Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hajtipajti

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kést venni a fedélzetre? Nekünk is új, hogy legálisan is lehet, nem mindent dobnak ki a szekunál. Ultra fapados turistának persze különösen jól jön, ha vihet magával eszközt felvágni a zsömlét és megkenni a kenyeret. Biztos mindannyian emlékszünk azokra a képekre, amikor a reptéren hegyekben álltak…..
A nyelvtanulás nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé, habár vannak, akiknek az átlagnál jobb érzékük van hozzá, így nekik egy kicsit könnyebben és gyorsabban megy. Azonban még ebben az esetben is komoly mennyiségű energiát kell befektetni ahhoz, hogy az ember alaposan és…..
Subba Rémi megen kutyálkodik! 2015.06.13 13:02:55
Állandóan piffegtek rá, de Rémi jó. Főleg az állatjelmezes cuccai. Mint pl. ez: B)..
hajtipajti 2015.06.13 13:52:40
Kiskorú subbázóknak lehet is egyből tovább klikkelni, mert ezen a videón egy félmeztelen hátizsákos forma hátulról kormol egy feslett erkölcsű tinipinát a Corvin negyedben valahol fényes nappal, miközben archiválja őket telefonjával egy mögéjük osonkodott kíbic   ..
A mai poszt Spanyolországba (pontosabban Katalóniába, hogy meg ne bántsuk a katalánokat…) vezet, egészen pontosan Barcelonába, ahová a szerző, Ákos nagy lelkesedéssel és optimizmussal indult, alaposan megtervezve mindent. Vagy legalábbis ő akkor így érezte… „Már régóta…..
Olyat már láttunk, hogy egy közterület elkezd bódésodni. Olyat is, hogy még át sem adták, de már bódésodik. De olyat, hogy egy még javában épülő tér szélén már ott dekkol a gyorskaja-lakókocsi, ami elvileg egy évig marad, na olyat még nem. Tudom, tudom, miért olyan nagy…..
  Komolyan valami átok ül a környék utcáin. Környék alatt Belső-Erzsébetvárost értem, amit lehet Zsidónegyednek, meg Bulinegyednek is nevezni, de nyugodtan hívhatnánk Burkolhatatlannegyednek is. Talán a talajadottságok ilyen különlegesek? Mint a vízlepergető anyag a cseppeket,…..
Kicserélni egy nyílászárót, fittyet hányva a homlokzatra, egy újépítésű társasházon is gáz. Egybebontani két szomszédos ablakot pláne. Mindezt műemléki környezetben, világörökség területén, helyi védettségű épületen meg aztán kiváltképp. Ja,hogy ráadásul ez a…..
Akkora sikere van az FX-en az ötödik évadát kezdő Archernek, hogy a csatorna helyett szorított egy új animációs sorozatnak is, ami egy börtönből frissen szabadult meleg rapperről szól. A Chozen az Egyszer fent,...inkább lent és az Archer alkotóinak munkája, utóbbi az…..
hajtipajti 2014.01.27 16:41:09
hajtipajti 2013.11.16 15:44:20
Állítólag forrong az osztrák popvilág, mert a közszolgálati TV Media úgy döntött, hogy az idén mellőzi az előzetes válogatásokat, és Tom Neuwirthet azaz Conchita Wurst transzvesztita énekest indítja jövőre az Eurovíziós Dalfesztiválon. A szakállas nőként fellépő Conchita…..
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
hajtipajti 2013.08.20 14:56:38
@csokiájsz: "A legyegyszerűbb külföldre menni, mintha az mekkora királyság lenne, diplomával a zsbünkben a müncheni erptérean a Mekiben kérdezni havi 400 euróért, hogy mit kér a menühöz, Kólát vagy Fantát, ez a mai fiatalság álmainak netovábbja? Vagy angliában takarítani valami indiai vagy lengyel főnöknek? Ez?"

vagy informatikusként többszörösét megkeresni az otthoni bérnek egy olyan közegben, ahol senki nem pörög azon, hogy zsidó, cigány, buzi vagy mindegyik vagy egyik se vagy. saját tapasztalat.
Subba Minden nő azt akarja 2013.08.15 15:13:06
A faszt! Nem is értem ..
Az a fajta buzizás, amit a Jobbik képviselői folytatnak nem túl elegáns, és semmiképpen nem köztévé-konform, ebben azt hiszem megegyezhetünk, csak nem lehet olyanokat mondani, hogy buzifelvonulás az esti Híradóban. Az MTVA sokkal rafináltabban jár el, nem elhallgat, csak a műsor…..
A street-artnak igen sok vállfaja van, de a legbájosabb, legszerethetőbb alighanem a gerrilakötés: kötőtűvel, nagymamásan, meleg pulcsiba burkolni a köztéri tárgyakat. Eleddig csak külföldi blogokból ismertem a módszert, ám ma kedves barátom Tücsi - akivel amúgy együtt lépek…..
hajtipajti 2013.04.22 17:34:57
@dr. Közbiztonság Szilárd: Jé, most látom csak, hogy belekötöttél a spanyolomba. Nem kellett volna, nincs igazad. :)
Igazából ez a videó a Hideway című gigaslágerük magyar verziója. Tituszék eztán is angolul nyomják, mint eddig, ezzel a klippel lázadnak az új médiatörvénybe beiktatott magyar zenemű definíciója ellen. Annak meg az a lényege, hogy csak az számít magyar zenének, aminek a…..
Érdekes kutatásról számolt be a Mail Today napilap. A Háztartásgazdaságtani Intézet munkatársai széles körű vizsgálatot végeztek a Delhiben kapható úgynevezett „streetfood” (az utcán kapható, jellemzően olajban kisütött ételek csoportját hívják így itt) árusai…..
A Lonely Planet kiadó szerint ezek 2013-ban a világ legjobb túra útvonalai.  11. Fitz Roy Trek, Argentína. 38 km, 4+ nap. Patagónia legszebb útvonala ez Fitz Royt kerülő túraútvonal. Szürreális hegyek között, hihetetlenül tiszta tavak partján túrázhatunk, nem kell félni…..
Még mindig eladó a kör alakú ház Szentimrén (korábban erről az urbin)   Réka Rakéta sebességgel hívjon!(képernyőkép) LL Ettől a finn háztól nem folyik ki a szemetek? (képernyőkép)   Ágy, asztal, tv Eladó klassz…..
hajtipajti 2012.11.07 13:03:44
@Rémbódess: í-ró-ní-a
Megállapíthatjuk, hogy a BKK folytatja a BKV szép hagyományait a vicces félrefordítások terén. Többen is beküldtétek: Tegnap este tette ki a képet a VEKE Facebook-oldalukra, és azóta hatalmas sikert aratott, rengetegen osztották meg. Nos, a "revenue inspection" természetesen nem…..
hajtipajti 2012.10.29 11:50:17
@altimus: A brit angolt nem nevezném kicsinek. Egyrészt az egész common wealth-ben (beleértve ausztráliát is, plusz india) annak valamilyen változatát beszélik, másrészt európában általában azt tanítják a suliban, harmadrészt európa 500 milliós lakosságából legalább 70 millióan szintén azt beszélik anyanyelvként. szerintem semmi nem indokolja, hogy amerikába rohanjunk az angolért.
hajtipajti 2012.10.29 18:29:03
@altimus: A BBC angol nem egyenlő a brit angollal. A BBC angolt kábé 2%-a beszéli csak a brit lakosságnak. A brit angol pedig pont annyira modoros amennyire az amerikai flegma. ;)

A "semlegesebb amerikai nyelvtant" nem tudom értelmezni. Szerintem ilyen nincs, max standard, ami viszont mindenhol egyezik a világon, függetlenül, hogy a nyelvjárások mennyire térnek el tőle. Esetleg még a szavak helyesírása, de abból meg megvan az amerikaiknak és a briteknek is a sajátja. Amit az ausztrál angolról írsz az bocs, de nem igaz. Mint ahogy az se, hogy a brit angolt nehezebb megtanulni. Az hogy te az amerikait te kulturáltabbnak és elfogadottabbnak gondolod, az nyelvészeti (sőt semmilyen) szempontból nem mérvadó. (Ahogy az se, hogy én gimiben meg a brit angolt tanultam meg, és nekem az teccik.)

Amúgy abban egyetértek, hogy a ticket inspector (sőt, controller) könnyebben értelmezhető. Mint ahogy a metro is a tube/subway páros helyett.
Mindig is erős volt Budapest a szépen elkészített közterek utólagos elbódésításában, mely talán több posztot is megérdemelne itt az Urbanistán. Ennek legdurvább példája mindenképpen az Erzsébet tér (mint arra egy fél mondattam utaltam is a Habitat akciója kapcsán). Korábban…..
hajtipajti 2012.10.05 09:26:43