Regisztráció Blogot indítok
Adatok
benchmade

0 bejegyzést írt és 325 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Orbán-kormány elmúlt három éves gazdaságpolitikáját, költségvetési politikáját lehet alapos érvekkel kritizálni, így tett például Chikán Attila is tegnapi interjúnkban. Szélesebb tömegeket viszont nyilván jóval egyszerűbb kétbites üzenetekkel, például végletekig…..
Kedves doktor "gyakorló jogász" gabesz! Szeretnénk neked itt a Kettős Mércén válaszolni, mert annyira megtetszett nekünk az írásod a kerdem blogon. Látod, mi figyelünk rátok! Nagyon sérti a Kettős Mérce erkölcsét az, ahogyan riszálod magad a többségi társadalom nevében,…..
Idén április 21-én, vasárnap tartják az Élet Menetét. Néhány napja egy másik rendezvény plakátja is feltűnt szélsőjobbos oldalakon, ami a II. Adj Gázt! Magyar Motoros Menetet hirdeti – ugyanerre a napra. Az El a kezekkel a hazánktól és a házunktól! szlogenű…..
benchmade 2013.04.09 13:29:46
@TaTa86.: A keresztény mióta nép?
Ma kivételesen maradunk Magyarországon és nem is egy személyes történet következik, hanem egy vitaindító írás. Kiderült ugyanis, hogy már az érettségi előtt álló középiskolások egy igen jelentős része (egyes intézményekben akár az egyharmada!) tervezi, hogy külföldi…..
benchmade 2013.03.25 20:57:40
Ez a magyar kormány nem becsüli meg a fiatalok és ami nagyobb probléma, hogy nem tud jövőképet mutatni nekik. Illetve tud, csak nem a magyar fiataloknak.:
www.napi.hu/print/547945.html
Szemeszterenként 1,25 millió a kazah, etióp stb. diákoknak?
Ebből 4-5 magyar diák oktatása jönne ki. Panaszkodnak, hogy nincs lóvé és ezért felezték szinte meg a felsőoktatás büdzséjét és közben ez megy? Majd ha kánaán van, akkor taníttassuk a külföldieket. Vagy ez nem nemzeti kormány csak dumagép?
A Dal című műsor óta az egész ország ByeAlexre kíváncsi, akinek az eurovíziós szereplése rendesen megosztotta a hazai társadalmat és celebvilágot. Az óriási sajtóérdeklődéstől kissé meghökkenő előadó nemrég szakított arra időt, hogy egy interjú során meséljen arról,…..
benchmade 2013.03.21 21:04:49
@LET FREEDOM RING WITH A SHOTGUN BLAAAAAAAAAAAAAAST:
Keress róla egy pár évvel ezelőtti, szemüveg és sapka nélküli képet a neten. Meg fogsz lepődni.
Az angol és a magyar kulturális különbségekről esett már szó a blogon, arról azonban, hogy miként óvja a civil társadalom értékeit előbbi és hogyan kezeli ugyanazt utóbbi, jóval kevesebb. Ahogyan Sámán írja, Angliában az erőszak nem ott kezdődik, hogy valaki átvágja…..
Matolcsy György (2009. április 18.): Lesz még Magyarországon 7 százalékos növekedés! Matolcsy György (2009. november 18.): Cutting bureaucracy by 25 percent could generate 7 percent GDP growth. Matolcsy György (2010. június 17.): Magyarország 2013-tól a térség…..
benchmade 2013.02.08 11:43:20
@fepe: A többségnek nem jár a három gyermek utáni családi kedvezmény. Kezdesz tisztulni, ha már szerinted sem számít mit mondott Matolcsy. Nem a százalék százaléka változott, hanem összeg, pénz tömegről beszélünk. Feketén fehéren 700 milliárdal nőtt a lakosság adóterhe 2011-ről 2012-re. Ezt tegnap Járay és Chikán is megerősítette. Ugyebár erősen balos, liberális gazdasági szakemberekről van szó:)
www.napi.hu/print/543010.html
Ha megnézed a táblázatokat, a forrás NGM.
benchmade 2013.02.08 12:06:03
@fepe: Szóval szerinted a gazdagok fizettek több adót, akiknek az adókulcsuk 35%-ról 16-ra csökkent?
Mert valakik csak befizették ezt az aprópénzt.
Ha kiragadsz egy szélsőséges példát, az még nem jelenti, hogy igazad van, főleg úgy, hogy nem ezt állítottam. Szerinted hányan vannak akik 2011-ben nem dolgoztak, de 2012-ben meg igen. Körülbelül ugyanannyian, ahányan 2011-ben dolgoztak, de 2012-ben meg nem. Számold ki inkább azt, hogy ha elosztod ezt a 700 milliárdot a járulékfizetők számával, akkor az átlagosan mennyit vett ki az emberek zsebéből.
Kéthavi minimálbért:(
Lázár János további, legalább 30 százalékos gáz- és áramárcsökkenést szeretne 2014 nyaráig. A Fidesz láthatóan nagy reményeket fűz a rezsicsökkentéshez, a januári 10 százalék után tovább nyomná lefelé az árakat, és a fogyasztóknál emiatt jelentkező megtakarítást a…..
Az elmúlt években az e-útdíj-rendszer kapcsán az embernek az az érzése támadt, hogy a jelenlegi kormányzat egyrészt valamiféle Szent Grálként tekint dologra, mely évről évre kihúzza majd a költségvetést a menetrendszerű slamasztikából, másrészt az állandó halogatás és…..
benchmade 2013.01.23 22:05:43
1000 leütés Sötét veremben 2013.01.10 08:33:05
Van egy barátom, aki kb. 2 éve - az unorthodoxia első evidens jelei óta -- azt mondja, hogy a Fideszt gazdasági lehetőségei beszűkülése fogja megbuktatni, mint elég sok autoriter rezsimet a múltban. A diktátorocskák és megváltócskák (horses' asses) globális uniójában a…..
benchmade 2013.01.11 21:49:14
@Martian: Bázelban nincs központi jegybank.
A többi állításod is ugyanez a kategória.
Javaslom az alábbi tanulmányozását:
www.mnb.hu/Root/Dokumentumtar/MNB/A_jegybank/kozerdeku_informaciok/tevekenysegre_mukodesre_adatok/mnbhu_szerv_alaptevekenyseg_hataskor/alapito_okirat.pdf
Többször megkapjuk, hogy a kormányellenes kül- vagy belföldi vélemények tulajdonképpen az országot támadják. Ugyanezt a logikát propagálja a kormány erejét az ország erejévé stilizáló enyhén militáns propaganda. Mindkettő nyilvánvaló hazugság. Magyarország ereje, ha…..
benchmade 2013.01.02 18:02:11
@armand: Az a kérdés, hogy hol az az erős középosztály, mikor 1,2 millió háztartás tartozik valamilyen közműszolgáltatásért, 150 ezerben pedig már kikapcsoltak mindent. Ez olyan 4 millió ember. Add hozzá azt a ~ 700 ezret a kimenekült az országból.
A multikkal kapcsolatos népi ellenérzések különösen erősek, illetve a kritikátlanság -- etatista liberális oldalon -- különösen szembetűnő olyan tőkeszegény (tőkeimportőr) országokban, amelyek egyúttal alacsony hozzáadott értéket is képviselnek a multinacionális ellátási…..
Egyszer jó volna karácsony előtt szeretni a Jézust. Ha már arról van szó ugye, hogy megszületett. Egyszer jó volna, ha nem zúdulna már ránk folyton a pártpolitika, mely esküdt ellensége lett a nyugalomnak. Még karácsony előtt, december 23-án is. Hiába dobjuk el messzire…..
benchmade 2012.12.29 16:53:13
University of Tromsø, School of Medicine
uit.no/medfak/
NO-9037 Tromsø
Tel: +47 776 446 10, Fax: +47 776 453 00
A rendszerváltás után, az aczéli kultúrpolitika elmúltával a nemzeti érzelmű művésztársadalom joggal hihette, hogy közeleg az idő a nemzeti ihletésű kulturális élet megteremtésére és felvirágoztatására, s teljes jóhiszeműséggel gondolhatta, hogy a régi diktatórikus…..
Pak Gun Hje személyében először lehet női elnöke Dél-Koreának, amennyiben őt választják meg a december 19-ei országos választáson. A hatvanéves Pak-ot az eddig kormányzó Saenuri Párt – vagy más néven Új Határ Párt – indítja, akiknek új elnökjelöltet kellett…..
benchmade 2012.12.17 17:07:31
@bz249:
A lakosság 49%-a keresztény, 47%-a buddhista, 3%-a konfuciánus, 1%-a sámánista.
benchmade 2012.12.17 21:24:09
@Ruzsbaczky Zoltán: Teljesen igazad van, de azt gondolom az teljesen általános (globális), hogy a vallás egyre inkább tradíció és nem hit. Ez különösen igaz lehet a konfucianizmusra, amely talán inkább filozófiai irányzat, mint vallás. Bár nem vagyok szakértő.
Határátkelő Megéri hazajönni? 2012.12.12 06:03:58
Segítséget kért a mai írás szerzője, a cím el is árulja, miben. Mielőtt azonban beállítottság, politikai nézetek, vagy bármilyen más indíttatás miatt rávágnátok az igent vagy a nemet, olvassátok el a posztot – utána jöhetnek a tanácsok! „Ebben a levélben nem az…..
benchmade 2012.12.12 10:14:26
Szemtanúi vagyunk már egy ideje az Orbán vs. Európai Unió (és IMF) meccs újabb és újabb epizódjainak. Mindkét oldalnak vannak drukkerei: ki Orbán gazdasági szabadságharcát és Moszkva Brüsszel-ellenes machinációit támogatja, a kétharmados parlamenti többségben megtalálva ennek…..
Mike Brown gyors elzavarása után Mike D'Antonit választották a Los Angeles Lakers edzőjének, aki rögtön négy évre írt alá. D'Antoni évekig edzette Steve Nash-t a Phoenix Sunsban, és még Kobe Bryanttel is összebarátkozott a válogatottban. Fuss és lőj, így hangzik az edzői…..
benchmade 2012.11.12 13:23:16
Ma reggel villámcsapásként érte a világot a hír: az Apple és a HTC 10 évre szóló, minden létező, vagy majdani szabadalomra kiterjedő keresztlicensz-megállapodást kötött egymással, így a két cég között évek óta folyó pereskedés egy csapásra véget ért. Ez az amúgy nagyon…..
Minden forint, amit a sportra fordítunk, a nemzet jövőjének támogatását jelenti. Ezt mondta ma a parlamentben Simicskó István arra a kérdésre, miért is építenek Felcsúton háromszor akkora stadiont, mint ahányan az egész faluban laknak. Később azt is megtudhattuk az újdonsült…..
benchmade 2012.11.05 22:42:30
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Az EU minden országában irtják a kullancsot, kivéve Magyarországot.
Az EU minden országában gyógyítják a hepatitisz C-t, kivéve Magyarországot.
Mikor kérdezik az illetékest, mi ennek az oka, azt mondja: Knm, izé, ...gazdasági.
Na ez az undorító!
A minap Gyálon bringáztunk Don Blasiussal, amikor a Puskás utca és Szélső utca sarkán jártunk, egy fura dolgot láttam. Egy tábla hátulját. A túloldalról ezt lehet látni, amit ti is láttok, egy szép gömbölyűre nyírt lombú fát. Na ki mondja meg ebből, hogy miben folytatódik az…..
benchmade 2012.09.25 10:15:14
@jarics: És ha hamarabb volt a fa és csak egy balfasz rakta így ki a táblát?
A családon belüli erőszak büntetőjogi tényállássá minősítése a harcos feministák sikersztorija. Kicsit csorbít azonban az eredményen, hogy a kezdeményezés elfogadását végül jellemzően női fegyverekkel, sértődéssel és hisztivel sikerült elérni, aminek az országgyűlés…..
Végre megtudtuk, mi a végső változata az új választási eljárásról szóló törvénynek. Reméljük is, hogy lezárul ez a hosszú vita – ahogy azt is, hogy a parlamenti elfogadása után a 2014-es választásokig nem fognak változtatni rajta, különös tekintettel az utolsó…..