Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Podvinecz Marsall

0 bejegyzést írt és 1763 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Hónapok óta, Magyarországon és Angliában ezernyi fenyegető és trágár üzenetet kapok egy B. Mátyás nevű személytől. Ma a blog.hu szíves közreműködésével, jotunder néven tudott belépni egy citromailes címmel és több kommentelőt is zaklatott. Amíg nem történik változás, a blogolást felfüggesztem.…..
Podvinecz Marsall 2021.04.28 08:32:18
@jotunder: igen, nem tudtam nem látni a raklapnyi emailemben... csak arra voltam kíváncsi, hogy kb történik-e vmi a háttérben, vagy vársz a yardra. Vagy, aki vagy, magyar rendőrség, magyar ügyészség, háááát...
Podvinecz Marsall 2021.04.28 08:33:03
@jotunder: (juhénavégre.gif)
Podvinecz Marsall 2021.04.28 11:31:18
@Muad\\\'Dib: a 444-en régebben ugye úgy volt, hogy a bejáratottaknak nem volt premod, az újaknak/kevésbé aktívaknak volt. Rettentően utáltam őket emiatt, de talán járható út, ha van átjárás az egyikből a másikba és ha a rsz hagyja. Ugyanakkor egy elszánt őrültnek ez nem akadály, az megoldja.
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
Podvinecz Marsall 2021.04.20 08:23:40
@jotunder: olyan degreet fognak kapni, amivel könnyebb egy pro-China megdolgozott (agymosott/beszervezett/érzékenyített etc) embernek munkát kapni a nyugati világnak a kínaiak számára stratégiailag fontos helyein. Ma ez még talán Magyarország lenne, 5 év múlva nem tudom, úgyhogy én a duplára mennék.
Podvinecz Marsall 2021.04.21 09:59:37
@HaKohen: nem volt az kamu, csak mire ideértél, jt vagy kettes takarított. Mi is megkapjuk, persze.
Podvinecz Marsall 2021.04.28 09:16:53
@Geo_: @incze: én annyira kíváncsi vagyok, milyen érzés lehet a mindenkori Röst Gergelyeknek, az OGYÉI szakembereinek etc, mit csinálnak, hogy csinálják tovább, hogy csapódik le bennük.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Podvinecz Marsall 2021.04.25 22:07:24
@Wolff: kösz. Fogalmam sem volt arról, hogy Cs.E. is be lenne tagozódva. Megítélni szakmailag nyilván nem tudom, csak annyit tudok róla, hogy megpróbálkoztam vele nem egyszer és nem kétszer, de olyan volt, mint Balzac, biztos valami nagyon fontos nagyon jól megcsinálva, de szégyenszemre nem bírom fogyasztani.
Podvinecz Marsall 2021.04.25 23:08:20
@netukki: ezzel szemben a szervek komoly tudását mutatja, hogy megtalálták a módszertant, amellyel a megrendelés a lehető legjobban teljesíthető.
Podvinecz Marsall 2021.04.26 10:01:01
@netukki: hát ezt mondom én is, megtalálták a módszertant, amit milliók elhisznek és megfelel a generalisszimusz igényeinek. Kivételes teljesítmény? Az. Te használtad volna? Na ugye, hogy nem. Meg vagy lepve? Fogadjunk, hogy nem.
     ABC News.   Official: Chinese vaccines' effectiveness low.   Washington Post.  Effectiveness of Chinese vaccines not 'high' and needs improvement, says top health official.   Al Jazeera.    Chinese vaccines' effectiveness low, official admits.   Mandiner.     Vágó István még mindig a kínai…..
Podvinecz Marsall 2021.04.25 11:30:55
@incze: a fotók pár százalékán a vállrándítók szerepelnek, a többi földostoba, aki engedelmeskedik a vállrándítói parancsnak.
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
Podvinecz Marsall 2021.04.23 11:17:32
@Hölderlin ist ihnen unbekannt?: az a terasz... szubtilis emlékeztető Lölö felé most az esküvő előtt, hogy a telekkönyvben, házassági anyakönyvi kivonatban etc szereplő nevek hogyan értendők. Egy zuckerbergi kaliberű ember ezt azonnal megérti, biztos vagyok benne.
Podvinecz Marsall 2021.04.24 09:36:55
@Kettes: hát akoor majd kreatívnak kell lenni, pl foglalkozási szabály az alkotmány, amire felesküdött és megszegte vagy mittudomén. De nem a de facto tényálláson rugózom itt, hanem azom, hogy itt van valami, amit egy masszívabb hokedli is megért, hogy ezeknek az embereknek a jó része minden, csak nem védett, és ez milyen kockázatokkal jár. A társadalom egy része viszont nem elég masszív hokedli, ők a "há nekem van má kártyám, a vírus bekaphatja, a jóságos Viktor is megaszonta", na ők jól megszívhatják és az udvartartás jó esetben kussol rossz esetben a beobachterben ekézi a mutánsokat.
        A magát Kötter Tamásnak nevező Biczi Tamás, Orbán bizalmi embere, írta le az alábbiakat 2021-ben. Nem 1951-ben, hanem 2021-ben.     "Szóval ha legközelebb bementek az USA nagykövetségre a szokásos eligazításotokra, a szendvics zabálás közben ezt is említsétek meg a gazdinak, hátha rászól…..
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
Podvinecz Marsall 2021.04.17 13:49:13
@naebneerG: mintha az egyszerűség lenne a mindenkori meghatározó faktor... én nem csodálkoznék, ha nem lesz igazad, de nem állítom, hogy nem lesz.
Podvinecz Marsall 2021.04.19 13:56:09
@Kettes: @fortin2: azt kell vhogy dekódolni, hogy "A kormányülésen elhangzott, hogy gyerekek, ezt mindenképpen meg kell csinálni, és be kell betonozni úgy, hogy senki ne tudja leállítani." Nem tudok nem arra gondolni, hogy ez nem a zországnak lesz jó, illetve, hogy a zországnak nem biztos, hogy jó lesz.
Örülünk, Vincent? Törőcsik 2021.04.16 19:35:54
     A Mein Kampfban láttam, az Alföldi-féle Nemzetiben. Rába Roland rendezte a darabot, Sinkó volt a főszereplő. Törőcsik a Halál asszony szerepét játszotta. Bejött a színpadra, annak rendje és módja szerint leállt az előadás, a közönség nem bírt magával.  Amikor gyerek voltam Törőcsik mintha…..
Podvinecz Marsall 2021.04.17 17:34:38
@Vakmacska: nem tudom, ismerték-e egymást Fischer Annie-val, de most biztos együtt cigiznek valahol egy felhőn.
Podvinecz Marsall 2021.04.18 12:16:03
@látjátok feleim szümtükkel: azt gondolnám, magányos őrült.
     Kertész Imre négy gondolatát választottam egy régebbi posztomból.    " Gyilkos világ kezdődik, nacionalizmus, rasszizmus; Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem…..
Podvinecz Marsall 2021.04.14 12:35:35
@kemény keleti kommentelő: lehet, hogy nem olvastad el teljesen, amit írtam?
Podvinecz Marsall 2021.04.14 13:54:41
@agarak: ok.
persze, egyetértünk, van felelősség, csak az egy másik szint. Nekünk is van, itt is, néha megfeledkezünk róla :)
Podvinecz Marsall 2021.04.15 09:07:44
@ijontichy: en.wikipedia.org/wiki/4_Blocks_(TV_series)

Nem éltem Berlinben, nem tudom elhelyezni a fikció határát, de ez egy nagyon-nagyon jó sorozat. Eredetiben a nyelvi készlet frissítéséhez is tökéletes tananyag.
Máshol éltem Németországban nagyvárosban, 6 évet, egyszer ellopták a biciklimet, persze sok minden nem vagyok, pl. fiatal lány, kapusedző, zsaru stb, még mielőtt.
  "   A mutatók folyamatosan romlanak azóta, csak a SOTE van még az első ötszáz egyetemben a Times rangsora szerint. Prága, Varsó, Ljubljana is elhúz a magyar egyetemek mellett. Én nem a politikai haszon felől nézem tehát a kérdést, hanem hogy az átalakítás kimozdíthatja a felsőoktatást a…..
    Szijjártó külügyminiszter bekérette a német ügyvivőt, mert Petry Zsoltot elküldték a Hertha BSC-től. A hivatalos indoklás szerint a kormány  megütközését fejezte ki, hogy Németországban retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt. I am not kidding, tényleg ez…..
Podvinecz Marsall 2021.04.09 08:39:35
@naebneerG: a propos, válaszolt a telexes újságíró? És ha nem, merre mész tovább? Direkt36, tasz, 444, más?
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
Podvinecz Marsall 2021.04.03 13:59:17
@Barkalot: 1. bekezdés - a 20% nem elég magas ahhoz, hogy ezt megfogja. Meg semmi nem fogja meg, ha fertőzötteket oltanak vagy napokon belül megfertőződik valaki.
2. bekezdés - nem tudjuk a hatékonysági adatokat, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy vmi nem jó. Gondolhatod persze, nem tart vissza senki.
3. bekezdés - biztos sok ilyen ember van, és idővel egyre több ilyen lenne, ha nem futna fel a nyugati mennyisége. Ld. @labrys múltkori kommentjét, a tragikus eü helyzettel a kormány egyszerűen belekényszeríti a népet.
Podvinecz Marsall 2021.04.08 18:41:10
@Vakmacska: képzeld el gfg-t a héliumos lufija nélkül. Nekem nem megy.
   Tudták, hogy  Petry azt mondta, hogy a német határőrségnek fegyvert kellene használnia az illegális bevándorlókkal szemben? Ez volt a német szélsőjobb megerősödéséhez vezető nyilatkozat, amiből országos botrány lett. Petry tagadta, hogy explicit tűzparancsra gondolt, de azért mindenki úgy…..
  " Tegyük hozzá, ők többnyire magyar nemesek voltak, akik erősen kötődtek a nemzethez, ellentétben az ideiglenesen hazánk területén állomásozó momentumos politikusokkal, akik külföldi egyetemről jöttek, külföldre házasodnak."   Ezt 2021-ben tudta leírni Pogrányi Lovas Miklós. Róla a Kossuth…..
     Lánczi András, Lukács József kádárista ideológus egykori jobbkeze, a következőt találta nyilatkozni a rezsimlapnak.    “a CEU-nak világos politikai hitvallása volt és van, márpedig ha valaki politikailag exponálja magát, akkor politikai eszközökkel fognak vele bánni”.     Tekintsünk el…..
Podvinecz Marsall 2021.04.02 11:38:00
@kemény keleti kommentelő: nem ott van a baj, hanem ott, hogy átnyúltak a magyar szakmai hatóság feje fölött. Ezért nagyon gáz ez a mondat.
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
Podvinecz Marsall 2021.03.20 09:57:27
@labrys: én sem menőzni akartalak...
;l
Podvinecz Marsall 2021.03.23 21:04:40
Podvinecz Marsall 2021.03.31 09:09:18
@rdos: írtam neki a blog.hu-n keresztül, de nem válaszolt. Nagyon remélem, csak a blogokból lett elege.
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
Podvinecz Marsall 2021.03.26 09:13:18
@mafi mushkila: szerintem a kommentertörzsgárda zöme 2, legfeljebb 3. Wulfer 1.
Podvinecz Marsall 2021.03.27 15:50:21
@AdvocatusDiaboli: kis ország, lehet, hogyn8gazad van.
Podvinecz Marsall 2021.03.27 15:51:42
@Podvinecz Marsall: na szóval "hogy igazad" csak nem néztem oda. Pardon.
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
Podvinecz Marsall 2021.03.26 08:11:23
@balmoral: aszittem vicceltek, meggugliztam és még (már?) az origo is nagybetűvel írja. Egy újabb apró adag szekunder szégyen, nem a nagybetű miatt persze és nem mintha számítana, akkora már az a halom, hogy ez már nem látszik meg rajta.
Ne legyen kétsége arról senkinek, hogy a választás is mérkőzés lesz, aminek tudjuk, mi a lemezbe vésett vége, legalábbis szerinte.
  Lovász László és Avi Wigderson kapta az Abel-díjat.      ..
Podvinecz Marsall 2021.03.17 15:42:28
@Ménkűnagy Bundáskutya: öööööööööö... hmmm
Podvinecz Marsall 2021.03.18 20:00:42
@frissen regisztrált troll: kösz, hogy megkérted.
      Erre a kérdésre kell válaszolnod.      Nem tudod ki "Kötter Tamás"?  A magyar Houllebecq, ugyanolyan gusztustalan, mint ez eredeti, csak tehetség nélkül, és most nem fogom a kicsi sárga savanyú poént csavargatni, egy rossz író, aki most a szoftnyilas médiában keménykedik, géppisztollyal…..
Podvinecz Marsall 2021.03.15 13:13:32
@frissen regisztrált troll: azt tippelném, az adókedvezmények, csok, borítékok, közmunka, rokoni kapcsolatok etc ennél sokkal távolabb nem látó ill. látni nem akaró haszonélvezői. Bár én nem így nevezném őket. Bár kicsit belegondolva ez rossz tipp, mert a "pragmatikus" itt attól az, hogy letojja, hogy a fáklya már megint mit lép át, amíg a személyes haszon megvan. Szóval vedd úgy, hogy nem mondtam semmit, mert ezek szerint nem tudom.
Podvinecz Marsall 2021.03.15 17:34:28
@velőtanya: a mai névsor igazán tartalmas arculköpésre sikeredett.
Podvinecz Marsall 2021.03.16 15:39:21
@velőtanya: remélem, valaki felelősségre lesz vonva, mert megfeledkezett Vaszily Miklósról. Pedig ha valaki, hát ő.
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
Podvinecz Marsall 2021.03.07 12:50:46
@V mint...: próbálom elképzelni, hogy nézhet most ki a központi adatbázis, hogy tudják-e, ki mikor mit kapott...
Podvinecz Marsall 2021.03.07 21:19:06
@Barkalot: szerintem aludd ki magad.
Podvinecz Marsall 2021.03.09 09:48:00
@Kettes: lehet, hogy ez attól függ, hogy az adott településen belahalt-e már ismerős vagy ismerős ismerőse. Az írja felül a zsigeri nemet mindenre, amit a fáklya mond.
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
Podvinecz Marsall 2021.03.07 10:33:11
@ámbátor: gondolom, hasonló lesz a vége, mint a 6. képnek az Egy kiállítás képeiben: megváltozott az eredeti cím (megj. egyes források szerint ez nem így van) de még így is akad, aki kihagyja a tételt a koncerten. Amit én sajnálok, mert jó zene.
Podvinecz Marsall 2021.03.07 12:16:12
@mafi mushkila: meg lett földrajzinévbizottságozva a Budapest Tavaszi Fesztivál
Podvinecz Marsall 2021.03.07 20:26:41
@mafi mushkila: nekem ne köszönd, mert megvezettelek. Mentségemre szolgáljon, hogy (1) énnis megvezettettem (link a végén), és (2) elképzelni se tudtam volna, amit @dr Brcskzf Gröőő: írt, mert hülye naiv vagyok már megint.

infostart.hu/kultura/2021/03/03/vilagsztarokkal-erkezik-a-nevet-valto-tavaszi-fesztival
    A Fővárosi Törvényszék indítványozta a Színművészeti Egyetem Alapítványával kapcsolatos törvény illetve a Felsőoktatási Törvény 94. § (6) bekezdés alaptörvényellenességének megállapítását.  Az indítvány már lassan két hete van az Alkotmánybíróságon, és az AB-nek kilencven napon belül kell…..
Podvinecz Marsall 2021.03.04 22:39:46
@naebneerG: kösz. A kirúgásos történetet ismertem, az MBA-t nem. Az első kommented jó része (rokon, móka, meg mi volt azon a védésen) változatlanul rébusz. Illúzióim persze nincsenek.
Podvinecz Marsall 2021.03.05 08:04:23
@naebneerG: biztos van egy történet, amit én nem ismerek. Kösz a többihez a hátteret!
Podvinecz Marsall 2021.03.05 08:57:47
@phls: nem téged követ?
.  ..
Podvinecz Marsall 2021.03.03 22:52:05
telex.hu/kulfold/2021/03/03/fidesz-media-reakciok-neppart-kilepes-kdnp

Semjén és Harrach vajon tökön fogja celebrálni Bayert, Pilhált. Deutschot?
Podvinecz Marsall 2021.03.03 23:52:48
@ámbátor: engem nem érdekel kûlönösebben, hogy miért maradt ott, viszont szórakoztat a disszonancia diszkrét bája meg a félreeső terekben elhangzó " jaj Zsolti hát tudod, hogy nem is úgy gondoltuk, nem ti vagytok a kommunisták a szarszagban, apropó, nem akarsz lőni egy szajgát?"-jellegű mondatok.