembe a Facebookon? Nem véletlen. 2018-ban a Facebook nagy változást vezetett be a hírfolyamoknál, így mostantól a vállalati hírek – beleértve a Bátor Tábor oldalát is – kikerülnek, háttérbe sorolódnak a hírfolyamban. Ezt azt jelenti,…..
15 turnusnyi Bátor Tábor-os élménnyel a hátam mögött hosszú órákon át tudnék mesélni arról, mennyi mindent jelent BT-s önkéntesnek (azaz cimborának) lenni. Nagyon remélem, hogy jövőre is egy csomó új ember kerül majd be a BT-s közösségbe, úgyhogy ha felmerült benned, hogy jelentkezz, ne habozz…..
Hogy mit kaptam a Bátor Tábortól? Esélyt. Hogy meglássam, nem vagyok egyedül. Hogy nem csak én küzdök a cukorbetegséggel, és az nem arra kötelez, hogy beteg emberként éljek. Megmutatta, hogy én is különleges vagyok, de nem a betegség miatt, hanem önmagam miatt...
Fogadjátok szeretettel Kováts Dóri őszinte és személyes vallomását arról, hogy mit jelent számára az önkéntesség Lélekmadár Táborunkban.    1. Egy nagy szív vagyok, két füllel A táborozó családoknak néha éppen elég, ha velük vagyok, kísérem és meghallgatom őket. Ahogy a felkészítő tréningen…..
„Miért csinálod? Nem túl nehéz?” – számtalanszor kapjuk meg a kérdést, mert szabadidőnket arra fordítjuk, hogy nehéz sorsú családokon segítsünk. Gabcsi az egyik legnehezebb műfajban tevékenykedik: Lélekmadár táborunk visszatérő önkéntese, ahol gyászoló családokat támogat. Hallgat, bólogat,…..
Fecó mindig is félénk kisfiú volt, és épp suliba kezdett járni, amikor az első tünetek jelezték, hogy valami baj van. Rosszul lett minden reggel, hányt, de mivel ez több elsősnél is előfordult, azt gondoltuk, csak ideges. Amikor már hétvégente, és az őszi szünet alatt is…..
„A Bátor Tábor nekem kiszakadás a hétköznapokból. Induljunk el, csukjuk rá az ajtót a világra, és menjünk el egy helyre, ahol teljesen másfajta törvények uralkodnak: ahol kedvesek vagyunk és odafigyelünk egymásra, megszűnnek a különbségek és az előítéletek. Emellett óriási feltöltődés is, egymást…..
„Azt sem tudom, hol kezdjem” – mosolyog Emerencia interjúnk elején. „2015 novemberében derült ki, hogy Adusnak krónikus ízületi gyulladása van, persze utólag már látjuk, hogy korábban is voltak jelei a betegségének...
„Az egész egy egynapos lázzal kezdődött” – így kezdi Eszter, a most 8 éves Niki anyukája a történetüket. Olyan történetet mesél, amit senkinek nem kívánnánk, ők mégis igyekszenek benne megtalálni a jót, ami miatt még egy életet fenyegető betegség közepette is érezheti magát szerencsésnek az ember.…..
Derűs mosolya mit sem változott azóta, hogy feltűnt a Csillag Születik színpadán még gyakorlatilag tinédzserként. Azóta lediplomázott, óvónőként is dolgozott, így nem meglepő, hogy most már szívesebben zenél a legkisebbeknek. A Bátor Tábort személyes történetek útján ismerte meg, és ő jelentkezett,…..
Még nem döntöttél, kinek add adód 1%-át? Összeszedtünk 7+1 érvet, hogy miért érdemes a Bátor Tábornak ajánlanod...
Eszti 2016-ban járt a Családi Táborunkban családjával, és élményeiről blogot vezetett, amiből az egyik bejegyzést megosztjuk veletek, mert a mi szívünket nagyon megmelengette ezeken a hideg napokon...
Réka ezer éve Bátor Tábor-os önkéntes, igazi tábori arc, aki bármikor, bármilyen körülmények között mosolyra tudja bírni a gyerekeket. Ha kell, kártyatrükköt tanít, rajzol, vagy csak hangosan nevet. Mindezt persze őszintén, szívből jövően. Mára kicsit távolabb sodorta az élet a Bátor Tábortól, de…..
Hol volt, hol nem volt, volt a világon egy kisfiú. A kisfiú boldogan élt a szüleivel és két testvérével kerekerdő közepén, egy tisztáson. A gyerekek önfeledten játszottak a mezőn, nem bántották egymást, csak néha, ahogy testvérek között szokás. A szülők dolgos emberek voltak, mindent megtettek…..
Dr. Rentka László és csapata csendben szeli a kilométereket a vízben már 2013. óta a Bátrakért. 2016-ban egész éves kihívást vállaltak, aminek keretében úszóversenyeken képviselték az Élménykülönítményt. Eredményeik láttán tátva marad a szám: 10-20 km-t lefutni is…..
2016 km-t futni 2016-ban? „Tavaly januárban ezt egyszerűen elképzelhetetlennek tartottam.” - mondja Benda Feri, aki feleségével együtt Mikulásra mégis teljesítette az elképesztő távot, miközben a Bátor Táborban gyógyuló gyerekeknek gyűjtött adományokat. Kíváncsi vagy hogyan sikerült? Olvasd el a…..
Néha a legnagyobbak is félnek. Az Irie Maffie szerint sem attól leszel bajnok, hogy nem félsz. Hanem attól, hogy legyőződ. Olvass tovább...
Józsa Gábor már évek óta az Élménykülönítmény jótékonysági nagykövete, és augusztus 21-én az egyik legősibb olimpiai számban mérette meg magát Rio de Janieroban. Élete legfontosabb 42 kilométeréről így vall.....