Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vandorboy.com

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Slow Blog A lassú utazás csodája 2015.05.19 14:04:17
Fáradtan, három hétnyi csodálatos élménnyel és egy nagy hátizsákkal érkeztem meg Java egyik eldugott szörf-mennyországába, Pachitanra. Elfoglaltam a szállásom (ami egy matrac volt egy teraszon), és gyorsan terveket szőttem a maradék két napra. Vigh Bori vendégbloggerünk…..
A Centennia Historical Atlas szovfver segítsgével készült el a napokban napvilágot látott videó, mely látványos áttekintést ad Európa 1000 éves múltjáról.A videó 11 percben mutatja be 1000 év határváltozásait 1000-től egészen napjainkig. ..
Létezik egy kevésbé ismert fóbia a gephyrofobia vagyis a hidaktól való félelem. Korhadó fapallók, elhasznált kötelek, rozsdás alkatrészek, heves széllökések, kilengések, félelmetes magasságok és csodálatos panoráma csak néhány dolog, ami egy hidat igazán…..
Régóta vágyom Barcelonába. 2010-ben Andalúziában voltam, ez volt az utolsó alkalom, hogy tengert láttam közelről. Sohasem voltam egyedül nyaralni, vagy ha egyedül is utaztam el, mindig barátokat látogattam meg külföldön: Berlin, Koppenhága stb. Napközben városnézés…..
Kedves Költők, kedves Olvasók! A valaha volt költőkre, és külön magyar költőinkre emlékezve köszöntelek a Költészet Napján ! Virtuális Költőversenyünkre 12-en neveztek, és 9 költő írt verset. Egyikük sem hivatásos, és van, aki nem is tudott sok időt rá szánni: sokfelé élő, sokféle életmódot…..
vandorboy.com 2013.04.14 23:39:00
Induló interjú sorozatunkban bemutatunk érdekes CS tagokat. Bízunk benne, hogy rajtuk keresztül könnyebb betekintést nyerhetünk a couchsurfer közösségébe és világába. Az első interjú alanyomat, Andrást úgy találtam meg, hogy a couchsurfing.org központi San Francisco-i…..
Egy utazási iroda ajánlja talán a világ legdrágább utazását. 2 év alatt körülvisz minket a Földön, meglátogatva az összes Világörökség helyszínt. 445 ezer fontot kell lejattolnunk a 962 lokáció felkereséséhez, ebből 5 ezer megy az Unesconak "önkéntes" adományként. Több…..
A téma nem új. De szerintem időről időre érdemes felülvizsgálni a Facebook által bevezetett pici javascript kódok létjogosultságát. Ja, de a like gombok mindig is velünk voltak... Így tűnhet, de valójában éppen 4 éve mutatta be ezt az egyszerű kommentezési formát a Facebook.…..
Egy sziget Ufó fákkal, csak itt élő állatokkal, az idő peremére szorult helyiekkel. Szokotra egy kisebbfajta sziget az Indiai - óceánban Afrika Szarva és az Arab-félsziget között a Vörös -tenger bejáratánál. Jemenhez tartozik, de az ország közigazgatásának elhanyagolt…..
Egy utazás lehet nagyon sokszínű - legyen szó tengerparti nyaralásról, városnézésről, természeti csodák és a helyi állatvilág felfedezéséről, de a célunk mindig ugyanaz: elszakadni a szürke hétköznapok fogságából. A Világutazó blog szerzője, Enikő írásain keresztül…..
Megkerestem a CouchSurfing International Inc.-t, hogy válaszoljanak nekem néhány kérdésemre a CS  szervezet gazdasági hátterét illetően. Eredeti terveim szerint Casey Fentonnal szerettem volna interjút készíteni, de sajnos az nem jött össze. A lenti kérdéseken kívül még…..
Csonka Gábor 127 országban utazott eddig, ahol az első években napi 2.5 dollárt, az utolsó években 4-5 dollárt költött a területtől függetlenül, akár Ázsiában, Amerikában vagy Európában járt stoppal. CouchSurfingon keresztül szállt meg, ha az nem volt, akkor…..
vandorboy.com 2013.02.28 12:07:50
@Brendel Mátyás: el lehet veszni a részletekben, de az üzenet a fontos, arra figyelj. :)
vandorboy.com 2013.02.28 12:09:52
@Brendel Mátyás: megértem, hogy a saját feleségedet beburkálod"

te MEGÉRTED, hogy a feleségét tulajdonának tekinti?! Mert, ha megérted, akkor a "saját" nálad tulajdonlást jelent.

Mennyivel jobb a "saját" feleséget kényszer0teni, mint "másét"?

MIBŐL GONDOLOD, HOGY KÉNYSZERÍTI? A TE FELESÉGEDRE KÉNYSZERÍTED A SZOKNYÁT VAGY A NADRÁGOT?
vandorboy.com 2013.02.28 12:18:12
@semoke: Köszönöm, remek cikk, csak azt sajnálom, hogy lányként a világ fele ki van csukva, mint egyedüli úticél...sebaj, ott a másik!
NINCS KIZÁRVA, CSAK KICSIT ALKALMAZKODNOD KELL AZ ADOTT ORSZÁG KULTÚRÁJÁHOZ, AMI A VILÁGBAN LEVŐ TOLERANCIÁT ERŐSÍTHETI. ENNEK LEHETSZ RÉSZESE, NO MEG EGY IZGALMAS UTAZÁSNAK IS, HA ILYEN ORSZÁGOKBA UTAZOL.
Fontos, hogy nem szabad kiszámolni, mennyit költ az ember egy-egy évben autóra-motorra. Engem viszont akkor is érdekel, ha egyszer már belefutottam egy csúnya összegbe, amikor a Mazda MX-5 eladásakor egymásra raktam a szerviz-munkalapokat, és kijött, hogy csak tervszerű megelőző…..
vandorboy.com 2013.01.07 09:53:17
Az extrém kalandokat kedvelő turisták körében igen nagy népszerűségnek örvend pancsolni a Viktória-vízesés peremén. (további hűsítő vízesések) A Viktória-vízesés 1708 méter széles vízzuhatagával a legszélesebb a világon. Legmagasabb pontján (kb. 110méter) található a…..
vandorboy.com 2012.12.03 11:47:48
Magasból a látvány döbbenetes, a mélység félelmetes. Nézzünk 8 igazán pazar panorámát kínáló kilátóhelyet, ahol mindössze csak a tériszonyunkat kell legyőzni! Linzhou csigalépcső, Taihang- hegység, Kína A kínai Linzhou település közelében fekvő Taihang-hegység egyik…..
vandorboy.com 2012.12.03 11:47:35
A világhírű útikönyvsorozat, a Lonely Planet szerkesztői minden év végén összeállítják a jövő év legjobbnak ígérkező úti céljait. A személyes tapasztalatokon túl figyelembe veszik az adott évi eseményeket, az ár-érték arányt és persze azt a megmagyarázhatatlan pluszt,…..
Csonka Gábor 127 országban utazott eddig, ahol az első években napi 2.5 dollárt, az utolsó években 4-5 dollárt költött a területtől függetlenül, akár Ázsiában, Amerikában vagy Európában járt stoppal. CouchSurfingon keresztül szállt meg, ha az nem volt, akkor…..
vandorboy.com 2012.10.09 13:53:20
Nos, igen, a ma megjelent origos interjúban is ezt firtatták a kommentek:
www.origo.hu/utazas/komment/20121004-interju-csonka-gaborral-aki-126-orszagban-jart-hatizsakkal.html

kb ezt irtam:
Láttad az fb-omon kipostolva a képet? Benne egy nagymama és egy kisgyerek beszélgetése:
nagyi: oh kisunokám, biza ilyen idős koromban én már dolgoztam!
unoka: Oh nagyi, én olyan idős koromban mint te, még dolgozni fogok.
Szóval , mivel egészséges életmódot folytatok, tehát 'statisztikailag' elélek még egy darabig, tehát lesz 40 évem fizetni a nyugdíjat. :) ne aggódj értem. S az utóbbi 18 évben nem voltam beteg.. amikor maláriám volt, azt 5 dollárból megoldottam.

Érdekes, hogy az emberek a megoldást, gondoskodást mindig kívülre helyezik. (majd a tudomány, politikus, stb. megoldja a problémát.) Pedig ha mindenki tudatosan (pld. egészségesen) élne, látna, belső megértés és morál lenne, akkor ezekre a rendszerekre mind nem lenne szükség.
De ez hosszú téma, blog bejegyzéseimben ezekről írtam sokat.
2012. május 14-én beregisztráltam a http://www.couchsurfing.org/ ingyenes nemzetközi szálláskereső oldalra. A honlap lényege, hogyha szállást keresel a világ bármelyik pontján pár napra, akkor ezen az oldalon keresztül alkalmad nyílik bekéredzkedni egy helyi lakó…..
Nemrég tértem vissza egy hathónapos dél-amerikai utazásról, aminek az elején úgy döntöttem, hogy spórolási célzattal megpróbálkozom a CouchSurfinggel, amivel korábban minimális tapasztalatom volt Európában. Ami alapvetően rossz volt. Így aludtunk például egy vasfogú…..