Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tHs

23 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Te már nagyon jól tudod, mi a legfontosabb építőköve a szervezetednek. A víz. E csodálatos elem fogyasztása elengedhetetlen az élethez, de a szépséghez is!   Ha nem táplálod sejtjeid elegendő mennyiségű vízzel, bőröd sokkal hamarabb elveszíti hidratáltságát és korábban…..
  Valóban az első perctől értem. A születésének pillanatától. Erre az eseményre tudatosan kell készülnöd, felmérve a választott kórház bevett szokásait, s belefoglalva a szülési tervedbe mindent, amit szükségesnek érzel. Azt gondolhatod, hogy ez a dolog túl van…..
  Mivel kedvelitek a sorozatokat és én is, bővült a lista, immár házi bőrradír recepteket is állítok össze Nektek, melyektől ragyogó, puha és ápolt lesz a bőrötök. Továbbra is maradunk a könnyen beszerezhető otthoni alapanyagoknál, idénygyümölcsöknél, tápláló…..
  Az üzletek öntve vannak különböző hajpakolásokkal, vitaminokkal dúsítva, növényi olajokkal keverve. Joggal kérdezhetnéd akkor, hogy mi értelme az otthoni kísérletezgetésnek. Sok indokom van rá: - olcsó - kézenfekvő anyagokból áll - tudatosan kevered, így Te…..
Már régen túl kellene legyünk a nagytakarításon, de ez a rettenetes hideg esős, havasesős idő sokunkat megakadályozott. Így talán még nem késő megosztanom veletek a Harmat Tiszta Otthon Húsvéti Különkiadását, melyben receptek, segédlet és nyomtatható matricák…..
  Napod indítása a legfontosabb tényező az energiaszinted befolyásolásához. Gondolj csak bele! Friss, kipihent a tested, üres a gyomrod, bármi amit beviszel sokkal nagyobb hatékonysággal szívódik fel és hat szervezetedre, mint bármikor később a nap folyamán. Ezt már a…..
Korpa? Hulló haj? Egyiket sem szívesen látjuk a hajunk háza táján. De mi okozza ezeket a nem kívánatos jelenségeket? Tehetünk-e valamit ellenük? A korpás haj a fejbőr túlzott hámlása miatt alakul ki. A zsíros hajra jellemző, ritkán fordul elő száraz haj esetében. Okozhatja a…..
Előszeretettel hasonlítom a kisbabáimat a kismajmokhoz :) Ez biztosan nem véletlen! A csimpánzokkal 99,4%-ban megegyezik a dns-ünk. Viselkedésbeli hasonlóságok is vannak, például a csimpánzszülők fejrázással szólnak a csemetéjüknek, ha nem szabad valamit megcsinálnia. Persze…..
A rozsdamentes felületek konyhánk ékei csillogásukkal, fényükkel. Kivéve, ha ujjlenyomatok, csíkok, foltok díszítik őket. A bolti tisztítószerek átlagosan 1000Ft-ba kerülnek. Mivel töröld ezeket a felületeket, hogy VEGYSZERMENTESEN és OLCSÓN legyen csodálatos fényük?…..
Milyen típusú a hajad? Ezt pár tünetből könnyen meghatározhatod. Már régen is biztosan foglalkoztál a kérdéssel, hiszen a bolti samponok többségének vannak különböző változatai különböző típusokra. Az már más kérdés, hogy szerintem nem mindegy, hogy ezek a hatóanyagok,…..
  Amikor megálmodtam a Harmatszappant, nem csak a természetes alapanyagú szappanokat és krémeket terveztem meg Neked. Tudtam, hogy Te is úgy jársz, mint én és az organikus bőrápolás után a bio tisztítószerek, háztartási megoldások felé fordulsz. Bántja majd az orrod a klór…..
Az előző bejegyzésben szó volt a hajunk szerkezetéről és arról, milyen hatások okozhatnak benne kárt. Most továbblépünk a hajunk ciklusaira.     Életünk első időszakában mindenképp szűz hajunk van, sőt a férfiaknak tovább is. Mivel hajunk csak addig szűz, ameddig…..
Bár a zsálya kétségtelenül isteni fűszer, csodálatos gyógynövény is, mely nem hiányozhat a Te otthonodból sem. Ha van kerted, ültess egyet, az enyém még most is zöldell, pedig minden reggelre megfagy szegény. Nyaranta frissen szedem és szúrom a grillhusimra, rendkívül magas az…..
Hajunk külleme, ápoltsága, hossza vagy akár a  színe rendkívül fontos életünkben. A külső jegyek mögött mélyen meghúzódó egészségügyi háttér van, melyet érdemes ismernünk. Az a vesszőparipám- nem véletlenül- hogy a külső szépségünk, legyen szó bőrünkről,…..
  Oszlassunk el pár tévhitet! ======================================== Kevés a választék a megbízható termékekből. Nem is bio, amire az van írva. A bio bőrápolószerek nem elég hatékonyak. ================================================= Te is így gondolod? Akkor jó helyen…..
Szeretném, ha Te is teljesen tisztában lennél azzal, melyek azok az anyagok, melyeket biztonsággal használhatsz otthonodban. Ahhoz, hogy nyugodtan tudjunk magunknak tisztítószert keverni, ismernünk kell az alapanyagokat, tulajdonságaikat. Mindig szem előtt kell tartanunk, hogy AZ, HOGY…..
 A levendula örökzöld bokra sok kertben díszeleg hazánkban is. Az egyik legsokoldalúbb és leginkább ismert gyógynövény, melynek illóolaját is sokrétűen alkalmazzák. Már az ókori Rómában is a nyilvános fürdők illatosítására használták, a növényt a földre szórva…..
Gyógyteákkal sikeresen támogathatjuk immunrendszerünket, elkerülhetjük a betegségeket vagy ha már lebetegedtünk, könnyebben gyógyulhatunk segítségükkel. De hogyan is célszerű őket elkészíteni? Íme a legfontosabb szabályok. A gyógyfüvek zacskóján, amennyiben vásároltuk…..
A holnapi piacon el ne felejts sütőtököt venni! Lassan vége a szezonnak, érdemes még az utolsó adagokat beszerezni.Miért is?Rendkívül gazdag béta-karotinban, ami antioxidáns és az A-vitamin elő anyaga, így támogatja a látást, C-vitamin tartalma az immunrendszert segíti ebben a…..
A Harmat Tiszta Otthon alapfeltétele nálam a vegyszermentesség. És ebből nem engedek. Ha rálépsz erre az útra garantálom, hogy felszabadulsz:- a boltok polcain a megfelelő tisztítószer utáni kutatás alól- a lelkiismeret furdalás alól, hogy gyermekeid mit nyalnak fel a padlóról- a…..
A szódabikarbóna csodás alapanyaga többek között az arcpakolásoknak, arcradíroknak is. Összeszedtem Neked, mi mindennel keverheted ki, természetesen nem teljes a listám, hiszen ennél sokkal több variáció létezik, de ezeket már magadnak kell kikísérletezni ;) Zsíros, aknéra…..
Ha a Harmatszappan blogját olvasod, ígérem, hogy pár bejegyzés után: - sokkal magabiztosabban választasz magadnak kozmetikumot, tisztálkodószert, tisztítószert - könnyedén készítesz majd otthoni alapanyagokból szépítő arcmaszkokat, fürdőkeverékeket - a gyakorlatban is…..
Szaladtam az iskolából. Beléptem a parfümök és kenceficék illatával átjárt üzletbe. Leckeírás után belemerültem a szépségápolási termékek temérdek fajtájába, ámuldoztam az új hajfestékek színskáláján, elképzelve milyen lesz majd az enyém nagy koromban. Csuklóm…..
Kicsi Ház DIY hideg zsíroldóval 2012.10.02 14:30:06
A hideg zsíroldóval nem vagyok túl nagy barátságban. Egyszer, lefolyt a konyhapolcomról, és megmarta a festéket a falon. A költözködéskor lemarta a bőrt a kezemről. Kemény cucc. Amihez hozzáér, ott semmi sem marad. Ezért jó arra, hogy tükröt öregítsünk vele. Ez a projekt…..