Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wolker Fanboy

59 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 59 dollárt érő Zidoo X5 egy újabb Android 5.1 alapú mini PC a nagy halomban. Ez a darab viszont némiképp más, mint a másik kettő volt, amelyeket kipróbálhattam. Igazság szerint annak ellenére, hogy gyengébb hardvere, számottevően olcsóbb náluk, sok szempontból még így is jobb. Ha valaki olcsón…..
Saját készítésű gyorsbemutató, hogy valamit az internetnek is visszaadjak a sok jóból :) -Ki-bekapcsolás -Lapok közötti váltás, frissítés. ..
Wolker Fanboy 2013.11.15 22:55:37
@Laaaci: itthon találtam egy ilyet:

www.screenshop.hu/advanced_search_result.php?keywords=Chromebook

Amúgy Amazonról is tudsz Magyarországra hozatni, talán ingyen is szállítanak.
Wolker Fanboy 2015.01.29 21:23:04
@Kala1: az Amazont ajánlom.

@Alm Zsolt: Szia! Van magyar nyelv és magyar billentyűzetkiosztás is. Magyar fizikai billentyűzetről viszont nem tudok. Ez is most Chromebookról írom.
Chromebook Chromebase, az LG iMacje 2013.12.27 21:15:07
Jön, az LG-től, természetesen Chrome OS-szel. The Verge: LG announces Chromebase, a Chrome OS all-in-one computer Celldekho: LG Chromebase all-in-one computer : Review and Specifications Index.hu: Asztali gépen is hódít a Chrome OS Kiváló ötlet: a Chromeboxok mellett az első…..
Megdöbbentő adat az USA-ból: a 2013 januárja és novembere között, kereskedelmi csatornákon keresztül értékesített notebookok 21%-a Chromebook volt. Forrás: NPD: U.S. Commercial Channel Computing Device Sales Set to End 2013 with Double-Digit Growth, According to NPD Így…..
A Zümm befulladása után a Google Plus beindításakor nagy volt a fogadkozás, hogy ezt most komolyabban fogják venni... Komolyan vették, és növekednek is szépen: október végére 540 millió aktív felhasználót mértek. Természetesen itt másfajta terjeszkedés-térítés folyik, ami…..
Wolker Fanboy 2013.12.09 21:52:45
@Alec: Ez igaz, csak nekem (?) nehézkesebb.

@body_andras: "ez a google plus nem más, mint egy konkurens oldal ráerőszakolása a google birtokában levő médián keresztül " - ez így van.

Nem igazán Facebook szerintem, hanem ráhúzta a meglévő, sikeres szolgáltatásokra.

@Jancsiszeg: S3-sal jártam úgy, hogy még 3G-n is alapból szinkronizált. Elég gyorsan elment pár száz mega.

Firefox OS-t próbáltál? Hátha nem ilyen erőszakos.
TechChrunch: Microsoft Enlists Pawn Stars To Mock Google’s Chromebooks Aki úgy gondolta volna, hogy a redmondiak Scroogled-ajándéktárgyai már fokozhatatlanok, azok tévedtek: az USA-ban állítólag híres reality-sztárokat, a Pawn Starst szerződtették legújabb…..
A boldog tulajdonos pedig @mateandras. Köszönöm szépen a képet - további beszámolókban is reménykedhettek! ..
Wolker Fanboy 2013.11.26 14:44:00
@mateandras: Szerintem úgy kéne, hogy hibajavítóval ráfested a helyes betűket - esetleg ilyen betűmatricákat veszel rájuk! :D
GigaOM: A Chrome OS tablet as the next Nexus 10? I like the sound of that. Spekuláció, de nem hülyeség (mint ahogy errefelé sosem az). Sőt, ez tuti meg fog valósulni. Régóta megy erről a duma a fórumokon, meg hát: Az Android sokak szerint már nem feltétlenül az az…..
Ettől tuti jobb és népszerűbb lesz a redmondi óriás. Scroogle, azaz screw + Google, tehát basszátok meg a Google-t meg don't get scroogled (ne basszon át a Google) vagy hasonló. Kellett nagyon. Nyugi van (amíg), ellopjuk az adataidat. A Scroogled…..
És már megint: ami óvatos spekuláció, abból nálunk általában hír lesz: a franciáknál bizony már 299 euróért előrendelhető az Acer érintőképernyővel ellátott chromebookja. Egyre jobb a helyzetünk: a HP kellemetlenül szépséghibás (hibás töltő) 11-ese, az…..
Nem gondoltam, hogy ekkora szám lesz az Acer meg a 14 colos HP után, hogy még az Index is erről fog cikkezni - de akkor a twitter után itt is megörökítjük ezt a történelmi pillanatot. Kifejező bemutató az Engadgetről - ha keresgéltek, lesz a Chrome Storyn meg mindenhol bőven.. Ami…..
Wolker Fanboy 2013.10.25 16:40:58
@Balázs Cziráki: Igen, Amazon - a UK-ből információim szerint mindenképpen, de szerintem a németek is vállalnak szállítást Magyarországra.
Chromebook Pletyka: Pixel 2.0? 2013.10.20 16:54:28
gigaom: A Chromebook Pixel 2.0? Could be… Hát igen. Ilyen áron egy Haswell-processzort is megérdemelne ez az ikonikus gépezet, mert a négyórás üzemidő eléggé méltatlan. Mondjuk a felesleges érintőképernyő helyett pont jó lenne. ..
..
Chromebook Itt a HP-gyilkos Acer! 2013.10.10 14:06:35
Annyira azért nem lepődtünk meg. Hiába a Chrome-logó, a micro USB-s töltő meg a kiemelt partneri viszony a HP 11 colosánál, nálam az Acer előz. Tulajdonképpen egy álomszerű helyzetben vagyunk: chromebookok versenyeznek egymással, tarolnak az Amazon eladási listáján, és már az…..
Twitteren már írtam erről párszor: ha Chrome-ot használsz, Chrome OS-t használsz. Hogy aztán Chromebookod van, Maced vagy Windowsod, annak egyre kisebb lesz a jelentősége - max. nem 7 másodperc alatt bútol be a géped, de a funkciókat és a Google-ös környezetet tekintve majdnem…..
Fredrik Linnander, svéd Google Apps Certified Deployment Specialist tegnapi plusos posztja legalábbis erről árulkodik - konkrétan a C720-as modellről van szó, amit Fredrik saját kezűleg szét is kaphatott közelebbi vizsgálat céljából. Dinsan Francis (Chrome Story) további…..
Kezdetben a Chrome OS nem volt más, csak tényleg egy böngésző - a Chromebook bekapcsolásakor azonnal a Chrome-ba kerültünk. Természetesen sok ötletet merített a Google a Mozillától (sőt, leginkább tőlük), pl. a rég várt legördülő címsor - de azért vannak itt az én szememben…..
Amikor egy éve beszereztem a Samsung 5 550-esemet és büszkén mutogattam New York-i kollégáimnak, már akkor érdeklődve kérdezték, hogy oké, de mit csináljanak a kizárólag MS Office-formátumú céges dokumentumokkal. Na itt már kicsit problémásabb volt az ügy, és az igény már…..
Hihetetlen, de igaz: a Microsoft pártolói egyre jobban tartanak a Chrome OS-től. Illetve nem is a félelem maga a hihetetlen, hanem hogy a Microsoftnak is komoly rajongói, de legalábbis elkötelezett érdekeltségi bázisa van. Ne értsetek félre, nem akarok én is a földön fekvő óriásba…..
A Chromecast óta nem sok lényeges történt a Chrome OS-ben - egészen mostanáig. Egyrészt: most már offine is tudunk majd a Docsban Word-fájlokat szerkeszteni, de az én kedvencem (ki akar ugye manapság még Worddel dolgozni egyáltalán): VÉGRE működik az intelligens, teljes…..
Wolker Fanboy 2013.09.12 08:10:11
@Patkó Péter: Szia! Egyelőre csak Chrome OS-re látok említést az "immersive mode"-ról.

www.engadget.com/2013/08/22/chrome-os-stable-channel-29/

Utánanézek, mi van a sima böngészővel.

Üdv,
Csabi
Úgy látszik, errefelé nincs olyan, hogy alaptalan híresztelés: a júniusi spekulációk megint igaznak bizonyultak: az Apple után a Chrome OS-eszközök is kapnak Intel Haswell-processzort, ami tudjuk, mit jelent... A fresh mix of Intel-based Chromebooks — something for…..
Bizony, ilyenek is vannak már mostanában - de még inkább lesznek! Mit jelent a csomagolt alkalmazás egy böngészőalapú operációs rendszer esetében? /Mert bizony a Firefox OS-re is van packaged app/ Magyarul: asztali használatra. Nem a hagyományos böngészőablakban nyílik…..
Chromecast. A Google újrafeltalálta a távirányítót. Szóval van egy ilyen. Sugározz a tévédre a telefonodról, a laptopodról vagy a tabletről - már ha bárki használ is ilyesmit. Semmi kábel vagy streames trükkök - 35 dollár. Kéne? Ha lenne tévém, lehet. Máskülönben…..
The Chrome Team Has Started Work On "Chromoting," A Chrome Remote Desktop App For Android Magyarul: mivel Francois Beaufort értesülései helyesek szoktak lenni, így hamarosan akár androidos mobilkészülékünkről is átvehetjük az irányítást Chrome-os számítógépünk felett -…..
Pixels rejoice: native Microsoft Word and Excel file editing arrive on Chrome OS Azaz Improved Quickoffice editing about:flag a kódban - és ismét Francois Beauforté, a Chrome OS híres kódkutatójáé a találat. A Pixelnél is igaza lett, úgyhogy ezt is kb. biztosra…..