Regisztráció Blogot indítok
Adatok
főbohém

93 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbiakban a Hot Jazz Band vezetőjével röviddel a Kossuth-díj 2015. március 15-i átadása után készült és a Bohém JazzMagazin 2015 áprilisi számában megjelent interjút közöljük teljes egészében. Jó étvágygerjesztő lehet a Hot Jazz Band 2015. október 16-i jubileumi…..
Az alábbiakban a Vizin Viktóriával a Bohém JazzMagazin 2014 októberi számában megjelent interjút közöljük teljes egészében. Jó étvágygerjesztő lehet a 2015. február 26-i Bohém-gála elé (amire jegyek itt). AZ OPERA NEM ELÉGavagy teljes kapacitás a színészetben és…..
Bohém Ragtime Jazz BandBohém Originals KJA-BCD22028Teljes játékidő: 64m 55s Cockatoo Rag; Roaming Rag; Victory Rag; At A Kecskemét Ragtime Meeting; Matthew’s Rag; Our Lovely Beer; Midnight Rag; Let’s Jazz; Smoke Carver Rag; Frozen Cookies; Joe’s Swing; Ebony Rag; Tom Turpin’s Rag;…..
A múlt hétvégén (2013. március 22-24.) Kecskeméten lezajlott a XXII. Bohém Fesztivál. A vasárnapi délelőtti zárókoncert is teltházas volt, az állva tomboló tömeget nem fogjuk elfelejteni, de mások sem, úgy tűnik. Catherine Russell (USA) és a svájci bluesbanda (Marco Marchi…..
Karácsony előtt nagyon szép levelet kaptunk az egyik rajongónktól, aki gyakorlatilag minden koncertünkön ott van már néhány éve. Mivel hozzájárult, hogy közzétegyem a levelét, örömmel megteszem, íme: ---- Kedves Tamás és Bohémek, ezer köszönet a két decemberi…..
A Bohém JazzMagazin ősszel indult "Rég hallottunk róla" c. sorozatában Füstös-Simon Zsuzsanna olyan zenészekkel beszélget, akik régebben napi szereplői voltak a hazai klasszikus jazzéletnek, de mára valamiért eltűntek a rivaldafényből. A decemberi számban (amely jelen poszt…..
Bohémélet Zolika Show 2012.11.29 02:36:43
Honfi Juli interjújaA Bohém Ragtime Jazz Band 1985-ben alakult Kecskeméten. A nyolc tagból álló együttes tagjai húsz hangszeren játszanak a színpadon, a játszott stílusok száma pedig a hangszerekével vetekszik. "A neurotikus fél világnak orvosilag kellene őket…..
Az egyszemélyes mértékadó rovat, a Jazz Lives Blog tulajdonosa-szerzője, Michael Steinmann mindenütt ott van, ahol valami történik jazz-ügyben. Ha teheti, utazik máshová is, de ami lakóhelyén, New Yorkban fontos, az nem maradhat rejtve kamerája előtt. New Yorkban kétszer, Angliában…..
Mint arról már sok helyütt olvashatott mindenki, Joe Murányi, a Louis Armstrong All Stars utolsó klarinétosa 84 éves korában, 2012. április 20-án New York-ban elhunyt. A BohémBlogban ugyan nem írtunk Joe bácsi halálhírekor, de az MTI-nek és számos sajtóorgánumnak leadtuk a…..
Még négy nap és itt a huszonegyedik. Ragtime, jazz, de idén leginkább boogie-woogie. A Boogie-woogie Nights alcímre hallgató Bohém Fesztiválon a 2012. március 23-25-i hétvégén Kecskeméten itt lesz a (szerintem) legkiválóbb jazzhegedűs, az ausztrál Mosógép Gyurka (igen, George…..
Ja, hogy nem tudja a kedves Olvasó, kicsoda Scott Robinson? Hm, elég baj, de bepótolható hiányosság. Most különösen, mert 2012. február 20-án Budapesten lesz, s a Bohém Ragtime Jazz Banddel játszik ez a különc amerikai jazzfigura – aki egyébként a világhírű Berklee…..
Bohémélet Abendland 2012.02.07 02:26:00
Január végén villámlátogatást tettünk Német(al)földön: négy nap alatt öt Bohém-koncertet abszolváltunk, az elsőt a kiváló boraira büszke Rajna-parti Oestrich-Winkelben (tiszta Kiskőrös, csak folyója van), utána négy koncertet Hollandiában. Arrafelé is mindig jó…..
Joe Murányi, a Louis Armstrong All Stars utolsó klarinétosa, Roy Eldridge és minden fontos klasszikus jazzmuzsikus zenésztársa, itthon mindenki Joe bácsija ma, 2012. január 14-én 84 éves. Boldog születésnapot, Joe! Vagyis Happy Birthday, ha úgy tetszik! Végül is amikor beszéltünk,…..
medwe szilánkok Joe Murányi 84 2012.01.14 18:36:00
Ahogy sok fontos zenészt, úgy Joe Murányit is a Benkó Dixieland hozta Magyarországra. Először a Louis Armstrong emlékkoncerten láttam őt 1996-ban, utána szerencsére egyre sűrűbben jött Budapestre muzsikálni. Joe Murányi Louis Armstrong utolsó zenekarának volt a klarinétosa,…..
Ez a poszt tulajdonképpen részlet a Bohém JazzMagazin első számából, de aktualitása miatt talán érdemes a BohémBlogban is publikálni, íme: Aki régóta, de legalábbis néhány éve követi a tevékenységünket, az tudja, hogy karácsony előtt minden évben jótékonysági koncertet…..
Ez a bejegyzés most nem a Bohémekről fog szólni, csak arról, miket gondol a főbohém a nyaralás kapcsán. Íme: Nagyon szép hely ez az Opatija. Kifejezetten kellemes, nyaralásra ideális. Gyönyörű a Kvarner-öböl, jó a tenger, élmény a fürdés akkor is, ha betonos és zsúfolt a…..
Tudtam mindig is, hogy Louis Armstrong 1966-os budapesti koncertjére a Népstadionban 80 ezer ember volt kíváncsi és ez azóta is világcsúcs. (Sőt, Studer Béla barátunk minden találkozásunkkor elmondja azt is, hogy a koncert után Armstrong a Kispipába sietett, hogy Seress Rezsőt…..
Most kezdtem el nézni, Michael Palin: Utazás a Csendes-óceán körül című sorozatát. Aki még nem látta, annak nagyon ajánlom, érdemes megnézni. Gyönyörű felvételeket láthattam benne, elsősorban Kamcsatka fogott meg a vad szépségével, rengeteg vulkánjával, gejzírjével.…..
A hét első felében Nógrád megyében jártunk a Bohém Trióval. Ifjúsági koncerteket adtunk, amire kidolgozott koreográfiánk van, tudjuk, hogy mit lehet 45 percben elmesélni és elzenélni a jazzről és a ragtime-ról úgy, hogy érdekes is legyen, kerek is legyen, s jól is érezze…..
Nimes-ből egyből Laurisba kellett volna mennünk, de meggyőztük a turné szervezőjét, vendéglátónkat, a Hot Antic Jazz Band vezetőjét, Michel Bastide-ot, hogy útközben tegyünk kitérőt a Pont du Gard felé. Ez a rómaiak által épített mintegy 50 km-es, Nimes-et egykor ellátó…..
Némi késéssel folytatom a beszámolót, mert a tömény "turistáskodásban" nem jutottam se wifi-hez, se levegőhöz, ezért már itthonról, egy nógrádi turné után fejezem be a rövid francia turné második és harmadik napjáról szóló útibeszámolót. A Riviéráról…..
Szinte véget sem ért a Bohém Fesztivál, pihenés helyett máris kisbuszba ültünk, s utaztunk közel 1500 km-t. Végül is pihenésnek is beillik az utazással együtt ötnapos francia turné, legalábbis az első állomás, a Saint Tropez melletti Sainte Maxime-ban ma délelőtt készített…..
A Bohém Fesztiválok zárókoncertje mindig nagyon jó hangulatú, de egy kicsit szomorú esemény is. Jó, mert minden fellépő játszik, sok a közös zenélés, ad hoc csapatok alakulnak a koncert folyamán, de rossz érzés is, hogy máris vége az egésznek, és mindenki hazamegy, nem is…..
A szombat estét az előcsarnokban 18.20-tól Paolo Alderighi vezeti fel, de este héttől a színházteremben beköszönt New Orleans szelleme: a képen látható ifjú francia bőgős, a zseniális Sebastien Girardot és párizsi csapata, az Éjjeli Baglyok (The Night Owls) szerintem…..