Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Micsoda Dániel

6 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megvolt az Oscar, és tudjátok, hogy ez mit jelent: itt az ideje kihirdetni a szezon utolsó, egyben legnagyobb díjának jelöltjeit, melyek közül Te, kedves olvasó választhatsz majd győztest (ugye megmondtam, hogy ez a legnagyobb?). Igen, jól sejted: eljött a GOLDEN ACTION BOY ideje (a…..
aeon flux kritika: brazil (1985) 2013.08.14 14:50:00
Még jóval azelőtt, hogy katasztrófa sújtotta produkciók birtoklójává avanzsált volna, vagy a féktelen önparafrazeálás földjéről fogalmazta volna újra és újra meg önmagát és hóbortos mesemondó vénáját, volt egy jobbára dinamikus Terry Gilliam, aki képes volt mindössze…..
Micsoda Dániel 2013.08.15 02:37:16
@Thoras: Reméltem, hogy nem zavarbaejtő az állítások hiánya. Nehéz lenne egy olyan filmmel kapcsolatban mereven állítani, kritizálni bármit is, mely mereven dob le magáról minden klasszicizáló szándékot. Nem vallanám magam filmkritikusnak, de csöppnyi esztétikai érzékkel úgy gondolom, hogy fals analógiák, valamint mégfalsabb ítéletek hozatala a brazil ezerértelmű fejtegetései kapcsán bűn volna az értelem ellen. Remélem ez nem tántorít el és továbbra is időd, pénzed áldozod azért, hogy jó kultúra fogyasztó módjára mondhasd meg az ajándék lónak, hogy büdös a szája.

Könnyítésként megemlítendő: a Brazil egy marhajó film, mégpedig azért mert nagyon tehetséges emberek készítették, nagyon szerencsés csillagzat alatt. Minden más csak a lecsó löttye.
aeon flux poszter: oldboy (2013) 2013.07.08 20:45:00
Megérkezett a Ray-Ban őszi kollekciójának első promója. De az is lehet, hogy ez egy filmplakát. ..
Tyler Okonma az elmúlt három évben szellemesen dühös, 18 éves rapperből az egyik legjobban kitalált amerikai hip-hop jelenséggé nőtte ki magát. 22 éves korára három nagylemez áll mögötte, melyek, ha nem is teljes hosszukban zseniálisak, emlékezetesebb pillanataikban erőlködés…..
Szerelmes szellemek, vásárolgató oroszok és fegyvermániás cracker-ek, avagy hullámzó színvonalú véres vasárnap a Titanic-on. Elbocsátó Szép Szavak (Last Kind Words, 2012) Szépen fényképezett, ártalmatlan kísértethistória szellemlány és parasztfiú szívhez szóló,…..
Két nap múlva érkezik az előzetes, addig is itt egy új poszter, és hála az Entertainment Weekly-nek, nyolc új jelenetfotó is napvilágot látott (ezek kattintás után nézegethetők). UPDATE: Időközben érkezett egy másik új poszter is a telhetetleneknek (ugyancsak kattintás…..
Micsoda Dániel 2013.03.25 12:56:39
@Zalaba_Ferenc: Törmelékek nélkül simán elhinném, hogy ez valójában egy Audioslave reunion turné plakátja. :)
Volt idő, amikor egy Andrew Niccol-film hírére a filmes blogoszféra egyszerre kapta fel kollektív fejét: ezek az idők már rég elmúltak, és van egy olyan érzésem, hogy Niccol úr nem az új Stephenie Meyer-regény adaptációjával kerül majd vissza  pixisbe, bármennyire is menő…..
Micsoda Dániel 2013.02.15 01:25:50
Úgy tűnik, normális vámpírfilmet már csak Európában lehet forgatni. Ha nem ez lesz Neil Jordan nagy visszatérése, akkor megette a fene. Meg a vámpírfilmeket is.  ..
Micsoda Dániel 2013.02.02 02:54:58
Boris Vian szürrealizmusban és abszurd helyzetekben tobzódó szerelmes regényéből Michel Gondry forgatott filmet Audrey Tautou-val, Romain Duris-szel, Omar Sy-vel és a rendezőtől megszokott csináld magad trükkök tömkelegével. Vigyázat: ennyi smacit még egyetlen trailerben sem…..
Két lakható planéta egymás tőszomszédságában, értsd: egy ponton alig néhány méter választja el őket egymástól. Mindkét planétán emberek élnek saját planétájuk gravitációjának rabságában, és nem érintkezhetnek egymással. Ez nem akadályozza meg Jim Sturgesst (a szegény…..
A magyarországi indie-rock szcéna meglepő gyorsasággal vált tetszhalottból élénkké az elmúlt másfél évben. A műfajba csak cipőkanállal betuszkolható Immigrants első nagylemeze néhány napon belül lesz meghallgatható, ennek örömére itt egy videó az egyik opuszhoz, ami nem…..
Valamilyen csoda folytán Quentin Dupieux, azaz Mr. Oizo már a harmadik filmjét hozhatja tető alá (ráadásul az első kettőt, a gyilkos kerékgumiról szóló Rubbert és a tudja-a-fene-miről szóló Gázost nálunk is bemutatták), ráadásul új filmjében a rendesen megtokásodott Marilyn…..
Februárban jelenik meg Nick Cave új albuma, a Push the Sky Away, melynek első kislemez-dalát (ha lehet így fogalmazni) az alábbiakban hallgathatjátok meg, méghozzá egy Gaspar Noé által rendezett, környezettakarékos videoklip kíséretében. ..
Én is indítok egy ilyet, leginkább rendszerezési készségeimet trenírozandó, osztályzás mellett igyekszem mindenről egy kedves mondattal megemlékezni. Sorozatok menüpont nem lesz, csak Sherlock-ot nézek, de azon is mindig elalszom, pedig jó. Film január Mientras duermes (Amíg…..
Tavaly két részre (elektronikusra és alternatívra) bontottam a litániát: idén erre képtelen lettem volna (újabb viaszlerakodások fül-tájékon?), de mégsem éreztem úgy, hogy azt a kevés analóg-zenét, melyet idén hallgatásra érdemesnek találtam, idekeverjem, így akik az…..
Micsoda Dániel 2012.12.30 20:41:58
aeon flux spike lee elszabadul 2012.12.26 07:06:49
Spike Lee, az afro-amerikai színész/író/rendező/aktivista nincs túl jó véleménnyel Quentin Tarantino új filmjéről, a Django elszabadul című westernről, melyben egy rabszolgából lett fejvadász (Jamie Foxx) felesége kiszabadítására indul. Lee szerint a Django elszabadul sértő…..
Meglepő lehet, hogy bejegyzést szentelünk egy olyan dalnak, amely végül nem fog felcsendülni egy filmben, de jelen esetben három jó okunk is van rá: 1. a dal előadója 2012 egyik legnagyobb befutója, a zenei szaksajtó szinte egyöntetű véleménye szerint az év albumát jegyző…..
Régi színházi mondás szerint a színész tragédiája, hogy mire összepiál magának egy arcot, elveszíti a memóriáját. Leos Carax nagyjából itt kezdi el követni hősét, Oscar urat, a modern vándorszínészt, aki reneszánsz polihisztor módjára minden színházi technika ismerője,…..
Micsoda Dániel 2012.12.19 11:14:51
@Zalaba_Ferenc: nagy méretükből és fehér színükből adodóan azt mondanám: egyértelműen a ku klux klán modern szimbólumai, ráadásul az utolsó mondatból az is kiderül hogy kereszténységhez tartozók, és tudják hogy "nem lesz ez mindig így" (amúgy nem tom, gondolkodtam rajta, rezonőrök, vagy valami más szösz)
Micsoda Dániel 2012.12.20 19:33:15
Ang Lee filmje egy ideje már a dobozban van, ennek ellenére jobb helyeken (USA) még három, rosszabb helyeken (Magyarország) meg még hét hetet kell várni a premierre. Ejnye, no. Eme várakozást enyhítendő (nehezítendő?) íme három új plakát. Kaland. Remény. Győzelem.…..
Micsoda Dániel 2012.11.02 14:49:12
Leos Carax neve egy magamfajta vasárnapi köldöknéző számára maximum a hajléktalanok szerelméről szóló A Pont-Neuf szerelmesei című film kapcsán lehet ismerős, melynek ő írta a forgatókönyvét. Abban a nehezen emészthető, de lenyűgöző darabban is Denis Lavant vetkőzött ki…..
A pankrátor és a Fekete hattyú párosával Darren Aronofsky végre elnyerte méltó helyét ott, ahova gyakran a legjobbaknak sem sikerül eljutni, és lényegében szabad kezet kapva rendezheti meg régi nagy álmát. A napokban nem csak a történethez illően nagyszabású díszletről kaptunk…..
Micsoda Dániel 2012.10.18 15:24:50
@Zalaba_Ferenc: Nem tudom, de Watson eléggé úgy néz ki, mintha egy ponton túszul ejtenék, amit a jó öreg fater, vagy a menekített hímelefánt, látható morcossággal tűr és miközben a padló szecskáival vágja a haját, bosszankodik, hogy Ice Cube-ot nem castingolták be birkát nyírni. Állati...