Regisztráció Blogot indítok
Adatok
antyg (törölt)

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom, mi okosat mondhatnánk szegény Ákosnak, aki végtelen türelemről tanúságot téve majd féléve küzd egy Kínából rendelt csomagért, ami visszament, miután némi üzemzavar állt be a Magyar Posta kiszállítja a megrendelőnek a csomagot résznél. A TinyDeal netes híre…..
antyg (törölt) 2014.12.10 09:50:02
Ebben a dologban több furcsa dolog is van, azonban azt szeretném megjegyezni, hogy az levél írója nem néz/érdeklődik utána a dolgoknak mielőtt rendel? Millió és egy olyan fórum van a neten, melyben írják, hogy az ingyenes szállítás esetén (Free Shipping) nagyon sokat kell várni a szállításra, minimum 25-30 napot, ez elhúzódhat több héttel is (de emlékeim szerint ezt le is írják). (nem néz utána, de a rendelést követő kb.1,5 - 2 hónap múlva kezd el reklamálni… gratula). Sokan szokták még azt is írni egyes fórumokon, hogy javasolt valamely ismert futárszolgálat szolgáltatásának igénybevétele, mivel ebben az esetben a szállítási idő 5-7 nap szokott lenni, ráadásul a vámeljárást is a futárszolgálat (sok esetben DHL) intézi. Így a vám összegét a szállításkor kell odaadnunk a futárnak. (Gondolom ilyenkor sok okos biztos fog írni válaszként, „mert hogy én azt nagyon tudom”, nos igen, nem egyszer és nem is „csak” kétszer rendeltem már mobilokat Kínából, és eddig mindegyik sértetlenül, egészen pontosan 6 nap alatt érkezett meg! DHL-nek fizetve az esetleges Vámolási eljárás alatt keletkezett összegeket.) Ha valaki pl. egy telefont rendel Kínából, és az mindennel együtt is jóval olcsóbb, mint pl. hazánkban, akkor ne legyen már annyira spúr, és szerencsétlen, hogy azt a 3500-4000 Ft-os szállítási költséget nem fizeti ki, inkább vár min 30 napot (megjegyzem, azért teljesen az sem ingyenes, mert a Magyar Posta is szépen elkér a szolgáltatásért kb. 1500 Ft-ot), és még van esély arra is, hogy elkallódik.
Bőven jó, és meg is éri Kínából rendelni telefonokat, és egyéb eszközöket, kütyüket, csak tudni kell hogy is álljunk neki, és be kell tartani azon igen hasznos tanácsokat, amiket nem véletlenül szoktak leírni egyes blogokban.
Egy a napokban megjelent cikk szerint Edward Snowden a legjobb IT biztonsági pedagógus, ténykedése és kiszivárogtatásai nagyobb hatást értek el a biztonságtudatossági iparban, mint korábban bármilyen szlogen vagy kampány. Természetesen nem tőle hallottunk először állami…..
antyg (törölt) 2014.12.02 10:56:01
@lófüle elemér: Kedves értelmezni képtelen hozzászóló!
Mielőtt megszólalsz jó lenne, ha végig is olvasnád, és próbálnád értelmezni a szöveg teljes egészét!
Extreme Digital üzletben 2x jártam életemben. Először nem voltak túl kedvesek, de gondoltam rossz nap, peches eladóválasztás. Másodszor nem voltak túl kedvesek, de ezt simán feledtette, hogy kiderült, a kínálatban szereplő 5-féle digitális képkeretből nincs kiállított darab,…..
Okos (és nem annyira okos) emberek gyakran tesznek erős kijelentéseket a jövőről, az igazán kínos az, amikor utólag kiderül, hogy mindez köszönőviszonyban sincs a bekövetkezett eseményekkel. Ma ilyen jóslatokat mutatunk be, hozzátéve, hogy utólag persze könnyű okosnak…..
antyg (törölt) 2014.11.04 09:28:48
@Helyszíni zsemle: Tényleg a cikkhez kapcsolódó volt a hozzászólásod, gratulálok, inkább ne írtál volna semmit!!!
Bizonyára a szürke hétköznapokban sokatokban megfogalmazódott már kismilliószor a döbbenet, hogy a 21-ik században, amikor a technológia forradalomnak hála már mindenki zsebében egy fejlett komputer motoszkál, hogyan lehetséges az, hogy bizonyos milliárdos forgalmú szolgáltatót…..
Hiába kértek segítséget a BKK elsősegélynyújtó helyiségénél az utasok, a bent tartózkodó férfi nem nyitott ajtót, csak állt és végignézte, ahogy mások mentőt hívnak a ki tudja mióta eszméletlenül fekvő lányhoz. Metróval akartak hazamenni ismerőseim. Lyukasztottak a…..
A rövid válasz szerint: nem tudjuk. A hosszú válasz szerint pedig talán igen, valószínűleg olvasnak ilyeneket, de jól titkolják ;-) Mindez annak kapcsán került most terítékre, hogy augusztus végén számtalan híresség - például Jennifer Lawrence, Kate Upton, Kirsten Dunst, Avril…..
A Windows Phone facebook csoportunk egyik olvasója úgy döntött, hogy elkezd használni egy Lumia 625 telefont. Szerencsére megoszotta velünk tapasztalatait, mi pedig megoszthatjuk Veletek. A következő néhány napon egy mini sorozatban olvashatjátok Kovács Zsolt ismerkedését a 625-ös…..
Az Én, a robot című filmben Will Smith karaktere azért gyűlölte a gépeket, mert egy korábbi autóbaleseténél, mikor egy tizenéves kislánnyal együtt a vízbe zuhant, a segítségükre induló robot gyors kalkulációja alapján az ő megmentésének volt nagyobb esélye, így ő tovább…..
antyg (törölt) 2014.08.08 09:50:49
@különvélemény2: "...azonban a technológia fejlődése korábban teheti valós problémává, mint gondolnánk" Igen, ez mind feltételezés! lőtte elő kellene egy embernek állni azzal, hogy megoldotta azt a problémát, amit jelenleg a számítógépek okoznak, hogy korlátolt képességekkel rendelkeznek. Ameddig valaki nem áll elő egy Neumann Elvnél komolyabb (és ezzel Nem Neumann értékeit akarom lebecsülni) PC kialakításon pl. a 2-es számrendszer helyett más lehetőséget, addi a gépek, mint MI-vel ellátott elemek, nem fognak igazán mást tudni, csak két út közül egyet választani, durván fogalmazva igen/nem.
antyg (törölt) 2014.08.08 09:58:11
@különvélemény2: És az nagyon jó lesz a gyereknek, hogy nem a fején hajt át, hanem az egész testén. Így nagony jó az MI, tényleg, eldönti, hogy üti el a gyereket, de hangsúlyozom, még mindig nem oldódott meg a probléma, hogy ez mégm indig csak két állású választás (átmegyek a gyereken vagy becsapódok a falba), Az nem megoldás, hogy kikapcsolom a féket, és telibakapom a gyereket, ha valaki így fejlesztené ki a biztonságtechnikai rész az MI-ben, nálam nem dolgozna sokáig. Még véletlenül sem próbáljon meg fékezni! Hasmagasság állítással meg a ásodperc töredéke alatt nem lehet állítani. Ano a citroen készített olyan lengéscsillapítót, hogy figyelte az út gödreit, és felületét (pontosabban érzékelte azokat a kerekeken keresztül) és időnként, szép lassan emelt néhány cm-t a hasmagasságon. tehát amit írtál, még ha tudja is az MI (bár kétlem), biztonság szempontjából nem ér sokat!
antyg (törölt) 2014.08.08 10:00:55
@$$$=$$$: Bocs, de ezt nem én írtam, (hogy kb. milyen emberi tudás szinten van) hanem hivatalos szakújságok!!!
Az 1988 és '92 között futószalagon ontott, legendás sárga videókazettás VICO-filmek sorában a sok nézhetetlen szutyok (lásd a korábbi posztokat: Halálpart, Amerikai nindzsa, Tiszturak, Vadászok, Börtönbolygó) mellett azért rengeteg ínyencfalat is akadt. Fenyő János, a…..
antyg (törölt) 2014.08.05 08:45:18
@EzVan:): Nem csak a Nyomás utána és a nincs kettő négy nélkül-ben vannak azonos, ismert zenék, hane a legtöbb filmjükben is feltűnnek ismert zenék (hiszen egy zeneszerző szerezte az összeset, vagy majdnem az összeset :)), lásd pl. a Kincs ami nincs legelején, amikor a diszkóban van Hill a pultnál, akkor a háttérben a parketten táncolók az ...és megint dühbe jövünk zenéjére táncolnak, de még említhetném a Spencer Banános Joe című filmjét is, amiben szintén ismert zenék vannak... és még sorolhatnám. :)
Újabb szép nap, újabb hét indul és újabb infografikát mutatunk be a blogunkon. Ezúttal a lopásvédelem került terítékre annak kapcsán, hogy nemrég új funkciókkal felvértezve érkezett meg az ESET Mobile Security legújabb Androidos változata. Milyen lehetőségeket kínál a…..
antyg (törölt) 2014.05.29 08:47:52
@antyg: De amúgy minden (magára valamit adó) biztonsági szoftver esetén be lehet állítani, hogy az eltávolítsához is kérjen kódot, vagy jelszót.
antyg (törölt) 2014.05.29 08:53:20
@antyg: De amúgy minden (magára valamit adó) biztonsági szoftver esetén be lehet állítani, hogy az eltávolítsához is kérjen kódot, vagy jelszót.
antyg (törölt) 2014.05.30 13:45:37
@klarky: Huhh az elég érdekes, hogy bármit elérsz, minden féle jogosultság nélkül a telefonon... a gyári rendszert pakoltad vissza, vagy valami "főzött" dolgot? mert ha nem gyári (eredeti a gyártótól, vagy frissítés stb.) rendszer, akkor lehet, hogy abban a fejlesztő, ezeket kiszedte...
 A teljes leírás letöltésért kattints ide: http://www.wupload.com/file/2328387747 (slow download)  Nem régiben jelent meg egy külföldi blogon hogy a Nokia és a Sony Ericsson szoftverjében egy 26 jegyű kóddal kilehet kapcsolni a teló függőségét. A kód nem minden telón…..
Arnold Schwarzenegger, Kommandó… Arnold Schwarzenegger, az egyszemélyes hadsereg… Arnold Schwarzenegger, Arnold Schwarzenegger… hangzott el a Film+ reklámjában, ami egyszerre volt egy zseniálisan összerakott montázs, és egy kegyetlenül vicces reklám. A kommandó egy szar, de…..
antyg (törölt) 2014.05.22 13:59:37
@Urfang: Ebben a filmben biztos senkit sem dobnak a kazánba. Az tény, hogy valami kazánházban verekednek, a végén egy csövet dob az "ellen" Benett-et (Vernon Wells) (en.wikipedia.org/wiki/Vernon_Wells_(actor)) játszó hasába, ami teljesen átszúrja és a mögötte lévőtartályból jön ki a gőz a csövön keresztül... (megj.: kb. milliószor láttam még régen a filmet... :) )
Megjegyzés az íróna: Vernon Wells nem egy Freddy Mercury (Nigel Mansell) klón, hanem hazánkban kevésbé ismert színész!!! Aki mellesleg elég sok filmben is játszott (Mad Max 2, Fortress 1, 2 stb.)
Továbbfejlesztett funkciókkal érkezett meg az ESET Mobile Security legújabb Androidos változata. A fejlett lopásvédelmet kínáló megoldás hatékonyan segíti a készülék tulajdonosait abban, hogy minél könnyebben nyomon tudják követni ellopott vagy elhagyott mobileszközeiket. Ez…..
antyg (törölt) 2014.05.20 07:49:39
Jó dolgok vannak az alkalmazásban, kétségtelen, de…
A probléma ott kezdődik, hogy a mostani tolvajok is olvasgatnak a mobil (és egyéb) védelmekkel kapcsolatos cikkeket, de ha mégsem, akkor csak hallás útján, tudhatják, hogy nem nyomkodjuk a telefont, ha bármit is meg akarnak róla szerezni. Az egyszerű tolvajt úgy sem az ellopott készüléken lévő adatok, hanem a készülék eladásból származó „bevétel” jelenti.
Ebben az esetben (is) véleményem szerint minden rosszindulatú tolvaj első lépése az lesz, hogy csinál egy factory reset-et a készüléken (előtte még lehet, hogy a kártyát is kiszedi, ha esetleg még adatokra is kíváncsi…) (ez nem nehéz, sajnos, vagy nem sajnos millió egy leírás van róla a világhálón, hogy hogy kell…), ilyenkor tudjuk, hogy minden törlődik a készülékről. Gondolom, azt sem kell ecsetelni, hogy ezzel az egyszerű törlési megoldással még az adatok helyreállíthatók, egy erre a célra szánt szoftverrel. Tehát még akkor sem lehetünk nyugodtak, ha tudjuk az adatok törlésre fognak kerülni. Erre azért van megoldás, a készülék teljes titkosítása, mely esetben az adatok titkosítva kerülnek tárolásra a készüléken, legyen az a belső memória, vagy az SD kártya. Tehát ilyenkor az adataink biztonságba lesznek (törlést követően is), de a készülék ettől függetlenül már végleg elvész, hiszen, teljes törlést követően azt már biztos, hogy nem lehet visszaszerezni. Egy megoldás lenne erre jó, ha a készüléket pl. PIN kód megadását követően lehetne kikapcsolni, de ez is csak abban az esetben lenne hasznos, ha a készülékben fix beépített akkumulátor van, a kiszedhető esetén, egyszerűen csak megszakítják a tápellátást. Szóval, kérdőjelekkel állok az ilyen típusú alkalmazásoknak, mert van (ha nem is sok, de elég erősen támadható) gyenge pont, melyet szoftveresen, de még hardveresen sem lehet kiküszöbölni.
antyg (törölt) 2014.05.22 10:32:16
@Csizmazia István [Rambo]: Szia Rambo!

Bocs, ha félreérthető voltam a kommentben! Nem azt mondtam, hogy nem szabad használni (épp ellenkezőleg), mindent meg kell tenni az adataink és készülékeink védelmében. Azonban az a gond, hogy pl. a "szellemileg szerényebben bútorozott" személy is sok esetben megoldást találhat, mert egy zug mobil árus képes arra, hogy akkor töröljünk mindent (azzal megy be ebben az esetben a gyengébb IT képességű ember, hogy „elfelejtettem a jelszavamat, meg lehet oldani valahogy, az sem gond, hogy ha minden törlődik...” (?))
Természetesen 100%-os biztonság nincs, törekedni kell arra, nekem is úgy van a telefon védelme kialakítva, hogy ami jelenleg elérhető, azt alkalmazom, de ettől függetlenül van otthon, felhőben stb. megfelelő biztonsági mentés, hogy egy incidens esetén, gyorsan és egyszerűen belakhassam az új készüléket, ha arra van szükség... :)
Egy Google Glass alkalmazás új lehetőségeket kínál az ATM bankautomatákból történő biztonságos készpénz felvételre. Nincs többé rosszindulatú PIN kód kukkolás, legalábbis ezt ígéri a hannoveri CeBIT-en bemutatott új applikáció. A Google Glass okosság egészen…..
antyg (törölt) 2014.03.17 08:15:45
@Jazo: "nem értették, hogy mi az a virtuális bankkártya" Ez nem teljesen így van! Úgy hívják a virtuális kártyát az OTP-nél, hogy webKÁRTYA.
antyg (törölt) 2014.03.17 08:19:05
@Csumi84: A lényeg abban van, hogy a jelenlegi Bankodnál "Nincs is ilyen", ott is lenne díja hidd el az új dolgok fejlesztése és bevezetése nem kis pénzbe kerül! (az, meg hogy mennyibe kerül az más kérdés, nem ide tartozik!) Ha nem abban, akkor a számlavezetési díjban mutatkozna meg az újabb szolgáltatás díja.
Tortát nem sütünk, gyertyát sem gyújtunk, de azért egy kicsit emlékezünk. Visszanézünk, honnan indult, meddig mosolyoghattunk lekicsinylő ajakbiggyesztéssel, és mikortól jelentett aztán már komolyabb fejtörést, illetve veszélyeket. És a hol tartunk most, mi várható a 2014-es…..
A tragikusan elhunyt színészt mindenki a Halálos iramban Brianjeként azonosította. De az ismert filmszerepein túl  mit tudunk még róla? Ki volt ő valójában?  Paul már akkor az autóversenyek szerelmese volt, mielőtt a neve eggyé vált volna vele. Interjúiban gyakran…..
antyg (törölt) 2013.12.05 14:36:09
@Szelid sunmalac: Linkelni bármit én is be tudok, és mivel millió egy küzdősport van, és elsősorban én csak a kyu kushin kai karate-ban vagyok jártas, nyugodtan linkelheted, ha nem tanultál ilyen küzdősportban, akkor ne nagyon okoskodj, hogy milyen övek vannak, meg hogy kell egy fogást megcsinálni.
"hanem mondjuk van ahol pont a hetedik-nyolcadik", igen, van, és van ahol kevesebb van, és van, ahol több is, van ahol, a fekete után, nincs egyéb szín, csak danok vannak. de ott van az a sok van, a BJJ-nél annyi van, amit leírtam, nem több! Nézd meg a Neten! Hogy hogyan kell csinálni? ez olyan, mintha egy néző akarná megmondani a boxolónak, hogyan kell boxolni... csak okoskodás, ha azt mondod, hogy már min 20 éve űzöd a BJJ-t és úgy mondod, hogy rosszul csinálja, akkor elhiszem (talán) (mert messziről jött ember azt mond amit akar), de ha nem, akkor ne egy olyannak mond, aki gyerek kora óta végezte (min 20 éve) és azt rosszul csinálja... főleg annak, aki megszálott volt ebben... ők azok, akik biztos nem csinálják rosszul az adott fogást!
antyg (törölt) 2013.12.05 14:55:32
@Szelid sunmalac: "Naluk a barna a negyedik, mashol a hetedik." Pont ezért nem lehet összehasonlítani két egymástól különböző küzdősportot, mert ha összelehetne, akkor mindegy lenne egy versenyen, hogy milyet használsz, abból lenne az ős káosz!
Szerinted a fojtófogásos bohóckodásnak szánt képet azért csinálták, hogy megmutassa, mennyire profi a közdősportjában? Ezzel akpcsolatban amerikában épp tavaly halt meg egy ember, mert a testvére rajta mutatta be a pontos fojtófogást!
velvet.hu/sztori/2012/04/05/otthoni_pankracioba_halt_bele_a_ferfi/
A hatóság hirtelen azt kéri, hogy mutasd be az öt éve befizetett illetékről a csekkszelvényt. Ha nem, fizesd be újra. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
antyg (törölt) 2013.08.06 10:19:51
@Kivancsi: Csak az a csekk lehet hamis, aminek am ásik fel nincs meg a postán. Csak akkor megy oda hozzád a NAV, hogy hamis a csekk, ha a postán azt nem találják meg, azonban ezeket a papírokat a postán is meg kell 5 évig őrizni!
A csekkeket is Neten, csekk befizetéssel szoktam kifizetni, annak "elég sokáig" nyoma marad!
antyg (törölt) 2013.08.06 10:23:46
@kepkontakt: Új autót nem is kell átíratni, azt ha megveszed azonnal a nevedre írják, nem átírják, mint a használt kocsikat, azt az autókereskedés végzi, és mivel ő fizeti be ezt is (új autó vásárlásakor nem kell külön csekken vagyonosodási adót befizetni), belekalkulálja az ügyintézési díjba, (forgalombahelyezés, vizsgáztatás stb-stb...)
antyg (törölt) 2013.08.06 10:24:58
@bajan: a bér papírokat is csak 6 évig kell megőrizni (ez fel is van tüntetve a bérelszámolásos papírokon).