Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CommentAllOk

4 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Magyarországon egyre többet beszélnek az elitváltásról. Október harmincegyedikén lesz is egy beszélgetés a témáról Csigó Péter, Lakner Zoltán és Szigetvári Viktor közreműködésével.         Franciaország nemrég szocialista…..
CommentAllOk 2012.10.29 18:31:16
@bunk0: Te vagy nem olvastad el az általad említett cikket rendesen, vagy ennyire naív vagy.

Juhász őszintén beszélt a múltjáról, a büntető ügyeiről és a bedölt cégeiről is. Akinek pedig ilyen cégei vannak, annak adósságai is vannak, pl. a NAV felé. Mivel nem tud és lehet, hogy nem is akar fizetni, ezért titkolja a jövedelmét - "eltartják". Ha elmenne munkahelyre dolgozni, akkor lehet, hogy a fizetése 33-50%-át rögtön levonnák. Kell ez neki? Nem. Úgyhogy nincsenek itt baráti kölcsönök, amiket vissza kéne fizetnie, főleg nem a Te adódból. De ha lenne is ilyen, akkor sem igazán lenne az tétel. Lehet, hogy neked még sosem volt a "kezedben" igazán sok pénz. Úgyhogy ne féltsd az adódat és ne terheld itt a népet ezekkel a hülyeségekkel!

Számomra izgalmasabb kérdés, hogy tud-e arról Juhász, hogy mi is történt vele igazából? Ugyanis ezeket a vállalkozásokat mindig valakivel együtt csinálta. Mi lett az üzlettársával? Azért az, hogy ráment a saját lakása (háza?) erre a bulira azt jelzi, hogy őt lehet, hogy ügyesen kicsinálták. Bennem az is ezt a tézist erősíti, hogy gyakorlatilag hajléktalant csináltak belőle, aztán emiatt "nem találta" őt meg a hatóság, ezért felszámolták a cégeit.
Mindenkinek van tuti receptje a válságautóra, de valójában kevés jó megoldás létezik, a Lodgy az. És már nem is büdös. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Nem nehéz észrevenni, hogy Bajnai Gordon visszatérének hírére – ami ebben az esetben azt jelenti, hogy hosszas lebegtetés után egyértelművé tette, október 23-án bejelenti ringbe szállását – a Fidesz is finoman egy fokozattal feljebb kapcsolt. Orbán Viktor – ahogy ez a…..
CommentAllOk 2012.10.15 22:23:46
@6.Lenin: "Ez nem Fidesz imádat, hanem a valós helyzet ismeretéből adódik." - pont így gondolom én is. Az a baj, ha az ember elkezdi kritizálni az egyik oldalt, akkor rögtön ráhúzzák, hogy akkor ő az ellenzék kutyája. Pedig nem.

Minden nap elolvasom szinte az összes nagyobb sajtót, mint az index, MNO, HVG, ... és mintha annyi féle világ létezne, ahány újság: az egyik csak a sikertelenségről, a reménytelenségről...ugyanaznap a másik a sikerekről és a fejlődésről szól. Az igazság meg valahol ott van félúton.
CommentAllOk 2012.10.16 08:56:17
@korábban ulrike: "Megunta a jó nép ide-oda lötyögni a közlekedő edényben." - nagyon jól fogalmaztál.
Az a baj, hogy teljesen mindegy, hogy mit csinálnak a pártok, hányan szavaznak rájuk, végül bekerülnek a parlamentbe. Így azok, akik elutasítják az összes eddigi irányt és még nincs senki aki újat mutasson, nincsenek képviselve az országgyűlésben. Ha mondjuk lenne tíz ilyen kiábrándult ember, aki alapítana egy pártot, amelyik nem mondana semmi különösebbet, nem deklarálná, hogy ők jobbosok, balosok, etc, egyszerűen csak azok szavazataira számítana, akik már nem kíváncsiak az eddigiekre, akkor könnyen lehet, hogy hirtelen törpe párt lenne az összes többiből. Persze ez fikció, csupán azt akartam érzékeltetni, hogy senki nem képviseli a csalódottakat.
CommentAllOk 2012.10.16 09:03:03
@szoja122: "Az ATV Szabad szemmel műsorra gondolsz? Rettenetes volt Szanyi és Vadai, de Rogán sem volt kismiska, terelt, terel, terelt. " - mondjuk Juhász az jó volt. Én nem vagyok egy Milla fan, ha tehetném, sok mindent megváltoztatnék, mint pl. facebook-csoport (nem mindenki akar a fb-re regisztrálni, elvi okokból), alternatív KE, etc., Juhász összes tevékenységével sem értek egyet, de a műsorban ő vitte a prímet. Ha mondjuk ezek nem csak szavak lennének, hanem tényleg így is politizálnának - antikorrupció, az emberek nem hülyének nézése, stb. - akkor nagyot változhatna az ország. Erről a műsorról írtam a blogomban- pár "gondolatot" hozzáfűztem.
Az ATV meghívott három politikust a Szabad szemmel című műsorába: Vadai Ágnes (DK), Juhász Péter (Milla) és Szanyi Tibor (MSzP) . Már a műsor eleje is szimbolikus. Amíg a riporternő felkonferálta a Bajnai Gordon millás fellépéséről szóló beszélgetést, addig elkezdték kép a…..
CommentAllOk 2012.10.16 08:44:33
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

2.02, Vadai: "Az egyetem téren 13.30-tól..."
- Köszi az észrevételt, ezt javítottam

"- Vadai Ágnes 1974 februárjában született. Miért nem emlékezhet 1956 hőseire?" - azért, mert az annak idején a forradalmat elnyomók mai reinkarnációjának a szekértolója.

"- Nem, de osztályvezető főorvosokat lefokoztak, mert nem voltak hajlandóak jelenteni a beosztottjaikról. Nem 40 éve, még 40 napja sem." - mondjuk ez a blog éppen arról szól, hogy egyik kutya, másik eb.

"6.29, Szanyi: "...a kormány meg a maga szokásos fizetett statisztáival..."
- Múzeumkert?
http://www.origo.hu/itthon/20110315-penzert-szerveztek-kozonseget-a-marcius-15ei-unnepsegre.html" - renben, ezt áthúztam. Igazából itt is az a lényeg, hogy Szanyi elfelejti, hogy ilyet ők is csináltak.

"Vadaiból meg kitör a bizottságokból ismert "Vad-aaaaaai" és beleröffent a kis röfi: "
- ??? - Nem láttad még Vadait ordítani a parlamentben, vagy valmai vizsgálóbizottságban?

""...a szabadságot lerombolták...hogy szabadon lehessen választani...""
- Jó lenne, ha lerombolták és hogy szavak közötti részt is leírtad volna, mert így finoman fogalmazva is unterblikkes. - A blog a videó linkjével kezd. Arra számítottam, hogy először mindenki végignézi, illetve ha nem, akkor odalépteti a megfelelő részhez. Ezért írtam ki az időket. Nem akartam legépelni az egész szöveget!

9.54, Vadai: "Orbán rendszerét a Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció nélkül nem lehet leváltani, és aki ezt nem veszi észre..."
- Ebben (sajnos) igaza van. - Egyenlőre. Remélem.

11.04, Juhász:"...nem magától esett a nyakunkba Orbán Viktor..."
- Ez is igaz. - Mondjuk a hülye nép is tehet róla, amely 90 óta indulatból, valami/valaki ELLEN szavaz. - Persze, hogy igaz. Ezeket a gondolatokat nem azért emeltem ki mert igaz/hamis, hanem mert érdekesnek találtam.

"valamiért az emberek a kétharmadot megszavazták, mert elutasították az MSzP-t."
- Kétharmadot hozott a parlamenti matematika. A szavazattöbbség 52% körüli volt. Juhász egyértelműen csúsztat. Az emberek nem a kétharmadot szavazták meg, hanem a szocikat szavazták le. Bár már az 52%-nak a fele jobban bánja, mint a kutya, mely hatnál többet kölykedzett. - A kétharmad az a "kétharmad". Olyan kifejezés, mint az "elmúltnyolcév". Szerintem ebbe nem kell belekeverni a választási matematikát.

""Hogy lehet valaki ilyen buta pixsa? Az lehet, hogy az emberek csalódtak a Fideszben, de ahhoz már elég gyakorlottak, hogy ez nem azt kell, hogy jelentse, hogy visszahozzák a másik gyalázatot."
- Dunaföldvár
- Sopron
-.... " - a földvári eset azért nem egyértelmű: független jelölt (hiába megyei mszp-s), ezer éve a helyi politikában, szeretik az emberek, a Fidesz jelölt meg elbénázta, pl. nem ment el a tévévitára. Egyébként is kb. a negyedét vagy ötödét nyerték eddig meg a szocik az ilyen helyi előrehozott választásoknak. Ebből messzemenő dolgokra még nem lehet következtetni.
Rendben mennek az ország dolgai? Nem. Ezért vagyunk itt a blogtérben.
Az index.hu-n tegnap megjelent, A közhangulat és a jövőtlenség miatt menekülnek a magyarok című cikk a témája a mai posztnak. Szinte minden nap kitesz az Index a címlapra olyan blogokat, amik az elvándorlással foglalkoznak. Most gyorsan le is csekkoltam, és ebben a pillanatban a…..
CommentAllOk 2012.10.12 13:38:34
@Terézágyú: nem emelte, max kicsit korrigálta.
Azért ha nyugati szintre emelik a minbért, akkor csak feljebbhúznák a tiédet is, nem? Csak maximum kisebb lenne az "olló" nyílása. Mert ez a másik baj: nagyon nagyok a társadalmi különbségek. (A fejlett) Nyugaton a külsőségekben nincs nagy különbség a melós és az értelmiségi között, a bankszámlájukra meg nem látunk rá, de valszeg ott lesz a difi.
Itthon meg ilyen hírek mennek:
"Az emberek 20%-a elvesztette a megtakarítását.
A maradék 80% meg azt kérdezi:
- Megtakarítááááss????" (talán Jay Leno??)
CommentAllOk 2012.10.13 16:48:52
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Az első orbánkormány egyik legnagyobb hibája az volt, hogy drasztikusan hirtelen emelte a minimálbért."
Persze, ez a cégeknek vállalkozásoknak rossz volt, de a melósoknak meg jó. Ezért írtam azt, hogy havi ötössel mindenki tud kalkulálni, nem vágja hirtelen agyon a céget, hanem fel tud rá készülni, a következő évi szerződéseket (pl. beszállítók) már ennek tudatában kötnék meg, mindenki ehhez alakítaná az árakat. Az embereknek fokozatosan több pénzük lenne, ergo többet is költenének, beindulna a fogyasztás, ezzel a gazdaság. Inflációról ne beszéljünk, mert már így is minden drágább szinte, mint a környező országokban, nincs hova árat emelni. Biztos lennének olyanok is, akiket elküldenének racionalizálás címszóval, de őket a beinduló növekedés máshol fel tudná szippantani.
De nem vagyok közgazdász és nem is ismerem az összes körülményt. Egy biztos: az angliai Tescoban ugyanannyiért be tudok vásárolni, mint otthon. Az ingatlanberuházás nem hiszem, hogy ott olcsóbb. Az ottani termékeket angol munkások és parasztok állítják elő (nem a TVre vagy hűtőre gondolok, hanem pl. kaja) amit az angol fizetésű sofőr szállít a kpi raktárból a boltba, angol árú üzemanyagon és angol fizetésű eladók, pultosok és kasszások adják el azt nekem. Tehát megannyi ponton drágább rendszerben ugyanannyiért kapom az árut, mint itthon. Ez azt jelenti, hogy itthon is tudna a 'tesó' annyit, vagy közel annyit fizetni, mint a saját nemzete gyermekének. Csak (politikai) akarat kérdése az egész. Nem?
CommentAllOk 2012.10.15 20:45:41
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Én pont azokhoz húznám azt a bizonyos ixet, ha lennének olyanok. Tegnap volt egy ATV-s műsor, írtam róla egy posztot. Nem tudom mi lesz a Millával, de úgy tűnik, hogy még ők akarnak egy korrupciómentes(ebb) politikát csinálni. Ha nem láttad a műsort, akkor mindenképpen nézd meg, a posztban ott van a link. Érdemes! (Én nem emlékszem olyanra - igaz nem is nézek ATV túl sűrűn -, hogy MSzP-s politikus így sarokba szoruljon a párttévében, ahogy az a Szanyival történt.
A The Voice indulásának másnapján mutatkozott be a mesterségesen keltett bulvárhisztériának (Jimmy fiaKrisztián és Csobot Adél továbbjuttatása) köszönhetően eddig kétmilliós nézettséget hozó X-Faktor első idei élő adása. Az RTL Klub vélhetően azt szerette volna, hogy a 12…..
CommentAllOk 2012.10.15 00:28:00
@garrett27: "A Stone-nál ugyanezt éreztem! Gáz, hogy ilyen pocsék hangmérnökökkel dolgoznak! " - mondjuk szegény Stone-nak nincs is sok hangja, de az igaz, hogy simán lehetett hallani, hogy egyeseket mennyire feleffecteztek, másoknál meg szinte "szabotálják" a hangzést.
CommentAllOk 2012.10.15 00:28:41
CommentAllOk 2012.10.15 16:21:08
@Caius Octavius: "Amúgy arra lennék kíváncsi, hogy a mentorok meddig húznák az adásban? " - nem rossz ötlet, olyan műsor kellene, ahol a mentorokat is ki lehet szavazni. Akkor nem hazudoznának annyit.
Valószínűleg a világ legolcsóbb tóparti nyaralóját vehetnénk meg az orosz Karacsáj-tó partján, ahol egy óra alatt begyűjthetjük a halálos dózist radioaktív sugárzásból. A tó partján, közel a kazahsztáni határhoz, épült fel Oroszország legnagyobb és legveszélyesebb…..
CommentAllOk 2012.10.13 17:09:31
@röhögő: "Vagyis az éves értéked 1000 mikro Sievert, ami megengedett. Ebből egyet elhasználsz ha megeszel egy banánt. :-)) Úgyhogy óvatosan a banánnal!" - meg a napraforgómaggal, mogyoróval, babbal, krumplival... Ne is együnk! :)
Az Európai Unió kapta az idei Nobel-békedíjat – derült ki péntek délelőtt. Ironizálással vegyes meglepetés fogadta a hírt szerte a neten, pedig sem a díj odaítélése, sem annak indoklása nem igazán meglepő, sőt, van elég alapja is, hogy az EU, az európai integráció ideája…..
CommentAllOk 2012.10.13 16:33:05
@Robinzon Kurzor: "Vicces ez a európai béke! Csak 7000 rendőr kell ahhoz, hogy megvédjék Merkelt Görögországban"

"Ezt ahhoz képest kellene értékelni, hogy az EU nélkül Merkelnek ugyancsak most lenne esedékes az athéni látogatása, de abban az esetben a győzelmi díszszemlére lenne hivatalos és az esetleges tüntetőket nem görög, hanem a német rendőrség tenné helyre. "

Mondjuk ha '81-ben (???) nem léptetik be sürgősen és elég felületesen a ma már beismerten az akkori feltételeknek sem megfelelő görögöket, akkor most lehet, hogy Putyin elnök tenne ott többször is látogatást. Mert a greekek elég balosak ám, a nyugat meg félt, hogy csatlakoznak a ruszkihoz. Más különben mi céljuk lehetett az akkor még szárazföldi kapcsolattal nem rendelkező balkáni ország csatlakoztatásával? Úgyhogy EU nélkül, ahogy írod, Merkelnek sok dolga ott nem lenne. Sőt, lehet, hogy dolog sem lenne. Görög ismerőseim mondják, hogy jobb lenne nekik EU nélkül, én meg hiszek nekik. Ma már csak a bankok futnak a pénzük után. Amit főztek, egyék meg.
Comment-All-Ok Fibusz, figyusz! 2012.10.10 16:05:45
(kép forrása: dani.wewewe.hu, a képen látható busz a miskolci MKV zrt-nél szolgál, nem BKV-s!) Ma egy a Magyar Nemzetben megjelent cikkre szeretnék reagálni. Magyarországot nevezhetjük busznagyhatalomnak. A hajdani Ikarus gyár története a XIX. századig nyúlik vissza, hiszen a…..
CommentAllOk 2012.10.10 23:05:10
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: így gondoltam én is. Ezért reklamál a szakszervi, mert a BKV a teljes brutto bért kifizeti. Így könnyű olcsóbbnak lenni, hogy a dolgozóktól vonják meg a pénzt - ez valahol adócsalás. Azért írtam ezt a bejegyzést, mert úgy érzem, hosszú távon jobban járna mindenki - kivéve a maszekot -, ha a BKV beruházna a magyar gyártású buszokba.

@'A károgóknak': Nem, nem vagyok érdekelt semmilyen formában egyik cégben sem, csupán patrióta szemmel nézem az eseményeket.
CommentAllOk 2012.10.12 12:21:17
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: igazad van, de ennél szerintem egyszerább a helyzet. Nyugaton az összes ilyen szakma minimálbéres. Ezt úgy értsd, hogy szakmánként van minimálbér, ami órabér! Tehát ha 200 órát dolgozik, akkor annyival kap többet. A tacho digitális ma már szinte az összes járműben, a hatóság on-line ellenőrzi, hogy annyi bért fizet a gazda, amennyit melózott a sofőr. Persze, ehhez nem 93000 Ftos minimálbér kell, erről szól az új poszt. Ha van időd, nézd meg légy szíves, kíváncsi vagyok a véleményedre! commentallok.blog.hu/2012/10/12/menekulnek-e_a_magyarok
BuheraBlog Facebook mobilszámok 2012.10.11 15:11:43
Dont worry .. Your data is safe with me :P .. Wayyy safer than FB #Its #Encrypted A Facebook nemrég átlépte az 1 milliárd regisztrált felhasználót, amiből 600 millió mobilfelhasználó, Suriya Prakash pedig azt mondja hogy az ő számaikat gyerekjáték ledumpolni. Egy kis ízelítő…..
Tizenkilenc hónap hosszú idő. Mégis meglepő átgondolni, hogy mindössze ennyi, bő másfél év van már csak hátra a következő választásig. Az világos, hogy a józan észt, a tárgyilagosságot és a dolgokat helyükön kezelő gondolkozást erősen próbára tevő időszak vár ránk,…..
CommentAllOk 2012.10.09 15:30:54
@knausz: Betegség? Semmi komoly...csak negyedik hete sopock. Ma reggel elfogytak a gyógyszereim is... Ez már a második típusú próbálkozás volt, most majd jön a magamtól való felépülés. Erre nem nyújt gyógyírt az a ovális bisz-basz? Bár inkább a rombusz alakú valami segítene...Áááá, arra nem is merek gondolni! A K betegség miatt nem tudok edzeni sem. Amúgy javulok, tegnap bringáztam és nem lettem rosszabbul tőle, mint ahogy az korábban is történt.

"Szóval állnál velem szemben, ellentáborban?" - mint a cövek. Vagy hogy is gondoltad ezt a szembenállást? :D (Mindig feladod a labdát.)

"...ki az a Móka Miki konkrétan, hát arra is csak azt tudnám mondani: nem tudom. Ő egy fiktív személy.:)" - És ki az a Knausz? - tehetném fel a költői kérdést, de Te már meg is adtad a választ a linkkel. Lol.

És most a többi blogtárs csak néz az off miatt. Ez a TG blog elég mozgalmas. Mire hozzászolnék, addigra mindig akad már vagy 800 hsz. Majd írj, Baby!
CommentAllOk 2012.10.11 22:52:41
@Putyilov gyári melós: Putyilov, akkor még sem vagy te gyári melós, ejjej!
CommentAllOk 2012.10.11 22:59:51
@Khal Drogo: Igazad lehet, mert a nagy komcsiellenességet most, kétharmaddal a zsebben tudnák a legjobban bizonyítani, bármit megtehetnének, titkosítások feloldását, ügynöklisták nyilvánosságra hozását, régi komerek bebörtönzését vagy legalább a közéletből való kitiltásukat, ahogy azt máshol meg is tették. De nem, semmit nem csinálnak. Ennél jobb bizonyíték nem is kell. 2014-ben még nyerni fognak, de utána már nem biztos. Sokan gondolják úgy, hogy nem volt rendszerváltás. Még nem.