Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kismamaetrend

26 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Babázó Szoptatás alatti étrend 2011.06.20 21:04:00
A szoptatás időszaka nem a fogyókúra ideje. A szülés utáni első két hónapban semmit nem kell tenni az alak visszanyerése érdekében, azután már lehet csökkenteni a szénhidrátbevitelt, ezen belül a cukor fogyasztását. A további hízást előzhetjük meg, ha kevesebb zsíros étel kerül az étrendbe.   Az…..
A szoptatás alatti étkezés fontos és vitatott körünkben. Mindannyian úgy szeretnénk étkezni, főleg a hasfájós időszak alatt, hogy a ne ártsunk vele a picinek. Azonban a  “Mit lehet enni és mit nem szoptatás alatt?” kérdésre kapott válaszok egyáltalán nem egybecsengőek. A…..
Kismamaként sokszor felmerülnek a táplálkozással kapcsolatos kérdések. Főleg, ha túl sokat hízunk terhesség vagy szoptatás alatt. Az ‘egyél több zöldséget-gyümölcsöt’ jó tanácsokkal és’ étkezz egészségesen’ klisékkkel már Dunát lehet rekeszteni, s ha akcióba…..
Mi történhet, ha elhanyagoljuk a terhes étrend fontosságát? A következő: “Egy kismama, hívjuk őt Nyami Maminak, elmegy a megbeszélt időben a nőgyógyászhoz a terhes gondozásra. Az orvos arra kéri, álljon mérlegre, hogy feljegyezze a havi súlygyarapodást. Nyami Mami serényen…..
Belegondoltál már abba, hogy ha te is kihagysz egy étkezést, akkor azt a kisbabád is kihagyja? Ha nálad is megesik, hogy kihagysz egy étkezést, akkor olvass tovább itt.  ..
A kismamák, anyukák életében a súly örök téma... Olvasom tovább ..
Nem csoda hogy halogatom a tornázást. Persze ebbe az is beleljátszik, hogy energiát sem érzek rá. Pedig muszáj lesz, mert különben marad a háj. Azért már rég nem aggódom, hogy a tejtermelésem csökkene a torna miatt. Sőt a csodabogyókban sem hiszek, ha már itt tartunk. Szerintem…..
Hatalmas kutató munkába vágtam. Keresem a tökéletes kismama életmód receptet, amit szoptatás alatt is alkalmazhatok. A kutakodás jó vegyész révén azt hiszem szakmai ártalom. Nem elégszek meg azzal, hogy itt van csináld ezt, ez működött nekem. Hiszen ha megkérdezek valaki mást,…..
kismamaetrend 2012.11.02 19:11:36
@ShapeShifter_:

:) Abszolút nem kételkedek a módszeredben, sőt le a kalappal, hogy a ennyi elfoglaltság mellett be is tudod/tudtad tartani a méricskélést:) Én is fogytam már a lakodalmam előtt és nem méricsgéltem, mégis ledobtam majd 10 kilót fél év alatt, s alig változtattam az életmódomon (az ételeken annál inkább). Viszont ezt a módszer szoptatás miatt nem tudom alkalmazni, így keresgéltem és rátaláltam a módszeredre. Amit te csináltál működik és csinálható szoptatás alatt is, de én nem tudom kivitelezni sajnos.
Ha lesz gyermeked biztosan megértesz majd;) 'Munkás' koromban (amikor nem babáztam) én is egyszerre több helyen pecáztam, de amikor több mint egy éve nem tudod kialudni magad akkor mindjárt máshogy állsz a dolgokhoz. Nem panaszkodom, a Picur a világ legjobb dolga ami valaha is csináltam ;), csak egy képet festek itt.
Nekem van, hogy hajnal 3 kor, van hogy hajnal 5 kor vagy 7kor kezdődik a nap, aztán éjfél előtt sosem jutok ágyba. De lehet, hogy csak az én time managementem rossz ;), de a városi kismamák élete nem egyszerű. Főleg ha vidéki gyökerei vannak mint nekem, s a rokonság, a segítség 300 km-re van.
Szóval én is megvédtem a magamét, mégegyszer az ötlet nagyon jó és elismerésem,hogy végig tudtad csinálni, nem sokan képesek erre. Mivel én kismamáknak írom a blogot a hivatkozásom célja az ötleted terjesztése és további kismamák véleményének kicsikarása volt:)
Healthy Kismama étrend 2009.01.19 10:05:00
A legtöbb szakértő azt vallja, nincs szükség különleges étrendre, amikor az ember áldott állapotban van, a lényeg, hogy egészségesen, sokszínűen táplálkozzunk, figyeljünk a vitamin- és ásványianyag bevitelre, hiszen mi biztosítjuk a magzat fejlődéséhez szükséges…..
Terhesség alatt  A terhes kismama mindig éhes. Ennek oka van, a metabolizmusunk gőzerővel robog terhesség alatt, hiszen tápanyaggal kell ellátnunk magzatunkat. Ennek megfelelően valamivel több fehérjét, szénhidrátot és zsírt kell bevinnünk magunk és a kis növekvőnk…..
Ha étkezések között megéheznénk és unjuk az almát, nem kell mindig azt ennünk. A vitaminban gazdag italok, turmixok nemcsak szomjoltóak, hanem az éhségérzetet is megszüntetik, ráadásul változatosabbá teszik a kismama étrendjét. Az alábbi italok olyan laktatóak, hogy akár…..
Várandosság és szoptatás alatt az egészséges táplálkozás legnaogyobb ellensége a fáradság és időhiány. Ha azonban néhány jótanácsot megfogadunk könnyebben kivitelezhető ez a feladat. 1 Tervezzünk Gondolkozzunk előre, tervezzük meg a heti étrendet. Készítsünk heti…..
Veled is megtörtént, hogy terhességed alatt hirtelen meg kellett rohamoznod egy Mekit vagy egy Kebabost? Hát igen, nem hibáztatlak, velem is megtörtént a terhesség furcsa kívánosságokat vált ki belőlünk.  Az is megtörténhet, hogy este munka után, amikor hazaérünk, már túl…..
Egy várandós és szoptatós kismama helyes táplálkozása az egészséges táplálkozás irányelvein alapszik. 1 Nincsenek tiltólistás ételek, csak kerülendő mennyiségek Egészséges táplálkozás esetén bármilyen ételt fogyaszthatunk, csupán a mértékletességre kell…..
Az eredeti recept a Kismamadiéta Blogon található. Hozzávalók: 2 tojás jól felverve fél avokádó, hámozva, magtól eltávolítva kevés olaj kevés reszelt sajt (ez elhanyagolható) Elkészítés: Keverjük össze a sajtot a felvert tojásokkal. Tegyünk kevés olajat egy…..
Könnyen, viszonylag rövid idő alatt elkészíthető ebéd vagy vacsora ötlet. A recept 6 személyre szól, így nemcsak nekünk, férjeknek is jut belőle. Neki tálalhatjuk rizzsel vagy kuszkusz-szal, magunknak pedig inkább zöld…..
'Kis'mama vagyok. S hogy a kis szót idézőjelbe kell tegyem letargiában dönt. Soha nem volt súlyproblámám. Most viszont, a szülés után 6 hónappal, nem csak a 'Kis'mama Picurin fodrozódnak a hurkák, de rajtam is. Az első pár hónapban olvadtak lefele a kilók, de azok szépen lassan…..
Belsőségek fogyasztása legalább heti egyszer javalott magas vastartalmuk miatt. A pástétomokat akár otthon is készíthetünk különböző ízesítésben, amit aztán kisebb adagokban lefagyaszthatunk és elővehetjük, ha jön a következő adag az étrendünkben. Itt egy mintarecept, amit…..
A terhességi kívánosság vitatott téma. Miért jelenkezik, mit jelent? Minden kismama más és más kívánosságról számol be. Azonban minden szakértő egyett ért azzal, hogy oda kell rá figyelnünk. Az édesség/csoki kívánása kifejezetten ciki, mert nagyon hízlal és nem is…..
Gyors harapnivaló, terhes kismamáknak ebéd vagy uzsonna ötlet. Kitűnő vasforrás és cukormentes.  Hozzávalók: kis darab puha vaj 2 szelet többmagos kenyér 3 ek natúr joghurt 4 cm-es uborkadarab, durvára reszelve és kinyomkodva 2 ek apróra vágott friss menta maroknyi…..
Erre a kérdésre nagyanyám így válaszolna: ''Döfj egy szöget az almába, hagyd benne egy éjszakára, aztán edd meg''. Na de mama, 21 században vagyunk, már a ruhákat sem a parton mossuk. Anyám egy generációval közelebb áll hozzám, az Ő tanácsa: marhapörkölt, spenót,…..
Egy várandós kismama vas szükséglete a 4. hónaptól körülbelül a duplájára emelkedik a fogamzás előttihez képest.  Miért van szükségünk vasra a terhesség alatt? Szervezetünknek a fogamzás előtt is nagy szüksége van a vasra, mert elengedhetetlen eleme a hemoglobinnak,…..
Az egészséges életmód nagyon népszerű téma és egyre többet tudunk róla. A jó tanácsokban és különböző módszerekben dúskálunk. Mégis a váltás iszonyatosan nehéz. A jegeskave.hu-n valaki így vélekedett (és itt most nem pontosan idézek): az életmód váltáshoz rengeteg…..
A minap a boltban sorban állás közben megütötte a fülemet két barátnő között zajló beszélgetés. Azt mondja az egyik: ''Ma még nem ettem semmit, úgyhogy gyümölcsnapot tartok. Le kellen adnom pár kilót.'' Kedvem lett volna elmagyarázni neki, hogy teljesen az ellenkezőjét fogja…..
Itt a töltött káposzta szezon. Jogos a kérdés. A válasz: IGEN. A közhiedelemben még mindig az él, hogy a K-betűs zöldségeket -például káposzta vagy karfiol- illetve azon ételeket melyek ''gázosítanak'' -bab vagy borsó-, nem ehetjük a szoptatás alatt, mert hasfájós lesz a…..