Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abecede

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon Orbán "akormányamunkásokkalvan" Viktor miniszterelnök melyik mesét hallgatja?..
abecede 2018.12.12 12:42:08
@dunántúli gyerek: "Ehhez kepest 2010ben 130 volt az atlag netto, ma 220 az atlag netto, es az adossag csokkeno palyan van."

"Az átlagkereset definíciója [1]szerinti mérés a teljes munkaidőben foglalkoztatottak keresetét átlagolja – nem számol a részmunkaidőben, alkalmi munkában foglalkoztatottak keresetével, sem a nem bejelentett, feketén foglalkoztatottak keresetével.
Az átlagolásból ugyancsak kimarad mindenki keresete, akik 5 főnél kevesebbet foglalkoztató vállalatnál, vállalkozásnál dolgozik (beleértve az önfoglalkoztatókat is). Vagyis az átlagkereset esetében éppen azok maradnak ki az átlagkereset számolásból, akik általában kevesebbet keresnek, mert vagy részmunkaidőben foglalkoztatottak, vagy az alacsony versenyképességű és így alacsonyabb bért fizetni tudó mikrovállalatok alkalmazottai."
Így könnyű szédületes béremelést propagálni.
Én tudom, hogy kik fogják ezt a 400 órát megszívni: pl. a vasutasok, rendőrök. Ott most is nagyon magas a túlórák száma, és hatalmas a nyomás a munkavállalókon, hogy vállaljanak még többet. És mivel ott nem utasít a főnök, hanem parancsol, ha menni kell, hát menni kell.
abecede 2018.12.12 12:55:42
@dunántúli gyerek: Azt akartam mondani, hogy csak a munkabérek egy részéről vannak adatok, a többiek bére (részmunkaidősök, önfoglalkoztatók, 5 főnél kisebb cégnél dolgozók) vagy nőtt valamennyit, vagy nem.
Azt egy szóval nem állítottam, hogy 2010-ben is ez volt a definíció, mivel fogalmam sincs róla, de ezek szerint te tudod, hogy igen.
abecede 2018.12.12 13:11:11
@dunántúli gyerek: Hát én is ezt mondom: a bérek egy része - amikről információ van - nőtt, másik része - amiről jótékonyan nem vesznek tudomást - meg valószínűleg nem, mivel a részmunkaidősök, önfoglalkoztatók, 5 főnél kisebb cégnél dolgozók a kevésbé megfizetettek kategóriájába esnek. Többet nem segíthetek, sajnállak :(
Karcag szülészeti osztályára is megérkezett a Mikulás. Zsákjába rakta az összes anyjától elszeparált újszülöttet az osztályról, mindegyikükre „cuki” piros Mikulás-sapkát is húzott. Az újonnan a világba érkezők nyilván mind elnézően, csöndben mosolyogtak a kedves akció közben, és a kattanó vaku sem…..
  Hogy is kezdődött?Biztos mindenki ismeri azt a jelenséget, hogy némely háziasszonynak van egy preferált étele, süteménye, amit senki más nem tud olyan finoman elkészíteni. Amit úgy emlegetünk, hogy jaj, a Gizi néni zserbója!... vagy ó, a Panni nagyi vadasa, senki nem tudott olyan zsemlegombócot…..
A töpörödési versenyünkbe újabb erős versenyző érkezett. A Supradyn csomagolási megoldásában nemcsak az a zseniális, hogy az évek során elkezdett levegőt is árusítani a gyártó a vitaminon kívül, hanem az is, ahogy a becsomagolt levegőhöz különböző rétegeken keresztül eljutnunk. A dobozok…..
Az osztályos intenzív őrzőben a nővérek többször megalázták és pár órával a műtét után bosszúból elvették tőle az oxigént, mert meg merte kérdezni, nem baj-e, hogy a mellkasából kivezető cső a padlón kúszik. Tisztelt Praxis!   Édesanyám nővérként és később asszisztensként nyugdíjazásáig az…..
abecede 2016.05.12 18:27:51
@csak néha benézek ha marhaságot látok: Vagy az is lehet, hogy határértéken tartva jobban el van foglalva a lélegzéssel, mint a csövek helyzetével. Ha baj van, visszakapcsolják, addig meg elvan takarékon.
Anyák napi ünnepség. Váratlanul belém hasít egy furcsa szomorúság. Valami nincs rendjén.  Eszembe jut egy emlék.  7-8 éves lehettem. A tanító néni csillagokat osztogat a gyerekeknek. Azoknak, akik múlt héten jól viselkedtek. Nekem is, mert mindig jó vagyok.  A gyermekek ösztönös bátorságával…..
abecede 2016.05.05 06:49:27
@macihagyma: igen, mesélj!
Anyák napi tiltakozókampány indult az “Ádám keresi Évát” plakátjai ellen: egy fiatal édesanya nyílt levélben fordult a nemzeti médiahatósághoz a Viasat meztelen reality sorozatát népszerűsítő köztéri reklámkampány leállítását kérve. Mint írja, a meztelen férfiakat és nőket ábrázoló plakátok…..
Nem az a baj, hogy az emberek nem akarnak vasárnap dolgozni. Én sem szerettem sose, de ez mégis ki a büdös szart érdekel rajtam kívül? Senkit. Jogomban áll olyan munkát választani, ahol nem kell ilyen tevékenységet végezni, mondjuk lehetek küldeménykézbesítő, és kelhetek reggel négykor, hogy…..
abecede 2016.04.17 09:21:21
@tralalala: "Persze a kormány csinál mindent, mert nála van a hatalom. De nem mindegy, hogy mit MIÉRT csinál. Megpróbálta, mindenki utálta, nem akarta erőltetni. Ha erőltetné, most másik három ember pampogna helyetted, hogy ez mekkora geciség."
"NEM AKARTA ERŐLTETNI" Ha-ha-haha. A kormány mint érzékeny, mások véleményét figyelembe vevő, a haverok és saját érdekein kívül másokért tevő... SEMMIT nem csinálnak, amiből ne lenne hasznuk, még olyat se, ami nekik semleges. Ha ennyire érzékenyek a nép szavára, akkor miért mondta még pénteken is maga Orbán Viktor a rádióinterjújában, hogy még ki is terjesztik a vasárnapi boltzárat, aztán meg hétfőn bejelentik, hogy eltörlik. Persze az extra vasárnapi pótlékkal, csak hogy a szocialisták kívánságának is eleget tegyenek (még ha ezt ők nem is kérték). Álságos, hazug banda, csak a gyűlöletkeltés és a megosztás a céljuk. Most is egymásra acsarognak a támogatók és az ellenzők, ahelyett, hogy a kormány disznóságairól beszélnénk.
Két éve annyira megkedveltem a köztévé komolyzenei tehetségkutatóját, hogy érthető örömmel ültem le újra a tévé elé péntek este, hogy megnézzem a Duna tévén a Virtuózok második évadát. Sajnos azonban két év alatt úgy tűnik sokat felejtettem, mert 2014 karácsonyára ugyan magára talált a műsor, de az…..
abecede 2016.04.17 08:57:37
@Dezsike: Nyilván azért nem válaszoltak, mert ez az MTVA produkciója. Ha meg RTL-es műsor kapcsán írtál, akkor nem itt kell keresni a változást, mert ez az MTVA produkciója.
Magyarországon évente 17 anyát veszítettünk el százezer szülésre vetítve ...Magyarországon évente 350-530 babát veszítettünk el százezer szülésre vetítve ...Magyarországon 2015-ben 10-ből 4 kisbaba császármetszéssel érkezett a világra, édesanyján nagy hasi műtétet végeztek 40 000 anya és 40 000…..
abecede 2016.03.20 08:46:46
@pacagánycsök: Mihez képest kisebb a kockázat?
Elképesztő eredményt ért el egy magyar mézeskalács-készítő mester videója, amit február 26-án este posztolt a Mézesmanna nevű Facebook-oldalára, és három nap alatt több mint 40 millióan tekintettek meg...
Mégsem dőlt össze a világ! Nagy számban állítottak forgalomba Audi és Mercedes rendőrautókat tavaly, melyet az ellenzéki sajtó rosszindulatú és hozzá nem értő gőgös iróniával fogadott, melyre kommentelőik tömege ráduplázott. Felhívnám szíves figyelmüket egy szakmai alaptételre: kicsi vagy nagy,…..
Kedves Hölgyek/Urak! Sajnos csütörtökön rossz híreket kaptam a kórházból, hétfőn ismételten be kell feküdnöm, meg kell műteni. Ez azt jelenti, hogy a blog ismét egy darabig nem fog üzemelni.Addig is válogasson mindenki kedvére a régebbi bejegyzések közül, van egy pár darab! ; :) Remélem…..
abecede 2016.02.21 17:27:55
PKP közösség Rádió 2016.02.06 11:19:10
A hét egyik reggelén itt a délvidéken autóztam rádiót hallgatva. Milyen jó volt épkézláb reggeli műsort hallgatni! A Szabadkai Magyar Rádiót hallgattam, s köszönöm azt, hogy ismét embernek érezhettem magam, nem agitálandó tárgynak...
Sunseaty Kispiac Étterem 2016.01.23 12:44:48
Bár ritkán adódik az alkalom, amikor egy étterem, és a street food találkozásának örülhetünk, mégis időről időre előfordul egy-két ilyen szerencsés eset. A vásárhelyi Kispiacot nyitása óta figyelem, mondhatni rendszeresen járunk át, mind nagyobb megelégedésünkre. Sikerül az étteremnek azt az új…..
Vajas Kenyér Diós répatorta 2016.01.13 12:53:00
Néhány napja vendégségbe voltam hivatalos, de nem akartam üres kézzel menni. Szezonalitásra való tekintettel egyszerű, diós répatortát készítettem...
Említettem már, hogy most fedeztem fel magamnak és mennyire elbűvölt a papír (itt és itt). És talán utaltam arra is, hogy idén megpróbálom minden régóta halogatott ötletemet kipróbálni. Ilyen a papírmasé (hamarosan!) és a decoupage. A műfaj egyelőre a dobozaim megmentése miatt érdekel.  Jelentem,…..
Pár hete délután 2 órán keresztül telefonáltam és hívogattam embereket. Mindenkinek ugyanazt kellett elmondanom, majd várni a reakciót. Kivétel nélkül úgy kezdték, hogy “elnézést kérek, de nagyon elfoglalt voltam, így nem volt időm foglalkozni a témával…”. Az utóbbi…..
abecede 2016.01.02 22:36:10
A szilveszteri és újévi hagyományok szerint a szemes ételek, mint például a lencse, vagy a bab  szerencsét és gazdagságot hoznak, így nem véletlen, hogy ezek a kedvenc ételeim. Most mutatok is egy pár receptet a kedvenceim közül, hogy az új évben ti is nagyon gazdagok…..
Eljött hát ez a nap is, amikor el kell döntenem (viharos gyorsasággal), hogy szeretnèk-e gyereket vagy sem(35 lettem)  meggyõzõdèsem volt, hogy èn soha nem akarok gyereket mert önzõ vagyok, türelmetlen (a tesòm dadogasát is nehezen viseltem amikor kicsik voltunk) ès amikor a…..