Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fausto.

3 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Terminator Genisys hétvégén megjelent, SPOILERES – az elolvasomra kattintás a továbbiakért csak saját felelősségre! – karakterposztereit elnézve még mindig fokozhatók az abbéli aggályok,…..
Fausto. 2015.05.12 18:53:46
Bocsássátok meg előre is az ömlengésemet, és egyben előre figyelmeztetem azokat, akiket az ilyesmi nem érdekel, ez bizony nyálas lesz, de hát ez egy ilyen dolog. Az én szerelmem olyan , mintha az én férfi másom volna! A napjegye bak, mint az enyém, és csak egy nappal korábban van…..
Fausto. 2015.04.09 12:51:42
6 éve már annak, hogy Michael Mann filmet láthassunk a moziban – és bő 11 éve, hogy olyat lássunk Tőle, ami (szubjektív) tetszési indexemet meg is haladja. A Collateral óta (melynek csak a végével nem vagyok kibékülve, de amúgy egy piszok jó filmnek tartom) elvesztette a fonalat a…..
A zsidóknak már nagyon tele a hócipőjük azzal, hogy az egyiptomiak keze (és korbácsa) alatt dolgoznak építési kivitelezőként, ezért kapóra jön nekik Mózes (Christian Bale), aki Ramszesz (Joel Edgerton) mellett nőtt fel, ám zsidó származása napvilágra kerülését követően…..
Nem, nem, mi aztán biztos nem nézzük meg a következő részt, keressen Lucas máson sok pénzt, nézegesse saját maga ezt a szégyenteljes új sorozatot! Aztán persze valahogy csak ott ültünk a következő bemutatón is a moziban, és ha nem is szerettük meg a szereplőket, kicsit…..
Fausto. 2014.11.30 12:38:54
Kik vagyunk, honnan jövünk, merre tartunk? Ritka az olyan film, amely ilyen mély filozófiai kérdésekre keresi a választ, még ritkább az olyan, amelyik olyan jól teszi azt, hogy életre szóló élményt tud nyújtani. Kubrick zsenije kellett ahhoz, hogy megszülessen minden idők legjobb…..
Aktív filmkészítőként aligha tisztelhetnék jobban egy filmet, mint a Sráckort. Csodálatos, de kínkeserves (és nem mellesleg drága) folyamat akár egy 5-6 perces, igényes kisfilmet is a világra hozni, így alighanem minden sorstársam, aki a világ leggyönyörűbb szakmájának egy…..
Smoking Barrels Ink (2009) 2013.12.10 00:01:00
Egy külön értekezést megérne, miért nem tud a fantasy műfaj (néhány kivételt leszámítva) érvényesülni a filmvásznon, mindenesetre a népszerű könyves franchise-ok adaptációin kívül nem sok önálló produkció tűnt fel ebben a stílusban. Azonban ha fel is tűnne egy, biztosan…..
Fausto. 2013.12.10 08:08:56
(Erről az egész klasszikus hétről, illetve a posztok összesítője.) Sokaknak nem fog tetszeni az, amit most leírok, de úgy gondolom, meg kell osszak veletek egy olyan írást, ami megmutatja, hogy mennyi vélemény, kritikus szemlélet létezik a filmek világában. Azt tudjuk, hogy vannak…..
Malics Gábor, a BKF operatőri szakának növendéke azt a feladatot kapta, hogy forgasson egy ál-előzetest. Ez el is készült, és a munkájukat övező pozitív visszhanggal szembesülve a közreműködők jelenleg azon dolgoznak, hogy egész estés filmet kerítsenek belőle, és tudjátok,…..
Elérkeztünk a Haneke napok harmadik részéhez. Hogy ez lesz az utolsó, vagy jön egy bónuszfilm is, az csak rajtatok múlik. Ha úgy érzitek, hogy még bírjátok és szeretnétek Michael Haneke valamelyik alkotásáról többet megtudni, akkor ne legyetek restek, kommentbe jelezzétek.…..
Napjaink egyik legelismertebb európai rendezője Michael Haneke. Az osztrák direktor egy hete újabb elismerésben részesült, ezúttal az Akadémia díjazta munkásságát, odaítélve neki A legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar díjat. A 63 éves Haneke számos minőségi alkotást…..
Régi-új szerkesztőnk , Fausto munkája ez a rövidfilm, amely a első féléves vizsgafilmje a BKF kameraman szakán. Érdemes megnézni ezt a rövid produkciót, nagyszerű hangulatot, és igen profi operatőri munkát tartogat a nézőinek. ..
Smoking Barrels Ted (2012) 2012.11.14 16:13:57
Rossz szokásom szerint, amely részeként a jelenlegi időszak filmes tendenciáira panaszkodom mindenféle józan belátás nélkül, ezúttal ismét a vígjátékok kerülnek terítékre. A tavalyi produktumokról épp elég szó esett, annyira, hogy még visszagondolni is rossz rájuk, ezúttal…..
Amour. Szerelem. Aki ismer, jól tudja, hogy a világból ki lehet kergetni a szentimentális, nyálas, szerelmes pacsmagokkal, melyekből párkapcsolat esetén legalább havi egy kötelező szinten megnézendő, elkerülendő a "mindig olyanokat nézünk, amiket Te akarsz..." féle, férfiember számára…..
  “Áj szink disz isz dö biginig ov a bjutifúl fencsip ’’     Emir Kusturicának 1994-ben kijött, A Cigányok ideje című filmje. Ami személyes kedvencem Tőle,(talán egyszer ráveszem magam és ide is írok róla, aki nem látta az nagyon gyorsan pótolja) a film…..
Ismét egy mérföldkőhöz érkeztünk, a blog történelmében most lesz először szó hagyományosnak mondható európai művészfilmről. A művészfilm, mint olyan egy nagyon nehezen definiálható fogalom. Én azokat az alkotásokat nevezném művészfilmeknek, amelyek az adott rendező…..
Utolsó előtti megállójához érkeztek a Dr. Lecterről szóló tematikus napok, ezúttal a Vörös sárkány című, 2002-es "befejező" epizódot hoztam el nektek. A történetleírás teljesen megegyezik az Embervadászéval, szóval újra azt alkalmazom majd. Egy elmebeteg sorozatgyilkos…..
Folytatódnak a Hannibal Lecter napok, ezúttal a 2001-es, Ridley Scott által dirigált Hannibal lesz terítéken. (A történetleírás spoileres lehet azoknak, akik nem látták A bárányok hallgatnakot) Dr. Hannibal Lecter szabadlábon van, az FBI pedig semmi nyomot nem talál hollétéről.…..
Hannibal Lecter filmográfiájából sokan kifelejtik Az embervadász című művet, amelyet nem kisebb rendező, mint az akciókirály Michael Mann varázsolt vászonra. A film Thomas Harris Vörös sárkányán alapul, de sajnos még így is a Lecter-kultusz egyik leggyengébb darabja. Egy…..