Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boomshanka

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem elég, hogy idén a Trónok harca csúszott pár hónapot, az eddig megszokott tíz helyett mindössze hét epizódot kaptak a nézők. Cserébe annyi a jó hír, hogy a The Dragon and the Wolf (a sárkány és a farkas) címet kapó finálé 81 perc hosszú lesz, ami a két és fél órás, monstre blockbusterek előtt…..
Boomshanka 2017.08.23 13:48:05
@AttilaBeregi: Én arra tudok gondolni, hogy marketing szempontjából jobban jönnek ki vele. Legalábbis az, hogy "idén 1 résszel kevesebbet kaptok, parasztok" kevésbé hangzik jól, mint az hogy "idén 2 résszel kevesebbet kaptok, parasztok, cserébe az utolsó két rész jól meg lesz toldva". Tény, hogy végeredményben mindkettő azt jelenti, hogy költséghatékonyság miatt kevesebbet látunk, de a második esetben azt érezheti az egyszeri néző, hogy valamivel kompenzálják - miközben valójában nem is.
Amikor az embernek hét része, a pletykák szerint 440 perce van arra, hogy egy történetet, vagy annak következő fejezetét elmesélje, akkor luxus az, hogy az évadnyitójában legalább négy olyan jelenet van, amiben a szereplők teljesen érdektelen dolgokról beszélgetnek, és a nettó 61 perces epizód valós…..
Boomshanka 2017.07.17 18:05:04
"Ami mindenképpen pozitívum, hogy ezzel valószínűleg a kötelező körök le lettek tudva, és a második részben majd rendesen beindul a verkli."

Ezt lehetett volna írni kb. minden részhez (2-3 kivétellel) az utóbbi 3-4 évadból. Azt hinné az ember, hogy a szűkösebb idő miatt szorosabbra fogják a történetet, pedig a részek már 90%-ban arról szólnak, hogy az összezavarodott dummyknak elmagyarázzák, hogy ki hol van a térképen, és mit tervez. A mélypont, hogy a mostani részben ehhez már konkrétan Cersei-t ráállították egy cseszett nagy térképre, mintegy vizuális segédre ahhoz, ahogy elmagyarázza, kik a még életben lévő szereplők.

Pedig nem is indult olyan rosszul ez a rész. Arya-val a kötelező fan service elment, aztán Deresben hirtelen konkrét dolgokról kezdtek beszélni, nem csak karakterépítőnek szánt semmitmondó dialógusok voltak. Tök jó volt, hogy úgy tudtunk meg Jonról és Sansáról többet, hogy közben döntéseket hoztak, és reagáltak a veszélyhelyzetre. Aztán a következő jelenetben meg már jött is a szájbarágás, amiben szó szerint ki kell mondani, hogy Sansa Cersei-re kezd hasonlítani, Jon pedig Ned-re, mintha nem erről lett volna szó 2 perccel előtte.

Sam jelenetei meg maga a dögunalom. A kis montázs valóban kreatív volt, de amikor negyedszerre ment le ugyanaz a három helyzet, már kezdtem azt érezni, hogy valami elnyújtott Family Guy-os poént nézek.

Tényleg jó lenne már, ha beindulna, és haladna a történet egy cél felé ahelyett, hogy random parasztcsaládok házában bámuljuk a tüzet.
Ma reggel azért ültem a képernyő elé, mert érdekelt egy beszélgetés a strasbourgi bíróság minapi ítéletéről. A szakújságírók már kifejtették álláspontjukat a jogerős határozatról, amely faramuci helyzetet teremtett: A kommentelő helyett a portálnak kell helyt állnia a…..
Vigyázat, spoilerveszély! Mi szóltunk! "Kevesebb megerőszakolással nem lenne reális a Trónok harca." Ezzel a felütéssel indította George R. R. Martin a szexben, erőszakban, kínzásban és vérfertőzésben tobzódó tévésorozatról szóló New York Times-interjúját, amit a…..
Boomshanka 2014.05.08 23:16:13
@hollario: Na, kérlek akkor mondj valami olyan műsort (még csak nem is kell tévés sorozatnak lennie), amiben nincs konfliktus, és a szereplőkkel nem "történik valami", mert van egy olyan érzésem, hogy ezek nem csak a szappanopera jellemzői :D És mellesleg, ha a szereplők totál mellékesek, érdektelenek lennének, akkor nem lett volna akkora visszhangja a sorozatnak pl. a Vörös Nász után. Mert az emberek azon szereplők elvesztését fájlalják, akiket kedveltek, a kedveléshez meg a sorozatnak ki kell alakítania a kötődést, ami, ha megtörténik, azt jelenti, hogy sikeresek voltak az alkotók, tehát jó a sorozat. Tehát ez amit mondasz, kifejezetten értelmetlen, ahogyan az utolsó kijelentésed is, mivel nem a levegőben lóg a történet végkimenetele, hanem konkrétan a 7. könyvvel zárul. És mivel még a befejezést az írón és a producereken kívül senki sem tudja, elég érdekes megállapítás, hogy nem tart sehova.
Nem túlzás, tényleg: olyan még soha nem fordult elő a magyar tévétörténelemben, vagy legalábbis sehol nem írtak róla egy árva sort sem, hogy egy online újság videótartalmát egy világszerte elérhető, globális televízió vegye meg. Az Indexen 2008 óta látható Attraktor viszont…..
Egy újabb túlélőműsornak ad otthont a Discovery Channel, de ennek most semmi köze nincs az embertelen körülmények között (kis csalással) simán túlélő Bear Gryllshez. Neki is lesz két új műsora, de ez most teljesen más. Ed Stafford vállalta magára az önkéntes számkivetett…..
Nem könnyű úgy dolgozni az egyszeri médiaszakmunkásnak, hogy a tévés piacon jelen lévő tévék közül az egyik a közmondásos hisztispicsa és a homokozóban műanyag traktortól erőszakkal megszabadított óvodás szerelemgyermekének szintjén viselkedik. A Tv2, oppardon, TV2 (ebből…..
Boomshanka 2013.10.09 20:03:19
Véget ért az ötévados kaland, a nálunk Totál szívás címmel vetített Breaking Bad olyan sorozatzáróval búcsúzott, amiben senki, semmi kivetnivalót nem találhat. Nesze neked, Dexter, ugye. Spoileresek leszünk. Spoilerek jönnek, csak az olvasson tovább, aki már látta a…..
Az orosz kulturális minisztérium közleménye szerint a Bloodhound Gang nem léphet fel egy orosz fesztiválon, miután a zenekar bőgőse az orosz zászlóval törölte ki a seggét. Az incidensre egy odesszai bulin került sor, ahol Jared Hasselhoff "Ezt el ne mondjátok Putyinnak!"…..
A Trónok harca legutóbbi epizódja, a harmadik évad kilencedik része olyan mértékű felháborodást váltott ki a nézők körében, amire régóta (na jó, 2011 óta) nem volt példa. A sorozat alapjául szolgáló regényeket író George R.R. Martin neve egy napra a gyökérség nemzetközi…..