Regisztráció Blogot indítok
Adatok
(deleted) (törölt)

0 bejegyzést írt és 552 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki már hiányolja az angliai posztokat (...), az ma örülhet, de csak félig. Scotsman beszámolója ugyan Londonban kezdődik, de a brit fővárosban csak egy hónapot töltöttek, mert végül Skóciában sikerült munkát találni neki és párjának. Hogy miként és azóta hogyan alakult az…..
(deleted) (törölt) 2013.05.30 21:38:54
@MágnásMiska: nem, isten őrizz, hogy még olvasgassam az agymenéseid, ezt sem olvasom el. floodolsz.
(deleted) (törölt) 2013.05.31 09:44:09
@MágnásMiska: mekkora köcsög vagy, már bocs, szóval ez a mániád, hogy kikeresed az emberek hozzászólásaiból, kiválogatod, ami kifogásolható lehet. Ugyan azt, hogy mi után jött a bizonyos hozzászólás, azt nem tudod, nem is teszed hozzá. Undorító, amit csinálsz.

Az egyik beidézett hozzászólásom arra volt, amikor éppen a rákos meghalt hozzátartozókról volt szó, és valaki igencsak ordenáré módon szólt hozzá a kérdéshez. Sosem fogom eltűrni, hogy valaki úgy beszéljen, főleg ha azt sem tudja, milyen elveszíteni egy közeli hozzátartozót, meg átélni 10 év betegápolást. De te csak idézgesd be, hogy mit reagáltam végül, ez csak téged minősít.

Én nem csüngök állandóan a blogon, úgyhogy kösz szépen, hogy ilyen unfair módon bemásolgatsz dolgokat, így próbálsz meg lejáratni. Szerencsére mindenki tudhatja, aki itt szokott olvasni, hogy megmondom a véleményem, de sosem beszélek senkivel rondán, aki nem szolgál rá elég keményen.

És amúgy nem igazán kommentelek máshol, nagyon ritkán szoktam itt-ott, én nem floodolok állandóan, mint te.
(deleted) (törölt) 2013.05.31 09:49:38
@szerengeti: mindenesetre a biztonság kedvéért, hogy a néhány hozzászólást se tegyem meg többé, törlöm is az indapasst, és pápá minden kedves és kevésbé kedves, illetve beteg elméjű hozzászólónak.
A mai poszt Spanyolországba visz bennünket, de amellett, hogy kiderül, mikor és mit esznek és isznak a spanyolok, ismételten bizonyságát kapjuk annak, mennyire nem elég csak a nyelvet tudni, hanem a kultúrát is ismerni kell. Egy biztos: ArtBrigittától olvastam a határátkelés egyik…..
(deleted) (törölt) 2013.05.28 16:43:46
@Tökfőzelék: nem, nekem úgy tűnik, alapból a gender pay gap nincs korrigálva, ez egy teljesen nyers medián országos(!) átlag. Van korrigált is, csak az sokkal kisebb.

USA: a raw gender wage gap of 20.4 percent, and thereby leave an adjusted gender wage gap that is between 4.8 and 7.1 percent.

It is, however, impossible to attribute the disparity to gender alone. Things like seniority, education, overtime, sick days, and how often raises are asked for all impact the statistic.

EU:
At EU level, the gender pay gap is defined as the relative difference in the average gross hourly earnings of women and men within the economy as a whole.

In the U.K., the most significant factors associated with the remaining gender pay gap are part-time work, education, the size of the firm a person is employed in, and occupational segregation (women are under-represented in managerial and high-paying professional occupations.

en.wikipedia.org/wiki/Gender_pay_gap#cite_note-consad.com-4
(deleted) (törölt) 2013.05.28 16:52:46
@Philosoraptor: ne legyél olyan búvalbaszott - így megfelel? :)
pláne ha gondot jelent, hogy ez egy búvalbaszott ország (az)
(deleted) (törölt) 2013.05.28 17:14:40
@Tökfőzelék: mi az hogy "ki szokták korrigálni"? Amiket te mutattál, ott nem korrigálták ki, és úgy tűnik, az alap gender pay gap nem korrigált. Ha csinálnak korrekciót az körülményes, külön tanulmányokban csinálnak rá becslést.
Kérdés: elolvastad, amiket beidéztem? Sokkal kisebb a korrigált gap, nyilvánvalóan, és néhány nagyon fontos tényezőre is rámutat, amitől van ez a jelenség, a gender tényező mellett. Például pont az, hogy a nők más szakmákat választanak. Többek közt.
Bármifajta "életérzés", vagy zöldnek tűnő marketing a nagy üdítőgyárak monopóliuma részéről egy komplett hazugságcsomag az eladásaik növelésére vagy szinten tartására. A valóság közben az, hogy amennyire csak lehet, bírósági úton próbálnak megszabadulni mindenfajta…..
Görögországról sajnos manapság mindenkinek a válság és a kaotikus helyzet jut az eszébe, így különösen érdekes, miként élik meg az ottani mindennapokat az emberek. Ebbe nyerhetünk ma részletes bepillantást Pink Elephantnek köszönhetően. (A képeket én…..
(deleted) (törölt) 2013.05.23 13:38:35
@Anna Pollo: blokkot bemutatni? hát ez nagyon érdekes... és hogy? csinálni kell róla egy kimutatást, vagy egy rohadt nagy dobozt betol mindenki a helyi adóhivatalba? :) és ki számolja össze? :-o
(deleted) (törölt) 2013.05.23 23:02:37
@Anna Pollo: ezt a görög mentőcsomag uzsorakamatra dolgot azért furcsállom kicsit, ha azt nézzük, hogy a kamat nagyjából 5%, ez kb ott van, mint most a magyar állampapírhozam, és nem kapna hitelt Görögország ilyen kamaton a piacról, az egészen biztos. Szóval milyen uzsora?

A feltételek durvák persze igen, talán túl nagy a sebességgel zajlik a mesterségesen felfújt jólét leépítése.
(deleted) (törölt) 2013.05.27 09:37:47
@Pink Elephant: na, csak jópár nap múlva járok erre megint, úh már senkit nem érdekel, de azért válaszolok erre a kommentre itt, ni:
" Nem csak a kamat a lenyeg. El nem tudod kepzelni milyen abszurd felteteleket szabnak, ami rosszabb mintha 50 %os kamatra adnak a hitelt. Es kvazi ugy gondoljak, hogy barmit kerhetnek, mert gorogorszagnak nincs mas valasztasa. A gorog politikus elit meg a kezuk ala jatszik. De hogy panikoltak amikor Cyprus nemet mondott. Ha egyszer, csak egyszer Gorogorszag nemet mondana en ugy szeretnem latni Merkel es a tobbi arcat. Az lenne az ev fenypontja, komolyan.
Latni kell mindket oldalt, ha Gorogorszag tenyleg csodbe megy (nem ebben a mestersegesen fekentartott allapotban) az nekik is rosz lesz, szoval ha innen nezzuk akkor akar gorogorszag lehetne a zsarolo fel es nem a TROJKA, de sajnos nem igy van.
De azert remelem eljon ez a nap is :) "

Az szerintem eléggé vicc, hogy úgy gondolod, a görög állam brutális eladósodása miatt akár nyerő, zsaroló pozícióba kéne kerüljön. Azért ez abszurd, nem gondolod? Ha mondjuk totál csődbe menne Görögország, és azt minden ország megszívja... szerinted mit tehet mondjuk - az egyik legsérülékenyebbnek tartott - Magyarország erről? Nem véletlen, hogy a válság elején is mi dőltünk az elsők között az imf karjaiba. Mert brutál magas a külső adósságunk, amit csak akkor lehet prímán fenntartani, ha a helyzet odakünn jó.
Persze nem elvárható, hogy az átlagember, aki nem foglalkozik napi szinten a gazdasági helyzettel, értse ezeket. Csak kár felülni az egyszerű politikai demagógiának.
A tegnapi thaiföldi poszt után ma egy teljesen más világot mutatunk be Loriana segítségével. Kiderül, milyen a megalázó magyar kutatói lét után Svédországban folytatni a karriert, hogy ott sem minden egyértelműen csodás, de lehet boldogulni és közösen vadászunk majd albérletet…..
(deleted) (törölt) 2013.05.23 08:59:45
@Void Bunkoid: ezek a gyerekek, akik most a zavargásokat csinálják, lehet hogy már Svédoban születtek, mindenesetre az szinte biztos, hogy a menedékkérésen túl van a családjuk, és teljesen legálisan vannak az országban.
De valamit az ilyen emberekkel kezdeniük kell... és jó lenne felébredni végre, felállítani valami keretet az integrációra, ahogy egyébként a dánok csinálták (hogy jól vagy rosszul, az más kérdés). Vagy az vár Svédországra, ami Franciaországban már évek óta megy.
Szóval csak gondolkodom... mert ez így ellenségeskedést szül népcsoportok között, a helyzet tovább fajulhat, holott sok EU-n kívüli bevándorló jól beilleszkedett, és rühelli azokat, akik most a rumlit csinálják, mert őket is megbélyegzik vele.
(deleted) (törölt) 2013.05.23 14:44:08
@Réka ‎: nemhogy segítséget nem adnak, de a skatteverket és az arbetsförmedlingen jeleskedik az eu-s bevándorlók gáncsolásában is a papírok tologatásával, "elvesztésével", az inkompetens ügyintézéssel. Legalábbis Skånéban.
Határátkelő Málta rád vár! 2013.05.20 06:54:00
A Komár Laci-utánzat undok magyar munkaügyi központostól hosszú út vezet a mindenben segítségedre lévő máltai megfelelőjéig. A kettő közül az egyik rendszer kézen fog, segít, ahol tud – avagy állami segítségnyújtás az álláskeresésben Magyarországon és…..
(deleted) (törölt) 2013.05.20 18:58:19
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: zuglói pitypanggyökér... lol. (Mondjuk én itt szeretném kijelenteni, hogy semmi közöm a bogyókat és csodaszereket zabáló agymosott népekhez, és szerintem a minőségi kaját választó ember nem ez a kategória.)
(deleted) (törölt) 2013.05.20 18:59:33
@Barátusz: hát, a posztoló még úgy tűnik, nem tart ott, hogy kinti keresete legyen. Talán azért érdekli, mert tartalékból élnek.
(deleted) (törölt) 2013.05.20 19:09:35
@Barátusz: jaaaa, hát itt szoktunk mindenféle magyar ügyeken bosszankodni. Miért kell ehhez indok? :-)
Talán elég is, ha annyit írok a mai poszt elé, hogy szerzője Sámán (korábbi posztjait itt, itt és itt olvashatjátok el), aki ezúttal is egy nagyon érdekes írást küldött. Igaz, sámáni hosszúságú, de érdemes elolvasni, mert nagyon jól világít rá arra, hogyan is állnak hozzá…..
(deleted) (törölt) 2013.05.19 17:21:41
@hagyma: "megsimogatom a buddha fejet
haromszor
balrol jobbra
es mar irom is a tutit"

rotfl :-D
(deleted) (törölt) 2013.05.19 17:48:32
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: nem vallási, hanem etnikai alapon, "faji" ellenségeskedés terén.
(deleted) (törölt) 2013.05.19 18:29:25
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: szerintem meg de, genetikai alapon. Nem véletlen, hogy senki le se szarta hogy például Radnóti magyarnak tartotta magát, magyar volt az identitása, nem gyakorolta a zsidó vallást sem. Nem véletlen, hogy keresztleveleket kellett szerezni, a negyed- és nyolcadzsidóság.. nürnbergi törvények..! haha, persze identitás. marhára érdekelt bárkit is.
Reményeim szerint új sorozat indul mától, ugyanis arra kértem az országfelelősöket, hogy írjanak arról, milyenek a családi, baráti kapcsolatok az adott országban, hogyan viszonyulnak egymáshoz az emberek – egyszóval próbálják meg ezúttal az emberi viszonyokat kidomborítani. Az…..
(deleted) (törölt) 2013.05.17 13:57:23
@ctboy: hát az szerintem tök mindegy, hogy zokognak-e vagy sem, a lényeg csak az volt a hozzászólásomban, hogy nem éppen temetésen készült képeket akarok nézegetni majd utólag. A halott ilyetén ünneplését én még csak filmen láttam (nem jut eszembe a címe), de azért kíváncsi lennék, hányan "ünnepelnék" a szüleik halálát... biztos vannak extravagáns emberek, de itt most nem erről volt szó szerintem.
(deleted) (törölt) 2013.05.17 14:02:49
@Kovermadar: persze, ha a családi kapcsolatok rendben vannak, és mindez meg van beszélve, akkor szerintem ez magától is így történik. Legalábbis a hajnalban dolgozni járó apám is képes volt lábujjhegyen közlekedve összekészülődni, mi meg este kussolni, veszekedés, tiltás nélkül is.
(deleted) (törölt) 2013.05.17 16:50:21
@Kovermadar: Hannibal? Mads Mikkelsennel.
Jóslatunkkal ellentétben mégsem lesz ingyenes a 65 éven felüliek gyorsvonati pótjegye, ennél egy sokkal unortodoxabb, mondhatni hungarikum megoldással rukkolt elő az NFM: "pótjegy-bérletet vezetnek be a 6 év alatti és a 65 év feletti utasok számára, havi 1500 forintért – ez tíz…..
(deleted) (törölt) 2013.05.17 11:19:40
Három év külföld akár sok is lehet annak, aki szíve szerint maradt volna Magyarországon, de nem akart egész életében albérletben élni, szeretett volna egy kis anyagi alapot összeszedni magának. Csaba szociálpedagógus egy főleg autista gyerekeket tanító iskolában, ami nem lehet…..
(deleted) (törölt) 2013.05.16 19:37:31
@emiGrant: Nem érted szerintem, mert ez aktuálpolitika. Divatos ma Magyarországon valami külső dolgot hibáztatni azért, ami van, kívülre helyezni, mintha mi nem is csináltunk volna semmi rosszat, egyszerűen csak "besétáltunk a gyarmatosítók csapdájába", a "külföldi karvalytőke" tette tönkre az országot és satöbbi, erre szeret amúgy a jobboldal még rá is erősíteni, a békemenet meg felvonult azzal, hogy "nem leszünk gyarmat", és a posztoló is azt írta máshol, hogy az a mi bajunk, hogy "minket gyarmatosítottak, a baj rajtunk kívül van". Már országos bajt érts itt.

Egyébiránt ha dolgozik valakinek, hát most az angoloknak dolgozik, és tőlük kap pénzt. Ez engem egyáltalán nem zavar, de az ő "minket gyarmatosítottak" gondolkodásával kicsit vicces azért. Hiszen Anglia a pénzvilág egyik fő központja, ergo az általa gyarmatosítónak titulált országok egyike.

Aktuálpolitika ismerete nélkül ez így lehet bonyolultan hangzik. Úgyhogy képzeld azt el, hogy van valaki, lehord téged mindennek, fejedhez vágja, hogy tönkretetted az életét, aztán később faarccal bejelentkezik hozzád mondjuk takarítónőnek, merthogy te híresen jól fizetsz... a tetejébe aztán a hátad mögött még le is hord még így meg úgy :) Leegyszerűsítő hasonlat, de így talán érthető..
(deleted) (törölt) 2013.05.16 19:42:18
@váj mí: még szerencse, hogy elég erős megkülönböztető jegyek vannak.. például én tudok összetett mondatokat írni, és szoktam is :D
(deleted) (törölt) 2013.05.16 21:28:40
@tildy:): szerintem ez nem a drágább ruháról szól, és nem is a drágább kajáról. én például szeretek minőségibb cuccokat venni, amikor csak tehetem, és nincs is csak egy zárt cipőm, egy nyitottabb, meg egy csizma és csókolom. talán azért is, mert utálok vásárolni. kajából is megveszem az ökot, ha van, vagy a háztájit, ha ismert helyről van, mert egyszerűen értékesebb és. de nincs is tele a hűtő.. ergo igazából nincs pazarlás, ebben nincs semmi túlfogyasztás.
Kaptam egy kazal sajtófotót a Dob és a Csányi utca sarkán elkészült falfestésről, melynek félkész állapotáról Városbanék már toltak egy posztot. Egyből a legendás Széna téri Matáv-reklám ugrott be, nem véletlenül - örömmel fedeztem fel, hogy a Neopaint Works is őket…..
(deleted) (törölt) 2013.05.15 21:09:22
Külföldön élve az ember vagy megpróbál minél gyorsabban beilleszkedni, vagy inkább magyarokkal van együtt, amennyit lehet. Mai szerzőnk, Lilla ilyen tapasztalatokat is szerzett, olyan ismerősökkel, akik nem járnak el szinte sehova, nem csinálnak semmit, belesüppedtek a mocsárba, ami…..
(deleted) (törölt) 2013.05.14 11:53:06
(deleted) (törölt) 2013.05.14 19:52:26
@ffüttyfürütty: ááááá ez e reklám. akkor én már öreg vagyok? :)
Bevallom, örömmel olvastam a mai történetet, mert kicsit más szemszögből mutatja be Magyarországot – kicsit talán másképp láttatva a mindennapokat. Írója, Móni, angol férjével 36 év után költözött vissza Magyarországra, és bár akad, ami nem tetszik neki, most mégis…..
(deleted) (törölt) 2013.05.13 19:06:17
@emiGrant: Köszi a választ! :) (csak most jöttem munka után megnézni..)
(deleted) (törölt) 2013.05.13 19:29:40
@emiGrant: én is mindig a kakasülőn ültem az Operában.. 900 forintért néztük meg az új Anyegint.
(deleted) (törölt) 2013.05.13 21:01:50
@flash.gordon: mondjuk nem egészen a mi érdemünk volt :) Mint ahogy a mostani helyzet, amikor az mnb állandóan csökkenti a kamatot és ebből nincs gond, sem a mi érdemünk, hanem a jegybankok pénzöntésének, és a rettentő hozamvadászatnak a következménye.
amúgy a csőd... nagyon gyorsan is el tud jönni, sokféle. elég az, ha egyszer nem tudja eladni az állampapírjait az állam. de most ilyen nem lesz, mert semmi nem érdekli a befektetőházakat, csak hogy hozam legyen, és mo. még mindig kínál nekik kamatot, szemben az összes fejlett országgal, ahol effektív zéró a kamat, hogy induljon már el a növekedés. szóval a körülmények sokat számítanak.
de ez most a jelen poszt szempontjából nagyon zárójeles off-téma.
csak tényleg ne higgyük azt, hogy a kormány ne ment volna vissza az előtte épphogy elzavart imf-hez (bizony, jól elküldtük őket előtte azért), ha nem fosták volna ínig össze magukat.
"A Várkert Bazár átépítése során a felszínre került egy középkori épületegyüttes, falai jó állapotban maradtak fenn. Mivel nem számítottak rá, és a terveken sem szerepel, elrendelték az elbontását." - írta egy neve elhallgatását kérő Urbanista-olvasó. Kérdésemre csak…..
Futótűzként terjedt a hír: a Magic Burger bezárja kapuit Óbudán, és nem máshol, mint a tizenegyedik kerületben nyit újra, jajj mi lesz velünk, éljen a király. Mi is meglátogattuk hát őket, a mínusz első napon, hogy élményeket szerezzünk. Kicsit félrevezető az…..
(deleted) (törölt) 2013.05.08 19:38:24
@Lilah: legalább a látszat? akkor legyen drágább a marha és oké? :)
Kevés nehezebb helyzet akad annál az ember életében, mint ha öt év után kényszerből el kell hagynia azt az országot, ahol már berendezkedett és otthon érzi magát. Így járt mai szerzőnk, Zsófi is, aki a jelek szerint egyre csökkenő reménnyel próbálja a diákvízumát…..
Örülünk, Vincent? Lúgosítás* 2013.05.01 03:35:00
E cikk eredeti változatát a Környezetvédelem.co.hu internetes lapnak írtam, még tavaly. Ottani írásaimat a jobb oldalsávban, a "P/c szerint a világ" rovatba kattintva olvashatjátok; a két utolsó azonban nem jelent meg (ez egyúttal azt jelenti, hogy a jövő héten hozom a…..
(deleted) (törölt) 2013.05.01 21:51:51
@Igényes: huh, tényleg nagyon vicces. Mivel a családban volt pár, van mitől félni. Úgyhogy az a félelem alapból megvan. Csak csökkenteni lehet, egyirányú.

De kösz, legalább itt hagyom ezt a "fórumot". Jó egymás-basztatást, pápá. Ettől biztos kisimul a lelki világotok, és egészségesek lesztek.
(deleted) (törölt) 2013.05.01 22:26:09
@Igényes: senki nem örökített át semmit, te barom. Nem kérek bocsánatot, mert úgy osztod az észt, hogy nem tudsz semmit. Egy mondatból igazságot teszel az "agyrémekről". 10 évből 8 éven át nem tudtam semmit az ún. "rettegésemről", csak a testi tüneteim voltak, és csak később tapasztaltam meg, hogy ezek a dolgok pszichoszomatikusak (tegyük hozzá, hál istennek). Lófaszt beszéltem be magamnak, bulizós tinédzserként, a sosehalunkmeg korban. Ehhez nem kell rinyagépnek lenni.

De ennyi volt és ez is csak az ősök kedvéért, akiket máris milyen szépen elkönyveltél. Köcsög.
(deleted) (törölt) 2013.05.06 21:42:56
@Igényes: na tessék, valaki megint kiposztolta ezt a bejegyzést, és megnéztem, mi folyt még itt. Megnyugtatlak, nem félek, csak ki nem állhatom az okoskodó álmegvilágosultakat, akik azt hiszik, hogy tudnak mindent, ám egyfolytában elfeledkeznek arról, hogy a "megvilágosult" emberek alapvetően alázatosak, és nem cinikus faszkalapok.
Megfigyeltem (így bőven több mint 600 poszt után nem nagy kunszt, persze), hogy érdekes hullámokban jönnek az írások, mintha egyik vonzaná a másikat, így aztán ma megint egy angliai történet következik. Számomra Róbert írásának a vége volt a legérdekesebb, amikor arról ír, a…..
Nagyvárosban buszvezetőnek lenni a világon sehol sem leányálom. Szidja őket az utas, szinte állandó az ellenőrzés, miközben naponta sok órát kell eltölteni a forgalomban, lehetőleg mindenkire vigyázva. Persze sok kritika is éri őket, gyakran nem is teljesen jogtalanul. Ugyanakkor…..
Mindig örömmel osztok meg sikertörténetet, márpedig spanyol országfelelősünké, Roxié kétségtelenül az. Akik követik a blogot, azok tudják, hogy Roxi eddig Madridból küldte jobbnál jobb írásait, nos, mostantól változik a helyszín, mert áttelepült a tengerpartra. Menjünk vele…..
(deleted) (törölt) 2013.05.01 19:14:35
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: mi szoktuk tartani a 40 napos böjtöt, nem vallási alapon, just for fun :) reggelire nyers répa dióval, semmi tej, semmi édesség, semmi kávé, nyilván semmi alkohol, hús se, néha hal, mert nem akarunk rosszat magunknak, fehérje meg kell, de a halból is megárt a sok (pl. tonhal a higany miatt). Nagyon jó egy ilyen böjt, most persze nem írtam le az egészet, hogy miket eszünk ilyenkor, de érdemes személyre szabottan csinálni néha ilyent. A kihagyott dolgok nélkül is nagyon jól, változatosan lehet étkezni.
(deleted) (törölt) 2013.05.01 23:01:16
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: hát jó, bennem nincs olyan nagy várakozás a böjt utáni kajálásra olyankor, úgyhogy nem szokott zaba lenni. viszont azért jobban megérzem a tejtermékeket, amiket kicsit nehezebben bírok.
(deleted) (törölt) 2013.05.02 09:45:35
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: btw, én sem szoktam reklámozni, ha épp böjt van, de nem azért, mert elveszne a dolog "szentsége", hanem mert unom az értetlenkedést, meg az olyanokat, hogy "hogy lehet kibírni??"
Jó messzire megyünk ma, egészen Mexikóvárosig, ám közben kiderül az is, mi köze van a megbuherált ferihegyi nyilvános telefonnak és miért érdemes filmeket nézni határátkelés előtt. Jöjjön tehát Bence és az ő nem hétköznapi története. „Régóta tervezem, hogy…..
Ertsey Attila építész (legjobb tudomásom szerint, a megannyi aktív társadalmi cselekedete közt) legszívesebben az autonóm házakkal, passzív házakkal, és az előbbiekre épülő települési stratégiákkal foglalkozik. De ő fordította magyarra a korábbi posztunkban már említett…..