Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Olivér

11 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Közeledik a 2018-as választás, és már most látszik, sokkal izgibb lesz a verseny a második helyért, mint anno 14-ben volt. A szokásos barátaink is tudnak még újat hozni a porondra, de még izgalmasabb az új arcok. A Momentum sikeres nemzetiálom-szaggatása után úgy tűnik…..
Kovács Olivér 2017.03.20 00:05:39
@nevetőharmadik: Mesélj már olyan politikai szereplőről, aki valaha is mutatott egy ilyen szerződést! :D Vagy kérlek, mondd el, mégis mit fogadnál el biztosítéknak, reálisan!

A jogállamiság és korrupció kérdésével külön munkacsoport foglalkozik, ahogy idővel alakul a program, úgy biztos lehetsz benne, hogy a kérdés helyet kap majd benne. Jelenleg az eddigi 140 fős tagságnak rengeteg dologgal kell egyszerre megbirkóznia - dolgozni a programon, járni az országot, és beléptetni 600 jelentkezőt, majd felhúzni országos szinten az alapszervezeteket. Tudom, hogy mindenki azt várja, hogy egyből tokkal-vonóval legyen meg minden, 500 oldalas paksamétában kidolgozott-kiszámolt program (mert ez egyébként olyan jellemző itthon :D ), de egyelőre éppen csak megtörtént a párttá alakulás, úgyhogy türelem. Ha neked ez mindennél fontosabb kérdés, akkor gyere el az egyik rendezvényre (a facebookon rendszeresen meghirdetnek minden nyilvános eseményt, hamar fogsz találni alkalmat), kérdezz, vitatkozz, és szállj be a munkába! A legkönnyebb dolog állni a partszélen, és kritizálni, csinálni már egy egész másik kérdés.

Egyébként megsúgom: ezzel kampányolni, ezt zászlóra tűzni teljesen felesleges, mert a szavazók többségének (a szűk értelmiséget leszámítva) csak üres frázis, amit mindenki el szokott mondani, aztán mégsem történik semmi az ügyben. Nem azzal lehet megszólítani a többséget, hogy "majd nálunk jogállam lesz, meg eltöröljük a korrupciót", hanem azzal, hogy lesz miből megélniük, nem halnak meg a kórházban, és a gyerekük valami munkaerőpiacon használhatót is tanul az iskolában. Ettől még nagyon is fontos kérdés szerintem is, és attól, hogy nem erről beszélnek minden interjúban, nem lett elfeledve. Ha neked is fontos annyira, hogy tenni is hajlandó vagy érte, akkor megtalálhatod a módját, hogy beleszólj a Momentum munkájába, és magad is alakítsd azt. Ha meg annyira neked nem fontos... :)
Kovács Olivér 2017.03.21 21:19:40
@nevetőharmadik: Aha. :D Mert itthon pont adott ehhez a politikai kultúra és közeg, itt aztán biztosan csak a Momentumon múlna egyedül a dolog! Nyilván el fog követni a társaság mindent, amit tud, de nem fogsz találni egyetlen épeszű embert sem, aki ezt, így, aláírná neked. Bárkinek, de tényleg BÁRKINEK (ha a Momentum, ha más) elsőnek annak kell nekifutnia, hogy egyáltalán akármilyen szinten működtesse az országot úgy, hogy valamennyi hivatal csurig töltve van a fideszhű pártkatonákkal, akik ott tesznek keresztbe bárminek, ahol tudnak. Persze lehet itt radikálisakat beavatkozni, de azzal pont a tisztasága veszne el egyből a vállalkozásnak.
A Momentumban dolgoznak azon, hogy ezt hogyan lehet majd lebontani a jog adta keretek között, és nem pl. nyilvános akasztással meg hasonló megoldásokkal, de ez olyan kockázatot jelent, ami megbecsülhetetlenné teszi azt, hogy pl. egy ciklus alatt mit lehet átvinni a döntésekből, és mit nem. Nem hiszem, hogy reális elvárás bárkitől ebben a környezetben ilyen kőbe vésett garanciákat kérni. Igazából mástól sem várok el feltétlen garanciát az eredményekre, bármilyen külső exogén sokk is bejöhet (pl. egy gazdasági világválság). Ami szerintem elvárható, az a világos szándék, és erőfeszítés, morális elkurvulás nélkül. Ha a Momentummal csak ezt sikerülne összehozni, szerintem az is messze többre vinne, mint itt bármi az elmúlt 27 (esetleg 127) évben.
Kovács Olivér 2017.03.21 23:01:40
@Moin Moin:
Ne haragudj, de ezzel a stílussal és tartalmi mondandóval kevéssé tudlak komolyan venni. :D
Érdemben semmi újat nem mondtál, amit ne tudtam volna, olyat sem hiszem, amit a jogállam kérdésével foglalkozó munkacsoport ne tudna, és az egészből egy olyan lesajnáló arrogancia árad, hogy semmi kedvem este 11 körül belemenni veled így bármibe.
Ha segíteni akarsz, akkor szívesen látunk élőben, biztosan lesz, aki így is leáll veled vitázni, de ha csak a partszélről szeretnéd megmondani a Zseniális Meglátásaid, hogy mit nem csinál jól más, anélkül, hogy magad egy szalmaszálat is keresztbe tennél, arra sajnos túljelentkezés van már így is, bocs. :)
1000 leütés Befejeztem 2016.02.07 06:34:36
Búcsút mondok a nyilvánosságnak, ideértve a blogolást és a PKP vezetését. Az utóbbi bő három évben sok időt és minden mást áldoztam a polgári, liberális konzervatív gondolat, kultúra, és politika erősítésének, a megelőző húsz évvel együtt ennyire telt, elértem a korlátaimhoz. A pártnak a saját…..
Olykor, amikor elnézem a magát konzervatív jobboldalnak tituláló Fidesz-közeli média megnyilatkozásait, hajlamos vagyok azt hinni: megvan! Itt, ezzel a cikkel értük el a közélet Mariana-árkát, ennél nincs lejjebb. Nem volna könnyű feladat sorrendet felállítani a versenyzők között, mert nagyon erős a…..
  Olvasom, hogy a minap 400 nap börtönre ítéltek (amely 800 ezer forint kifizetésével megváltható) valakit holokauszttagadásért. Emlékszem, amikor a törvényt meghozták – már akkor borítékolható volt, hogy mint egy színházban a díszlet részét képező pisztoly, ez is el fog sülni előbb vagy utóbb.…..
Kovács Olivér 2016.01.07 15:21:35
@bértrollbosszantó_kovi1970: Táborba ne tegyük őket?
Kovács Olivér 2016.01.08 09:00:03
@Hajdú Peter: Ne fröcsögj "holotagadás" meg hasonló szövegekkel, különben mehetsz szavazni a jobbikra, de itt nem látunk szívesen. Ha nem vetted volna észre, ez nem az a poszt, és nem az a hely, ahol dühöngve zsidózhatsz.
Kovács Olivér 2016.01.08 09:03:45
@dukeekud: Szerintem is kontraproduktív a végeredmény. De vegyük észre: ezt a törvényt nem a Titkos Háttérhatalmi Zsidólobbi, hanem a Fidesz hozta, aki már számtalan különböző esetben bizonyította, hogy imádja a társadalmat különböző törésvonalak mentén megosztani, hogy aztán könnyedén dobálhassa közéleti gumocsontjait, akárhányszor valami görénységet akar csinálni, ami aztán csak egy apró rövidhírként végzi az újságokban.
Nem sokan vannak, akik ne hallottak volna már Tél Tábornokról, az oroszok legrettegettebb csodafegyveréről. Rettenetes haragjával nem dacolhatott semelyik támadó sereg sem, amelyik megkísérelte elfoglalni őket: hiába verte tönkre Európa valamennyi nagyhatalmát Napóleon, hiába…..
A nyugati világ az egyetemesség alapján áll: ez tette korábban arrogánssá más kultúrákkal szemben, de ez okozza most a válságát is, amikor két alapja -- a kereszténység és a liberalizmus -- bevallottan és/vagy kulturálisan bezárkózó, kirekesztő ideológiákkal kerül szembe:…..
Kovács Olivér 2015.12.23 14:30:07
Az Ákos-féle történet nem kevés figyelemre méltó fejezetet hozott gyors egymásutánban – jótékonyan elfedve azt, hogy Andy Vajna 6,7 milliárd forintnyi közpénz rásegítésével csinál kormánypárti agymosodát a TV2-ből. Mielőtt közreadnám a magam elemzését a történtekről,…..
Kovács Olivér 2015.12.18 16:18:34
1. A legutóbbi választásokkor még meg sem alakultunk. Egy pártot felépíteni olyanra, hogy esélyes legyen, nem két perces feladat, plána saját, pénzt szülő oligarchák nélkül.
2. Nem mossa össze senki a konzervatívabb, vagy a nemzetszeretőbb embereket a fidesszel. Magunkat is annak tartjuk. Csak nem maradinak. A kettő nem ugyanaz.
3. A telekom úgy viselkedik, mint minden multi szokott - kiszámolja, hogy ismerve a vevőkörét melyik viselkedést kell neki prezentálnia az ügyben, hogy a legjobb színben tűnjön fel, és azt mutatja. Ezen meglepődni... nem kéne már.
4. Ez a "szerencsétlen énekes" nem nagyon tiltakozott, amikor állami megrendelésekkel és díjakkal kitömték, mint a libát. Mint mondod, ezekre neki egyébként nem lenne szüksége, mert teltházas koncertjei vannak - mégsem tiltakozik. Azzal, hogy hajlandó velük együtt mutatkozni, az ő díszpintyük lenni, azzal hallgatólagosan jóváhagyja azt, amit művelnek. Hadd ne sajnáljam miatta. Aki korpa közé keveredik, ugye. Meg ha ennyire nem szorul rá a telekomra, akkor minek a hiszti.
5. Senki sem mondta, hogy a család bűn lenne, de ha szerinted igen, kérlek, idézd azt a részt! Fuss neki az utolsó előtti bekezdésnek mégegyszer. Ha nem érted a különbséget aközött, hogy valaki ilyen stílusban, szöveggel kinyilvánítja, hogy mi a nők dolga, és aközött, hogy szereti a családot, akkor őszintén sajnállak.
6. A mostani történet szempontjából teljesen irreleváns, hogy Ákos mit csinált vagy nem csinált gyermektelen családok ezreivel.
Köszi, hogy beugrottál.
Fent, Európa észak-keleti felében, a Baltikumban bújik meg Észtország, egy fél magyarországnyi területen, alig több, mint 1,3 milliós lakossággal. Szegről-végről nyelvrokonaink is, de nem ez az érdekes bennük. Hanem az út, amit bejártak 1991-es elszakadásuk után a…..
Kovács Olivér 2015.12.12 16:25:54
@antisystem: Ne haragudj, nem kívánok ebbe a vitába belemenni. Tégy, amit jónak látsz, és élj úgy, ahogy helyesnek érzed. Én is azt teszem.
Kovács Olivér 2015.12.12 17:25:12
@pamut: @fidesz maszop dk egykutya: Ne etessétek a trollt - udvaribolondnak jó lesz itt, színt visz a kommentekbe, de komolyan venni teljesen felesleges. :)
Kovács Olivér 2015.12.14 12:59:44
@ricardo: Nem. Nincs harmadik nevem, sem phd-m, bár elnézve a tanulmányok jellegét, hasonló az orientációm az önéletrajz tulajdonosával. :)
Elnézegetem a híreket az utóbbi időben, és sárgulok az irigységtől. Nem egyszer, nem kétszer, az utóbbi időben szinte folyamatosan, szinte bármilyen témában is olvasok hírt Romániából. Valami megváltozott arrafelé az utóbbi években, méghozzá piszok látványosan. Az egymás…..
Kovács Olivér 2015.11.13 14:30:13
@Boross Bence: Mire gondolsz, mint érdemi kritika? Szívesen válaszolok rá.

Mindamellett nem gondolom, hogy egy blogposztban nekem komplex, átfogó elemzést kéne adnom Romániáról, vagy a DNA-ról magáról. Nem ez volt a célja a posztnak. Az volt, hogy rávilágítson, ott legalább vannak látható törekvések pl.: a korrupció ellen, mégis csak valami intézményesült formában, aminek eredményei is vannak - annak ellenére, hogy valószínűleg a szervezet maga ugyanúgy nem tökéletes. Nálunk ennyi sincs, pedig kellene.
Kovács Olivér 2015.11.18 10:51:35
@Boross Bence: Nos, hogy valóban kívülről erőltették-e a DNA-t a románokra, azt nem tudom. Lehet.
Azt viszont ne mondjuk már, hogy ettől az egész intézmény valamiféle kézileg vezérelt dolog lett, ami kizárólag az idegen (amerikai, ha jól értem) érdekek kiszolgálására született, és a román érdekek ellen dolgozik. Mert ha így van, akkor valami elképesztő mértékben törhet borsot az USA orra alá rengeteg román fejes, ugyanis jó sok mindenkit a rács mögé dugtak közülük. Ez számomra... finoman szólva is abszurd feltételezés. Ha viszont nem ez a helyzet, akkor mi is történik? Korrupt embereket a rács mögé dugnak, akiket eddig remekül megúszták. Az pedig ritkán árt. Ennyiben egyetértek Balázzsal: számít-e, hogy kinek a nyomására jött létre a DNA, ha egy morálisan helyes célért tesz, és az eszközei is törvényesek? Nem hiszem.
De lehet, hogy ebben nem értünk egyet. Ám annak szempontjából, hogy itthonra kellene-e, végső soron teljesen mindegy, hogy a románoknál ki miatt jött létre a DNA: mi bevezethetnénk ezt saját magunk is hasonló mintára, bármiféle külső nyomás nélkül. Ekkor nem állna meg a külső érdekek kiszolgálásának még az árnyéka sem, ellenben a közélet tisztasága felé komoly lépést jelentene.
PKP közösség Felzárkóztatás? 2015.10.29 22:22:46
Olvasom a minap, hogy Farkas Flórián, valamint az Országos Roma Önkormányzat és a Türr István Képző és Kutató Intézet milyen hatékonyan osztja be az adófizetők pénzét, amit címke szerint azért kaptak, hogy a hazai cigányság felzárkózását segítsék elő belőle. Fú, de…..
Kovács Olivér 2015.11.05 13:36:16
Akkor sorjában.
- Úgy gondolom, hogy ennek a kérdésnek a kidolgozása nem jelen poszt keretei közé tartozik. De ha ennyire érdekel, megpróbálom neked nagyjából leírni, mi járt a fejemben, amikor ezt leírtam. Megkeresném azokat a felemelni kívánt célcsoportból, akikben valamiféle akarat van a helyzet javítására. Ehhez ingyenes képzéseket szerveznék valamilyen témában, célszerűen a helyi viszonyoknak megfelelően (mezőgazdaság, vállalkozás, stb.). Aki rendszeresen eljár rájuk, készül, rendesen vizsgázik az anyagból, annak biztosítok további anyagi forrásokat ahhoz, hogy ezek ne legyenek akadályai a további fejlődésnek. Ez utóbbiak promózására pedig felkeresném azokat a cigány értelmiségieket, vezetőket, "celebeket", akik szava és támogatása jelent valamilyen súlyt, és hajlandóak lennének támogatni a kezdeményezést.
Bővebb és differenciáltabb választ akkor tudok majd adni, amikor a szociális és gazdasági programjainkat részleteiben is kidolgoztuk. Sajnos a mi időnk is 24 órából áll, és mellette dolgoznunk is kell, idő, amíg mindennel elkészülünk.
- Legközelebb lehet tőlem afroamerikai is, de nem érzem sarkalatos kérdésnek. Azért a jogot fenntartom magamnak a megnevezésre, amíg nem sértek vele egy érintettet. Gondolom, majd jelzik, ha igen.
- Persze, azon kéne. Én is így gondolom. Csak a rendelkezésre álló források és idő mennyisége véges. Egyszerűen sem idő, sem pénz nincs arra, hogy mindenkit a lehető legtökéletesebben mentsünk meg, ill. perpillanat arra sem, hogy egyáltalán kitaláljuk, hogyan lehetne. Amire te szerintem most, itt azonnali választ kérsz tőlem, az olyasmi, ami több évtizedes munka, valószínűleg generációkon átívelő kihívás. Ennek kidolgozására hadd ne vetemedjek egymagam, főleg nem egy ilyen posztban. Amire meg merek jelenleg óvatosan fogalmazni bármit, az csak olyasmi lehet, ami valamiféle gyors, azonnali beavatkozás, ami gyorsan elérhető sikereket biztosít, így motivációt biztosítva a nagyobb lélegzetvételű, a problémákat mélyebben kezelő megoldásokhoz. De azt a tömegek szerintem nem várják meg, amíg nem látnak valami gyorsabb, kézzel foghatóbb eredményt is. Azért ha van okos javaslatod a szocializációs minták átfogó megváltoztatására, itt, most, akkor hallgatlak. Ha le is írod őket, ki is dolgozod, rászánod az idődet, egyeztetsz rengeteg szakértővel, és ezt valamiféle politikailag életképes megoldásba bebugyolálod a hozzá tartozó kommunikációval együtt, az még jobb. De tanácsokat adni kívülről azért lényegesen könnyebb, mint napról napra részt venni egy olyan méretű munkában, hogy az ember összerakjon egy pártot jövőképpel, ismertséggel, támogatottsággal, szakmailag kidolgozott programokkal - főleg, ha nincsenek milliárdos oligarchái, akik öntik mindebbe a pénzt. Nem arról van szó, hogy én nem szeretném ezt olyan szinten kidolgozni, ill. nem tartom olyan fontosnak, mint ahogy te szerintem most számon kéred rajtam és a PKP-n, csak nem tudok/tudunk egyszerre 10 felé osztódni a párhuzamos munkavégzéshez, bocs.
POL-iTiT Groteszk Gyurcsány 2015.10.23 16:30:15
  Grotesz Gyurcsány   Október 22.-én, Demokratikus Koalíció alapításának negyedik évfordulója alkalmából Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök beszédet tartott a Western Hotel egyik rendezvénytermében. A megjelent érdeklődök alapos felméréséhez elegendő volt a figyelmet…..
Az alábbi videó egy régi riportfilm, a maga korszakában szokatlanul éles kritika. Rövid, érdemes megnézni, és elgondolkodni arról, van-e még ma is aktualitása. Mit is látunk a videóban? Hogy itt szinte senki sem dolgozik. Ha pedig dolgozik, azt sem túl jó kedvvel, pláne nem…..
Kovács Olivér 2015.10.19 11:22:17
@Babette anyó húsdarálója:
Whatsapp. Google. Facebook. Egyik sem volt sehol pár éve, és egyik mögött sem álltak milliomos szülők. Ez ugyanígy igaz az Apple-re és a Microsoftra is - ha azt hiszed, hogy a lopás, vagy a szüleik pénze miatt nőttek ekkorára, akkor nagyon el lehetsz tévedve. :)
Kovács Olivér 2015.10.19 11:30:06
@Marcus015: A szerző egy rövid posztot írt egy társadalmi jelenségről. Egy blogposztban nem készítek teljes társadalmi analízist, nem ez a megfelelő csatorna hozzá. Természetesen lehet találni pozitív oldalt a 89 előtti viszonyokban, meg negatívat a maiban is, bőséggel, csak a poszt nem azért íródott, hogy ezeket pontról pontra összehasonlítsa. Hanem azért, hogy rávilágítson: a tulajdonosi mentalitás lényegesen motiválóbb a valódi érték előállításában, mint ha valaki foglalkoztatott, és ennek a motivációnak a kibontakozásához a jelenlegi viszonyaink cseppet sem kedveznek. Pedig ez jelenthetne érdemi kitörési lehetőséget az ország számára.
PKP közösség Oké, Michael! 2015.10.02 19:45:28
„Oké Michael!” – mondta mindig Kit, az egykor nálunk is népszerű sorozat önálló értelemmel és akarattal bíró autócsodája. A Micheal karakterét megszemélyesítő David Hasselhoff pedig egy sármos mosollyal bepattant a volán mögé, és elhajtott a naplementébe, miután ketten…..
Kovács Olivér 2015.10.07 23:14:34
@orangeman: A szerzőnek nincs problémája a testneveléssel, mint olyannal. Csak sajnos a diákok óraszáma egy véges erőforrás (hogy számtalan iskolákban mennyire az a tornaterem, zuhanyzó, stb. is, abba most ne menjünk bele). Jó lenne, ha ebből mindenre juthatna, de a diákok sem tölthetik minden idejüket odabenn - és általában minél többet töltenek benn, annál kevésbé motiváltak. Adottnak véve a jelenlegi óraszámot, a heti 5 testneveléssel például jóval szerencsésebbnek tartanám akár a 3 testnevelés + 2 informatika/matematika/fizika/angol órát. Több idő marad olyasmire, amivel a diákok versenyképes, és a mai világban egyre meghatározóbb tudást kaphatnak a kezükbe, mikor elhagyják az iskolát.
ProgBlog Pszichopolitika 2011.08.26 23:45:00
Bolond is lennék normálisnak lenni,Normális ember nem tud inni-enni, tudod magadról,Nem alszik hétszám, zabálja a gond,Bolond is lennék, ha nem lennék bolond.Hofi Géza: Hofélia„Ha Švejk később megemlékezett a bolondokházában folyó életről, mindig a legnagyobb elismerés…..
Kovács Olivér 2013.11.12 15:56:29
@ariskerase: felnyeritek hangosan, ahogy a poszt utan a te kommentedet olvasom. :D
Tudom, irhatnek gyakrabban, meg sokminden masrol is, de tenyleg kegyetlen nehez idoben osszeszervezni olyankorra, amikor egy rendes posztot is ossze tudnek rakni. :D De mivel tematizalast igertem, es adott a lehetoseg, megosztom a most szombati kiruccanast Makaora. A regi portugal hazacska,…..
Na, igy kb. ket het utan jutot arra is idom, hogy a beigert blogban megejtsem az elso bejegyzest. Ekezetek sajnos nem lesznek, de majd tulteszitek magatokat rajta. :D Hol is kezdjem? Az utazas nagyjabol esemenytelenul telt, rohadt hosszu volt. Sikerult Daviddal majdnem lekesnunk a gepet…..