Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GaboorR

64 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre több és több tüntetés zajlik Budapesten, de Magyarország más városaiban és Európában is. Főként a CEU, azaz a Közép-Európai Egyetem ellehetetlenítése érdekében javasolt, majd megszavazott "lex CEU" törvény miatt mentek/mentünk ki az utcára. Mert hát több alkalommal én is kinn voltam.  Április…..
2015.09.03-án büszke tulajdonosa lettem egy vakítóan narancssárga, merészen dizájnos, i3 procis ultrabooknak, egy Lenovo Yoga készüléknek. Ez a dolog kétszázezer magyar forintba került, s gondoltam megéri a pénzét, mert jó ez a vas, bírni fogja sokáig. Hát nem bírta. 2016 augusztusában elhunyt,…..
Letsdosthg! Ásotthalom 2016.11.29 17:23:33
Honfitársamnak, Toroczkai Lászlónak! Tegeződve írok, nem tiszteletlenségből, hanem egyszerűségből, közvetlenségből, könnyedségből. Sokféle véleményed lehet a menekültválságról, ami Európát is érinti. Sokféle véleményed lehet a terrorizmusról, kultúráról, vallásról, szexuális orientációról.…..
(kép forrás) Rövid leszek.  Először az volt bennem, hogy el sem megyek szavazni. Mert felháborít, hogy csomó fontos dolog van Magyarországon és ezzel a szarsággal kell foglalkozni. Miközben tanodák lehetetlenülnek el, gyerekek éheznek, kisvasutak és stadionok épülnek, diákok utálnak iskolába…..
GaboorR 2016.09.29 08:38:49
@bircaman maxval szerkesztő: A felvetésedre: nem szeretnék iszlamizációt. Tőlem mindenki gyakorolhatja azt a vallást, amit csak szeretne, feltéve ha nem írják elő nekem is kötelezőnek. Ettől én nem tartok. Sokkal inkább tartok az iszlamofóbiától - ha figyelmesen olvastad a cikkemet, akkor van benne egy konkrét sztori is, ahol fejkendős nőnek szól be egy fazon. Az iszlamofóbiával nem az a baj, hogy valaki mondjuk nem ért egyet az iszlám tanaival: ez teljesen rendben van, tessék kritikusnak lenni! A baj azzal van, amikor szimpla külső megítélés alapján (fejkendő, barna bőr, testet takaró ruha, arab/"közel keleties" nyelv használat stb. stb.) megvetnek valakit, akár bántalmaznak. A következő szintje pedig, amikor megtudják, hogy menekült, mondjuk egy állásinterjúnál: "jaj te migráncs vagy, akkor nem veszünk fel!". No, én ettől tartok. Nyitott vagyok a te véleményedre, csak ezt szerettem volna tisztázni magammal kapcsolatban :)
Identitásom szeletei sorozatomban már kifejtettem, hogy nekem mit jelent a magyarság. Arra még nem került sor, hogy egészen pontosan kifejtsem, hogy számomra mit jelent a baloldaliság, bár ezekről az oldalakról is nyilatkoztam még régebben a Jobbikról és konzervativizmusról szóló gondolataim…..
Van egy különleges, nagy "népcsoport" a Földön, amiről ritkán készül átfogó antropológiai kutatás, ugyanis rengetegen élnek benne, és nagyon különböző alcsoportjai vannak. Még csak földrészek sem kötik őket össze feltétlenül, és a nyelvben sem osztoznak mindannyian. Azonban van egy olyan különleges…..
Első rész, Második rész, Harmadik rész Az identitásom szeletei sorozat harmadik részében írtam a "férfi" identitásomról, amihez szándékosan nem kapcsoltam hozzá azt, hogy milyen nemű emberek irányába érzek vonzalmat. Ezen sokat gondolkodtam, és arra jutottam, hogy akár oda is írhattam volna, hogy a…..
Kevés most az időm, mert megyek egy hétvégi képzésre. Nem is akartam eredetileg írni a témáról. Aztán most valahogy mégis, mert "jó" szokásomhoz híven elolvasgattam a másik oldal véleményét, kommentjeit és egy konkrét cikket is. Szóval nagyon kikívánkozik, hogy véleményt formáljak.  Szóval aki nem…..
Sűrű és élvezetekkel, élményekkel teli heteken vagyok túl. A blogolást eközben "elhanyagoltam", most próbálom "behozni" és írok egy laza szösszenetet. Rólam szóló bejegyzés következik! Nos, ami talán a legfontosabb, hogy rájöttem: imádok tréningeket tartani! Ezt lényegében eddig is tudtam, de az…..
Pedagógia alapszakos éveim alatt azt tanultam meg, hogy a magyar iskolarendszer tényleg borzalmas. Jól emlékszem az egyik első féléves előadásra ahol Vass Vilmostól tanultam, hogy a gyerekek általában alig kérdeznek a tanítási órákon - amikor kérdeznek, akkor is 90%-ban olyan dolgokat…..
Első rész, Második rész Facebookon megkérdeztem a Nagyérdeműt, hogy mi legyen a következő része az "Identitásom szeletei" sorozatnak, és a "férfi" identitás kapcsán egy kisebb vita is felütötte a fejét. A kérdésfeltevés valahogy úgy hangzott (összefoglalva), hogy miként is lehet egy privilegizált…..
GaboorR 2016.03.19 18:32:22
@mandulazöld: Én sosem próbáltam, és sosem értettem ennek a lényegét, mármint, hogy miért jó büfögni "csak úgy". :D Egy finom kaja után még értem, mert jól esik stb... de "direkt" ?! :D
A férfiasság-nőiesség önkategorizálás alapon megy, pont azért, mert másként ítélünk meg férfias és nőies dolgokat. Az sztem két külön dolog, hogy hogyan néztek ki, és hogy "férfiasnak" vagy "nőiesnek" ítéled meg magad, vagy a dolgot, amit csinálsz.
Első rész Nekem az, hogy "magyarrá" lettem, gyakorlatilag kikerülhetetlen volt. Születésem óta minden március 15-én volt rajtam kokárda, minden október 23-ára megemlékeztem. Túró rudival, szalámival, gulyással, lángossal, marcipánnal tömtek a szüleim. Kamasz koromban Sopronit, Borsodit, Pálinkát,…..
Én ez évben, március 15-én kimegyek nyilvános eseményre. Méghozzá tüntetni megyek. Tüntetni fogok a magyar oktatás rendbetételéért. Az ember központú nevelésért. A jövőbeni saját gyerekemnek (és az öcsémnek, aki szeptembertől iskola-ready lesz) olyan sulit szeretnék, ahol képes lehet bárki…..
Letsdosthg! A Disney felnőtt :') 2016.03.13 18:38:09
Zootopia, avagy magyarul Zootropolis (minek kellett lefordítani...?). Nem véletlenül néztem meg, azt csiripelték a madarak minden fele, hogy ez a film ütős lesz. Hogy a kedvenc Disney filmem lett? Hát nem lett az. Bár az öcsém állította, hogy neki most ez lett a kedvenc meséje.  A Disney kezét…..
Első nap, Második nap, Harmadik nap Emberi jogok! Ezen a napon igazán sokat dolgoztunk és faradoztunk a saját tanulásunkért, az idő mégis hamar elrepült. Nekem volt flow élményem bőven… Kezdetnek tisztáztuk gyakorlati példákon keresztül a sztereotípiákat (például megtudtuk, hogy a németek főként…..
Szeretem magam pedagógusnak hívni, bár őszintén szólva nem gyakran használom ezt a kifejezést. Főként azért, mert a köznapi ember teljesen mást ért alatta, mint amit én gondolok, aminek én érzem magam.  Nem tanár vagyok. Egy olyan ember vagyok, aki érti a pedagógiát. Aki folyamatosan tanulja a…..
Első nap, Második nap Belevágtunk a tréningbe! Volt mindenféle kreatív névtanulás, csapatépítős játékok és megfogalmaztuk az elvárásainkat – mindent amit szeretnénk megtanulni a híres „tudás, képesség, attitűd” fogalmi háromszögön belül. Vásároltunk egymástól betűket, vezettük egymást vakon,…..
Letsdosthg! Nőnap afterparty 2016.03.09 22:02:53
Borrrrrzalmasan kimerítő nőnap volt a tegnapi! Kezdődött talán ott, hogy minden sarkon virágárusokba botlottam, majd a Lidl-ben egy elegáns fehér inges srác osztogatta a szálvirágokat a nőknek. Szóval volt virág dögivel! Hogy ezzel van-e baj?  Nos részben nincs. Például ha valaki szeret ilyenkor…..
Letsdosthg! Room 2016.03.07 17:30:23
(Az írás végig spojleres lesz és a saját szubjektív értelmezéseimet tartalmazza.) Szombaton eljutottam a Művészbe és beültem A szobára. Semmit sem tudtam róla, csak amit egy ismerősöm mondott: Neked ez tetszeni fog! Ettől a személyes megszólítástól kellően motivált lettem. Tetszett?…..
Első nap Ukrán barátainkkal reggeli után elindultunk Kobuletiből felfedezni a „szomszédos” tengerparti várost: irány Batumi! Már a hotelből kijöttünk és sétáltunk pár percet, amikor megláttunk egy kisbuszt „Batumi” felirattal. Leszólítottuk mint egy taxit, majd fel is szálltunk rá. Fejenként 1,5…..
2015 novemberében Grúziában jártam Erasmus+ tréningen és ezért köszönetem és hálám illeti a Rogers Alapítványt, akiktől megkaptam a lehetőséget, hogy részt vehessek a programon. A hét rendkívül sűrű volt, ezért nem tudtam úgy vezetni a blogomat, ahogyan az Portugáliában (Egy Kettő Három Négy Öt)…..
A példaképeim sorozatot egy olyan emberrel kezdtem, aki a pedagógiai gondolkodásmódomra az első jelentős változtató benyomást tette. Most ezt a vonalat folytatva szeretnék írni Fóti Péterről, aki szintén a kezdeti gondolatformálásomat alakította (és alakítja a mai napig) személyesen és írásain…..
Már régóta tervezem ilyen blog posztok írását. Az ember érdeklődése, identitása, élete és még nagyon sok minden gyakran olyan inspiráló személyeken alapszik, akik meghatározóak voltak az egyén számára. Ebben a sorozatban igyekszem sorra venni azokat az embereket, akik eddigi életem során jelentős…..
Letsdosthg! A vizsgarendszer halott 2016.01.25 11:46:38
Pár hete a vizsgaidőszakos stressz és "tanulás" közepette fogalmazódott meg bennem ez a gondolat. A vizsgázás tök felesleges. Az egész vizsgarendszer felesleges. Halott. Igyekszem elmagyarázni, hogy miért gondolom így. Először azonban a személyes élményem. Mikor megfogalmazódott bennem ez az…..
Ezúttal nem rizsázok, kimondom, amit ki kell. Bár azt szoktam mondani, hogy én aztán nem kertelek, mert hát kimondom és megoldom, ez nyilván nincs így. Nem lesz ez ilyen őszödi beszéd, vagy hasonló, tökre olyan dolgokat mondok most, amit Te is tudsz, ha egyszer is jobban odafigyeltél…..