Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyasgemfidesz(ha hagyom!)

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Giró-Szász András kiemelte: a kormány célja a változtatásokkal, hogy növelje a felsőoktatásba a bejutók létszámát, valamint minél nagyobb arányban növelje a felsőoktatási képzést el is végzők arányát.  Ennyi...
Nyasgemfidesz(ha hagyom!) 2012.12.06 22:49:58
@tesz-vesz:
A hosszú eszmefuttatásaidnak (szófosásaidnak) más lényege nincs, ugye, mint az, hogy a JOBBIKRA kéne szavaznia egy normális, nép-nemzeti elkötelezettségű magyarnak?!?
Aztán jönne a neo-numerus clausus, majd (először csak) a nyilvántartásba vett zsidók kizárása az egyetemekről, aztán a vagyonuk elkobzásából minden "fajta-tiszta" ősmagyar diák ingyenesen tanulhatna az egyetemeken (persze, csak rovásírást, meg turulmadár-elméletet, mivel jogászra, közgazdászra, mérnökre nincs szüksége az új társadalomnak). Végül a cigányok sterilizálása és gettókba zárása után, valóban Mária országává válhatna ez a kis ország a Neo-Führer vezetése alatt....
A 10 nappal ezelőtt bejelentett 397 milliárdos megszorító kiigazító csomag szavatossági ideje hamar lejárt, mert ma délelőtt Matolcsy egy újabb, 370 milliárdos megszorító kiigazító csomagot jelentett be. A nyáron megtárgyalt, kiszámított, átnyomott hiperszuperstabil 2013-as…..
Nyasgemfidesz(ha hagyom!) 2012.10.18 11:02:47
@Vidéki:
Jöhetsz akárhány bibliai idézettel, a valóság akkor is az marad, hogy a kormányzati kudarcokért az IMF-et felelőssé tenni, csak nálunk, Abszurdisztánban lehetséges. A pénzükre ácsingózunk, de előtte elküldjük őket a büdös jó édesanyjukba. Mielőtt azt mondod, hogy az a "mi bankunk", tehát a "mi pénzünket" kérjük vissza, nagyon tévedsz. Mi nettó befizetők (nettó haszonélvezők) vagyunk az EU-ban. 2004 és 2010 között (nincs frissebb adatom) a befizetéseink több mint a dupláját kaptuk vissza különféle támogatások formájában. Az IMF-es pénzek odaítélésében az EU vélemény is számít.
Szóval pénzt akarunk -mert az nekünk jár(!?). Képzeld el ezt a szituációt saját családi körödben: "kisfiam, függeszd fel a rugdosást, fogadj el tőlem egy millát, utána rugdoshatsz tovább!" (gondolok itt a "Békemenetes" "nem leszünk gyarmat" szlogenekre, meg egyéb nyalánkságokra.
Vagy legyen olyan korrekt a szeretett kormányod, hogy önérzetesen nem fogadja el az IMF-es pénzt, és akkor mi lesz ? Be kell vallani, hogy ők szúrták el, és a NEMMEGSZORÍTÁSOK igenis MEGSZORÍTÁSOK, (ezeket most nem részletezem, hiszen már mások ezerszer leírták ezeket) minden improvizáció, az újabb és újabb Matolcyi-csomag a kisembereket sújtja. A Simicskákat, a sógorokat, komákat nem.
Nyasgemfidesz(ha hagyom!) 2012.10.18 14:27:40
@Vidéki:
Jaj,Tünci-Bünci, ne plagizálj! Én szoktam irkálni (igaz, más nick alatt- de az már számomra unalmas lett- így váltottam),hogy a fidesz kommunikációja miatt Goebbels forog a sírjában, hogy "uram, atyám, ezek a fiúk mennyivel többet tudnak, mint én az -addig ismételd a hazugságokat, míg igazságnak nem hiszik!- témájában"
"Olyan mások, mint te, akiknek a hazugság a kenyerük!"Először bedurrant az agyam, és hasonló stílusban akartam válaszolni (hogy hazug ám a te "..sok kislányt meghúztak -os fehérvári huszárod"), de aztán elgondolkodtam, és mély szánalmat kezdtem érezni irántad. Mármint, hogy átmosott agyú bértollnokként milyen borzasztó lehet neked védeni a védhetetlent! Lassan magadra maradsz, csak a "békemeneten" ordibálhatod teli pofával, hogy "nem leszünk gyarmat!", meg, hogy "inkább elviseljük a megszorításokat, de nem leszünk bérrabszolgák!", meg ehhez hasonló, a magyaros (bocsánat, kurucos) virtusból származó baromságokat. Könnyes szemmel nézel majd körbe, hogy a bérautóbuszokkal idecipelt 2000 erdélyi diák, meg a többi "önkéntes" bértüntető is milyen lelkesen élteti majd a szent embert (aztán gyorsan kiszámolod, hogy amikor Széles Gábor ISMÉT leszámlázza a tüntetők logisztikai költségét, hogy "jé, ez megérte! Megmutattuk azoknak a hazug libsibibsikomcsihazaárulóknak, hogy "él még a nemzet e hazán").
Szóval, SAJNÁLLAK, Tünci-bünci!...és tudod, a sajnálat sokkal sértőbb tud lenni, mint a véres küzdelem. Sajnállak, mert az általam írottak egyikére sem reagáltál, csak egy generálszószos dumával akartál megsérteni.
Majd, ha észérvekkel akarsz ( és tudsz is!) vitatkozni, állok elébe. De addig csak sajnállak!
Nyasgemfidesz(ha hagyom!) 2012.10.18 19:40:57
@Ironfist:
" Vidéki még a fideszesek közt is a sötétség mintája"
Frappáns megfogalmazás. Azt viszont elképzelni sem tudom, hogy az agyban hol található az ilyesfajta "vakhit" központja, és milyen hormonok túlképződése okozza ezt a ( most próbálok eufemisztikusan fogalmazni) minden rációt nélkülöző gondolkodásmódot.
Néha azt hiszem, hogy csupán trollkodásról van szó (a gép előtt ülve -kéjes vigyorral az arcán- a mi Vidékink/Enrikénk/ Lencsés Pityúnk a hasát fogja a röhögéstől, hogy "na, már megint sikerült felhúzni ezt a hülye bagázst").
Az Európai Unió kapta az idei Nobel-békedíjat – derült ki péntek délelőtt. Ironizálással vegyes meglepetés fogadta a hírt szerte a neten, pedig sem a díj odaítélése, sem annak indoklása nem igazán meglepő, sőt, van elég alapja is, hogy az EU, az európai integráció ideája…..
Nyasgemfidesz(ha hagyom!) 2012.10.14 14:49:22
@tesz-vesz:
".. emellett brády állítólag jelentett és ügynök volt. akárcsak tőke péter"
Háááát, emiatt van teli a hócipőm! Még az ilyen, "echte"
jobbosnak vélt, "leleplezőkben" sem bízhat az ember....
Nyasgemfidesz(ha hagyom!) 2012.10.14 23:04:31
@tevevanegypupu:
Bizonyos kijelentéseiddel kapcsolatban vitatkoznék:
-csak a szocik hazudnak. Vedd elő Viktorék választási ígéreteit tartalmazó kis füzetet, s máris rájöhetsz, hogy az ott ígértek közül semmit sem tartottak be, ill. 180'-os fordulattal valósítottak meg (pl. egyszerűsített, "söralátétes" nagyságú adóbevallás - helyette hatvanvalahány új adó. Nem lesznek megszorítások- irtóznak ettől a szótól- azóta viszont mindent mi, a kisemberek szopunk, stb)
- Te fikázod Gyurcsányt és Demszkyt a Gergényivel kapcsolatos ügy miatt. Én megvetem Orbánt, mert beszéde közben kapott rendőri figyelmeztetést, hogy a nagygyűlés után a résztvevők bizonyos utcákat ne vegyenek igénybe, mert cirkuszok várhatók. De ő még saját híveit sem figyelmeztette, helyette bevágta magát a páncélozott járművébe és elhajtatott ( mert "minél nagyobb a baj, annál jobb nekünk" elv működött) Mindenért a rendőröket tették felelőssé, a randalírozó csőcseléket meg ma született bárányként ("hazafiként") aposztrofálták. Kész röhej!
-aláírom, Gyurcsányék hihetetlen sok baromságot követtek el, de a demokrácia-értelmezésük vastagon verte a Viktorékat (aki kiiktatta a fékek és ellensúlyok rendszerét, megnyirbálta az Alkotmánybíróság(!) hatáskörét, minden fontos pozícióba havert, sógort, komát ültetett 9(!) évre. Maga mondta, hogy -ha el is veszítenék a '14-es választásokat, 20 évre megbénította a következő kormányok mozgásterét. Ez felelős államfői gondolkodásmód, ugye?!? Ez a hatalomhoz, a szent hatalomhoz való görcsös, mi több, MÁNIÁKUS ragaszkodás jellemzője. Sorolhatnék még millió, hasonló dolgot)
- és hogyan magyarázod Orbán azon kijelentését, mely szerint lehet, hogy a demokrácia helyett más formációban kell gondolkodni (csak nem a diktatúrával riogat bennünket?!? )
-ja, még a hazugsághoz egy kis adalék: kormányváltáskor Viktor maga mondta egy tv-interjúban ( láttam!), hogy Bajnaiék átadása korrekt volt, nem üresen adták át a kincstárat (hát persze, abból vették pl. a Mol részvényeket, nagy veszteséggel) - pedig pár hónappal előtte (Bajnaiék idejében) még államcsőd fenyegetett (ezért kellett a gyors IMF-hitel),aminek jelentős részét nem ők, hanem a Viktorék költötték el.
-azt írod: a szociknak halvány lila gőzük nem volt a kormányzásról, a költségvetésről. Bezzeg Viktoréknak van! (Érdekes módon, az emberek közel 90%-a szerint a szocik alatt jobban éltek, mint most) Orbán a nyakunkra tette ezt a közgazdasági antitalentumot, aki szemrebbenés nélkül hazudja, hogy jövőre itt a Kánaán, s a világ majd a magyar csodáról fog beszélni. Közben az ország népe meg beledöglik a nemmegszorításokba. Tudtad, hogy ez a közgazdasági fenomén rávette Antall Józsefet - szaktanácsadóként-hogy minden állami céget, vállalatot el kell adni, mert veszteséget termel (Róna Péter közlése). A Viktor meg mindenféle állami céget akar alapítani. Megint jön a régi jó szocializmus, Orbán módra?
-mi haszna van a világnak az ortodox gazdaságpolitikából, hiszen a válságokat nem tudja kiküszöbölni? Sajnos, a válságok már ilyenek. 2o-50 évenként ciklikusan visszatérnek (akár ortodox, akár unortodox a gazdaságpolitika. Erről sokat tudnék mesélni -közgazdász lévén- de ez sok időt venne igénybe). Mellesleg, szerintem Matolcsy nem is unortodox, hanem egy hozzá nemértő, a mi bőrünkre "kisérletezgető" lúzer, aki alapvető közgazdasági összefüggésekkel nincs tisztába (csak egy a sok közül: a tranzakciós adók kiterjesztése az MNB-re és más állami cégekre)
Folytathatnám a sort, de minek. Sokszor írtam már, akit a hit ereje mozgat, annak felesleges a rációt felemlegetni.
Nyasgemfidesz(ha hagyom!) 2012.10.15 21:55:12
@tevevanegypupu:
Merő kíváncsiságból megnéztem az adatlapodat. Két dolgot tudtam leszűrni:
1. régi motoros vagy a szakmában,
2. te nem váltogatod a nickedet (miként én, aki egyszerre több nevet is használok, de ha kell, -a mondandómtól és a hangulatomtól függően- akár havonta is módosítok).
De vissza a közös témához:
- hidd el, a Viktor iránt érzett európai antipátia nem a bankokkal kapcsolatos viselkedése miatt alakult ki.Sokkal inkább köszönhető ez a Napóleon-komplexusának, a fellengzős kivagyiságának (nem én mondom, már az eu-s soros elnökség idején is azt mondták róla -a szlovák elnök-, hogyha lejár az elnökség, nem hívjuk meg sehová -lásd:az akkori visegrádi csúcsot, Viktor nélkül- és átnézünk rajta)
-a bankok ellen gerjesztett averzióknak van is, meg nincs is alapja. Van, mert :
egyoldalúan módosíthatják a szerződési feltételeket, a lényeges elemeket apró betűkkel rejtik el a szövegben, rohadt magas kamatra kölcsönöznek pénzt, a betétekre viszont pofátlanul alacsony kamatokat írnak jóvá. Emiatt viszont abnormális nagyságú adózás utáni nyereséggel zárhatták mérlegeiket. (lásd: a Csányi-féle OTP-ét, amelyik a válság tetőzésekor is évente 60-90 milliárd tiszta nyereséggel növelte vagyonát. Azaz, ennyit szipolyoztak ki a szerencsétlen háztartásokból, és a vállalkozói szférából).
Nincs alapja, mert:
a bank is vállalkozási tevékenység, a piac értékítélete szerint működik. Szükség van a tevékenységére, -hiszen már Széchenyi is megmondta, - a gazdaság felpörgetése csakis elfogadható árú (mert a kamat a pénz ára) hitel mellett lehetséges. A bank nem kényszerít rá bennünket, hogy hitelt vegyünk fel (csak mi, emberek vagyunk mohók, minden azonnal akarunk).
-miért kell feltőkésíteni a bankokat? Mert, ha bedőlnek, minden betétes elveszti a pénzét, és ezzel hihetetlen mértékű inflációs folyamatok indulnának be
(mert kevesebb pénz marad hitelezésre, emiatt abnormális mértékben megnő a kamat, - a pénz ára- ezt érvényesítik a termék árában, árnövekedés, infláció- emiatt csökken a vásárlóerő, csökken a termelés, jön a munkanélküliség) Tudom, így lerövidítve ezeket a folyamatokat, kicsit zagyvának tűnik a szövegem, de hidd el, ezek törvényszerűségek.
- magánnyugdíjpénztárak kérdése: ezt is csak leegyszerűsítve. Én tíz év alatt megháromszoroztam a "betétemet". Félévente, évente kikértem a hozammutatókat (zokszó nélkül kiadták), s ha nem tetszett valami, azonnal átraktam a pénzt egy másik társasághoz. Vagy éppen a portfólió összetételén változtattam. Azaz: aki nem törődött a pénzével, a végén ordított ( mint az a hülye Selmeczi -üzemgazdász "végzettséggel"), hogy elpacsálták a pénzét. Sajnálom. Ha nem ért hozzá valaki, hát kérdezzen meg hozzáértőt! De nem, saját impotenciánkért könnyebb a felelősséget másra hárítani.
Közgázóra vége, mert lassan elragadtatom magam, és nem tudok leállni (bocs, de imádom a szakmámat).
Most már rövidítve:
-te egyetértettél a randalírozásokkal?!? Én rémisztőnek tartottam. Most bezzeg a hatalom fél okt. 23-tól, mert irgalmatlan sok éles lőszert vásároltak (az egyik jobbikos parlamenti felszólalásából tudom). Pedig a "ballibsik" soha nem fognak csürhe módjára viselkedni. Ja, és Viktorunk Cinege utcai házát továbbra is védi a "magánrendőrsége", a TEK. Bezzeg Gyurcsány háza előtt hetekig lehetett randalírozni...
-az 5 millió kinti magyart senki nem tagadta meg. Nekem is vannak kinti barátaim a környező országokban, akikkel egy évben többször találkozom. DE: nem itt élnek, nem itt adóznak, tehát az én életembe -szavazataikkal- ne szóljanak bele. A Viktor szedje össze máshonnét a hiányzó voksokat! Apropó, kinti magyarok. Erdélyi, szerbiai, szlovákiai magyar ismerőseim átkozzák a fidesz külhoni magyarpolitikáját, ami szerintük abban merül ki, hogy magyart a magyarral összeugrasztanak, így gyengítve a szélesebb magyar összefogás lehetőségét, ezzel meg a parlamenti erőviszonyokat.
(azon már csak röhögök, hogy a békemenetre 2000 külhoni gyereket is iderángatnak a bérautóbuszokon. Ennyit magyarságpolitikáról, a nemzetállamról. Addig és azok kellenek, akik a fideszt erősítik szavazataikkal.Ha gúnyolódni akarnék, azt mondanám, hogy nagyon gyenge az arány, ha 5 millió kinti magyartól csupán 500 ezer szavazatot várnak. Bár ennyi szavazat vastagon biztosítja a fidesz bebetonozását)
A többiről majd egyszer, máskor.
"Nincs közöttük kövér, az a halálom" - jegyezte meg Orbán Viktor egy díszszemlén, erre beindult a törvényalkotás. Kövér László azóta elérhetetlen. Az újabb alkotmánymódosítási hullámban az alaptörvénybe iktathatják a kövérség betiltását. Azt egyelőre nem lehet…..
Nyasgemfidesz(ha hagyom!) 2012.10.10 20:26:57
@kittrabi:
Lelki szemeimmel már látom, amint Hende Csabus, - miután "alma" alkata miatt "almás" lett a Viktornál- szolgálattételre jelentkezik a "mindenértgyurcsányahibás"-nál.....
Tavaly júniusban Matolcsy benyújtotta a törvényjavaslatot, ami szerint három lépésben (2011-ben, majd 2012. január 1-től, és július 1-től) emelkedne a cigaretta, szivar, szivarka és a fogyasztási dohány jövedéki adója. Egy hónap múlva sztornózták az ötletet, és az idei adó…..
Nyasgemfidesz(ha hagyom!) 2012.10.04 21:07:35
@dr. Aullah:
" A dohányosok a legundorítóbb ember csoport."
Számomra viszont az a politikus a legundorítóbb a világon, amelyik nem elég, hogy tolvaj, hanem még arrogánsan, "felsőbbrendűen" hülyének is néz engem -a mezei választópolgárt- , akinek a gondtalan életét köszönheti...Ezen felül minden bugyuta törvényt megszavaz (mert ne má' hogy szembe merjen szállni a vezér hagymázas gondolataival!)... Az már csak hab a tortán, hogy -félve esetleges lázadozásomtól- , most még ki is akar zárni a szavazásokból....A csúcs viszont az, hogy mindezek után, arról próbál meggyőzni, hogy mindez az én érdekemben történik!
Továbbra is a dohányosokat tartod a legundorítóbb embercsoportnak?!?
Nyasgemfidesz(ha hagyom!) 2012.10.04 22:39:50
@immortalis:

Mi történt veled? ("Elhatárolódom magamtól, természetesen") A régebbi kommentjeid alapján ezt nem hittem volna rólad! :-))))))