Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mroj Rzystofw

39 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A LEGGYAKORIBB VALÓSÁGTORZÍTÁSOK "Van, amikor nem tudjuk elviselni a valóságot, és a pszichénk különböző módszerekkel eltorzítja azt. Biztos hallottad már, hogy te most elfojtasz, vagy kivetítesz. Esetleg tagadsz, vagy hasítasz. Mik ezek, és miért csináljuk? Ezek az elhárító, vagy más nevükön…..
Én a teleportáció és az időutazás témáját egy igen egyszerű meglátással szoktam rövidre zárni: mi a legnyilvánvalóbb jelenség, ami e kettő létezése esetén tapasztalható? Az, hogy a semmiből jelennek meg dolgok a térben. Az időugrásokra és a teleportációra ugyanúgy a semmivé válás és a semmiből való…..
Nagyon érdekes írást találtam egy szlovák, főként csallóközi magyarok által olvasott portálon. Már napok óta foglalkoztattak engem is azok a gondolatok, amiket a vélemény írója megfogalmazott... Pszichológiai szempontból idehaza inkább indulatáttételesnek érzem azt az…..
A videón szereplő egyszerű ember egyszerűen gondolkodik… ám jelen esetben az egyszerűség veszedelmes, és súlyos táptalaja az előítéleteknek. Ennek ellenére én magam is megpróbálom egyszerű módon visszavezetni a „józan paraszti észnek” látszó jelenséget egy ésszerű…..
Az anyag semmiféleképpen nem az általunk ismert élet létrehozására „lett tervezve” – akkor nem létezne annyi, az életet lehetetlenné tévő dolog és hatás… (kép: BS-funpic comments: No.0570. – Amiért a BIG BANG után nem jött létre azonnal élet…) * * * * * * FELEKI…..
https://www.youtube.com/watch?v=33T4-Zgs_dg Tasi már az első mondatában téved, ugyanis SAJNOS az általa említett keletkezési elmélet nem a "legnépszerűbb", hanem tudományosan a legjobban alátámasztott. Továbbá: rohadtul téved abban is, hogy Darwin feltételezte az evolúciót - ő…..
Mroj Rzystofw 2015.02.13 10:50:54
A kreacionisták és az Értelmes Tervezettség hívei akaratuk ellenére is meggyalázzák, lealacsonyítják azt a Tervezőt, akinek a Világegyetem és az Élet teremtését, tervezését tulajdonítják. Már maga az „isten által való tervezés” fogalma és feltételezése is alapjába…..
Mroj Rzystofw 2014.02.01 02:27:51
@elevenstar: "1. Egyszerű szőrszálhasogatás. Lehet, nem a legszerencsésebb szóválasztás, de többen értik meg a Tervező kilétét ezzel a szó használattal, mint akiket pont összezavarna.
Magam is kiadványtervező vagyok, mégsem tervezek előre általában, csak nekiülök, és csinálom, tehát a folyamat pont addig tart, ameddig annak tartania kell. De ez amúgy is csak én vagyok, a Tervezőnek ez semmiből sem áll, na de kérdem én, milyen szót használsz egy olyan idejű folyamatra, ami a Földön nem található meg?"

Ezzel magad is blaszfémiát követsz el, ugyanis magadat, egy emberi hivatást teszel a Teremtőnek elképzelt hatalom példájává. A példád rossz - te sem tehetsz azt, amit csak akarsz, hiszen egy számodra megadott feladatot kell végrehajtanod. Vagy tudsz olyan kiadványtervezőt, aki a maga számára dolgozik?

Másik dolog: Mégis mennyi idő kellett a teremtőnek? A Biblia 6 napot ír, amit egyes intelligens tervezők aztán szépen kitágítottak, mert az evolúcióval vhogy össze kellett passzolnia... Ha a teremtőnek a tervezés semeddig sem tart, akkor vajon mi volt a célja a viláegyetemmel? Ha az élet létrehozása, akkor miért nem teremtette meg azonnal, és miért nem hemzseg az élet jól láthatóan az Univerzumban? Miért nem úgy működik a világ, ahogyan a Star Trek-ben látni, ahol az egész Kozmoszban cikáznak a legkülönfélébb életformák? ...
Mroj Rzystofw 2014.02.01 02:35:02
@elevenstar: "2. Ezt lehet, hogy nem jól értem, de honnan tudod hogy bármiben is ez egy korlátozott eredmény? Az összhangot látva és nyugodt szívvel feltételezem, hogy pont ilyet akart."

Ha az anyagi világ törvényszerűségeinek az összhangjára célzol, akkor ebből egyenesen következik, hogy materialista vagy. Ha látod az anyagi világban uralkodó összhangot (bár sejtem, h ezen a fogalmon mindketten vmi teljesen mást érthetünk), akkor hogyan dőlhetsz be egy, az anyag keletkezésén túlnyúló, mélylélektani, éretlen függéskényszerből fakadó antropomorfizációs analógiának????

Másik dolog - ha ezt magad is elhiszed, akkor ezzel együtt az eleve elrendelésben is hiszel, nemde? Ergo te magad értelmetlen h bármit is tervezz, mert ez a fogalom eleve értelmetlen mindenkinek, aki szerint a világot és annak történetét, menetét előre meghatározzák a Tervező törvényei. DE ez egy "ördögi kör" :) Hiszen ez alapján szabadon ingázhatsz a lelkiismereteddel az eleve elrendelés és a szabad akarat között, szabadon merítve kedved szerint, mikor melyik szolgálja az érdekeidet.
Paley becsapta a világot azzal, hogy az órára rátalálva azt hitte, hogy a készítője annak minden elemét önmaga találta ki, mindenféle előzmény nélkül.Rajzoló: BRAIN STORMING(1.) Mit tervezett meg az „Értelmes Tervező”? (1.1.) Azt a rendszerszerű formát, ami egy adott…..
„Ha én rózsa volnék, mindent visszavonnék,az egyetemektől többet nem rabolnék,az ifjúság virágát, lábbal nem taposnám,a hallgatói jogot, tiszteletben hagynám.” Itt találtuk, de mi kérünk elnézést. FRISSÍTÉS: Van még, ott, ahonnan az előbbi jött: „Ha én Hoffmann…..
Véletlenül akadtam rá a filmre, amit most hirdetnek egy egyik mozi portálon: „A természet IQ-ja” - színes, magyarul beszélő, magyar dokumentumfilm, 58 perc,…..
(…) a hívők hite nem jelent igazolást hitképzeteik valóságosságát illetően – mivel sok hívő egyszerűen azzal véli igazoltnak a maga számára Isten létezését, hogy hisz benne. /Válasz Hansági cikkére/ Reagálás Hansági: Teizmus vagy ateizmus? című, nekem címzett…..
Elmélkedés egy papírral és egy tollal a kézben, 2006-ban, egy szakmunkás szóbeli vizsga jegyzőjeként, a visszafogott zűrzavarban… azaz: így csinálja BS… Kép forrása: http://www.krsnah.com/wp-content/uploads/2008/05/god-1.jpg Jelen írás 3 évig hányódott azon papírjaim…..
… az ideológia, és a parahit fontosabb, mint az ésszerűség - erősen mágikus gondolkodásra vall, ha a körültekintő tervezést mindenféle szertartással kívánják helyettesíteni… *** A forráscikk a NapÚt – Az eredendő műveltség honlapja-ról…..
Elmélkedés egy UFO-előadás jegyzeteiből Kép forrása: 7.___ Az előző rész végén a Föld korát és rajta az űrhajózásra is képes intelligencia kialakulását vetettem egybe. A 4.5 milliárd évhez képest persze elenyészőnek tűnhet az az idő, ami alatt a kifejezetten emberi…..
Elmélkedés egy UFO-előadás jegyzeteiből Kép forrása: http://www.cartoonstock.com/newscartoons/cartoonists/sge/lowres/sgen164l.jpg 6.___ Elgondolkodtató továbbá az UFO-lógusok „HUMAOID”-képzete. Elméletük, azaz az ő elmondásuk szerinti „tapasztalataik” és leírásaik…..
Elmélkedés egy UFO-előadás jegyzeteiből Kép forrása: http://3.bp.blogspot.com/_Uo2IQsX3Izc/TAz0TKOwXxI/AAAAAAAAAIg/8DCo63-zFuA/s1600/Big+UFO-like+cloud.jpg 5. ___ A következő megfigyelésem az UFO-lógusok észjárásával kapcsolatban az, hogy hajlamosak mindenbe „belelátni”…..
Elmélkedések egy UFO-előadás jegyzeteiből Kép forrása: http://fdvenglish2pbl.pbworks.com/f/1162385609/8527~Stupid-People-Posters.jpg Magyarországon a rendszerváltás után, a 90-es évek voltak az UFO-hívők aranykora, legalábbis ami a médiában való megjelenést illeti. Egyre másra…..