Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VO2max

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Futóblog Így akarok itt maradni 2012.12.16 19:14:56
Közel egy évvel ezelőtt készült egy poszt Orsós Szabi történetéről. 2012 nyár végén élete egyik legnagyobb próbatételén vett részt, most a beszámolóját olvashatjátok. Jó szórakozást! Többször nekikezdtem ennek a beszámolónak, de mindig törlés lett a vége, mert egyre…..
VO2max 2012.12.30 20:59:57
Elismerésem !
A témában egy filmajánló, nem tudom hallottatok e róla: dec 17-én mutatták be Madridban Killian Jornet a remek katalán ultra-terepfutó és sítúraversenyző filmjét, igen inspiratív, érdekes alkotás:
www.summitsofmylife.com/en/trailers-en
A filmben is bemutatott Courmayeur-Mont Blanc-Chamonix, MontBlanc crossing útvonal Kilian órájával rögzített adatai: www.movescount.com/moves/move7541249
Az élettani adatok sajnos nem hozzáférhetők, pedig érdekesek lennének... :))
Jó szórakozást !
Futóblog Lépcsőkről megint 2012.12.27 12:24:19
Több, mint egy éve, hogy csináltunk egy lépcsőzős eseményt. Már akkor is leszögeztem, sőt, mindannyian megállapítottuk, hogy a legkeményebb edzések egyike. Pár hete kitaláltam, hogy a környékünkön található emelkedőt (található rajta jó néhány lépcsőfok is)…..
VO2max 2012.12.27 20:34:01
@Gyűrött Papír: :) Oxigénpalackkal 70 m-en? ha Reinhold Messner ezt látná... :))(természetesen minden tiszteletem az uraké !!! )

Jó a neve a lépcsőfutós bulinak, van valami hasonló nevű kis verseny, bár kétségtelen nincs benne ennyi lépcső... : skyrun.co.za/
Jó kis emelkedő található Óbudán a Margit kórház mellett a Schmidt kastélyig, vagy nem messze innen, egy lépcsősor a Végvár utcánál a Sávolt teniszakadémiáig.
Gyorsan repül az idő, megint itt van egy új hónap és az új hónap első keddje: december 4. Már sokan tudjátok, hogy minden hónap első keddjén a futóközösség érdekes embereivel, példaképeivel találkozhattok a Petőfi Csarnokban. Így lesz ez most is, a Mindenfutás Egyetemének…..
Korábban, mindig az idegösszeomlásig idegesítettem magam azzal, hogy hétről-hétre hónapról-hónapra javítanom kell a legjobb félmaratoni időmön. Tavaly ilyenkor például belehajszoltam magam egy sérülésbe, mert nem tudtam elengedni azt az érzést, hogy az első kilométerek…..
VO2max 2012.11.20 18:40:56
@mgergoo: Gratulálok. Én nagyon elégedett lennék, ha egy év alatt cca. 10% -ot tudnék "csökkenteni" az átlagpulzusomon, közel azonos idő és sebesség mellett, csak ezen az egy versenyen kb.2000 ütést "spóroltál" a szívednek. Na ennek végképp örülnék, szeretek jól járni... :))
VO2max 2012.11.23 18:43:49
@pannonfunk: A tűszúrás a spirónál nekem a legkevesebb volt...nem kell félni tőle, fülcimpából nézik kapilláris vérből, meg sem érzed, főleg a vége felé... rád adják a hangyászsün álarcot, aztán tolják alattad a szalagot vita maximáig, úgyhogy a tűszúrás smafu :)) A spiró eredményei számomra sokat segítettek, azóta a meghatározott zónákban edzem, érzem és értem a fejlődést, de ami a lényeg, hogy a vizsgálathoz kapcsolódóan megértettem pár számomra lényeges összefüggést. A "beszédteszt" nekem nem vált be a zónák behatárolásához, túl szubjektívnek találom, a mgergoo által idézett laktátküszöb próbát megcsinálom és összehasonlítom a spiró adatokkal csak kíváncsiságból .
Futóblog Te hol futsz jövőre? 2012.10.25 13:49:08
Amikor elkezdtem futni, és főként, amikor már egy két versenyen részt vettem, valahogy elképzeltem a nagy eszemmel, hogy milyen kafa lesz, amikor majd bejárom Európát versenyről-versenyre. A félmaratonok és a maratonok remek kulisszát adnak majd az önfeledt utazgatásnak. Persze ez…..
VO2max 2012.10.28 16:17:03
@Authentic Marathon Run: Gratulálok az elszántságodhoz és sok sikert a felkészüléshez !
Ezt a hoplita páncélt viszont nem nagyon értem... oké, hogy autentikus és akkoriban tényleg jó fajta technikai cuccnak számított, de azért manapság már vannak könnyebbek, jobban szellőzőek is. Mondjuk a pamutnál v.színűleg jobb, nem szívja be a vizet. :)
VO2max 2012.11.02 20:52:04
@Authentic Marathon Run: Szíved joga, hogy mivel ideologizálod a dolgot :)). lényeg, hogy edzel és készülsz rá. Végül is ülhetnél páncélban a tv előtt is... (bár biztos k...va kényelmetlen az is)
A verseny-teljesítmény egy dolog, a mögötte lévő elvégzett munka az a becsülendő, szerintem.
Futóblog NYC Maraton 2012 2012.11.01 10:02:11
Sandy ide vagy oda, vasárnap lesz a New York City Marathon. Dönci (régi Futóblog olvasónk és külföldi aktivistánk) idén is elindul és beszámol az idei futóévéről, az oda vezető útról. Lehet rajtszám alapján élőben is követni a magyar indulókat a verseny oldalán. Dönci…..
VO2max 2012.11.02 20:42:48
@doncii: Öltözzetek kenyainak és fussatok legelöl, akkor láthatunk a tv-ben !!!! :))
Minden jót Nektek !!!
Javában zajlik a harcom a 140-es számmal. Valahogy alatta kellene maradna, elég nehezen megy, de kezdjük az elején. Olivér a laktátküszöb alapján számolja ki azokat a pulzustartományokat, amelyeket később használunk. Kicsit féltem, hogy újra testközelbe kerülök egy tűvel, de…..
VO2max 2012.10.23 17:05:51
@cindbl: Ááá, persze bennem sem, de tudod, biztos, ami biztos, egy szívkatéterezés sohasem árthat... :)
VO2max 2012.10.23 07:09:20
@cindbl: Megnyugvással látom, hogy másnak is van ilyen problémája... már én is gondolkodtam kardiológuson az élettel összeegyezhetetlen értékek miatt.Nekem a Suuntom csinálja, de ott is a pánt a ludas. Egyszerre két órával is próbáltam ugyanazt a jelet venni, takkra egy értéket mutattak, de mikor (kizárólag) az edzés elején elvesztették a fonalat 20-40 mp-re, az egyik 186-at, a másik 174-et mutatott, utána megint azonosak voltak az értékek. Pántcsere, EKG zselé, vagy triatlon, ott úgyis úszás az első.
Walter Ulrik története: Másfél hónappal később, tehát nyár közepén, jutottam el az első valós félmaratoni távomhoz. Ami valóban elérte a 21.1 km-et. 1:50... Simán. Ekkor elkapott a gépszíj. Sorban nyomtam a gyorsító edzéseket. Hétvégeken a hosszúakat. 1-2 hetente jött…..
VO2max 2012.10.22 12:25:47
Sziasztok ! Ebben a bolgban ezzel a nickel első hozzászólásom, ezúton is üdvözöllek Titeket !
Ulrik története szerintem elég általános köztünk amatőr (a szó legnemesebb értelmében ) sportolók között. Az ember elér egy szintet, fejlődni szeretne, elkezd mélyebben foglalkozni a szeretett spotjával, utánaolvas, nézeget edzésterveket (persze másét nem a saját egyénreszebott edzéseit), tehát elég rendesen rákattan a dolgra. Eljár versenyekre, ott látja, hogy a szerinte hasonló adottságokkal megáldott sporttársak milyen (nálánál jobb) teljesítményre képesek és ugyanolyan hús-vér emberek, mint ő... . Innen kezdődnek szerintem a problémák. Nem tudhatom, hogy a neten keringő számtalan uniformizáltnak tűnő edzésterv milyen alapokat feltételez, nem tudhatom, hogy akinek az edzéstervét nézegetem, mit ért mondjuk egy haladó besoroláson. Sokminden befolyásolhat egy edzést egy teljesítményt, pl. mennyit fordítok pihenésre, milyen stresszes a melóm, hogyan étkezem, milyen mondjuk a HRV értékem, hogy csak egyszerűbbeket említsem. Nagyon sok összetevőnek kell ahhoz "klappolni", hogy egy sportoló igazán sikeres legyen, akár amatőr szinten is. Én is estem hasonló hibába sajnos és utána kezdett érdekelni az edzés után a regeneráció elmélete, a pulzusmérő órák által is ma már megadott igazi "Recovery time". Szerintem ez a pihenő dolog legalább annyira fontos, ha nem fontosabb, mint az edzés... (futni mindenki tud, ésszel futni már kevesebben) hiszen akkor átfordul az egész szenvedésbe és itt nem az a cél, arra ott a profi sport, a gladiátorok világa...