Regisztráció Blogot indítok
Adatok
de let e ...

0 bejegyzést írt és 227 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A növények nem hoztak termést, az emberek éheztek. Hideg volt, Kínában nyáron is havazott, vastag köd borított mindent. Éjszaka nem látszottak sem a Hold, sem a csillagok. Prokopiosz bizánci történész írta, hogy olyan sötét volt, mintha állandó napfogyatkozás lett volna és nem voltak háborúk.…..
de let e ... 2020.07.22 16:12:23
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ez biza tévedés , ha napjainkban történne hasonló , akkor a jelenlegi civilizáció összeomlana . Messze kiszolgáltatottabb az emberiség , mint eddig bármikor a történelem folyamán .
https://index.hu/belfold/2020/07/09/tuntetes_a_pedofiliat_bunteto_torveny_szigoritasaert_kaleta/ A Kaleta ügy kapcsán megtudhattuk, hogy nyugodtan lehet több tízezer kisgyermek pornográf tartalmú képe a számítógépünkön, mert az túlzottan nem fogja a magyar igazságszolgáltatást zavarni. Persze, ha…..
de let e ... 2020.07.10 09:34:53
@nemecsekerno_007: Bizony az , mert a nemzetbiztonsági hivatal ezek szerint szart sem ér , a pasi átment az átvilágításon , kineveztek nagykövetnek egy harmadik világ beli országba egy pedofilt , ahol fillérekért kap gyerekeket , ha akar . Ezzel ugye egy zsarolható ember lett ott a nagykövet , akin keresztül bejuthattak a külügy számítógépes rendszerébe . Csak gratulálni tudok ... ( mert ugye a faszit egy külföldi szervezet buktatta le , a magyar hatóságok meg csak kamilláztak és titkosítottak mindent )
A tegnapi nap (2020.07.05) …..
de let e ... 2020.07.07 23:14:45
@Lámlenge: De bizony egy ekkora katonai helikopternél törvényszerű , hogy letarol mindent maga alatt . A sárga mentőhelikopter már hozott le sérültet az adott ugróhelyről úgy , hogy fél talppal ért a domboldalhoz és függeszkedve állt , amíg beemelték a sérültet , no az a kis helikopter nem tarolt le semmit maga körül .
de let e ... 2020.07.08 09:35:51
@Labasmaz: Gondolom akkor a balesetet szenvedett motorosokról is így vélekedsz , mert a többségük nettó élvezeti időtöltésből motorozik .
de let e ... 2020.07.08 09:38:37
@Serény Vélemény: Semmi nem indokolta a helikopteres kiemelést , szóval a mentésírányítás hibázott egy méreteset , a marha katonai pilóta meg még nagyobbat . Azzal a géppel házat lehet bontani ha ráereszkedik 15 méterre .
     Szóval az elég vicces, hogy a KDNP nagyjából 0 társadalmi támogatással rendelkezik, mégis 2/3-al kormányoz már 10 éve. Annyira marginálisak, hogy sokan azt se tudják hirtelen, hogy KDNP vagy KDMP. Na tényleg amúgy melyik? Na most legyen okos az olvasó. Jó, elárulom… KDNP, de amúgy ez nem is…..
de let e ... 2020.05.07 16:43:55
@felfújta a szél: Láthatóan te sem tudsz különbséget tenni a biológiai nem és a társadalmi nem ( szerep) között ... de ugye nem is ezért fizetnek .;-p
Az utóbbi 10 évben először néz szembe Orbán Viktor kormánya egy olyan kihívással, mely egyelőre megoldhatatlan feladat elé állítja. A kormányfő érzékelhetően retteg attól, hogy népszerűtlen intézkedéseket kelljen meghoznia a koronavírus okozta válság kezelése miatt. A most tapasztalható kormányzati…..
de let e ... 2020.04.10 17:46:23
@putris72: Mivel te szerencsétlen marha , azzal , hogy magánúton leteszteltette az idős otthonban élőket ? Ez nem a tisztifőorvos dolga lenne ?
Pár perce hallottam az országos tisztifőorvos asszonytól az operatív törzs sajtótájékoztatóján ezt az otromba, szerencsétlen mondatot, két idős, egyébként is gyenge és beteg honfitársunk halálával kapcsolatban: "...a koronavírus csak felrakta az i-re a pontot..." Bevallom, a kapanyél kiesett a…..
Sokan sokfélét írtak és mondtak már a kormány eddigi tevékenységéről a koronaválsággal kapcsolatban. Ideje összeszedni a meghozott intézkedéseket, és mérlegre tenni a döntéshozók eddigi teljesítményét. Szerintünk szabad kritizálni a kormányt koronaválság idején, de ugyanúgy fontos, hogy a pozitív és…..
Nos, ide is eljutottunk.  Kerülném én a szenzációhajhászást, meg a populista felhangokat, de a helyzet az, hogy nem megy. Tehetetlenségi alapon sem, mert tulajdonképpen nincs mit kerülni. Ez önmagában egy erős gyomros. Napvilágot látott ugyanis, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatal az idei év…..
de let e ... 2020.02.21 09:22:50
@MAXVAL bircaman közíró:
Azért mutass már olyasmiket a ballib érából , amiket a fidesz megenged magának ! Röpködnek a százmilliárdok pártpropagandára , újságokat záratnak be , KESMA , köztévé , propagandaköltések stb .
  Orbán Viktor vasárnapi évértékelője bőven kapott hideget-meleget az elmúlt két nap során. Számos kritikusa megjegyezte, hogy a beszéd - szokás szerint - tele volt csúsztatásokkal, féligazságokkal. Arról azonban kevesen beszélnek, ami a lényeg; a miniszterelnök legnagyobb csúsztatását néma csend…..
de let e ... 2020.02.20 10:35:34
@G. Nagy László: Most komolyan azt mondod , hogy védhető és jó dolog a tervezett konzultáció , ami lényegében arra fókuszál , hogy a kormányra nem vonatkoznak a hatályos jogszabályok , bírósági ítéletek ? Még Lázár Jankó szerint is ott van a jogállamiság határa , hogy egy jogerős bírósági ítéletet végrehajtanak e ....
de let e ... 2020.02.20 10:37:10
@Quercus erdész: Az állampolgárnak meg joga van fellépni ellene . ( benne van az alaptörvényben )
de let e ... 2020.02.20 10:40:39
@MAXVAL bircaman közíró: Az állam azt teheti , amit a nép és a törvények megengednek neki . Amikor átlép a mindent megtehet kategóriába , akkor a népnek joga van fellázadni ellene . Ne keverd az önkényt a demokráciával .
Touché! Trianon 100 2020.02.12 23:25:57
Trianonról gondolkodni - hogyan és hogyan ne? Idén 100 éve, hogy a trianoni döntés megszületett. Ennek kapcsán egyre többen írnak olyan módon, ami korábban nem volt annyira jellemző. Azt lehet mondani, hogy korábban leginkább két véglet volt, és nem nagyon volt ezeken kívül értelmes alternatíva. És…..
de let e ... 2020.02.13 21:20:33
@MAXVAL bircaman közíró:
Aminek semmi értelme az EU-n belül . A határok eltüntetéséért kell dolgozni .
Az otthon gyűlő fémpénzek a futárok borravalóját biztosítják, de ezen kívül nincs sok hasznuk. Épp így gondolta levélírónk is, aki egy kis tartozás miatt úgy döntött, itt az ideje egyenesen a bankba bevinni őket, ezzel elintézni a befizetést és megszabadulni a fölösleges aprótól is. Jó előre…..
de let e ... 2020.02.08 16:25:30
@Excelsa: Hát ugye az alapfelállás , hogy a bank honlapján szerepel , hogy külön díj nélkül lehet apróval fizetni . Innentől a banki alkalmazottak szívatták az ügyfelet ( a számla megszüntetéssel aló fenyegetés önmagában fegyelmivel való kirúgást ér ) . Ráadásul az ajtó bezárása a személyi szabadság megsértése , ami bűncselekmény ...
Az előbbi két cimbéli jelző a mai tudásunk szerint a születésnél nagyjából eldől, a harmadikat nem hiszem róluk, nem mintha önmagában ez -- a keresztényi lét -- érdem volna.** Nem az. Érdem a becsületes, szeretetben, mások boldogságára, lehetőleg értékesen, jól élt élet -- akármilyen indíttatásból…..
de let e ... 2020.02.03 10:42:26
@civisvarosi: Gondolom az már meghaladja az értelmi képességeidet , hogy felfogd ennek a propagandatüntetésnek a valódi okát . Orbánék beszartak attól , amit a polgármester szavai valóban jelentenek , a fidesz lényegében a fasiszta eszményeket jeleníti meg , amikor a fehér, keresztény , hetero férfiakat tekinti csak eszményinek , mindenki más csak másodrendű állampolgár , vagy éppen nemzetáruló ellenség . A tüntetők meg fel sem fogják , hogy egy fasiszta rezsim mellett tettek hitet , ami nagy ívben szarik a keresztény értékekre .
de let e ... 2020.02.03 10:45:57
@dare: Kis hazánkban a nemzettudat felemlegetése szorosan kötődik a politikai bűnözőkhöz és a nép gyilkolászásához , elnyomásához ... szóval nem szerencsés állandóan ezzel jönni ...
A hét közepének egyik sokat ígérő eseménye volt, ahogy Eger újonnan megválasztott polgármestere, Mirkóczki Ádám bemutatta azokat a listákat, amelyek alapján a helyi Fidesz listázta az embereket, és így gyakorlatilag kasztrendszerbe sorolta az élő-mozgó választópolgárt (aki meghalt, annak is külön…..
de let e ... 2020.02.02 10:20:02
@MAXVAL bircaman közíró: Meglehet ... de a nagy különbség , hogy azok nincsenek hatalmon , nem az ő emberük vezeti a rendőrséget , ügyészséget , médiafelügyeletet , versenyhivatalt , nincs 2/3-uk a törvényhozásban stb . szóval a listák alapján nem tehetnek tönkre senkit , míg a fidesz igen . Szóval nincs mit szépíteni ezen , a fidesz állampárti diktatúrát épített ki .
A szédületes pávatáncnak van egy káros mellékhatása. Amikor ugyanis, valaki túlságosan beleéli magát mások átverésébe, olyan siralmas bizalmi indexet produkál néhány év alatt, amire már nem lehet építeni semmilyen politikát. A Fidesz megítélését ma már külföldön és belföldön egyaránt az a tudat…..
de let e ... 2019.12.18 11:36:09
@VT Man: Kormányváltás/rendszerváltás nem csak az ellenzéki oldalon kérhető számon , hanem az értelmesebb jobboldali szereplőkön is . Ők is át lettek verve aztán meg elnyomva a fidesz vezetők által . Orbán maffiájának semmi köze a jobboldali és pláne semmi a keresztény értékrendhez , szimpla fasiszta maffiát üzemeltet . A jobboldali értelmiség és a keresztény konzervatív politikai beállítottságú embereknek ugyanúgy elemi érdeke megszabadulni az Orbán féle egypárti tolvajdiktatúrától , mint a liberális és baloldali értékrendű embereknek .
de let e ... 2019.12.18 11:38:09
@Andy73: Ehhez képest a fidesz már a következő választásokra készülve törvényileg akadályozza a többi párt esetleges szövetségkötését ... érzik a vesztüket ;-p
Nagy politikai vihart kavart az elmúlt pár napban, hogy a 22 éves joghallgató Rácz Zsófia ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár lesz azután, hogy a posztot eddig betöltő Illés Boglárkát a Fidelitas elnökévé választották. A jobboldali kurzus egyöntetű hivalkodásba…..
de let e ... 2019.12.06 17:55:23
@body_andras: Rábízták ? Te hol élsz ember ? Semmit sem bíztak rá , max . a szerzősések aláírását , a vagyont egy sereg hozzáértő ember kezeli/gyarapítja Viktorka megelégedésére ....
  "A jógázás démontiszteletre rendelt mozgáskultúra" - hirdette Németh Sándor a legutóbbi Vidám Vasárnapon - "...a mozgás által démonokat energizál és démonokat idéz meg." - Nos, nem csoda, ha pár napja ezen röhög az ország népe.   Amikor jógáról beszélünk, annak megkülönböztethetjük testi és…..
de let e ... 2019.11.24 10:03:34
@miketbeszéltek: A gond azzal , hogy az ószövetségi írások pontosan leírták , hogy ki lesz a megváltó , no ezt vetette el a katolikus kánon a szűztől születéssel , meg hogy a szentlélek az apa . Innentől kezdve nincs kapcsolata Jézusnak az ószövetségi szövegekben megjósolt megváltóval , magyarán nem ő az ...
de let e ... 2019.11.24 10:10:17
@Imre Úr: Gondolom az nálad kimaradt , hogy az egyházak a sátán eszközei ? Nézd meg a keresztény felekezetek marakodását az elmúlt kétezer évben , mást sem csináltak , mint gyilkolták egymást Jézus nevében és akkor a más vallásúakkal szemben elkövetett bűnöket nem is említettem . De ugyan így van ez a muszlimoknál is a különböző felekezetek ott is irtják egymást böcsülettel Mohamed nevében ... szóval kicsit szerényebben , ha kérhetnénk ezt az álszent hit dumát , mert épp ti vagytok a sátán szolgái ;-p
Kevés olyan designer akad, akinek a szakma vitán felül elismeri tehetségét, egyedi karakterét, de ennek ellenére a nagyközönség visszafojtott sziszegéssel hátrál szinte minden alkotását látva. Ilyen, illetve ilyen volt a szeptember 16-án Karlsruhéban elhunyt Luigi…..
A világ legnagyobb vallásának, a kereszténységnek legfontosabb alakja maga Jézus, noha életének első szakaszáról (gyermek-, és ifjú koráról) és például külső megjelenéséről alig - alig szolnak a fennmaradt írások. A Biblia csak egyetlen helyen utal külsejére: Ézsaiás próféta könyvében (53:2b):…..
de let e ... 2019.07.07 10:17:51
@math0: Nem is említi .
Írtunk már drónokról és drónépítésről, könyvet is ajánlottunk hozzá. Most fordítok a nézőponton, mivel működés közben láttam egy nagyon nehéz, nagyon profi gépet és kicsit továbbgondoltam a máshol már közbeszéd tárgyává lett drónos kukkolás kérdését. Tehát a magánélet szentsége és védelme közügy.…..
Vettem egy polírozógépet. Használatra. Kibontás és megpörgetés után már rajzottak elő az ötletek, hogy bemutatom  a "Mi miért nem tudunk ilyet gyártani?" gondolatmenetre felfűzve a mondanivalót. Hiszen néhány milliárdból gyárat építve lehetne támaszkodni régi magyar márkák megbízható hírnevére (EVIG…..
  A Mandalorian című, élőszereplős Star Wars sorozat első képsorai alapján nem túlzás azt mondani, hogy ez lesz az a sorozat, amire a Firefly elkaszálása óta várunk, de ha túlzás akkor is mondjuk, mert hát rohadt jól néz ki, ismerjük be, még ezen a gány, kézikamerás felvételen is, amit remélem,…..
Bréking! Elindult Kálmán Olga blogja, amely aztán az elindulás után nem sokkal meg is állt – a szolgálati közleményben Kálmán Olga nem zárja ki a hekkertámadás lehetőségét, és csókoltatja a hekkereket...
Két gyöngyszemmel gyarapodott a XXI. századi magyar újságírás dicsőséglistája. Abból az alkalomból, hogy a Debreceni Egyetem díszdoktorrá avatta a Magyar Nemzeti Bank elnökét. Összefoglalom, mi jelent meg erről két online újságban. A 444.hu-n Albert Ákos cikkének címe ez: „Matolcsy György…..