Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Catch22

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár nem teljesen tartozik a blog profiljába az élelmiszerekkel kapcsolatos tévhitek boncolgatása, van, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Újabban egyre többet hallani, hogy a tehéntej ártalmas: allergiát okoz, autizmushoz, cukorbetegséghez vezet fogyasztása - és még…..
Catch22 2012.10.15 20:16:07
@wmiki:

Hát éppen pont biológus vagyok.

De úgy látom a kémiához sem értek. Elmondanád milyen az a szervetlen és szerves kötés. Mert úgy látszik ekkor pont hiányoztam.

Eddig úgy tudtam, hogy a kalcium és a vas ionként szívódik fel a vékonybélben. Javíts ki kérlek, ha rosszul tudom.

Az emberszabásúak nem csak növényeket esznek. Főleg gyümölcsöket esznek, de esznek rovarokat is, és a csimpánzok elejtenek kisebb állatokat, akár más majmokat is.

Az ásványvíz jó, én is iszom. Tőlem ihatsz desztvizet, én nem bánom. Szerintem pocsék ízű.

Nem akarlak megtéríteni, rábeszélni semmire. Nem mondom hogy igyál tejet, vagy egyél húst. Nem mondom, hogy a vegán étrend rossz. Sőt, egészséges.
De ettől még a tej nem mérgező.

Rólam: nem iszok, nem dohányzok, nem drogozok. Teszek a politikára, politikusokra, jól elboldogulok nélkülük is.
Catch22 2012.10.08 00:09:35
@wmiki:

Az állatok ásványvizet isznak?? Ezt azért megmagyarázhatnád!
Fúrnak kutat, vagy hogy?
A felszíni vizek nem ásványvizek.
Mellesleg elég sok állat egyáltalán nem iszik vizet.
Catch22 2012.10.08 12:45:30
@wmiki:

Azt bizony! Nem a föld mélyéből! Csapadékból, gleccserekből, vízgyűjtő területről. Nincs benne annyi ásványi anyag. Ettől még iható, de nem ásványvíz. Az szabvány szerint legalább 500mg/L összes oldott ásványi anyagot kell tartalmazzon. Persze az ásványvíz is csapadékból származik, átszivárog a kőzeteken, beleoldódnak az ásványok pár ezer év alatt. Ilyen vízhez jellemzően nem jutnak az állatok.

www.asvanyvizek.hu

De hogy más példát is mondjak, egyetlen élőlény sem fogyaszt a természetben fejes káposztát. Mert ilyen nincs a természetben. Csak az ember kertjében. Persze megeszik, ha odaadjuk nekik. De a tejet is megisszák. Persze a felnőtt vadon élő állatok nem isznak tejet. Hogyan is jutnának hozzá?! De fejes káposztához sem jutnak.