Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rigóné

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon aktuális poszt következik, hiszen épp tegnap utasította el - egyelőre - a köztársasági elnök Dr. Geréb Ágnes kegyelmi kérvényét. Igazi BRÉKING sztori: Barbie otthon szül! És az hagyján, de amellett, hogy nem ment kórházba, a nagy napon végig mellette volt gyermeke apja,…..
Rigóné 2012.10.10 16:35:08
@Könnyen elkaptuk, uram!: És ki neveli a sérült vagy éppen Down-szindrómás gyerekeket? A szűrés kihagyása az anya választása, a sérült gyermek meg elsősorban az ő felelőssége. A Down szindróma gyakorisága tudtommal nem függ össze a szülés helyszínével (genetikai betegség), sokkal inkább az anya korával.
Pár heten belül szülni fogok, kórházban, mert nálunk másképp ha akarnék sem lehetne. Szűrésre jártam, de ez még nem garancia. Édesanyámnak két gyereke halt meg szülés után, súlyos rendellenességnek köszönhetően, pedig rendszeresen járt szűrésre és kórházban szült.
Rigóné 2012.10.10 16:55:18
@kuki123: Jól tele vagy előítéletetekkel. Én dolgoztam bölcsiben és oviban is... az én kérdésem az lenne, hogy szerinted a gyerek "elfuseráltsága" és "színvonala" valóban azzal függ össze, hogy hol született? Vagy te most az ellen háborogsz, hogy mindenki szülhet gyereket és ez "katasztrófa közeli" állapotokat idéz, a mi egyébként kiegyensúlyozott társadalmunkban?
Rigóné 2012.10.13 13:40:42
@Könnyen elkaptuk, uram!: Volt nekem egy nagyon bölcs osztályfőnököm, akinek nagyon jó szállóigéi voltak. Az egyik így szólt: Mindenkinek megvan a joga a saját hűlyeségéhez. Nagy bölcsesség! Én azt nem értem, hogyha valaki falnak akar szaladni, akkor miért nem hagyják? Nekem is vannak elképzeléseim, hogy mit szeretnék változtatni, de igen kevés a mozgásterem. Én még ott tartok, hogy a gátmetszést szeretném megúszni, meg a gyereket azonnal odakapni... Ilyen alapvető igényeim lennének, csak az a gond, hogy nagyon nehéz erre partnert kapni. Ennek ellenére én úgy gondolom, hogy minden szituációból a legjobbat kell kihozni. Ha én csak így szülhetek, akkor meg az én percepciómat fogom változtatni, ha már a körülményeket minden igyekezet mellett sem lehet. Alapvetően úgy gondolom, hogy mi ugyanazt az álláspontot képviseljük, csak más egészségügyi rendszerben élünk. Egyikünk rendszere sem jobb, mindkettő másképp rossz :) és másképp jó.