Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zuzanda

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy jó háborús filmnek, minden körítéstől lecsupaszítva, arról kell szólnia, hogy a háború rossz. Tudom, hogy közhelynek hangzik, de akkor is így van. A tálalás persze rendezőfüggő. Van, aki szürreális borzalomként mutatja be a háborút, mint Coppola az Apokalipszis most-ban.…..
zuzanda 2014.08.18 23:00:45
szánalmasan kommentvadász poszt. fugazi moraliza, köszönjük, leülhet. múltkor vhol vki azt kommentelte, h al pacino überoverrated, egy átlagos ripacs, hát ez a poszt is ilyen new wave divat esztéta?

brada, az megvan, hogy az egyetlen valódi zöldfülű (vmelyik itt azt kommentelte, h csupa zöldfülűből állt az osztag, hát kurvára nem, tetszettt volna jobban figyelni) könyörgésére engedik el a friccet? ami, persze triviálisan visszaütött, akarom mondani, lőtt később. Hány meg hány olyan jelenet van, ahol habozás nélkül halomra lövik egymást? mert _ilyen_egy_háború. Aki nem tud elvonatkoztatni attól a harmatgyenge történet-pókhálószálacskától, hogy egy n. fiút erőforrást nem kímélve haza kell vinni az anyjához (hihetetlen, aránytalan, de elképzelhető), az minek néz filmeket? használd az agyad.
valóban ez a leggyengébb pontja, a büszkén lobogó csilagsávossal együtt, a filmnek, de ez csak töredék. Kell a 240 milliós usa piac miatt. deal with it. de ez csak _töredéke_ az egész filmnek.

btw a band of brothersban is csak koslatnak, oszt néha lőnek. A The Pacificben részeken keresztül a sárban/monszunban gubbasztanak, és csak akkor van eksön, ha a buggyant japánok rájukrohannak.

A "gyilkolni jó" meg a "Rodat szerint a német katonák egytől egyig a Sátán kistestvérei, gonosz, lélektelen démonok, és még véletlenül sem kényszerűen parancsot teljesítő szerencsétlenek" nettó marhaság. Ebbe tudtál belekötni, mert ez a triviális, ráadásul nem igaz.

+ egy filmenk nem kell a posztban elvért módon _pártatlannak_lennie, nem történelmi tényfeltárás. Ez ebből a szemszögből ábrázolt. Az a szemszög ilyen. A harcoló felek szemszögéből, amikor golyók röpködnek mindenfelé, meg aknák hullanak az arcodba, akkor nem fogsz azon filózni, h, bazze, szegény ő is csak parancsot teljesít, inkább innánk meg egy teát vhol...
+1 filmet lehetne csinálni a másik oldaból, nyilván. A la Iwo Jima 2 filmben.

a film végére az osztagból 2 híján mindenki meghal, ez elég szájbarágós és triviális módja a (poszt által hiányolt) háború borzalmai átadása vol. N+1. Nyilván a súlyos depressziós európai, vagy inkább japán lezárása a történetnek az lett volna, ha ryannel együtt mind megmurdelnek, hadd érezze a néző a nihilt, akkor dícsérnéd a filmet, mi? bwah.

fact, a háborús harc korszakalkotóan új (azóta is _mindenben_ ezt akarják reprodukálni, mert ez a hatásos, a realisztikus) ábrázolása a film erénye, a posztban szétszedett sokadrendű, töredéksúlyú maszlag csak keveset ront rajta.
zuzanda 2014.08.18 23:06:24
@ostvan2: "három napja harcoló amerikaiak" eeember, az amerikaiak nagyon nagy része afrika, szicília után ment még partra szállni, nem igaz, amit írsz.

a partraszállás meg nem azon múlt, hogy a németek 5 éve vagy sem harcolnak. Tudni kell, SOK okrán meg egyéb harcolt ott, akinek lófasz kedve nem volt már ahhoz, de ez igaz az 5éve harcoló germánokra is.

az osztagban 1 db újonc volt, a tolmács. a Horváth/Sizemore őrmester hány konzerv homokot hurcolt magával a korábbi frontokról?!
Voltam az utóbbi időben pár fesztiválon, ahol megnéztem a gasztronómiai kínálatot és eléggé meglepődtem a hazaiakkal összehasonlítva. Persze nem a backstage-re gondolok, abban nyilván a Sziget eleve komoly előnnyel indul azzal, hogy az egyik fő tulajdonosnak éppen…..
  A balatoni nyaralótelepek szolidan rendezett stílusukat, középosztályi státuszukat az 1950-es években elveszítették. A tömeges, turnusokban zajló üdültetésre átrendezett települések nehezen tudtak megbirkózni a hirtelenjében megváltozott viszonyokkal. A vállalati…..
zuzanda 2014.08.11 14:27:35
Keress egy üresen álló építési területet. Végy 15 kiszeparált hajókonténert, töltsd meg éttermekkel, kávézókkal, no meg persze érdekes árukészlettel, rendezd el szellősen, mutatósan, pofozd ki egy kicsit és máris kész a trendi shopping center. A konténerpláza. A projekt neve „Stadtbiotop”. A…..
Most már biztosak lehetünk abban, hogy ősszel az egész nyugdíjrendszer át lesz alakítva és nagy valószínűséggel jön a gyerekszám szerinti nyugdíj - Varga Mihály ugyanis kijelentette: tekintettel arra, hogy a nyugdíjrendszer jó és stabil, a kormány nem fog ahhoz hozzányúlni.…..
Az alábbi képet Roni lőtte az Amfiteátrumnál a Lajos utcában. Mint írja: "szépen felújították, erre a ház közepén betették azt a két szépséges fehér ablakot." El sem érné az ingerküszöbömet, annyi sokkal csúfabbat láttam már, de azt hiszem ezzel eljött az ideje, hogy…..
Ha szerencsések vagyunk és el tudunk utazni egy-egy távolabbi országba, akkor érdemes kipróbálni néhány helyi ételkülönlegességet (mármint ha van bátorságunk hozzá). Persze nem szabad megfeledkeznünk az ottani étkezési szokásokról sem! 1. Kína Szokatlan étel: Madárfészek…..
A Paksról kötött Orbán-Putyin paktum egy történelmi elágazásnál Magyarországot ismételten a kiszolgáltatottság és alárendeltség útjára viszi. Páratlan történelmi helyzetben, közvetlen külső kényszerek nélkül dönthettünk volna arról, hogy ne kövessük el az első két…..
Szépen beledurrantott a nulláslisztbe pár hete egy brit lap, amikor világgá kürtölte, hogy a Wizz Air egyik London-Budapest járatának 293 próbálkozás közül egyszer sem sikerült késés nélkül elindulnia. A magyar sajtó ahogy kell, felkapta a hírt, a légitársaság pedig kissé…..
Az Így jártam anyátokkal hétfőn búcsúzott, egy olyan dupla epizóddal, ami nézettségi sorozatcsúcsot döntött (12,9 millió néző, és 5,3-as rating a kereskedelmi célcsoportban) és úgy megosztotta a rajongókat, mint semmi a Maffiózók és a Lost fináléja óta. Nálunk is akadt…..
Ha valaki azt várta a negyedik évad záróepizódjától, hogy minden kérdésére választ adjon, akkor csalódott, de ő ezek szerint eddig sem nézte a sorozatot, sőt, tévét sem, mert akkor tudná, hogy soha nincs olyan, hogy megmagyaráznak mindent. Különösen nem egy olyan évad végén,…..
Omnibusz A Jövő busza a múltból 2014.03.22 12:40:50
A General Motors (GM) Futurliner egy olyan koncepció busz, ami sokkal inkább teherautó, viszont a gyártó minden kiadványában buszként említi ezt a különleges járművet, amiből összesen tizenkettőt építettek 1940 és 1952 között. Szinte hihetetlen, hogy a több mint hatvan éves…..
Imádom a Budapesten zajló természeti folyamatokat, kiváltképp ha a tömegközlekedési infrastruktúrával lépnek kölcsönhatásba. A virágmezőbe boruló villamossíneket, a tyúkhúrba öltöző buszmegállókat, és most tessék itt van ez a furcsaság is a hegyvidéki Breznó lépcső…..
Tavaly azt írtuk a Thirty Seconds to Mars voltos koncertje után, hogy aki véletlenül odakeveredik Jared Leto rockzenekarának egyik fellépésére, az mindenképpen nézzen bele, mert ennyire grandiózusan még nem láttuk eladni a nagy semmit. Na, idén ezt bárki megteheti, ugyanis megint…..
A mai Sziget-bejelentés lényege, hogy jön Skrillex a fesztiválra, szóval vartyognak majd a dubstepes basszusok, az biztos. (Jöhetnek a kommentek, hogy Skrillex nem is dubstep!) A felnyírt hajú srácon kívül azért lesz más is augusztus közepén a Hajógyárin. Például a Grammyn…..
Egy nem is olyan régi posztban láthattuk, hogy a Volkswagen precíz marketing-mérnökei rájuk jellemző módon már nagyon dolgoznak a Nagy Játékra szánt reklám-szpoton, erről tettek közzé egy milestone videót. Érthető, elvégre Ők voltak azok, akik minden idők legfelkapottabb…..
zuzanda 2014.01.29 13:36:29
  7. Nem kedves hirdető, ez nem vicces Nem csoda, hogy a fenti képet - az IJESZTŐEN FELÚJÍTANDÓ szöveggel együtt - már le is vette a hirdetésből, az amúgy igen bájos ingatlanreferens. (Tipp: Zsófi, köszi!) 6. Csak 9 évszázadot tévedett az ingatlanos “A ház több…..
Emlékeztek még arra a 1947-es tervre, mely nevet adott volna minden kerületnek? Persze akkoriban még kevésbé durva megoldások születtek volna: mondjuk Mátyáskirályváros vagy Magdolnaváros. Néhány évvel később már más szelek fújtak. Palotabarát, a bpxv bloggere és az Urbanista…..
Múlt heti posztunkban mi is igyekeztünk megmondani a frankót Paks bővítése kapcsán. Tízmillió energetikai szakértő országában azzal érveltünk, hogy Magyarországon az atomenergiának jelenleg nincs életképes alternatívája. Ezzel sokan nem értenek egyet, olvasónk arról próbál…..
zuzanda 2014.01.23 17:48:16
tinyurl.com/c2vkt69

csak kezdetnek:
1. honnan jött a HATEZER milliárd HUF? a tízmilliárd ajró NEM annyi.
2. "egy megawattnyi energia" - leülhetsz, karó (tovább nem is érdemes olvasni...)
3. az megvan, hogy a szélre a csúcskihasználási tényező JÓ esetben 25%?
www.mekh.hu/gcpdocs/86/MAVIR_MEKH_VER_statisztika_2012.pdf 44. oldal, szevasz.
4. az megvan, hogy min. kb. 5D távolságot kell tartani vízszintes tengelyű, D lapátátmérőjű szélturbináknál az optimális hasznosításhoz? 50%(!) teljes átalakítási hatásfokkal, 10 m/s(!!) szélsebességgel 1000 MWe beépített(!!!) kapacitáshoz 100 km2 terület kell. az Bp ötöde.
Ryan Gosling nevét ismeri az egész világ, garancia a női nézőközönségre, De hogy a fiúk se unatkozzanak, maszkírozzuk el Sean Penn-t, és adjunk a kezébe egy pisztolyt, hogy játszhassa a kemény gengsztervezért. Aztán lesz itt minden, ami szem-szájnak ingere: fegyverek, jó nő,…..
Na igen, nincs semmi abban, hogy egy márka nevét koppintják, de amin néhány napja röhög a világ, az egy magasabb szintje az Adios-jelenségnek. A kínai Vuhszi városában ugyanis van egy utca, ahol csupa ismerős felirat van. Csak épp a szövegük nem stimmel: Apple helyett Appla van…..
Előző albérletem egy volt orosz tiszti lakásban volt, a ház előtt pedig egy furcsa vasdarab volt a földbe süllyesztve. Különös, hogy így meghagyták, mert már már senki sem használta. Egyes darabjait, ha akarják, sem tudták volna, mert már beleaszfaltozták nagy részüket a…..