Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vibornye

28 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevallom, hogy én nem vagyok egy nagy sörfogyasztó, viszont bárhol járok a világban, akklimatizálódok az országhoz, magyarán mindig megkóstolom a helyi specialitásokat. Nem volt ez másképp Prágában sem, ahol már több alkalommal megfordultunk, köszönhetően, hogy van a családban nagy sörös. Nem mondok…..
Úgy gondolom, hogy legtöbben reálisan próbálunk vásárolni, legalábbis így indulunk neki. A kassza után pedig lehet bennünk egy rossz érzés amiatt, hogy nem tudtuk tartani a TERVET. Összeírtam 5+1 tippet, amik segíthetnek elhárítani az elemzők által is leírt hatásokat, amik miatt jóval többet…..
vibornye 2017.10.13 21:21:19
@élhetetlen: +1: hiába hülyeség, ha ez a valóság... Épp a héten járt érte Nobel-díj.
Luxus (főnév)1. Drága javak bőséges birtoklása; a legjobb és legdrágább anyagi, illetve szellemi javak ésszerű szükségletet jóval meghaladó felhalmozása, használata és élvezete, ami a legnagyobb kényelmet és élvezetet adja az embernek; fényűzés.2. Túlzott költekezés; egy személy, közösség anyagi…..
A társadalmi és munkáltatói elvárások között önmegerősítő spirál alakult ki a diploma szükségességét illetően. Ahhoz, hogy ezen túl tudjanak lépni, paradigmaváltásra van szükség. Emberek kereső éveiből lopunk el éveket, ha felesleges kurzusokra és záróvizsgára…..
Szerdán meg is volt az utolsó munkanapom. Mert, mint ismert leállamvizsgáztam, és másnap munkába álltam. Intellektuális sokkok, melyekre még emlékszem: - minisztériumok közötti versengés, párhuzamos hatáskörök, egymással meg nem osztott információ- a beosztottakon kívül…..
Azon munkakörök esetében, melyek napi 12-14 órás munkaidőből állnak, csupán a természetes szelekció elég ahhoz, hogy a nők alulmaradjanak. Nincs szükség arra, hogy gonosz módszerekkel kipécézzük a nőket, hiszen valakinek ott kell állni 5 órakor az iskola ajtajában. Tisztelet a…..
Hogyan javítsunk kis országunk renoméján: 1. Végy egy angolul jól beszélő, humoros entellektüelt. 2. Legyenek NAGYON rövid, két-három perces beszédek, összesen nem több 5-nél. 3. Hozz szenzációs borokat. 4. Nem árt, ha élvezed a magyar üzletlánc támogatását is. 5. Hozd…..
Reggel már hiába álltam ki a buszmegállóba, egy órával a sztrájk hivatalos kezdete előtt, nem jutottam el a nagykövetségre. Délután pedig elég nagy dugó volt a metrón, ami csak 10 percenként közlekedett, pedig már a járatritkító sztrájknak hivatalosan vége volt. Ez mondjuk…..
Tegnap kaptam egy levelet az egyetemről, hogy abszolváltam. Már csak az kérdéses, hogy mikor, mivel elmondásuk alapján már tavaly szeptemberben... Mázli, hogy két nappal ezelőtt utalták át az előző félévre járt ösztöndíjaimat, mely ezek szerint nem is járt volna. Mondjuk…..
Megadatott az a nagyszerű lehetőség, hogy a NATO-ba látogassak. 1. Egy órányi esőben, szélben eltöltött várakozás után, megfagyva, ám de törve nem, végre átestünk az átvilágításon. Telefonjainkat elvették a látogatás idejére. 2. Sötét, kopott folyosókon át bevezettek…..
A plenáris ülés egy nagy jamboree, ami alatt mindenki kiszakadhat a szürke hétköznapokból. A napközbeni hihetetlen pörgés után az ember eltölthet akár három estét munkatársai körében, ha együtt foglalnak szállást. Nem kell hazarohannia munka után a családjához, hanem beülhet…..
A héten plenáris ülést tart az Európai Parlament, ennek örömére mindenki átköltözik négy napra. Ebben az épületmonstrumban kicsit nehezebben ismerem ki magam, de még egyszer sem tévedtem el. Érdekes, hogy a parlamentben egy 2-2,5 perces felszólalás már hosszúnak számít. Persze…..
Hétvégén a másik gyakornokkal elmentünk Ostendébe, az Északi-tenger partjára, ami Brüsszeltől kicsit több, mint egy órányira van vonattal.  Szép volt az idő, még sütött is, de annyira fújt a szél, hogy az már kicsit sok volt nekem. Csomót sétáltunk, estére teljesen…..
Eddig nem írtam alá titoktartási nyilatkozatot, de azért neveket igyekszem nem említeni. Mikor említettem a házinéninek, hogy úgy jöttem ki, hogy nem igazán tudom, hogy kihez, azt mondta bátor vagyok. És azt is, hogy ne vegyek bérletet, mert nem biztos, hogy marad időm a munka…..
Ezúttal elég kevéssel kiutazás előtt vált biztossá, hogy mely hónapokat töltöm itt (január-február), többek között ezért is eléggé aggasztott a szállásom. Németországban azért eléggé el voltunk kényeztetve. Igaz egy kicsi település, de a 50 négyzetméteres, kvázi…..
Már harmadik napja itt tengetem az életem. Egyedül. Most úgy érzem, hogy egy kicsit jobb a helyzet. Már nem nyom össze ez az egész hatalmas monstrum, ami tavaly egy fiktív nemzetközi szervezetből vált hirtelen valósággá. Szóval adtam még egy esélyt neki, mert tavaly…..
Tekintettel arra, hogy telephelyünket Magyarországra helyeztük, a blog írást felfüggesztjük. Majd lehet, hogy lesznek random bejegyzések egy-egy interkulturális sokkról, de rendszeres megjelenés legközelebb csak majd, ha megint külföldre látogatunk. Auf Wiedersehen!..
0. Jó-jó, volt valami előismeretem, hogy tüftigek, meg miden. 1. De hangoztatják, hogy nem is. 2. Azért közben miheztartás végett bedobják ezt: "Fünf Minuten vor der Zeit, ist des Deutschen Pünktlichkeit." 3. Szerintem nem vészes annyira. 4. De azért a törököktől…..
Ma hazafelé az autópályán láttam egyet s mást: 1. Kislány az anyósülésén fekszik a műszerfalon, az anyukája ölében. Nyilvánvalóan nem volt bekötve. Meg amúgy is... 2. Dombon felfele lerobbant személyautó mellett álló nyolc tanácstalan ember. 3. Egy kisteherautó hátsó…..
Tegnap hamamban jártunk, ami nagyon jó volt. Három török lány kísért minket, de ők sem igen tudták, hogy mi a teendő. Egy viszonylag távolabbiba, ámde tisztába mentünk, ahol először átöltöztünk, majd beültünk egy finn szaunába. Globalizáció rulez. Ezek után következett a…..
Nagy elméletem a vallásokról: A vallás és a nemzeti karakter valahogy hatással vannak egymásra. Ez a nagy tuti. Nagy elméletem szerint a nemzeti karakter határozza meg a vallást, de lehet kötözködni. Szerintem a német mentalitás nyilvánvalóan hozzájárult a protestáns vallás…..
Cuki ausztrálkákat felvilágosítottam, hogy mikor fedeztek fel Ausztráliát. Kb. 10 percet beszélgettünk az aboriginekről, azt mondták, életükben nem elmélkedtek meg róluk ennyit. Az előző miniszterelnökük volt az első, aki bocsánatot kért az üldöztetésekért, ami egy igazán…..
Ma megnéztünk egy fél órás videót arról, hogy milyen csúnya dolgok történnek Törökországban. A rendőrség könnygázzal és vízágyúval oszlatja fel a tüntetéseket. A csúnya rendőrség vehetne pár tippet a magyaroktól, pl. hogy viperát és gumilövedéket is be lehet vetni.…..
Tegnap megvoltak az első előadások. Rajtunk kívül egyik csoport sem találta meg, hogy hol van a reggeli (a kolival szemben), ahol az aranyos, ám angolul nem beszélő török egyetemisták vártak minket, hogy átkísérjenek az egyetemre. Fél óra késéssel indultunk reggeli után, mivel…..
Ilyen sört ittam Efes 2013.06.26 00:43:14
Török sör, van belőle pilseni és tuborg. Nem tudom, hogy ezek mennyire hivatalos elnevezések, a német fickó illette őket ezzel. A pilseniben magasabb a cukortartalom, a másik pedig kesernyésebb és szűretlen. Nekem a pilseni ízlett jobban, még melegen is fogyasztható(!). Efezust…..