Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tenkeskapi Tánya

0 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma minden, ami mentes eladható. De valóban mi lennék a 10 millió ételallergiás és -intoleranciával élők országa? Nálunk tényleg minden második ember laktóz- vagy gluténérzékeny? Vagy ez csak üzlet? Divat, ahol sokan félnek attól, nehogy lemaradjanak? Az ideális alak, szép test őrült hajkurászásában…..
Az egészséges táplálkozás napjainkban megfigyelhető térnyerése mellett egyre több ember fordít megfelelő mennyiségű szabadidőt a sportolásra, az otthoni főzésre illetve a az ápolt külsőre. Az ápolt külső az önbizalmunk megtestesülése, ami már messziről látszik, ez alapján egy olyan kép formálódhat…..
Tenkeskapi Tánya 2017.08.15 13:47:53
@egyszoban: @Stenonis:
A fogselyemmel körültekintően kell bánni, mert egyébként nagyobb kárt okozhatunk magunknak azzal, hogy a fog felületére ráboruló vékony ínyhártyát rendszeresen felsértjük, mint azzal, hogy az ételmaradékot távolíthatunk el, ha még esetleg maradt a fogmosás után.
Nekem az elektromos fogkefe és utána a minőségi szájzuhany használata hosszú évek óta kíméletes, de mégis tökéletes megoldás.
Vissza a Gyökerekhez. Az utolsó darab keksz: lélektani dolog, de az valahogy sehol, soha nem kell senkinek. Zabál végig gátlástalanul a közösből, de azért az egészet csak nem eszi meg. Maradjon másnak is! Nehogy neki kelljen elpakolni. Nehogy észrevegyék, hogy ő zabálta fel az egészet. Képesek…..
Tenkeskapi Tánya 2017.07.27 08:38:05
Lázár Úr! 31 éves megélhetési menekült vagyok, Ön szerint rabszolga.  Immár évek óta Németországban élek - távol a gyermekemtől, családomtól, barátaimtól,  otthonomtól. Terveimben szerepel egyszer hazatérni ahová tartozom, a gyökereimhez, egyre többször merengem el ezen. De aztán egyből jön a…..
Tenkeskapi Tánya 2017.04.30 09:36:19
@GallaiG: Barom.
Az ungvári zsidóság gettósítása, deportálása és a zsidó vagyonok elkobzása 1944-ben Az utóbbi években számos kutatás jelent meg a holokauszt feltárásának történetében, így nem maradt kivétel a kárpátaljai zsidóság tragédiájának feldolgozása sem. A téma mérföldkövének számító Randolph L.…..
YDEA Egy vega naplója, 2016.05.05 19:18:04
A magyar ember rendkívül erősen rabja a tradícióknak. Ilyen hagyomány az is, hogy hús nélkül nem lehet jókat enni. Éppen ezért, mikor a vegetáriánus életmód mellett döntöttem, nagyon változatos reakciókkal szembesültem. Van néhány kérdés, amit ez alatt az egy év alatt már vagy százszor megkaptam,…..
Szörnyű szépségápolási tévhitek! Sajnos rengeteg ökörség elterjed a neten, ami totál nem úgy van, sőt még kárt is tehetsz az egészségedben! Sok youtuber még beszélni sem tud normálisan, nem hogy jókat ajánlani... Én most ezeket a borzalmas tévhiteket gyűjtöttem össze:  ..
Egy dél-londoni lakótelepen találtak rá a 60 centis jószágokra. A kártevőírtó még nem látott ehhez hasonlót az elmúlt 15 évben, mióta a szakmában dolgozik...
Vannak előítéleteid, sommás véleményed a hűtlenekkel kapcsolatban? Vagy gyakran hallasz ilyeneket mások szájából? Sokan szeretnek általánosítani mindenféle embercsoporttal kapcsolatban, természetes, hogy egy ilyen, rengeteg ember csőrét bántó, teljesen heterogén társaságról…..
Ha a szerető szó előkerül, általában nem idősebb emberek lebegnek lelki szemeink előtt. Nők esetében a tipikus életkor a huszonévesekkel kezdődik (elsősorban szingli szeretőként), majd a harmincas, negyvenesekkel folytatódik (a legtöbb házas szerető tán ebbe a korosztályba…..
Tenkeskapi Tánya 2013.05.19 13:02:57
@famefatal:
" Személyiség kérdése, hogy kinek mi a fontos, de szerintem a nőiesség nem olyasmi, amiről az évek során le kellene mondani, sőt. "
Ez teljesen igaz, de a közhelyes magyar gondolkodás könnyen bohócnak bélyegez egy olyan nőt, aki nem hajlandó 50 felett konzervatív(abb)ra venni az öltözködését.
Aki az öltözködésével kihívja maga ellen a sorsot, amit jelen esetben a kolléganői és az otthonkás szomszédasszony testesít meg, bizton számíthat a lesújtó pillantásokra és becsmérlő pletykákra, megjegyzésekre.
Párizsban, Londonban meg nem néznek senkit, akár milyen öltözékben van is. A stílusosság a lényeg, nem a ruha viselőjének kora.
Nálunk még az ízléses, de túl rövid szoknyára is megjegyzéseket tesznek azok, akik húszévesen se vették volna fel.
Ami még sajnálatos, hogy bizony nagyon sokan bohócot csinálnak magukból, abban a félreértésben leledzve, hogy ők aztán megmutatják, hogy nem számít, hány évesek, felveszik a tizenéveseknek szánt pólókat, mini sortokat. Itt most nem a kilókra vagy bőr állagára, genetikai adottságokra gondolok, kizárólag a stílusos, ízléses, de mégis fiatalos megjelenésre céloztam.
A kérdés a legutóbbi poszt kapcsán merült fel, de nem először, sokan és sokszor utaltak már arra, hogy mekkora a különbség a legitim kapcsolatban élő ember és a szerető "értéke" között, noha számomra kicsit homályos, miféle mértékegységben lehetne kifejezni ezt az…..
Azt mondják, egy jó párkapcsolatban bármilyen extrém vágyunkról beszélhetünk a partnerünknek. Na jó, talán a bármilyen mégis túlzás, a büntetőjogi kategóriákat inkább kihagynám. De ha olyasmiről van szó, ami két felnőtt között, azok közös akaratából történik, vagy…..
Tenkeskapi Tánya 2013.02.09 11:35:49
@neoteny:
Ez csak Ford Fairlane-nek jött be, bár úgy rémlik, ő is úgy mesélt róla, hogy csak eleinte érdekes, aztán kib...ul fájdalmas:-)
Tenkeskapi Tánya 2013.02.10 22:01:48
@neoteny:
Erről a szakállas vicc jutott eszembe:
Mazochista kéri a szadistát:
- Üss meg!
Mire a szadista:
- Nem!
:-)
Szöget ütött a fejembe egy Oak Tree által többször is idézett tétel (elképzelés? meggyőződés?), amelyet tudós könyvek szerzői vetettek papírra, de amellyel nekem problémáim vannak. Persze lehet, hogy brit vagy más nemzetiségű tudósok többet tudnak mindannyiunk lelki…..
Annyit vitáztunk ide-oda arról, hogy ki mennyire monogám beállítottságú, ki poligám, ki ez vagy az önmagára nézve és a partnereire nézve (és most a poligámiát nem a többnejűség/többférjűség értelemben, hanem lelki beállítottságként értelmezzük, természetesen), hogy…..
Noha nem szeretem a vetélytárs szót, jobb kifejezést nem találtam arra az emberi kapcsolatra (vagy nem-kapcsolatra), amely két olyan lényt köt össze, akik ugyanazt a harmadik embert kívánják, szeretik, esetleg csak igényt tartanak rá valamilyen szinten (legyen az érzelmi, szellemi…..
Tenkeskapi Tánya 2013.01.16 10:34:45
@Processzor típusú nő:
Ez nem ennyire egyszerű. Én nem sajnálom, általában nem is gondolok vele, csak sajnálnám, ha kiderülne, mert van egy olyan képzetem róla, amit nyilván a szeretőm szubjektív beszámolói alakítottak ki bennem, hogy egy olyan álmot dédelget az örökké tartó, tiszta házasságukról, aminek a szertefoszlása TALÁN jobban fájna neki, mint nekem, hogy esetleg szakítanunk kell emiatt. A szakítás nálam - a viszony természete miatt - be van kalkulálva, de nála a megcsalás nem.
Irigyelni meg az együtt töltött órák hosszú soráért lehetne, hogy többet lehet azzal, aki nekem is kedves, de a hétköznapi favágásból és a morgolódásból csak neki jut. Az ünnepi örömködés az enyém:-)
A két érzés helyett az én viszonyulásom hozzá - legtalálóbban - neutrálisként jellemezhető.
Tenkeskapi Tánya 2013.01.16 11:27:02
@Processzor típusú nő:
Azon is morfondíroztam most, hogy nem magamat sajnálnám-e, azaz, nem azzal az érzéssel szembesítene-e a feleségé, amit én is átélhetek/nék, mivel az én férjem sincs beoltva hűtlenkedés ellen.
@Immacoolata:
"Azt akartam ezzel illusztrálni, hogy nagyon sok mindentől függ, hogy ki mit érez a vetélytárs iránt."
Régen, mikor még én voltam a férjem szeretője, egy alkalommal panaszkodott a feleségére, feldúltan mesélt egy esetet, mikor az nem volt lojális hozzá. Én, mint szerelmes kisliba, meg vetélytárs, ki is fejtettem rögtön, hogy, mit gondolok, az ilyen "gonosz" nőkről.
Soha ne felejtem el a férjem tekintetét, tulajdonképpen, akkor jött rá, az én szavaimból, hogy mit is csinált, és kikérte, hogy az ő felesége nem olyan, amilyennek én képzelem, pedig én csak kánonban "énekeltem" az ő megállapításait. Akkor megtanultam, hogy ilyet nem szabad csinálni, ha egy férfi elég érett, maga is tud állást foglalni a felségéről, ha szükségét érzi, legfeljebb hozzáteszi, hogy ezért vagy más okból, nem fog elválni.
Azóta is betartom, nem dicsérem az egekbe a feleséget, mert nem vagyok álszent, és nem is megyek bele panaszáradatba sem. Nem generálom, hamiskás kérdésekkel (Lefeküdtél vele? Milyen volt?, Ma is külön aludtatok? Megint nem főzött? stb.), hogy érezze mennyivel főnyereményebb vagyok én:-)
Talán azért is vagyok ilyen, mert ezt rólam is kérdezhetné valaki, akinek ezt sugallták:-)
Néha, természetesen, meghallgatok egy-egy összezördülési beszámolót, de tartózkodom a véleménynyilvánítástól, és én is minimális intim információval látom el.
Az a pár óra szóljon csak rólunk, nem kell a házastársak szelleme oda!:-)
Úgy érzem, a szeretőm, jó helyen van rengeteg szempontból, és amíg ott tudom, addig nem kell másik szeretői konkurenciától sem félnem, ahogy Immacoolata írta, mert ha külön mennének, más helyzet állna elő, és én nem tudnék társa lenni...:-(
Tenkeskapi Tánya 2013.01.16 18:28:27
@Immacoolata:
Nem, nem gondolnám, hogy nem érzékeny vagy érzéketlen lenne, csak természetes, hogy nem egyedül van, és így bizonyos eseményeknél a mondatba beleszövi, hogy a feleségemmel így meg úgy, itt meg ott voltunk.
Ez a helyzet nálam ki van egyensúlyozva, de néha még én is igyekszem körülírással megfogalmazni, hogy nem egyedül utaztam el a hétvégén, pedig nyilvánvaló mindkettőnknek. Nem mondom, hogy a férjem, inkább a többesszámmal próbálom áthidalni.
Tapintatos akarok lenni, míg a férfiak ezt a finomságot, hacsak nem teljesen titkolják házas mivoltukat, nem tartják szükségesnek.
Arra én se szívesen gondolok, hogy azokat a finom csókokat a felesége is élvezheti:-)
Az ünnepek lecsengését egy vita kialakulása kísérte, amely az elvárások jogosságát vagy jogtalanságát, a szeretői kapcsolatban rejlő reális lehetőségeket pedzegeti. Mivel a téma igencsak fontos, és eddig, ha jól emlékszem, részletesebben nem tárgyaltuk még ki, itt a remek…..
Tenkeskapi Tánya 2013.01.13 19:33:59
Tenkeskapi Tánya 2013.01.15 08:37:44
@est ragon:
E-mail megtalált?
"Doing the garden, digging the weeds,
Who could ask for more?
Will you still need me, will you still feed me,
When I'm sixty-four?"
Tenkeskapi Tánya 2013.01.15 15:27:49
@est ragon:
A szeretőzés szerintem is egészséges önérzettel az igazi. Hab legyen a tortán, édesség:-)
A szerető nem elliptikus tréner, amivel visszanyerhetjük egykori feszes fenekünket.
Nincs annál borzasztóbb egy szerető számára, ha kiderül, hogy bosszúból vagy önbecsülés újraépítésére "használták". Mert előbb-utóbb kiderül; a sértett emberből kibuggyan a keserűség. Pláne, ha az azt létrehozó állapot folyamatosan fennáll.
Ez nagyon rossz út, és az ilyen okokból szeretőt kereső/választó ember jó esetben maga is szarul érzi magát, ha megfogalmazza az okokat, ez pedig még plusz egy negatív érzés neki.
Nem tudom, készült-e már olyan felmérés, amelyben megkérdezték az embereket, hogy végül is szeretik-e a karácsonyt vagy sem, lehet, érdekes eredmények születnének, de ténykérdés, hogy a karácsony nem feltétlen és mindenki számára az év csúcspontja. Persze, nélküle…..
Tenkeskapi Tánya 2012.12.19 18:08:46
@Lars.Lares:
Erre egy idevágó válasz jutott eszembe, amely az Európa Kiadó egyik számában hangzik el:
"Ha úgy tűnik, hogy mindent szabad,
olyan elveszettnek érzed magad..."
Menyhárt Jenőt pedig igazán nem vádolhatjuk az érzelmi röghöz kötés eszményének propagálásával.
Hűtlenkedni sokféleképpen lehet, ahogy ezt már korábban is láttuk, csoportosítottam már többféleképpen a hűtlenek heterogén társaságát (szeretek csoportosítani), de ami a tartós szeretői kapcsolatok világát illeti, ott alapvetően kétféle változatot vélek felfedezni, és a…..