Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Xfce (törölt)

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Bajnai a népellenség 2012.10.13 03:50:18
Mire Bajnai Gordon visszatérésének híre körbejárta az országot, addigra sikerült nagyjából mindenkinek féknyomot farolni a fecske alsóba. Befostatok, nagyon helyes. Ideje volt. Azonban bármennyire is kiszámítható volt ez, azt azért nem várta senki, hogy az össze - nem - fogáson…..
Xfce (törölt) 2012.10.13 20:16:38
@Xfce: Nem olyan rég meg is lehetett nézni a szakdogáját a neten :)
Xfce (törölt) 2012.10.13 20:17:33
@King of Shadows: "Ha megint elvesz egy havi fizut, mint múltkor, akkor inkább ne tegyen semmit."

"Mintha a görögöket hallanám..."

Sok hülye görög nem látja be, hogy ha ő évről évre rosszabbul él, az neki jó. Még ilyet... :D
Xfce (törölt) 2012.10.13 20:20:13
@is: "nem akarlak elkeseríteni, de az USA-ban, ahol 300 millióan élnek, ott szoktak millió 1 emberes gyűléseket/meneteléseket szervezni, kb. az a legnagyobb, ami összeszervezhető, és az már országos szinten is jelentős esemény.

ezek után Magyarország 10 millió lakossal harmincad akkora. a neve ugyan bárminek lehet egymmilió, de összevetve 35 ezer ember adja ki ugyanazt az arányt. nyugodtan gondol végig ezeket a számokat, amikor fitymálsz. "

Végiggondoltam. A Fidesz a békemeneten akkora tömeget gyűjtött össze, amekkora még egy kontinens méretű országban is nagy szó lenne?
Tisztelt Tamás Gáspár Miklós! Én önt igen-igen tisztelem. Bár gondolatai jelentős részével nem értek egyet, írásainak kérlelhetetlen logikája, szellemi horizontjának tisztasága, szövegeinek rejtett humora és bölcs derűje – az egyetértés és egyet-nem értés tengelyén túl…..
Xfce (törölt) 2012.10.13 10:11:42
@Hertelendi: Szegény Hertelendi is és égett anno mint a rongy. Pár nappal korábban még azt magyarázta, hogy a 30 ezer az hű de mekkora tömeg. Utána meg azt, hogy az 500 000 (ami sokak szerint volt 1 millió is) az kevés.
Érthető az idegességed, ha valaki felhozza a témát...
Az elmúlt napokban sorra nyilvánitják ki ismeröseim, hogy Bajnai miatt nem vesznek részt a Milla tüntetésén. Én nem vagyok Bajnai Gordon rajongója, számtalan érvet tudok mondani, hogy miért ne legyen miniszterelnök újra belőle, de lehet mondani mellette is. Megértem ugyan azokat,…..
Ejnye no, ez a huncut Merkel... Valami furmányos női praktikával igazságszérumot csempészhetett szeretett miniszterelnök urunk italába a csütörtöki berlini találkozón. Másra nem tudok gondolni Orbán Viktor szokatlanul nyers és meglepően, sőt: már-már megdöbbentően őszinte…..
Xfce (törölt) 2012.10.12 18:07:15
@Macropus Rufus: "Amúgy meg már baromi unalmas ez az elmúlt 8 év"
Senki se szokta szeretni azt, ha az arcába nyomják a saját sz*rát. (már bocsánat) De attól a tények azok tények maradnak.

A FIDESZ egy jól működő országot adott át '02-ben. A csatlakozó országok között az elsők voltunk. És mit kapott vissza? Egy romhalmazt. Vagy még azt se, ha csak egy romhalmazt hagytak volna a szocik, annak most örülnénk. A régióban messze az utolsók vagyunk. Igen, az előző kormányok munkássága ki szokott hatni a következőkre is. Nem túl meglepő...
A KARD LMP végveszélyben? 2012.10.11 21:59:47
Nem az ő hetük ez. Kiszorítják őket a "harmadik erő" még csak vizionált pozíciójából, prominens képviselőjük elkövet egy ki nem kényszerített szarvashibát Chávezzel, és kijönnek egy, Matolcsyt is leköröző tündérmesével gazdaság-ügyben. Lehet - bár még korántsem…..
Xfce (törölt) 2012.10.12 11:43:52
@unionista: "úgy lesz gazdaság ha kapitalizmust építjük"
Ezt már ismerjük. Mindig úgy kezdődik, hogy ha az éppen aktuális izmust építjük, akkor nekünk elvileg majd jó lesz. Minden izmusban kötelező jelleggel megvan a gonosz ellenség, aki ármánykodása mindannyiunk jövőjét veszélyezteti, minden rossz dolog neki köszönhető. Ezt már ismerjük... :)

"arra van szükség, hogy a liberális azt mondja: a város szervezze az ipart és a kereskedelmet. ehhez üzemek kellenek, üzletek és irodaházak. és piac. akkor is ha nem tetszik a parasztoknak. "
Az ipar beindítása mind szép és jó, csak:

ad1: éppen a liberálisok regnálása alatt voltak a nagy gyárbezárások. Ha ez fontos nekik, akkor miért nem követték a sikeres cseh modellt?

ad2: "a vidéknek meg azt kell mondani, hogy ebből nem lesz kultúra és agrárkultúra. akkor ez a tradíciókat teljesen elsöpri."
És ha azt mondod a vidéknek, akkor nekik ettől lesz megélhetésük? A tradíciókat miért is kellene elsöpörni? Nézd csak meg, hogy a sikeres cégek mivel reklámozzák magukat: "szász X éve az iparban" és hasonló dumák. Ezek csak dumák, de az ügyfél joggal gondolja, hogy emögött van nem kis tapasztalat. Ezt miért is kellene kinullázni? Főleg, hogy nekünk nem pár száz, hanem 1000 éves tradícióink (is) vannak.

ad3: "mert visszavágynak a feudalizmusba"
Ha valaki támogatja a nemzeti mezőgazdaságot az miért is feudalizmus? Vagy ha az, akkor az összes környező EU-s ország is a feudalizmusban él, így mi sem lógnánk ki.

ad4: egy alapvetően mezőgazdasági adottságokkal rendelkező országban olyat mondani, hogy ha a parasztoknak nem tetszik, akkor forduljanak fel, nem túl illendő/demokratikus/kulturált/stb. Minél több iparunk van, annál jobb, de ha nincs mezőgazdaság, akkor cseszheted az egészet. Nem akarom a nagy világmegváltásodat beárnyékolni, de kicsit néha kéne gondolkozni is.
Xfce (törölt) 2012.10.12 12:05:58
@unionista: "a liberalizmus neked csak valamilyen közéleti ellenségkép. nem hiszem, hogy erről a kulturhistóriáról neked fogalmad van. liberalizmus ügyben első körben nem a magyar nemzetből kellene tájékozódni, hanem az olcsó könyvtárból. "

Már rég nem a MaNem-ből. Tudod az embernek vannak tapasztalatai...

De egyébként elég konkrét kérdéseket/véleményeket írtam. Ezeket ennyivel lerendezni elég komolytalan.
A Milla október 23-ai tüntetésén Bajnai visszatér. Két év ellenzéki építkezési lehetőség után ott tartunk, hogy még mindig a bukott miniszterelnök az ellenzék messiása? Mér' nem rögtön Medgyessy, hiszen róla sincs már rossz emlékünk...Tényleg nincs jobb nála? A…..
Xfce (törölt) 2012.10.11 12:13:01
@A fidesz a betegek kiirtására készül: Te mindent Viktorhoz hasonlítasz? OV neked valami kitörölhetetlen referenciapont? Kötődsz hozzá, csak nem vallod be? :)

Azt gondolod, hogy attól, hogy megpróbálod bebizonyítani (már ha ezt a szánalmas konkrétumok nélküli valamit annak lehet nevezni), hogy az Orbán még rosszabb, attól szerinted bárkinek is pozitívabb lesz Bajnai? De most komolyan?

Ha valaki kirabol az utcán, gondolom azt is jónak tartod, meraviktormegamanyuppénzeket, ami még durvább... ?
Xfce (törölt) 2012.10.11 12:25:09
@A fidesz a betegek kiirtására készül: "hát finoman szólva is kétséges, hogy bizonyítani tudnád"

vs.

"Eltérően az elvtársaid szabadrablásától, amivel milliárdokat raboltak, visszaélve a politikai hatalmukkal! "

Ez deédes... Mint egy kisgyerek :)

Kedvenceid által "elkövetett" dolgokat csak akkor fogadod el bűnnek, ha kétséget kizáró módon be lehet azokat bizonyítani. Jó, legyen.

De a következő mondatodban már vádaskodsz. Persze ugyanúgy bizonyítékok nélkül, amin előbb még fel voltál háborodva.

gyk: az ilyen "mindenki látja" jellegű bizonyíték nem bizonyíték. A jobboldal szerint éppen a Bajnairól/Gyurcsányról, akárkiről látja mindenki, a baloldal szerint meg Orbánról...
Xfce (törölt) 2012.10.11 12:28:01
@A fidesz a betegek kiirtására készül: Mi ez az ideges és meggondolatlan vagdalkozás, védeni az álláspontodat?

De éppen ez bizonyítja azt, amit írtam: bármilyen engem ért kritikára azzal reagálok, hogy az Orbán az milyen? Hogy klasszikust idézzek: "Nóóómális ????!!!"
Policity Ide nem kell Hollywood 2012.10.10 21:43:27
2014-ben új választási eljárás alapján zajlanak majd le a választások. A vélemények eddig megoszlanak, de egyre jobban világosan látszik az a folyamat, hogy az előzetes regisztráció – ami két héttel a választások előtt zárulna le – a szavazók számát csökkentené, míg az…..
Az ír kormánynak még Matolcsy lázálmait is megszégyenítő ötlete támadt: mi lenne, ha a bankok elengednék az ügyfelek adósságának nagy részét? A szándék érthető: ezáltal az emberek felléleghezhetnének - pénzügyi értelemben -, az ingatlanpiac ismét működni kezdene, igaz,…..
Xfce (törölt) 2012.10.10 20:20:44
Ha jobban megnézzük, nem is olyan ördögtől való dolog ez. A pénzügyi szektor eddig igencsak kimaradt a megszorításokból (talán a bankadó volt az első ilyen jellegű megszorítás a bankok felé, de az alól is kezdenek már kibújni. Az más kérdés, hogy a rovásunkra, és ennek elvileg örülni kellene...). Másrészt az utóbbi években elég szép összegeket kaptak az adófizetők pénzéből, így nincsenek abban a helyzetben, hogy ugráljanak. Főleg úgy, hogy sokszor ezt az államadósság növelése árán érték el (ahogy a poszt is írja), ezzel nem kicsit visszavetve az ország esetleges további fejlődésének lehetőségét. És persze kellően nagy terhet rakva az átlagemberre (a felvett hitelt az átlagember fogja kifizetni, nem a bank, akinek a kedvéért felvették).

Harmadrészt pedig a bankok is állandóan változtatják a feltételeket, nem hinném, hogy ugyanezen a mentalitáson kiakadnának, ha velük szembe alkalmazzák.

"Másrészről ott a nagy kérdés, hogy miből írnák le a bankok a veszteségeket"
Ha azt vesszük, hogy nem egy banknál volt rekordméretű profit a legnagyobb válság közepette, akkor nem is olyan lehetetlen dolog ez.

"Na és mit szólna a "Nyugat" ehhez az erősen unortodox lépéshez?"
Mit szólna? Nem vagyunk gyarmat (vannak olyan hülyék, akik ilyeneket mondanak...), ha nekik nem tetszik, de az itteni demokratikusan megválasztott hatalmi szervek ilyen döntést hoznak, és a döntés megfelel a nemzetközi jognak, akkor sajnos el kell viselniük.
A kormány jövőre 90 milliárd plusz adóbevételt vár attól, hogy a pénztárgépeket rákötik az adóhivatal rendszerére. Számítások szerint kb. 40 ezer gép "korszerűsítésével" vagy lecserélésével lehetne megoldani a feladatot, kérdés, van-e egyáltalán esélye annak, hogy az…..
Xfce (törölt) 2012.10.09 10:23:23
@pjm: Bocsi, valóban nem írtál ilyet. Véletlenül eggyel alábbi kommentre nyomtam a választ. Bocsi még 1x.

Az ablakkezelős megjegyzés kicsit megmosolyogtatott. Mi köze lenne annak ahhoz, hogy ugyanabban az ablakban egy rossz linkre kattintottam? Ha ismered a Linuxot, akkor azt is tudod, hogy egy ilyen komment beírásához nem is kell feltétlenül ablakkezelő. Igaz, úgy kicsit fáradtságosabb, de működik :)
Xfce (törölt) 2012.10.09 10:24:57
@Xfce: Hogy a nicknevemből erre következtess, ahhoz meg nem kicsit kell kockának lenni. Amikor regeltem, eszembe se jutott, hogy ezt is jelenthetné :)
Xfce (törölt) 2012.10.09 10:27:04
@zsg?: "külföldön én csak olyan országokat és modelleket ismerek, amik tőlünk keletre valósultak meg. Ott a központosítás mérhetetlen korrupciót generált. Az engedélyes eszközök forgalmazója központi érszabással dolgozik és mindig a politika kegyeltje (és támogatója). Persze, ez lehet rossz példa és a fejlett nyugaton ez is másképp működik. De mi már/még nem oda tartozunk. "
Konkrét példa?