Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ogreblog

87 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemcsak a víz, de a korrupció is elmoshatja Velencét, letartóztatták a polgármestert az épülő zsiliprendszerrel kapcsolatos vesztegetések miatt. A MOSE projekt már eddig is 5,4 milliárd eurót emésztett fel, most 20 millió eurónyi kenőpénz ügyében nyomoznak. A projekt madártávlatból..
Hallottad már ezeket a szavakat, hogy startup, workshop, proaktív, prosperáló, kompetencia, win-win helyzet, perspektíva, sztereotípia, inspiráció, ambiciózus, motiváció, stratégia, innováció ... és még folytathatnám reggelig. (megnéztem 5-6 "sikeres vállalkozásról" szóló…..
Hogyan lehetséges ez? Mindenesetre egy Mercedes Vianót átalakítottak csupa bőrüléssel, wifivel, sötétített ablakokkal mozgó irodává, amit ki lehet bérelni, mondjuk egy meetingre út közben. A Mercedes Vianóba beépítettek egy asztalt, amit körbe lehet ülni, négy bőr…..
ogreblog 2014.03.20 10:31:15
ogre.blog.hu Robottörténet 2014.03.20 10:06:18
Időszámításunk szerint 2014. májusaGondom van a robotommal. Alap állapotban jól működik, a borítása ép, sérülésmentes. És még is. Időnként, látszólag minden lényegesebb indok nélkül, megemelkedik a hangereje, oda nem illő mondatok sorozatát kezdi kántálni. Ebben az a…..
Egy riportban az újságíró kérdezte ezt a sztártól.Belegondoltam én is. Hogy nem minden fenékig tejfel. És hogy nem a Hilton (vagy Rotschild, végül is mindegy lenne) családba születtem. Azt hiszem ez a felismerés volt életem legmeghatározóbb élménye. Azóta is ezt próbálom…..
ogre.blog.hu Hónak fehérkéje 2014.03.14 18:25:00
mely fordíttatott Károli Gáspár általa   Élt vala egyszer egy gyönyűszép kicsiny lány ki vala magja egy királynak. Az ő arca vala piros, amint az rózsa, az haja vala fekete, amint az ébennek sötéte, az bőre vala fehér nékije, amint az hó. El is nevezték  Hónak…..
És a legjobb felület a test.Olvastam korábban egy cikket arról, hogy végeztek egy olyan kisérletet, ami arra irányult, hogy kiderítsék, mi a legjobb reklámfelület.Férfiakat és nőket vegyesen választottak ki. Valamilyen műszer segítségével azt nézték, hogy a vizsgálati alanyok a…..
Csak egy gyors gondolat.Ha olyannal találkozol, akitől tartasz, vagy még nem ismered, jó, ha óvatos vagy.De szerintem az nem jó megoldás, hogy levelezgetés, csetelés közben megkéred, hogy ne raboljon el. Egyrészt, egy ilyen kérésre természetesen mindenki azt mondja, hogy ugyan, én…..
Mert, mint kiderült, a Lumina 920 reklámjában hirdetett PureView képalkotási technológia bemutatásához valójában nem a telefont, hanem egy profi kamerát alkalmaztak. (2012.09.) Eddig tart a hír.  Elvileg még örülhetnénk is, mind a mellett, hogy sokan elmarasztalják, hogy…..
ogre.blog.hu Azt a light mindenit 2014.03.10 09:25:00
Klasszikusan szánalmas, amikor a kedves vevő a gyorséttermi menüjéhez light kólát kér, hogy ne hízzon…Már jó ideje látom azt a tendenciát, hogy bizonyos termékek lájtosodnak. A bennük lévő cukrot részben vagy egészben édesítőszerre cserélik.   És ez utóbbinak az…..
ogre.blog.hu Ez szerelem? 2014.03.09 17:12:00
Ültünk a vonaton. Bár többen voltunk, de csak Őt néztem, Csak Őt láttam.Csinos, okos, pimasz és szinte mindig vidám. Ahogy kihajolt az ablakon, a szél összeborzolta hosszú, szőke haját. Sokszor érzem, hogy csak úgy megölelném, megpuszilnám.Ha a fiamnak barátnője lesz, ilyen…..
Kint voltam a Szigeten (2012.08), Caro Emerald koncertjén. Amikor február-március környékén megtudtam, hogy jön, azt gondoltam, hogy jó lenne ott lenni, élőben hallani. És lám, sikerült. :-)Persze ezt aznap 11 óráig nem is sejtettem.   Rengeteg holland volt kint. Amikor…..
ogre.blog.hu Levélformátum 2014.03.09 09:32:00
Nem vagyok egy nagy magyarkodó. Az igazi magyarkodó nagy "M"-el írná minden esetben a "magyar"-t.Viszont nem szeretem, ha indokolatlanul használunk külföldi kifejezéseket, veszünk fel külföldi szokásokat.Azt, hogy a vauzást (wow) mennyire utálom, az ismerőseim tudják. A Valentin…..
ogre.blog.hu Három kívánság 2014.03.08 18:22:00
A felnőttekben élnek azok a viccben szereplő sztereotípiák, melyek szerint a férfiak nagyobb nemi szervet kívánnának, a nők nagyobb mellet (vagy mást formáltatnának át magukon).Én elfogadom magam külsőleg. Bár nem vagyok megelégedve a testemmel, de ennek megváltoztatására nem…..
Most a nők elvárásairól írnék.Erről is olvastam fórumokat, nők hozzászólását.Alapvetően az derült ki, hogy a nők nem annyira igényesek erre a területre.Természetesen a tisztaság, az ápoltság fontos. De nem igazán lényeges a többségnek az, hogy hosszabb, rövidebb, esetleg…..
Ismét olvastam egy érdekes cikket az oroszokon.A 80-as évek beli nyelvtanulási célú levelezőpartnerségről és egy ezzel foglalkozó filmről szól.Nekem is van nyelvtanulási célzattal levelező, vagyis inkább csetelő partnerem. Sok. Több 10-es nagyságrendű. És a világútlevél…..
Látogatóban voltam egy kórházban. A bejárat mellett, az ajtó mögött egy "szabadon használható" inkubátor volt. Előtte, az ajtón egy kicsiny tábla, mely a gép tényére figyelmeztetett.Abban a kórházban is volt, ahol a fiam született.   Mindig örülök, ha olyan hírt hallok,…..
Ian Fleming után szabadon... Na, itt végig olvastam a végétől az elejéig szinte mindent, egy érdekes "vitaindító"-val befejezve.Én is éveken keresztül tanultam orosz nyelvet. Inkább csak tanították. Szomorú ezzel takarózni, de rám is jellemző volt az, hogy amit kötelező volt…..
ogre.blog.hu BKV Madridban 2014.03.07 09:22:00
Madrid közlekedési hálózata, metróval való ellátottsága még a kontinensen is jónak számít, nem csak a mi BKV-nkhoz viszonyítva.A 12 metróvonal átlátása még a "bennszülötteknek" is kihívás. Én térkép nélkül meg se próbáltam belevetni magam.De ez nem is jelent akadályt,…..
A hegy északi oldalán kapaszkodtunk fel a csúcsra. A buszok kereke gyakran csak nehezen birkózott meg a néhol jegesre fagyott hófedte úttal. A mellettünk elterülő völgy a hegy árnyéka miatt szürke derengésbe burkolózott. A lankákon síelők százai próbáltak tudásuknak…..
ogre.blog.hu A nemi erőszak 2014.03.06 13:22:00
Amikor olvastam egy írást a vadságra vágyó nőkről, az jutott eszembe, hogy engem reggel konkrétan megerőszakoltak. Alig csörrent meg az ébresztő, amikor a farkam már a kezében volt.Talán 15-20 másodpercig szinte élettelenül. De éreztem, tudja, mi a dolga.A szemeimet még nem…..