Regisztráció Blogot indítok
Adatok
azerbandzsán

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A morgás joga Innen szép nyerni? 2012.11.24 13:51:57
Miközben Matolcsy tízéves tervét ismerteti a Heti Válaszban a magyar gazdaság feltámadásáról és kijelenti, a költségvetés rendbe lett téve, a Standard & Poors a befektetésre ajánlott és spekulatív kategóriák alsó határát jelző BB+ besorolásból eggyel lejjebb…..
Nem merészkednénk addig, hogy gyorsítéletben mondjuk meg, negyvenszázaléknyi jelöletlen idézet után Semjén Zsolt dolgozata plágium-e, vagy csak hiányzott írógépéről az idézőjel. Mi pozitív módon inkább a tartalomra koncentrálunk, hiszen A new age kihívása és az…..
azerbandzsán 2012.11.21 00:20:06
@Virtusblog: "Mert a mesékben az ördög mindig rossz, aki póruljár. "

Valóban, a legtöbb népmesében az ördög csak egy szerencsétlen flótás, aki mindössze a munkáját akarja elvégezni, de mivel túl buta, az emberek rendre rászedik. A népmesékben az igazi - gyakran horrorisztikus - gonoszságot az irigy, pénz- vagy hatalomvágyó emberek művelik. Tehát az igazi ördög nem mindig az, aki annak látszik. Így van ez a való életben is. Nem biztos, hogy a zenészek között érdemes elkezdeni a keresgélést, ha igazi ördögöt akarsz találni. Bár kétségtelen, hogy közöttük is akad néhány, akár a templomi orgonisták között is. Az igazi ördög okos, így nem nem biztos, hogy mindig olyannak mutatja magát ami valójában.
Van abban valami egészen hátborzongató, hogy pont azon a napon, amikor a jegybank szakértői stábja letesz egy újabb profi tanulmányt az asztalra, a Monetáris Tanácsra szabadított fidesztrollok bődületes faszságokat böffentenek bele a vakvilágba. De mint tudjuk, már három hónapja…..
Újabb területre akarja az elvárhatónál jobban rátenni szőrös mancsát az állam: mivel az Országos Meteorológiai Szolgálat fenntartása egyre többe fáj, kézenfekvő a válasz, hogy ki kell nyírni a konkurenciát. A friss javaslat szerint az állam megtiltaná, hogy…..
azerbandzsán 2012.10.27 11:46:06
@SecTorr: "Az "ősforrás" úgy készül, hogy egy szuperszámítógépbe betolják a világ összes meteorológiai szolgálata által begyűjtött adatokat, és ezekkel futtatnak le egy modellt.(Ha Magyarországról, vagy bármelyik környékbeli országból nem menne be adat, onnan kezdve kb. semmit sem érne az előrejelzés.) Az adatokat meg nem ingyen mérik, a műhold pedig főleg nem ingyen kerül fel az űrbe. Na, ezért muszáj az OMSZ-t is fenntartani valamiből, bármennyire fölöslegesnek tűnhet első pillantásra. "

Ha az OMSZ átadja a saját adatait, az nyilván egy szerződés keretében történik. Az adatok felhasználója nyilván jogosult az ebből származó eredmények ingyenes közzétételére, különben nem lennének általam is hozzáférhetőek a neten. A nemzetközi meteorológiai szervezetek nem esnének kétségbe, ha az OMSZ nem küldene adatokat, megvennék akkor mástól. Egyébként nem írtam, hogy nincs szükség az OMSZ-re, de ha szerződésben hozzájárultak az adataik feldolgozásához, beintegrálásához és annak eredményének nyilvánosságra hozatalához, akkor ne sírjon senki, ha ténylegesen fel is használják őket!
azerbandzsán 2012.10.27 12:29:40
@SecTorr: Köszönöm, szépen és tömören összefoglaltad!

De ettől függetlenül a magánvéleményem az, hogy aki akar, mérjen. Aki akar, tehesse ingyen közzé a neten, vagy átadhassa az eredményeket másnak. Aki akarja, dolgozza fel az így szerzett adatokat, egészítse ki a neten fellelhető és legálisan felhasználható adatokkal és kedvére készíthessen belőle olyan ingyenes előrejelzést, amilyenre csak kedve szottyan. Aki olvassák, majd eldöntik, hogy hülyeség, vagy jó. Számomra ez is a szabadság része. Nem szeretném, ha ezen a szinten az állam a legcsekélyebb mértékben is beavatkozna a dolgok menetébe.