Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paneltacskó

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Navracsics Tibor benyújtotta javaslatait a járásokról, amit a parlamenti szavazógép természetesen el is fogadott. Ennek előnyeiről, hátrányairól sokan és sokféleképpen írtak már. Természetesen Újbudát sem kerülhették el a járások kialakításával kapcsolatos intézkedések,…..
1956. október 18.  és 1957. február 21-e között nem jelent meg a Ludas Matyi. Úgy képzelem, hogy a forradalom leverése utáni első címlapon a szerkesztőség hosszasan dilemmázhatott. Muszáj volt reflektálni az eseményekre, de hogyan? A lap ugyanis nem tehetett úgy, mintha semmi…..
Subba Fame Whore Norbi 2012.11.09 10:57:06
A jó ég tudja (cirkusz!) Norbi miért érzi fontosnak, hogy minden félkegyelmű Facebook kommentjét elolvassa, de valamiért még válaszolni is szeret nekik. Részünkről TúlHosszúNemOlvastamEl, de akit érdekel a szosziófotóhoz társuló szívbemarkoló irkája itt van: Igényes…..
paneltacskó 2012.11.10 06:55:57
@Behajtó70: butafasz
Kelet-Európában a legnagyobb a rend és a jogbiztonság: mert ugyan itt a legnagyobb a bűn, de itt a legkeményebbek a zsaruk is, akik csuklyában, hatalmas Gatling gépágyúkkal irtják a bűnt, és védik az egyszerű, jóravaló emberek békés álmát. Erről szólna a Keleti kopók, ami…..
paneltacskó 2012.11.10 06:38:33
@W123qp: az is egy veszélyes szitu volt.
Ilyen hatalmas lesz a növekedés? Varga Mihály furcsa figurája a jelenlegi politikai közéletnek. Politikus is, meg nem is. Gazdasági-pénzügyi szakember is, meg nem is. Fel is mondja az Orbán által előírt leckét, meg nem is. Mintha mindig a határokig kitolná a vezér által még…..
paneltacskó 2012.11.06 17:33:07
@Tipikuss_Szterejó: A járási rendszer nem államigazgatási változtatás (az, de nincs oka), hanem a parlamentből kieső képviselők raktára lesz. Jelenleg 386 képviselő van (a számokat fejből mondom), a következő választás után 200 lesz, de lesz még 194 körüli járási hivatal. A matek után kijön miért kell járás. Az önkormányzatok alkalmazotti létszáma gyakorlatilag nem változik (ergo bármit mondanak a feladatai megmaradnak), csak betesznek föléjük egy (só)hivatalt, amelyek működése semmiféle zavart nem okozhat, mivel különösebb szerepük nem lesz.
paneltacskó 2012.11.06 17:34:50
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: szerintem meg igen. Vagy valahol még van ilyesmi funkciója:)
Szülők és tanárok nem nyughatnak, a Hoffmann-féle tárca folyamatosan bombázza újabb és újabb ötletekkel őket. Igaz, még azt sem tudni, hogy fog lezajlani az államosítás (nem inkább erre kellene az összes erőt koncentrálni?), a NAT történelem (azaz a múlt uralása) és…..
Az internet világa nem kegyelmez. Ezt ezúttal a brazil modell, Nana Gouvea tapasztalhatta meg, aki volt olyan egyszerű, hogy New York hurrikán által megrongált részein fotózkodik egy jót. Pillanatok alatt mém lett belőle. Ha azt mondjuk, hogy Nana Gouveát aligha empatikus…..
Nicolae Ceausescu építészeti géniuszának kézlenyomatát több bukaresti épület is őrzi. A korábban bemutatott, a diktátor dilettáns ötletei alapján megépített bukaresti metró mellett, most két újabb gyöngyszemet mutatok be.   Ceausescu és a Nép Háza (Grafika: Falanszter.blog.hu)..
paneltacskó 2012.11.02 15:51:19
@geegee: mit néznél belőle?
A Magyar Posta Elszámoló Központja újfajta háromdarabos perforált sárga csekket hoz forgalomba novembertől. Az innovatív készpénzkímélő fizetési eszközzel kizárólag a közműadót, a sárgacsekk-adót és a fentiek után fizetendő sárgacsekk-adót lehet megfizetni, ugyanakkor a…..
A helyzet az, hogy egy ideje már semmi komolyabb dolog nem történik Hubbardföldén. Nemsokára remélhetőleg megtudjuk, hogy mi a helyzet: (a) lefeküdtek a földre és feladták, vagy b) alamuszi macska nagyot ugrik. Addig is, előkotortam egy dokumentumot az archívumból, amelyet már…..
Matolcsy György a Nemzeti Bank büféjében beszélt arról, hogy ki tehet az '56-os forradalom kudarcáról. Történészek szerint ez már korábban sem volt kérdés. Matolcsy egyértelműen a Nemzetközi Valutaalapot tette felelőssé a forradalom bukásáért, hiszen ez olyan világos, mint…..
Szívesen írnám Giró-Szász András kormányszóvivőről, hogy mostani szereplésével elveszítette maradék hitelét, de nem tehetem, mert már rég mínuszban volt.A Hírtelevízió Rájátszás című műsorában megmagyarázta, miért nem a kormány, hanem a szemét bankok rúgták fel a…..
paneltacskó 2012.10.19 22:15:27
Hogy mennyire gáz a helyzet, arra két cikket idéznék:

www.heol.hu/heves/kozelet/dollarmilliardos-nagysagu-beruhazasok-kezdodhetnek-466375

A környéken lakom. Összehívták a környező polgármestereket és bejelentették ezeket a dollármilliárdos beruházásokat minden további információ nélkül. Szerintük nem magyarok fogják csinálni, hanem kínaiak vagy ausztrálok vagy valakik a világból. Hogy ezt mennyire komolyan veszik azt az is mutatja, hogy a kormánybiztos és a képviselő is tartott már ezzel kapcsolatban előadást. Én személy szerint azt gondolom, hogy ez kampánykezdet és Hitler is azt mondta a háború végén, hogy a csodafegyverrel fognak győzni.

A másik hír se kutya:

index.hu/belfold/2012/10/19/foldet_foglaltak_a_gazdak_kajaszon/

Ebből lesz még patália. Kíváncsi leszek, hogy erre mit lépnek.
Határátkelő Húz a szívem haza 2012.10.19 06:57:00
Rendre visszatérő kritika a bloggal szemben, hogy a külföldi élet és munkavállalás pozitív oldalára koncentrál. Hát akik ezt róják fel, azok ma jól figyeljenek, mert Beáta posztja mindennek tekinthető, csak elfogultan pozitívnak nem. Lassan közeledünk az 500. poszthoz, de…..
Csapataink harcban állnak – valami ilyesmi érzése lehet most annak, aki belülről, a kormányzat közelében éli át mindazt, ami ezekben a hetekben történik. Még senki sem indult el megkeresni a fehér zászlót, úgy tűnik, hogy a fontos pontokon tartható a harcállás, vannak…..
Extratahó Műkalocsai műpia 2012.10.17 21:31:56
Nem akarok ünneprontó lenni - mert nincs ünnep - de azt hiszem, az ízlésrendőrséghez fogok fordulni. Ugyanis senki más nem fékezheti meg a műmagyarkodós, műkalocsais undormánykodást, aminek csapdájába mostanában a fél ország belesik lépten-nyomon. A képen látható…..
Viszonylag nagy sikert ért el tegnap labdarúgó válogatottunk Törökország legyőzésével. Jól is játszottak a srácok, a törökök meg csak kapkodták a fejüket, ahogyan az élő adást nézve én is. Mi a retkes fenéért közvetített úgy az MTVA, hogy egy utolsó…..
paneltacskó 2012.10.18 06:13:35
@Bernáth Tarján, 4914 Olcsvaapáti, Nyár utca 40.: sehogy nem lehet, mert az egy állapot
Megszólalt a Rikkancs című köztéri szobor ügyében eddig önmagának nyilatkozási tilalmat elrendelt Rogán Antal V. kerületi polgármester, de lehet, hogy jobban járt volna, ha továbbra is őrzi a szobor titkát, amit csak ő ismert - ebben a formában legalábbis.Az előzményekről:"–…..
paneltacskó 2012.10.15 15:10:53
@veracity: nem sikeres. ez a válasz.
paneltacskó 2012.10.15 15:11:34
@veracity: ha az euro árfolyam lenne a siker fokmérője, akkor mit mondanánk Gyurcsény 225-ös eurojára?
paneltacskó 2012.10.15 15:23:47
@FIDES AGITÁTOR: Azt megfigyeltétek már, hogy a vezér keleten nem szokott avatni (leginkább Felcsút környékén szeret). Szerintem nem szeret utazni, ezért nem épül autópálya:)
Mekkora lehet a pánik a Fideszben, ha Orbánt már a saját szavazói sem érdeklik? Fénylő Csillagunk és az egyébként sem hallatlan logikájáról híres Habony Művek a GFG Századéggel karöltve úgy döntött, ők a fideszes szavazók nélkül fognak választást nyerni. Az megszoktuk,…..
paneltacskó 2012.10.15 14:16:34
@dr. Balta$ár: előbb-utóbb biztos:)
paneltacskó 2012.10.15 14:18:06
index.hu/belfold/2012/10/15/legtersertes_riasztottak_a_gripeneket/

Lássátok! Szemeink a pályán, nem lehet csak úgy itten röpködni. Jó hogy le nem lőtték, bár törvényes lett volna:)
paneltacskó 2012.10.15 14:48:38
index.hu/belfold/budapest/2012/10/15/tarlos_ezen_a_szokasan_valtoztasson/

Kicsit off, de érdekes a hír. A főpolgármester elvtárs a tahó és fennhéjázó stílusa miatt sem a szívem csücske, de ez a Vitézy a fiatal gecikorrput nemzedék szép egyede. Nem a rokonság a lényeg, hanem ez magától ilyen. Rá akarja nyomni a szemét főpolgármesterre a "magyar" árut, amit vagy ő talált vagy nem. Mindkettő fegyházérett.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Igazi gyökérségre lelt egyik kommentelőnk a közös szlovák-cseh Csillag születikben. Az október 7-i adásban a két műsorvezető egy szegmensben hülyéskedett valamin, de nem is ez a lényeg, hanem az, amikor az egyik szimpatikus csehszlovák gyökér megkérdezi a másiktól, hogy…..
paneltacskó 2012.10.15 13:44:11
@Rorschach: nem mostanában fognak minket megelőzni, az biztos. Amúgy poénnak jó és sok helyen valóban vannak ilyen jelzések. Embere válogatja, a szlovák csajoknak se kell heteket udvarolni:)
Tavaly több mint 400 ezer gyerek, 880 ezer 18–64 éves felnőtt és közel 70 ezer 65 évesnél idősebb ember élt a szegénységi küszöb (havi nettó 62 ezer forint) alatt. A magyarok közel háromnegyede nem tudott egy 50 ezer forintos, váratlanul felmerülő kiadást fedezni, és…..
Folyamatosan követem az iWiW látogatói számának az alakulását - a valamikor népszerű oldal egyre jobban csúszik lefelé, és érdekel ezen változás sebessége, és esetleges megállíthatósága. Miközben úgy tűnt a nyár elejéig, a lecsúszás megállítható, sajnos mára…..
Az új Matolcsy-program egyik 30 milliárd megtakarításos eleme a közszolgálati létszámstop - magyarul az, amikor a nyugdíjba vonulók helyét nem tölthetik fel. A kormányzat szerint ez 3 év alatt 22 ezer munkahely megszűntét okozza majd - a stop azonban nincs kiterjesztve olyan…..