Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Járókelők

200 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekel az urbanizmus, a várostervezési innovációk vagy a fenntartható közlekedés? Kiválóan beszélsz angolul, esetleg fordítói tapasztalatod is van? Szabadidődben szívesen olvasol a témában, és úgy gondolod, hogy másokat is érdekelhet? Csatlakozz lektorként a Járókelő fordítói csapatához, hogy a…..
Szeretsz posztolni? Jó szövegeket írsz? Az Insta és a Facebook nem csak felhasználói szinten ismerős? Esetleg képeket is szerkesztesz? Csatlakozz kommunikációs asszisztensként a csapatunkhoz! Téged keresünk, ha szívesen segítenél a social media felületeink kezelésében, blogbejegyzések írásában vagy…..
A Járókelő Egyesület 10 éve segíti a városlakókat abban, hogy a közterületen észlelt problémákat jelezhessék, és arra az illetékesek mielőbb megoldást biztosítsanak. A szervezet 2012-ben alakult, Le Marietta hívta életre egy szlovákiai kezdeményezés (a Levél a polgármesternek) alapján. A 2022-es…..
A séta és a kerékpározás jót tesz az egészségünknek és a bolygónak is. De nem mindenki van arra felkészülve, hogy felhagyjon az autózással.  Az Egyesült Királyság több városában is új ösztönzőt találtak, hogy rávegyék az embereket arra, hogy szakítsanak ezzel a szokással...
A városok közlekedéstervezői gyakran nem igazán veszik észre a kerékpározásban, mint a közösségi közlekedés értékes kiegészítőjében rejlő lehetőségeket. Ebben nyithat új távlatokat olyan városok tervezése és kialakítása, amelyekben a közösségi közlekedés és a kerékpárút-hálózat egyetlen egységes…..
A Járókelő 10 éve segíti a városlakókat abban, hogy a közterületen észlelt problémákat jelezhessék, és arra az illetékesek mielőbb megoldást biztosítsanak. Önkénteseink akár napi 150-200 lakossági bejelentés fejleményeit is gondozzák, több száz illetékessel, szolgáltatóval, fenntartóval tartjuk a…..
A Járókelő 2012 óta segíti a városlakókat, hogy a közterületen észlelt problémákat jelezhessék, és arra az illetékesek mielőbb megoldást találjanak. Wagner Kriszta 2020-ban egy önkéntes felhívásra jelentkezett hozzánk, azóta kezeli a weboldalra érkező ügyeket. De Krisztát hívjuk segítségül akkor is,…..
Otthonosan mozogsz a PHP, a HTML és a CSS világában? Vagy esetleg szívesen kutatsz hibák után egy weblap fejlesztői környezetében? És raadásként még az épített környezeteddel is törődsz, és szeretnél hozzájárulni, hogy a településeink tisztábbak, rendezettebbek és biztonságosabbak legyenek? Akkor…..
A Járókelő Egyesületet az Expodom Kft. lepte meg egy ajándékkal. Önkénteseink időnként rendezvényeken, workshopokon képviselik a csapatunkat, és ezzel a szétnyitható sátorral ezentúl teljesen felkészülten érkezhetnek majd minden szakmai eseményre. Nagyon köszönjük nekik a rendezvénysátrat, és…..
2020-ban a városok nyitott utcákkal, teraszokkal és új kerékpársávokkal reagáltak a COVID-19-re. Úgy tűnik, ezeknek a változásoknak egy része tartósan is velünk marad – a gyalogos- és kerékpárosbarát városok szószólói a működő dolgokból tanulhatnak, hogy még több utcát tervezhessenek újra sikeresen...
Az elmúlt években a digitális technológia fejlődése vitathatatlanul könnyebbé tette az emberek életét. Most, hogy ez a technológia az új, intelligens városok építésének is központi eleme, mire kell figyelni, hogy a fogyatékkal élők életét ne bonyolítsa, hanem inkább segítse? Hogyan lehet minden…..
Számos amerikai városban kísérleteznek univerzális mobilitási programokkal, vagyis támogatják a buszozást, az elektromos kerékpárokhoz és robogókhoz való hozzáférést a gazdasági fellendülés reményében...
A Járókelő Közhasznú Egyesületnél azon dolgozunk, hogy a lakosság által jelzett közterületi problémák fotóit és leírásait eljuttassuk az önkormányzatoknak és a városi szolgáltatóknak. Erről itt olvashatsz bővebben. Önkéntes csapatunk naponta több száz hozzánk érkező ügyet közvetít ki, és nézi át a…..
Reith Péterrel megfordult a világ az utóbbi években. Elkezdett figyelni az étkezésére, többet mozog, az alkalomhoz illő közlekedési eszközt választja, így ha az a praktikusabb, akkor inkább bringázik vagy vonatozik. Mindeközben a tágabb közösségének is megpróbál visszaadni, a Járókelő és a 10 millió…..
Birmingham önkormányzata a városi gépkocsiforgalmat egy körgyűrűre terelné és ezzel egyidőben a  közösségi közlekedést is fejlesztené...
A Járókelő legfiatalabb önkéntese Soós Áron májusban csatlakozott a csapatunkhoz. Áron még csak 12 éves, de most már több mint fél éve a szerdai ügykezelői csoport teljes jogú tagja. Nagyon örülünk, hogy fontos számára a környezetének jobbá, szebbé tétele, és büszkék vagyunk, hogy minket választott.…..
Járókelők 2021.12.05 19:49:44
@Boar.: Kedves Boar! Nem nagyon értjük, hogy milyen besúgásról van szó. Ha nem ismeri jól a tevékenységünket, akkor ajánljuk figyelmébe a weboldalunkat. A Járókelő önkéntesei a beérkező ügyeket továbbítják az illetékeseknek. A partnereink, az illetékesek, akik sok esetben közfeladtokat látnak el, többször elmondták, hogy segítség számukra, ha a városlakók jelzik a környezetükben tapasztalható meghibásodásokat, problémákat, hiszen ezek felderítésével nekik már nem kell foglalkozniuk. Az önkénteseink, így Áron is, gondoskodnak róla, hogy a jelzések a megfelelő helyre érkezzenek, ami az illetékeseknek szintén segítség, hiszen nem kell olyan ügyeket kezelniük, amelyek nem is hozzájuk tartoznak. A városlakók pedig nem keringenek a bürokratikus útvesztőkben, hiszen miért is kellene tudniuk, hogy nem mindent az önkormányzatoknál kell jelezni, az önkénteseink megkeresik helyettük, hogy kihez kell fordulni. Sajnáljuk, ha Ön abban rosszat lát, hogy valaki jelez egy elromlott jelzőlámpát, balesetveszélyes kereszteződést, kátyút vagy éppen illegálisan elhelyezett szemétkupacot, és utána az adott problémára megoldás érkezik válaszul. Mi azt gondoljuk, hasznosabb ezeket jelezni, mint azon sopánkodni, bosszankodni, hogy miért nem oldja meg senki. Áron önkéntesünk, és érdekli a közigazgatás, a városüzemeltetés. Rettenetesen sokan dolgoznak nap mint nap azon, hogy a város, ahol élünk, működjön, egyszer talán majd ő is. Mi örülünk, hogy rajtunk keresztül ismerheti meg ennek a rendszernek a működését, és segít abban, hogy a városlakók és az illetékesek közötti kommunikációban ne legyenek felesleges kanyarok.
Shane Topley a koronavírus járvány alatt bérelt egy elektromos biciklit, hogy ezzel is hozzájáruljon a városi levegő megtisztításához. ..
London egy mindenre kiterjedő sebességkorlátozás bevezetését tervezi „városszerte” – ismerteti egy tervezési dokumentum, amelyet a Közlekedési Bizottság vitatott meg október folyamán. A javasolt intézkedés célja az emberi élet megóvása és a légszennyezés csökkentése...
“Bármelyik város törekedhet arra, hogy jobb hellyé váljon, de általában ugyanazon a tanulási görbén haladnak végig.” Brent Toderian világszerte ismert véleményvezér, elismert urbanista, Vancouver korábbi vezető várostervezője, cége a Toderian UrbanWorks a világ számos városát és haladó…..
Ez az egyik olyan funkció, melyet azért vezetnek be, hogy fenntartható opciókat tegyenek elérhetővé a felhasználók számára...
A Járókelő Közhasznú Egyesületnél 2012 óta dolgozunk azon, hogy segítsük a városlakók, az illetékes önkormányzatok és közműszolgáltatók közötti kommunikációt, hogy az állampolgárok a Járókelő.hu közterületi hibabejelentő oldalunkon jelezhessék az olyan zavaró közterületi problémákat mint a kátyúk,…..
Európa-szerte nagyságrendileg 100 millió emberre van káros hatással a zajszennyezés, amelynek messze a legnagyobb forrása a közúti forgalom – derült ki az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) új felméréséből...
Az elsöprő autótilalomtól a hatalmas városi erdőkig a francia főváros átalakul a párizsiak és a bolygó javára. A párizsiak büszke, hagyománytisztelő és szabálykövető imidzséhez nem igazán társítható a változásra való nyitottság. És a zöld terek sem – hiszen a város megszokott képét a nagy sugárutak,…..
A házhozszállítás egyre népszerűbb, a teherbiciklik pedig csökkenthetik a városok zsúfoltságát és szennyezésettségét.  ..
A gyalogosok az úthasználói hierarchia élén foglalnak majd helyet. Az autósoknak - akik a legnagyobb eséllyel árthatnak a többi közlekedőnek - a legnagyobb a felelősségük, hogy mérsékeljék azt a veszélyt, amelyet mások számára jelentenek...