Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Opus Pocus

20 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...és nem csak a magyart, választásostul, hanem a nemzetközit is! Nem olyan bonyolult az... Manapság a demokrácia világában minden nagyobb pöcegödörben van vagy ezer párt, mindenféle nevekkel meg címkékkel: jobbos-balos, demokrata, liberális, szociális, konzervatív, ésatöbbi. Ezek nem jelenetek…..
  Basztak már át boltban? Lehúztak a benzinkúton? Aláírattak veled egy szerződést évekre és csak otthon döbbentél rá, hogy valójában csak kenyérért indultál el otthonról? Csenget a postás, levelet hoz, majd a Jehova tanúit megszégyenítő kitartással próbál rábírni…..
Opus Pocus 2017.12.29 21:47:58
@grungi:
Igen és nem.
A szocialista tervgazdálkodással nem az volt a vaj, hogy nem volt előzetes igényfelmérés és kőbe volt vésve, hanem hogy tervgazdálkodás.
Akkor a tervgazdálkodás oké, csak legyen igényfelmérés és ne legyen kőbe vésve?
A másik lényege ennek az írásnak nem makrogazdasági, hanem a mindennapi életet megrontó dolog. Az, hogy én AZÉRT kell, hogy figyeljem az engem kiszolgáló személyzet kezét, mert a tervgazdálkodás nyomása alatt cselekszenek.
Az, hogy ha Te egy üzletben, szolgáltatónál vagy eladó és keresel mondjuk 160 e ft-ot, hó végén egy harmincast simán lehúznak a bérpapírodról, mert nem jött össze a terv. Végülis rendben van, mert a cégnek már 50%-tól megérte, Te meg szívsz, mert csak 76%-ot sikerült összehozni.
  Összegyűjtöttem pár jótanácsot arra az esetre, ha továbbra is kivételes figyelmet szeretnél élvezni. -Mindenekelőtt tudnod kell, hogy bár megkaptad a privát számom, és tényleg örömmel segítek, de ezt a számot ne keverd össze  az éjjel-nappal hívható ügyfélszolgálattal. -Ha sikerült leolvasni a…..
Igaziból ők nem is vásárlók, hanem a vásárlók gyerekei. Vannak jók is, vannak rosszabbak is, mi most ez utóbbiakkal foglalkozunk. Régóta figyelgetem az embereket és már korábban szemet szúrt, hogy milyen tömegesen tapasztalható, hogy embereknek semmi hatásuk nincs a…..
Aki unja, attól elnézést - pedig nekem is rengeteg kutyás barátom van, meg hát nem is a kutyákat utálom, hanem a felelőtlen kutyatartókat; igenis hasznos állatkák tudnak lenni pl. házőrzéskor, vadászatkor - sőt: szórakoztatóak is pl. agárfuttatásokon, EU-szabvány, állatbarát…..
A mániákus állatvédő mindig ijesztő és gyanús, de a biológiailag eredendően erősebbre kódolt empátia miatt elsősorban hölgyekre (gyermektelen hölgyekre fokozottabban) jellemző. A macskás kategória alapból legendás és félelmet keltő (tudjuk: a macska természetesen lenézi,…..
Igen gyakori vendég. A tájékozatlan, a hozzánemértő. A sógorom ezt mondta, a vejem amazt. Bárkire hallgat, csak távol maradhasson az eredeti információtól. Gyakran a terméket sem akarja kipróbálni vásárlás előtt, hiszen a szomszéd fia azt mondta, hogy jó. Hazaérve a lánya azt…..
Nem is tudom, hol kezdjem. Olyan szerteágazó tapasztalataim vannak a kérdésről, hogy azt sem tudom, hogy vágjak bele, vagy miképp szőjem össze az egymással összetartozó dolgokat. Előrebocsátom, hogy a pszichológiai jellegű megállapításaim nem nyugszanak semmiféle szakmai vagy…..
Ez egy rövid poszt lesz, mert szerencsére nem túl tartalmas a téma, de mert időnként találkozunk velük, megismertetem a kívülállókkal ezt a típust. A baksisról még eddig nem esett szó, de a pult mögött, ha az ember korrekten dolgozik, azért oda-odacsúszatnak némi jattot,…..
Nem minden vásárlónál lehet rögtön észrevenni annak kellemetlenkedő természetét. Vannak egészen szimpatikus arcok (és sokan azok is maradnak, de az alábbiak nem), akiknél kellő tapasztalattal sem lehet felmérni, hogy később fejfájást tudnak okozni.  Az ügyfélkapcsolat…..
Még mielőtt bármit írnék a jelenségről, megkérdezem a kedves olvasót, hogy előfordult-e már, hogy egy üzletben bement a pult mögé és leakasztott egy terméket az eladó háta mögötti falról? Nem? Esetleg az, hogy míg az eladó/ügyintéző a számítógépen dolgozik, odaállt-e…..
Tudósítónk jelentette, hogy tűrhetetlen eset történt. Egy "Pofozz" aktivistát vettek a rendőrök koholt vádak alapján őrizetbe. Emberünk oszlopos tagja az OROB-nak (Országos Rögtönítélő Országúti Bíróság) Sőt, alapítótagja a Pofozz-nak, mely célul tűzte ki minden…..
Opus Pocus 2013.06.28 08:35:53
@Car Mandiner:
"éljünk a törvény betűje szerint"
Így van, viszont ez akkor is így legyen, amikor az elsőbbségadási kérdések merülnek fel, netán a forgalom többi résztvevőjének indokolatlan akadályozása a kérdés. Jó az, ha az ember figyelmét nem kerüli el, hogy az adott esetben a pofon a második törvénytelen lépés volt, az első az közveszélyokozás meg elsőbbség meg nem adása, vagy mi. Tehát aki nem a törvény bötűje szerint jár el (merthogy a kresz elég jól szabályoz mindent és ne felejtsük el, hogy vérrel van írva!), az miért várja a másik féltől, hogy a törvény fog a szeme előtt lebegni?
Opus Pocus 2013.06.28 20:06:47
@Car Mandiner:
Tudom én, hogy nem az a megoldás, ha mindenki verekszik az utcán. Bár nincsenek illúzióim, tisztában vagyok vele, hogy van egy réteg, ami engem szó nélkül kikap az autóból, ha sérelmet vél felfedezni, ezzel szemben én próbálom fékezni az indulataimat. Sajnos a rendőri ellenőrzés csak a sebességmérésre terjed ki, minden más területen teljes az anarchia, így sok ember a maga kezébe veszi a szabályok betartatását, ha már a hatóságoktól nem várhatja.

Itt jegyezném még meg azt is, hogy mára már felnőtt az első olyan generáció, akiknek soha nem vertek a seggére a szülei, akármit is csinált és akire a tanár sem szólhatott rá, mert a gyerek jogai ugyebár, meg ki akar tanítás után felháborodott szülőkkel szócsatázni, így aztán ez a korosztály nagyjából zéró nevelést kapott. Most itt mozognak közöttünk. A természetet nem lehet becsapni és az ilyen embertársaink sütik magukról, hogy egy fontos személyiségfejődési állomás kimaradt és hogy a nevelés 3 fő eszközéből (jutalmazás, büntetés, példamutatás) minimum egy ismeretlen számukra. A társadalom józanabbik felének önkéntelen és természetes reakciója, hogy közérdekből megpróbálja bepótolni az elmaradást. Sajnos az emberi természet olyan, hogy felnőttkorban már nehezen viseli azt, amit 5 évesen pár perc hüppögéssel lerendezett, és a tanulság levonása is elmarad, már csak a jól bevált feltételes reflexben bízhatunk, azaz pl. ha valaki az úttesten ugrabugrál akkor valaki lepofozza. Intelligencia kérdése (ha már magával a veszélyhelyzet jelentőségével nincs magától tisztában), hogy hány alkalomból rakja össze a cselekménye és a fájdalom közötti összefüggést és ha már a puszta tények mérlegelése nem, akkor a fájdalomérzés megakadályozza a későbbi felelőtlenkedést.

Elmondom azt is, hogy én életemben egyszer néztem be egy elsőbbségadást és bár senki nem sérült meg, az anyagi kár is csak egy db fényszóróüveg volt, 70e ft-ra büntettek nyilván javító-nevelő szándékkal, mert anélkül nem tudtam volna, hogy továbbra sem történt semmi olyan esemény, ami biztonságosabbá tette volna a keresztirányú forgalom metszését. Bár megúsztam volna egy pofonnal, örömmel köptem volna vért is, hamarabb begyógyult volna, mint a bírság által okozott lyuk az életemben. Javító-nevelő szándékra pedig nem is volt szükség, hiszen nekem anno rácsaptak a seggemre, amikor először próbáltam lendületből átrohanni az úton. Aztán később megértettem a felsőbb okokat is, de addigra már biztonságban voltam, mert volt legalább valami visszatartó erő, ha a puszta belátás nem is.
Reklamáló vásárló szájából gyakran és könnyedén csusszan ki az az át nem gondolt szlogen, hogy "te vagy énértem és nem én vagyok teérted" vagy ennek valamely kicsit módosított változata.  A gondolat gyökere talán az "a vásárlónak mindig igaza van" mantrában rejlik,…..
Kritika érte az írásaimat, miszerint általánosításokra épül. Na és? -hogy klasszikust idézek. Szemet szúrt, hogy a mai korunk szelleme nem tud mit kezdeni az általánosításokkal. Pedig ez egy olyan eszköz, ami tényleg segít eligazodnunk a világban, könnyebbé teszi megérteni…..
Gondolom mindenki hallott a terhes nőt pofozó villamosvezetőről. Én már meg sem lepődtem azon, hogy a történetet kommentálók többsége igazat adott a hős kötött pályásnak, sőt, még meg is rugdosta volna a hölgyet. Ebből nem szabad semmilyen messzemenő következtetést levonni,…..
Szinte minden napra jut egy.  Aki nem ismeri az órát vagy lehet, hogy ismeri, de nagy ívben tesz arra, hogy a másik embernek is kötött a munkaideje. De ez még hagyján, kötött a nyitva tartás is. Most nem mennék bele, hogy micsoda bírságokat szabtak már ki a hatóságok…..
retro gastro Napközis ivólé 2011.03.25 06:08:00
A napköziben azon nagyon ritka esetekben, amikor ebédre ivólé volt, levest nem kaptunk. Vagy leves, vagy ivólé! Persze az ivólé sokkal nagyobb becsben állt, mint az egyen levesek, egyrészt mert finom volt, másrészt, mert ritkaság számba ment. Az ivólé nagyon édes, barnás színű…..
Ezt a szót egy szakmai továbbképzésen hallottam először. Először jót röhögtem, majd összeraktam magamban az emlékeimmel, illetve figyelni kezdtem és tényleg! Erre a lehetőséget a sokat szidott multik ügyfélkezelési gyakorlata adja meg neki. Miről is van szó?…..
Opus Pocus 2013.04.08 21:03:45
@Feketebotos Mark Y'henon:

"én fel tudom dolgozni az esetleges napi kudarcokat"
Dehogy tudod feldolgozni... süt rólad a frusztráltság...

"Ha már nyilvános blogot vezetsz akkor legyél annyira "tökös", hogy vállalod az esetleges kritikákat."
Nem is érem, mire gondolsz. Én vállalom a kritikákat, a te kommented is ott maradt, pedig azonnal kimoderálhattam volna. De bent maradt, pedig az "ön egy kicsinyes senki" és a "vicc vagy" szendvicsbe ha beletöltünk téged éppen jobban érdeklő, de a témához nem tartozó dolgokat, az még nem meríti ki a kritika fogalmát.

Azért viszont ne haragudj, ha valamelyik írásomban sikerült téged alaposan bemutatni.
Bár ez a fajta az, aki a legtöbb szorongást tudja okozni az ügyfelekkel foglalkozó alkalmazottnak, mégis ezt küldi el az ember a picsába a legkisebb lelkiismeret-furdalással. Számos változata van: Van, aki már érkezéskor síkideg. (Várjunk, tisztázzunk valamit! Hogy valaki…..
"Meg-e tudja mondani, hogy ki-e tudnák vinni egy ilyen telefont?" Ha te is ezzel a mondattal indítod az üzletben a telefonvásárlást, akkor ne olvasd tovább! Tény, hogy népbetegség az "e" kérdőszócska helytelen használata, még diplomás emberek között sem ritka, bár…..
Ez a leggyakoribb típus, aki a normális ember helyett szokott érkezni. Sem nemek, sem életkor, lakóhely, foglakozás, társadalmi rang szerint nem zárható ki a megjelenése, bár az előfordulási arány azért különbözik. A jelenség mára tömegessé vált és ez csak fokozódni fog,…..
Hogy miért pont ezzel kezdtem a vásárlótípusok elemzését, azt nem tudom, mindenesetre elég gyakori jelenségről van szó, bár ez a fajta jelenti talán a legkisebb lelki megterhelést. Vannak emberek, akik valamilyen érthetetlen okból olyan büdösek tudnak lenni, mint egy rothadó…..
Az alap kezdeményezés nem rossz és mindenképpen érthető. A profitorientált berendezkedés (azaz a profit maximalizálása és a költségek minimalizálása) egyik eredménye, hogy szabályozás nélkül a termékek egyre silányabbak de egyre drágábbak, valamint a munkaerőpiac (de rosszul…..
Na bezzeg ilyen meg van. Rengeteg történet kering közszájon olyan esetekről, amit ügyfelekkel érintkező dolgozók mesélnek hitetlenkedő ismerőseiknek. Saját tapasztalatból tudom, hogy egyik-másik tényleg annyira abszurd, hogy már-már nagyotmondással akartak…..